گوشی وان پلاس
آشنایی با گوشی وان پلاس
امروزه رقابت میان سازندگان گوشی های موبایل تنها به اپل، سامسونگ و شیائومی محدود نمیشود و با روی کار آمدن تعدادی از کمپانیهای تازهکار، رقابت در این صنعت پیش از پیش به اوج خود رسیده است. چند سالی میشود که کمپانی وان پلاس گوشی های موبایل مختلفی را روانه بازار میکند.
شاید برخی هنوز هم به خرید گوشی وان پلاس خوش بین نباشند اما اگر مشخصات فنی این گوشی را بررسی کنید متوجه ارزش خرید گوشی وان پلاس خواهید شد. در ادامه راجع به این کمپانی چینی و گوشی های وان پلاس مطالبی را در این مقاله عنوان خواهیم کرد.
تاریخچه گوشی وان پلاس
وان پلاس نیز مانند شیائومی و هواوی یک برند از شرق دنیا و کشور چین میباشد که دفتر اصلی آن در شهر شنزن واقع شده است. ایده تاسیس وان پلاس به دو کارمند سابق اوپو به نامهای پیت لاو و کارل پی برمیگردد. این دو نفر رویای خود را به واقعیت تبدیل کرده و برای اولین بار OnePlus در 13 دسامبر 2013 بر سر زبانها افتاد. پیت لاو و کارل پی با ایده ساخت گوشی با طراحی زیبا، بهرهمندی از مشخصات نرم افزاری قدرتمند، استفاده از سیستمعامل اندروید بروز و قیمت مقرون به صرفه پای به صنعت تولید گوشی های هوشمند گذاشتند. کمپانی وان پلاس با بهرهگیری از این ایدهها و تنها با 7 سال سابقه حضور توانسته به یکی از غولهای صنعت گوشی تبدیل شود و موبایل های وان پلاس به یکی از بهترین برندها تبدیل گردد .در حال حاضر سهامدار این شرکت مجموعه OnePlus Oppo Electronics است.
رونمایی از اولین گوشی وان پلاس
این کمپانی چینی تنها به یک سال زمان نیاز داشت تا اولین گوشی خود را روانه بازار کند. وان پلاس با عرضه گوشی 1 ONEPLUS در ژوئن 2014 بسیار قدرتمندانه ظاهر شد و در همان سال جزو گوشی های موفق بازار به حساب میآمد. در ظاهر این گوشی مانند موبایل های هوشمند اندرویدی در بازار بود اما مهندسان چینی برای بخش نرم افزاری وان پلاس 1 از سیستم عامل Cyanogen OS استفاده کردند. این سیستم عامل نسخه رسمی از کاستوم رام CyanogenMod است که در آن سالها برای بسیاری از گوشی های هوشمند به کار گرفته شد. گوشی وان پلاس 1علاوه بر بخش نرم افزاری در قسمت سخت افزاری خود نیز خیلی خوب عمل کرد و از تراشه snapdragon 800 که جدیدترین محصول شرکت کوالکام در ان سال بود، استفاده کرد. قیمت این گوشی وان پلاس حدود 300 دلار بود اما برخورداری از امکانات بالا سبب رقابت با برندهای دیگر شد.
همکاری رسمی با اوپو
همانطور که میدانید اوپو یکی دیگر از برندها در زمینه تولید گوشی های هوشمند است. وان پلاس از مدت ها قبل یعنی از همان اوایل شکل گیری، بی سر و صدا با اوپو در ارتباط بوده است و از خط تولید این برند برای ساخت گوشی های اختصاصی خود بهره میبرد، اما مدتی است که مدیران وان پلاس از همکاری بیشتر با اپو سخن میگویند. جزئیات دقیقی از این همکاری منتشر نشده است اما به نظر میرسد با به اشتراک گذاشتن تجربیات تیمهای وان پلاس و اوپو، شاهد تحولی شگرف در صنعت اسمارت فون ها باشیم.
گوشی های وان پلاس
شاید این شرکت در حال حاضر چندان شناخته شده نباشد اما با ساخت گوشی های موبایل با کیفیت و در عین حال مقرون به صرفه سیر صعودی را در پیش گرفته است. قیمت گوشی وان پلاس با توجه به قابلیت ها و امکاناتی که ارائه می دهد نسبت به سایر برنده ها مناسب تر است، به بیانی ساده تر وان پلاس در پی تحقق اهداف خود یعنی ساخت گوشی های پرچمدار و مقرون به صرفه است.
نقاط قوت و ضعف گوشی های وان پلاس
گوشی های وان پلاس نیز مانند اکثر گوشی های هوشمند دارای یک سری نقاط قوت و ضعف میباشد. از نقاط قوت گوشی های وان پلاس میتوان به طراحی جذاب آنها اشاره کرد که چشم هر کاربری را به خود خیره میکند. همچنین رابط کاربری oxygen os نیز یکی از سبکترین رابطهای کاربری در گوشی های اندرویدی است که امکانات بسیار خوب با قابلیت شخصی سازی بالا به کاربران ارایه میدهد و همچنین با بروزرسانیهای مداوم از لحاظ امنیت و باگ نیز بهینه است. گوشی های One Plus علاوه بر طراحی منحصر به فرد قابلیت های زیادی هم دارند که این موضوع میتواند نیاز اکثر کاربران را برآورده سازد. قیمت گوشی وان پلاس با توجه به برخورداری از امکانات مناسب و قابلیت های فراوان نسبتا مناسب است.
وان پلاس، قاتل پرچمداران
قاتل پرچمداران، لقبی است که به گوشی های وان پلاس داده شده است. اما شاید این سوال برایتان به وجود آمده باشد که چرا محصولات One Plus چنین لقبی دارند؟ در پاسخ باید بگوییم که این کمپانی گوشی های پرچمدار خود را با قیمتی مناسبتر از سایر برندها روانه بازار میکند. به بیانی دیگر اگر گوشیهای پرچمدار وان پلاس را با گوشی های همرده سایر برندها مقایسه کنیم به این نکته پی خواهیم برد که امکانات نرمافزاری و سختافزاری آن در حد و اندازه پرچمدارن و به مراتب ارزان تر از سایر برندها میباشد. پس افرادی که به دنبال خرید گوشی پرچمدار با قیمتی مقرون به صرفه هستند، خرید گوشی های وان پلاس بهترین گزینه برای آنها است.
بررسی سری گوشی های وان پلاس
وان پلاس از ابتدای حضور خود در بازار گوشی موبایل، گوشیهای متنوعی با ویژگیهای مختلفی روانه بازار کرده است. در حال حاظر این کمپانی موبایلهای خود را در سری اعداد، نورد،T و R عرضه میکند که در این بخش به بررسی آن ها خواهیم پرداخت.
سری اعداد گوشی های وان پلاس
گوشی های وان پلاس با پسوند اعداد به عنوان اولین موبایل های این کمپانی شناخته میشود که از تنوع بسیار بالایی نیز برخوردارند. One Plus از همان اوایل تا به امروز اسمارت فون های سری اعداد خود را با مشخصات سخت افزاری و نرم افزاری قدرتمندی روانه بازار میکند و به همین دلیل این مدل از گوشی ها به عنوان پرچمداران گوشی های وان پلاس شناخته میشود. از جدیدترین گوشی های موبایل وان پلاس سری اعداد میتوان به One Plus 9 و Pro 9 One Plus اشاره کرد.
گوشی One Plus 9
وان پلاس 9 اولین نسل از این خانواده بود که در 26 مارچ 2021 روانه بازار شد. وان پلاس برای ارتقا دوربین گوشیهای خود با شرکت سوئدی هاسلبلاد وارد همکاری شد و برای اولین بار دوربینهایبه کار رفته در وان پلاس 9 حاصل همکاری این دو کمپانی میباشد. دوربینهای وان پلاس9 شامل سنسورهایی 48 مگاپیکسلی با لنز واید، 50 مگاپیکسلی با لنز اولترا واید و دوربین 2 مگاپیکسلی مونوکروم (سیاه و سفید) میباشد. وان پلاس 9 با وجود این دوربینهای با کیفیت خاطرات ماندگاری از عکاسی و فیلمبرداری را به ارمغان میآورد.
این کمپانی چینی نمایشگر گوشی را به صفحه نمایش Fluid AMOLED مجهز کرده است که جزو بهترین نمایشگرها به حساب میآید. از قابلیت های ویژه صفحه نمایش 6.55 اینچی میتوان به رفرش ریت 120 هرتزی، روشنایی 1100 نیتی و پشتیبانی از فناوری HDR10+ اشاره کرد. وان پلاس در رقابت تنگاتنگ با سایر شرکتها به استفاده ازاسنپدراگون 888 برای گوشی one plus 9 روی آورده است به طوریکه امروزه اکثر برندها برای پرچمداران خود از این چیپست بهره میبرند. این گوشی دارای یک باتری لیتیوم پلیمری 4500 میلیآمپر برای تامین انرژی قطعات خود استفاده می کند. یک آداپتور 65 واتی با قابلیت شارژ سریع درون جعبه این گوشی قرار داده شده است و برای شارژ 100 درصدی گوشی تنها به 29 دقیقه زمان نیاز است.
گوشی One Plus 9 Pro
کمپانی one plus این بار یک شاهکار به تمام معنا خلق کرد و تمامی آپشن های مورد نیاز برای یک پرچمدار را در این گوشی قرار داد. وان پلاس این بار تصمیم گرفت تا سراغ پنل های جدید LTPO برود. با وجود این پنل نرخ نوسازی گوشی متغییر خواهد بود و نهایتا منجر به مصرف کمتر انرژی صفحه نمایش خواهد شد. رفرش ریت 120 هرتزی، HDR10+، عمق رنگ 10 بیتی و حداکثر روشنایی 1300 نیتی از قابلیتهای ویژه پنل نمایشی One Plus 9 pro است. علاوه بر صفحه نمایش فوق العاده سخت افزار این گوشی نیز بسیار بی نظیر طراحی شده است. وان پلاس برای نسخه 9 پرو به مانند سری 9 از تراشه 5 نانو متری اسنپدراگون 888 استفاده میکند. ماژول دوربین این گوشی چهارگانه است که از یک سنسور 48 مگاپیکسلی با لنز واید، یک دوربین 8 مگاپیکسلی با لنز تله فوتو، سنسور 50 مگاپیکسلی با لنز اولترا واید و کیفیت دوربین 2 مگاپیکسلی مونو کروم تشکیل شده است. وان پلاس ظرفیت باتری این گوشی را دستخوش تغییرات نکرده است و برای 9 پرو همچنان باتری 4500 میلیآمپر ساعتی در نظر گرفته است. اما برای شارژ این گوشی قابلیت شارژ بی سیم را فراهم آورده است که با استفاده از آن می توان در 43 دقیقه باتری گوشی را 100 درصد شارژ کرد.
سری نورد گوشی های وان پلاس
این کمپانی چینی از سال 2020 سری جدیدی از اسمارتفون های خود به نام نورد(Nord)را روانه بازار کرد. این نسل از گوشیهای one plus در مقایسه با سری اعداد از مشخصات سختافزاری و نرم افزاری ضعیفتری برخوردارند و به طبع قیمت آن ها نیز کمتر از پرچمداران وان پلاس است. Nord 2 5G و Nord 200 از جدیدترین مدلهای 2021 سری نورد می باشد.
گوشیOne Plus Nord 2 5G
وان پلاس گوشی نورد 2 که از شبکه 5G نیز پشتیبانی میکند را در تاریخ 28 جولای 2021 روانه بازار کرد. این کمپانی چینی این اسمارت فون را به عنوان جایگزین One Plus Nord معرفی نمود و برخی از مشخصات سخت افزاری و نرم افزاری آن را تغییر داد. اولین مشخصه تغییر یافته در این گوشی هوشمند استفاده از تراشه مدیاتک مدل دایمنسیتی 1200 به جای تراشه اسنپدراگون کوالکام است. این تراشه با لیتوگرافی 6 نانومتری که از آن به عنوان جدیدترین تراشه مدیاتک یاد میشود از قدرت پردازش بالایی برخوردار است. پنل نمایشی نورد 2 با ابعاد 6.43 اینچ از نوع Fluid AMOLED با رزولوشن2400×1080 پیکسل است. از دیگر مشخصات این نمایشگر میتوان به رفرش ریت 90 هرتزی و پشتیبانی از فناوری HDR10+ اشاره کرد. وان پلاس برای دوربینهای این اسمارتفون از دوربین 50 پیکسلی واید، سنسور 8 مگاپیکسلی با لنز اولترا واید و نهایتا دوربین 2 مگاپیکسلی مونوکروم بهره برده است. ماژول سه گانه دوربینهای اصلی از کیفیت خوبی برخوردارند و میتوان تصاویر خاطر انگیزی را ثبت نمود. برای دوربین سلفی گوشی هوشمند نورد 2 از سنسور 32 مگاپیکسلی با لنز واید استفاده شده است. باتری لیتیوم یونی با ظرفیت 4500 میلی آمپر ساعت وظیفه شارژدهی وان پلاس نورد 2 را بر عهده دارد و One plus برای شارژ آن یک آداپتور قدرتمند 65 واتی تعبیه نموده است که در 30 دقیقه میتوان آن را شارژ نمود. در بازارهای جهانی حدود قیمت گوشی وان پلاس نورد 2 بین 300 الی 400 دلار است.
گوشی One Plus Nord 200
نورد 200 یکی دیگر از مدلهای سری Nord است که به نوعی ارزان ترین گوشی وان پلاس در سال 2021 به حساب میآید چرا که در مارکتهای معتبر جهانی قیمت گوشی هوشمند در حدود 200 دلار است. صفحه نمایش Nord 200 از نوع LTPS IPS LCD با اندازه 6.49 اینچ است. کیفیت صفحه نمایش این اسمارت فون در مقایسه با نورد 2 دستخوش تغییری نشده است و رزولوشن آن 2400×1080 پیکسل است. یکی دیگر از قابلیتهای پنل نمایشی نورد 200 برخورداری از نرخ نوسازی 90 هرتزی میباشد که این موضوع منجر به روان تر شدن افکت و انیمیشنهای نمایشگر میشود.
وان پلاس برای بخش سخت افزاری این گوشی هوشمند از چیپست اسنپدراگون 480 استفاده کرده است که برای انجام امور روزمره مناسب است. این گوشی هوشمند تنها در نسخه 64 گیگابایتی و رم 4 عرضه میشود. سه دوربین با مشخصات 13 مگاپیکسلی واید، 2 مگاپیکسلی ماکرو و 2 مگاپیکسلی عمیق در یک ماژول مستطیلی در پنل پشتی موبایل جای داده شده است و دوربین سلفی نیز از کیفیت 16 مگاپیکسلی برخوردار است. نورد 200 در مقایسه با نورد 2 از باتری قدرتمندتری برخوردار است که ظرفیت آن 5000 میلی آمپر ساعت است.
سری T گوشی های وان پلاس
شرکت وان پلاس اولین گوشی سری T را در سال 2016 به نام OnePlus 3T روانه بازار کرد. این گوشی شباهت زیادی به وان پلاس 3 داشت اما کارایی و قابلیتهای آن بهتر بود. پس از آن در سال 2017 با ورود گوشی وان پلاس 7T، سری T هویت مستقل پیدا کرد.
گوشی One Plus 8T
وان پلاس 8T جدیدترین گوشی سری T است. این گوشی میان رده چیزی از قابلیت های میان رده های سامسونگ و شیائومی کم ندارد و حتی می تواند به راحتی با آن ها رقابت کند. این گوشی با پردازنده 8 هسته ای Snapdragon 865 5G به خوبی از پس پردازش های روزمره و سنگین بر می اید. وان پلاس 8T با صفحه نمایش 6.55 اینچی Fluid AMOLED است که رفرش ریت 120 هرتزی آن سبب می شود تا شاهد حرکت روان تر و سریع تر افکت ها و انیمیشن ها باشیم. بحث پیرامون دوربین این گوشی زیاد است و به گفته کارشناسان DXOMARK گستره دینامیکی دوربین این گوشی می تواند بهینه تر شود و جای پیشرفت دارد. این گوشی دارای 4 دوربین با لنز واید، اولتراوید، ماکرو و موکوروم است. این گوشی می تواند فیلم هایی با کیفیت 4K را با سرعت 30 و 60 فریم بر ثانیه ثبت کند.
گوشی One Plus 7T Pro
این گوشی از نظر طراحی در مقایسه با 7T ضخامت بیشتری دارد و کمی سنگین تر شده است. وان پلاس 7T Pro دارای صفحه نمایش 6.67 اینچی با رزولوشن 1440 x 3120 پیکسل است که کیفیت آن به طور چشمگیری افزایش یافته است. گوشی میان رده وان پلاس از نظر سخت افزاری هم بسیار قوی ظاهر شده است و با پردازنده Snapdragon 855+ و فقط با حافظه 256گیگابایت در دو نسخه رم 8 و 12 گیگابایت عرضه شده است. باتری این گوشی ظرفیت خیلی بالایی ندارد و 4085 میلی آمپر است.
سوالات متداول
قیمت گوشی های وان پلاس چقدر است؟
وان پلاس همواره در تلاش بوده است تا گوشی های مقرون به صرفه با کیفیتی را روانه بازار کند. به همین دلیل با مقایسه قیمت گوشی های وان پلاس با سایر کمپانیها می توان به قیمت پایین تر این برند پی برد.
کیفیت گوشی های وان پلاس چگونه است؟
وان پلاس طی هفت سال حضور در صنعت تولید گوشیهای هوشمند همواره گوشی های با کیفیتی را روانه بازار کرده است. این شرکت موبایل های خود را از نظر فنی و ظاهری به بهترین شکل ممکن طراحی کرده است.
گوشی های وان پلاس را از کجا بخریم؟
سایت کالاتیک سعی کرده تا همه برندهای گوشی موبایل را موجود کند تا دست خریداران را باز بگذارد شما می توانید لیست قیمت گوشی وان پلاس را در سایت کالاتیک مشاهده کنید. و گوشی موبایل مد نظر خود را آنلاین خریداری کنید.
گوشی های وان پلاس ساخت کجاست؟
وان پلاس نام یک شرکت چینی واقع در شنزن چین است که به تولید گوشی موبایل و سایر محصولات الکترونیکی مصرفی میپردازد.