گوشی موبایل شیائومی مدل Poco X4 GT 5G دو سیم کارت ظرفیت 256/8 گیگابایت
Xiaomi Poco X4 GT 5G Dual SIM 256GB, 8GB Ram Mobile Phone
- تعداد سیم کارت: دو سیم کارت (هیبریدی)
- حافظه داخلی: 256 گیگابایت
- حافظه رم: 8 گیگابایت
- تراشه: Dimensity 8100
- فناوری صفحه نمایش: IPS LCD
- شبکه های ارتباطی: 2G, 3G, 4G، 5G
- کیفیت دوربین: سهگانه 2 + 8 + 64 مگاپیکسل
- ویژگیهای خاص: دارای نمایشگر 6.6 اینچی، باتری لیتیوم پلیمری 5080 میلی آمپر ساعت، سیستم عامل اندروید 12
- کالای ارسالی: پک و رام گلوبال
اطلاعات بیشتر
نقد و بررسی ویدیویی گوشی پوکو X4 GT
همراه با کالاتیک باشید تا گوشی پوکو X4 GT را به زیر ذرهبین ببریم و عملکرد و بازدهی آن را بررسی کنیم.
نقد و بررسی گوشی پوکو X4 GT
گوشی شیائومی پوکو X4 GT جانشین X3 GT سال گذشته شده و قرار است نقاط قوت نسل قبل را در کنار پیشرفتهای قابل توجه دیگری به کاربران ارائه دهد. سوالی که ذهن شخص را درگیر میکند این است که ایا پوکو X4 GT بهتر از X3 GT است؟ برای پاسخ به این سوال قرار است پوکو X4 GT در همه جوانب مورد نقد و بررسی قرار دهیم تا بیشتر با آن آشنا شویم. پس با کالاتیک همراه باشید.
به طور کلی بارزترین بخش X4 GT را میتوان تراشه مدیاتک دایمنسیتی 8100 آن دانست که عملکرد فوقالعادهای در این بازه قیمتی در اختیار کاربر قرار میدهد و قدرتمندتر و کارآمدتر اسنپدراگون 870 است. نرخ نوسازی 144 هرتز صفحه نمایش نیز میتواند نظر شما را جلب کند اما زیر سایه پنل IPS LCD قرار میگیرد و کمی از جذابیت آن کاهش پیدا میکند. برای آشنایی بیشتر با این گوشی ادامه مطلب را از دست ندهید.
نکات مثبت:
- عملکرد فوقالعاده نسبت به قیمت
- سرعت شارژ بالا و عمر باتری خوب
- نرخ نوسازی فوقالعاده 144 هرتز
نکات منفی:
- هاله نور همیشگی صفحه نمایش IPS
- دوربین در این بازه قیمتی مناسب نیست
طراحی و کیفیت ساخت گوشی POCO X4 GT
- طراحی پرچمدار و یک دست
- محافظت گوریلا گلس 5 در پنل جلو
پوکو X4 GT از نظر ظاهری و حتی سخت افزاری کاملا شبیه ردمی نوت 11T پرو و ردمی K50i است. با این تفاوت که این سه گوشی در بازارهای مختلفی عرضه میشوند و زمان عرضه متفاوتی دارند. پنل جلوی دستگاه با گوریلا گلس 5 محافظت میشود و متاسفانه نسبت گوریلا گلس ویکتوس X3 GT پسرفت داشته است.
طبق رسم همیشگی شیائومی، اغلب گوشیهای میانرده این شرکت (حتی ردمی نوت 11T پرو) گواهی IP53 برای محافظت در برابر گردوغبار و پاشش آب دارند اما X4 GT هیچ گونه محافظتی ندارد. شیائومی سال 2022 به سمت طراحی جعبهای شکل رفته و پوکو X4 GT از همین زبان طراحی پیروی میکند.
پنل جلو عقب این گوشی تقریبا مسطح هستند و با فریمی تخت به یکدیگر متصل میشوند. به عنوان کسی که از گوشی با پنل پشتی و فریم منحنی استفاده میکند (پوکو F3) در دست گرفتن X4 GT کمی برای سخت بود و احساس میکردم که گوشههای تیز دستگاه به دستانم فشار زیادی وارد میکنند و همیشه این احتمال وجود داشت که گوشی از دستم بیفتد.
نسخه مورد بررسی ما مشکی رنگ است که همانطور که تصاویر مشاهده میکنید کاملا مشکی نیست و به خاکستری بیشتر شباهت دارد. پنل پشتی مات است که اثر انگشت و کثیفی را دفع میکند؛ اما اگر از قاب استفاده نکنید پس از مدتی پشت دستگاه ظاهر زشتی به خود میگیرد و پر از اثر انگشت میشود.
قاب دوربین برآمدگی زیادی دارد و لنزها نیز از قاب بیرون آمدهاند. همین مسئله باعث میشود تا هنگام کار با دستگاه روی سطح صاف، گوشی لق بزند. فریم راست دستگاه میزبان دکمههای تنظیم صدا و پاور است که حسگر اثر انگشت در آن ادغام شده است. محل قرارگیری حسگر خوب است، اما اگر این دکمه از بافت متفاوتی بهره میبرد پیدا کردن آن راحتتر بود؛ چون تخت ساخته شده و تقریبا با بدنه همسطح است. سمت چپ فریم نیز به طور کامل خالی است.
بخش پایین میزبان درگاه USB-C، درگاه سیمکارت، میکروفون مکالمه و گریل اسپیکر است. در بالا علاوه بر حسگر مادون قرمز و (خوشبختانه) جک هدفون 3.5 میلیمتری، شاهد گریل دیگری هستیم که نقش اسپیکر دوم را ایفا میکند.
در پنل جلویی صفحه نمایش را میبینیم که در سه سمت (بالا، چپ و راست) حاشیههای نسبتا زیادی نسبت به بازی قیمتی دارد و در پایین این حاشیه بیشتر میشود. حفرهای نیز در بالای صفحه نمایش جهت قرارگیری دوربین سلفی تعبیه شده است.
ضخامت 8.9 میلیمتر و وزن 200 گرمی برای یک گوشی با صفحه نمایش 6.6 اینچی زیاد نیست؛ اما طراحی جعبهای باعث میشود تا X4 GT ضخیمتر و سنگینتر از آنچه هست به نظر برسد و در دست گرفتن آن برای کسانی که دستهای کوچکی دارند کمی سخت باشد.
برای جمع بندی باید عنوان کنم که پوکو X4 GT با وجود طراحی مد روز و شبیه پرچمدارهای فعلی شیائومی، هنگام در دست گرفتن حس یک گوشی میانرده را به کاربر منتقل نمیکند. البته این مسئله ممکن است سلیقهای باشد؛ چون برخی از همکاران ما در کالاتیک آن را زیبا و خوشدست میدانستند و برخی دیگر(از جمله نگارنده) طراحی آن را در حد میانرده نمیدانستند.
صفحه نمایش گوشی پوکو X4 GT
- بهترین پنل IPS LCD در گوشیها
- نرخ نوسازی 144 هرتز
پوکو ایکس 4 جی تی از صفحه نمایش 6.6 اینچی IPS LCD با وضوح 2460 × 1080 پیکسل یا +FHD استفاده میکند و از قابلیتهایی مانند دالبی ویژن، HDR10 و نرخ نوسازی فوقالعاده 144 هرتز نیز بهره میبرد.
سال گذشته شیائومی دو گوشی می 10T و می 10T پرو را معرفی کرد که پنل IPS LCD با نرخ نوسازی 144 هرتز داشتند. این دو گوشی از بهترین پنل IPS در میان گوشیهای هوشمند استفاده میکردند. امسال شیائومی همان پنل را کمی تغییر داده و در X4 GT به کار برده است. +HDR10 در پنل قبلی به HDR10 تقلیل یافته و پشتیبانی از دالبی ویژن به آن اضافه شده و افزایش تراکم پیکسلی از 395ppi به 407ppi در آن دیده میشود.
همانطور که اشاره شد، پنل به کار رفته در X4 GT در بازار گوشیها بیرقیب است و نمیتوان از آن ایرادی گرفت؛ اما با این حال این پنل مانند دیگر گوشیهای LCD از هاله سایه در حاشیهها و اطراف حفره دوربین رنج میبرد. البته با توجه به کیفیت پنل، این هاله بسیار کم است و اگر گوشی قبلی شما از انواع LCD بوده ممکن است متوجه آن نشوید؛ اما اگر گوشی قبلی شما پنل اولد داشته و حالا به پوکو X4 GT کوچ کردهاید، این هاله توی ذوق شما خواهد زد.
نرخ نوسازی 144 هرتز هنگام جابجایی بین منوها و اپلیکیشنهای سیستمی حس و حال فوقالعادهای به شما میدهد؛ اما بازیها (حداقل فعلا) به نرخ فریم 144 هرتز دست پیدا نخواهید کرد. در بخش تنظیمات نرخ نوسازی Default و Custom دیده میشود. حالت Default نرخ نوسازی بین 50 تا 120 هرتز قابل تغییر است. در حالت کاستوم نیز میتوان نرخ نوسازی را بین 60، 90 و 120 هرتز تنظیم کرد.
هنگام بازی فقط دو عنوان Real Racing 3 و Sky Force: Reloaded با نرخ نوسازی 120 هرتز اجرا میشوند. بازی Garena Free Fire با نرخ فریم 90 اجرا شد و باقی بازیها با نرخ نوسازی 60 هرتز اجرا میشوند. در تنظیمات Color scheme چندین گزینه رنگی در اختیار شما قرار دارد. این گزینهها شامل Vivid ،Saturated ،Original color و Advanced settings هستند. در بخش Advanced settings میتوانید رنگ صفحه براساس گاموت رنگی P3 و sRGB تنظیم کنید. به طور کلی، گوشیهای شیائومی همیشه تنظیمات رنگ کاملی برای صفحه نمایش دارند و X4 GT نیز از این قاعده مستثنی نیست.
اسپیکر گوشی پوکو ایکس 4 جی تی
- اسپیکر دوگانه استریو
- قابلیت دالبی اتموس
همانطور که در بخش طراحی گفتیم، پوکو X4 GT دو اسپیکر استریو دارد که یکی در لبه پایینی و دیگری در لبه بالایی پنل جا گرفته است. در آزمایشی که ما انجام دادیم، بلندی صدای اسپیکرها خوب بود و هنگام روشن بودن دالبی اتموس بیس متوسطی داشت و با خاموش شدن کیفیت صدا بهتر شد. چنین اتفاقی کمی عجیب به نظر میرسد؛ چون به طور کلی دالبی اتموس باعث بهتر و حجمیتر شدن صدا میشود اما در اسپیکرهای این گوشی برعکس است.
با استفاده از هدفون سیمی باز هم صدای دریافتی کمی خفه به گوش میرسد؛ اما دالبی اتموس وظیفه اصلی خود یعنی بهبود کیفیت صدا را به خوبی ایفا میکند.
سخت افزار و تجربه بازیها در پوکو X4 GT
- تراشه پرقدرت دایمنسیتی 8100
- افت فریم کم هنگام اجرای بازیهای سنگین
مدیاتک دایمنسیتی 8100 تراشهای میانرده رو به بالا است و در گوشیهایی مانند ردمی K50 (یا K50i)، وان پلاس Ace، ریلمی GT Neo 3 و البته، ردمی نوت 11 تی پرو دیده میشود. این تراشه از هشت هسته شامل 4 هسته Cortex-A78 با فرکانس 2.85 گیگاهرتز و 4 هسته Cortex-A55 با فرکانس 2 گیگاهرتز استفاده میکند و پردازنده گرافیکی Mali-G610 MC6 دارد.
دایمنسیتی 8100 در مقایسه با رقیبی مانند اسنپدراگون 870 عملکرد بهتری دارد و در اکثر بنچمارکها (به غیر از تک هستهای گیک بنچ 5) امتیاز بالاتری را از آن خود میکند. در بنچمارکهایی که با X4 GT مورد بررسی خود انجام دادیم همانطور که در تصاویر میبینید، این گوشی در تست Antutu امتیاز 757590، در تست تک هستهای و چند هستهای گیک بنچ 5 به ترتیب امتیازهای 915 و 3568 و در بنچمارک WildLife که کارت گرافیک را مورد بررسی قرار میدهد نیز امتیاز 5816 را از آن خود کرد.
امتیاز انتوتو به دست آمده باعث میشود تا این گوشی از نظر قدرت حتی بالاتر از گوگل پیکسل 6 پرو با تراشه تنسور و شیائومی می 11 و گلکسی Z فولد 3 با تراشه 888 قرار بگیرد.
ما برای تست، بازی گنشین ایمپکت را به مدت نیم ساعت اجرا کردیم و در طول این زمان عملکرد سختافزار فوقالعاده خوب بود و هیچ لگ و کندی احساس نشد. این بازی با بالاترین کیفیت و نرخ 60 فریم بر ثانیه اجرا شد. مدیریت دما متوسط بود و پس از این مدت پنل پشتی در اطراف قاب دوربین داغ شد و به میزان بسیار کمی افت فریم احساس میشد.
به نظر نگارنده این گوشی برای گیمینگ بهتر از پوکو F3 است و میتوانید تمامی عناوین سنگین و گرافیکی را به راحتی اجرا کنید. البته اگر یادتان باشد، در بخش طراحی گفتیم که X4 GT طراحی جعبهای دارد و نگه داشتن آن در دست کمی سخت است. همین مسئله در هنگام بازی نیز مشهود است و احتمالا هنگام بازیهای طولانی دستتان میشود.
دوربین پوکو X4 جی تی
- دوربین اصلی 64 مگاپیکسلی
- تصاویر دوربین اصلی و اولتراواید خوب در نور مناسب
پوکو X4 از سه دوربین شامل دوربین اصلی 64 مگاپیکسلی عریض با f/1.9 و فوکوس خودکار تشخیص به همراه دوربین اولتراواید 8 مگاپیکسلی 120 درجه با f/2.2 و دوربین ماکرو 2 مگاپیکسلی با f/2.4 و فوکوس ثابت استفاده میکند.
دوربین اصلی در نور روز با روشنایی مناسب عکسهای خوبی ثبت میکند و در مواقع کمنور نیز بهتر است از حالت Night استفاده کنید؛ چون در غیر این صورت تصویر خوبی دریافت نخواهید کرد و نویز تصویر بسیار زیاد خواهد بود.
به دلیل عدم وجود دوربین زوم، برای عکاسی از سوژههای دور مجبور استفاده از زوم دو برابری هستید که فقط تصویر دوربین اصلی را برش میدهد؛ اما کیفیتی تصویری که در اختیار شما قرار میدهد شما را ناامید خواهد کرد.
در تصویر زوم شده وضوح، محدوده دینامیکی و نویز تصویر به شدت تغییر میکند و نتیجهای نامناسب خواهید داشت. به همین خاطر پیشنهاد میکنیم برای داشتن تصویر دارای زوم، با دوربین اصلی عکس بگیرید و سپس به طور دستی آن را برش دهید.
زمانی که از دوربین اصلی به اولتراواید میروید کاملا متوجه افت کیفیت خواهید شد. البته این به معنی ضعیف بودن دوربین اولتراواید نیست؛ چون این دوربین هم در نور مناسب تصاویر خوبی تحویل میدهید و اعوجاج خاصی در کنارههای تصویر مشاهده نخواهید کرد.
با تمام این موارد، محدوده دینامیکی محدود است و وضوح تصویر، به خصوص در لبهها نیاز به بهبود دارد. با این حال، رنگهای زنده و کنتراست خوب و جزئیات مناسب سوژههای نزدیکتر به دوربین باعث میشود تا عکسهای خوبی داشته باشید.
مانند تمام ماکروهای 2 مگاپیکسلی، عکسهای ثبت شده با این لنز تصاویری ضعیف با رنگهایی شسته شده، کنتراست ناکافی و جزئیات نامحدود ارائه میدهد. فقدان فوکوس خودکار سبب میشود تا برای ثبت عکسهای نزدیک مناسب با مشکل مواجه شوید؛ بنابراین اگر قصد استفاده از این دوربین را دارید به یاد داشته باشید که چندین عکس از یک سوژه بگیرید تا بتوانید بهترین آنها را انتخاب کنید.
پوکو X4 GT از دوربین سلفی 16 مگاپیکسلی در حفره داخل صفحه نمایش خود استفاده میکند که دو گوشی با چنینی بازه قیمتی کمی ناامیدکننده به نظر میرسد. در هر شرایط نوری، تصاویر ثبت شده با دوربین سلفی به طور کلی در حد متوسط هستند؛ محدوده دینامیکی عالی نیست و رنگها کمی کسلکننده به نظر میرسند. با این حال، حالت پرتره سلفی تصاویری واضحتر با کمی جزئیات بیشتر تولید میکند.
برای فیلمبرداری میتوانید در دوربین اصلی با وضوحهای 4K در 30 فریم بر ثانیه، 1080p با 30 و 60 فریم بر ثانیه و 720p با 30 فریم بر ثانیه فیلمبرداری کنید. دوربین اولتراواید به دو کیفیت فیلم 720p 30 فریم بر ثانیه و 1080p با 30 فریم بر ثانیه محدود شده است.
همچنین در حالت Slow Motion میتوانید از بین وضوح 720p با 120، 240 و 960 فریم بر ثانیه و 1080p با 120 فریم بر ثانیه یکی را انتخاب کنید. دوربین سلفی نیز با سه وضوح 720p و 30 فریم بر ثانیه و 1080p با 30 یا 60 فریم بر ثانیه فیلمبرداری میکند. نکته قابل توجه اینکه دوربین سلفی نیز حالت اسلوموشن دارد اما کیفیت فیلمبرداری آن در برنامه دوربین قابل مشاهده نیست و پس از ضبط یک ویدئوی اسلوموشن متوجه شدیم که با وضوح 720p و 120 فریم بر ثانیه فیلم آهسته ضبط میکند.
فیلمبرداری با دوربین اصلی در وضوح 4K و 1080p و 60 فریم بر ثانیه هیچگونه لرزشگیری دیده نمیشود و فقط روشن کردن حالت لرزشگیر میتوانید با وضوح 1080p و 30 فریم بر ثانیه فیلمبرداری کنید و دوربین اولتراواید هم لرزشگیری برای فیلمبرداری ندارد.
باتری پوکو X4 GT
- باتری 5080 میلیآمپر ساعتی
- شارژ سیمی 67 وات
پوکو X4 GT دقیقا مانند X3 GT از باتری 5080 میلیآمپر ساعتی استفاده میکند و پنل IPS LCD آن باعث میشود تا عمر باتری دستگاه تا حد قابل توجهی افزایش پیدا کند. به علاوه، این گوشی اولین دستگاه با تراشه دایمنسیتی 8100 است و نمیتوان عمر باتری آن را با رقبای مشابهش مقایسه کرد.
متاسفانه امکان انجام تست باتری PCMark برای ما فراهم نشد و نتوانستیم به صورت آزمایشگاهی آن را امتحان کنیم؛ اما در مدت حدود 1 ساعت بازی، تنها 10 درصد از باتری کاهش یافت که این نشان از عمر باتری بالای X4 GT دارد.
در مورد شارژر نیز هیچ تغییری نسبت به X3 GT ایجاد نشده و همان آداپتور 67 واتی باتری دستگاه را پر میکند. به همین دلیل، سرعت شارژ نیز تغییری نکرده و این گوشی در مدت 30 دقیقه تا 75 درصد شارژ میشود. پس از رسیدن به این مقدار، سرعت شارژ پایین خواهد آمد و باعث میشود تا دستگاه در مدت 27 دقیقه دیگر به طور کامل شارژ شود و زمان شارژ از 0 تا 100 درصد با 57 دقیقه میرسد.
سخن آخر
پوکو X4 GT یک گوشی میانرده با تراشهای قدرتمند است که توان پردازشی بالایی دارد و میتواند از پس هر کار سنگینی بربیاید. این دستگاه مانند دیگر گوشیهای پرقدرت شیائومی از نظر در حد متوسط عمل میکند و نباید انتظار دوربینی مانند گلکسی A53 سامسونگ را از آن داشته باشید. البته این بدان معنی نیست که نمیتوانید از دوربین آن استفاده کنید؛ فقط باید توجه داشته باشید که دوربین این گوشی برای علاقهمندان به عکاسی و فیلمبرداری نیست.
از نظر صفحه نمایش همانطور که گفتیم این گوشی یکی از بهترین پنلهای LCD بازار را دارد؛ اما این پنل هرچه که باشد باز هم کمی ضعیفتر یک پنل اولد عمل میکند و ممکن است نتوانید در نور مستقیم روز با گوشی کار کنید. همچنین اگر مانند نگارنده هاله سایه صفحه نمایش شما اذیت میکند بهتر است سراغ X4 GT نروید.
باتری و سرعت شارژ نیز یکی دیگر از مزایای X4 GT محسوب میشود و اگر عمر باتری برای شما اهمیت دارد، میتوانیم به راحتی خرید این گوشی را به پیشنهاد کنیم. پنل ال سی دی نیز میتواند عمر باتری بالاتری نسبت به پنلهای اولد در اختیار شما قرار دهد تا به طور کامل خیالتان از استقامت پوکو X4 GT راحت شود.
پرسشهای متداول
برای خرید پوکو X4 GT از چه طریقی اقدام کنیم؟
اطلاع از قیمت و خرید گوشی پوکو X4 GT میتوانید به فروشگاه اینترنتی کالاتیک مراجعه کنید و اقدام به تهیه این گوشی با بهترین قیمت کنید.
آیا پوکو X4 GT از X3 GT قویتر است؟
پوکو X4 GT از تراشه دایمنسیتی 8100 قدرت میگیرد؛ در حالی که تراشه مورد استفاده X3 GT دایمنسیتی 1100 است. از نظر عملکردی دایمنسیتی 8100 بسیار قدرتمندتر از دایمنسیتی 1100 است و همین امر باعث میشود X4 GT قویتر از X3 GT باشد.