انواع حسگر در گوشی های هوشمند


سمیرا زمانی علویجه
نظرات 10
content-main-img

هر گوشی هوشمند از حسگرهای مختلفی تشکیل می‌یابد که وظایف متعددی را به عهده دارند. این حسگرها می‌توانند از موقعیت مکانی گوشی، برقراری ارتباط با دستگاه‌های دیگر یا حتی امکان عکاسی و فیلمبرداری را برای دستگاه فراهم سازند. عملکرد صحیح هر یک از این حسگرها سبب می‌شود گوشی هوشمند قادر به ارائه خدمات مختلف شود یا کاربر بتواند از قابلیت‌های موجود در اپلیکیشن‌ها و برنامه‌ها به بهترین شکل استفاده کند. برای درک هرچه بهتر عملکرد گجت‌ها می‌خواهیم به توضیح در مورد انواع حسگر در گوشی‌های هوشمند بپردازیم. با کالاتیک همراه شوید.

حسگر چیست؟

مفهوم سنسور از ترجمه کلمه لاتین Sense گرفته شده و به معنای حس کننده است. در واقع سنسور حس کننده‌ای است که کمیت‌های فیزیکی مانند فشار، حرارت، رطوبت، دما و ... را به کمیت‌های الکترونیکی پیوسته (آنالوگ) یا غیر پیوسته (دیجیتال) تبدیل می‌کند. سنسورها مانند اندام‌های حسی بدن انسان به پیرامون خود واکنش نشان می‌دهند به طوری که تغییرات در محیط را حس می‌کنند و آن‌ها را به پردازنده یا قلب موبایل می‌فرستند. ما در دوره‌ای هستیم که گوشی‌های موبایل در حال تبدیل شدن به دستیار شخصی کاربران هستند و می‌توانند با توجه به فعالیت روزمره، نیازهای کاربران را پیش بینی کنند. بخش بزرگی از‌‌ این سیر تکاملی به حسگرها مرتبط است به طوری که با استفاده از اطلاعات به دست آمده از این حسگرها و انتقال آنها به پردازنده گوشی‌های هوشمند می‌توان جهت پیش برد مقاصدی خاص بهره برد. سنسورهای موجود در گوشی موبایل امکانات فراوانی برای برنامه‌های موبایل ارائه می‌دهند که استفاده از این برنامه‌ها، موجب آسودگی زندگی کاربران شده است. اخیراً با توجه به بهره‌گیری از فناوری حسگرها، گوشی‌های هوشمند پیشرفت فوق‌العاده‌ای کسب کرده اند.

مفهوم حسگر

کاربرد حسگرها

گوشی‌های هوشمند امروزه شامل طیف وسیعی از سنسورها هستند که مجموعه‌ای شگفت انگیز از ویژگی‌ها و قابلیت‌ها را فراهم می‌کنند. حسگر تلفن همراه یکی از جالب ترین نوآوری‌های تکنولوژی اخیر است. امروزه گوشی‌های هوشمند با بهره‌گیری از سنسورها برای تجربه بهتر کاربران برنامه‌هایی با اطلاعات بیشتر از محیط ارائه می‌دهند. با استفاده از همکاری چندین سنسور در گوشی‌های هوشمند، کاربران می‌توانند یک تصویر نسبتا کامل از فعالیت روزانه خود را به تصویر بکشند و پیام‌های مربوط به حریم شخصی خود را مشاهده نمایند. اکثر گوشی‌های موبایل دارای سنسورهای هستند که حرکت، جهت‌گیری و شرایط محیطی مختلف را اندازه‌گیری می‌کنند. کاربرد استفاده از انواع سنسور در یک بازی به گونه‌ای است که گرانش دستگاه برای ردیابی حرکات پیچیده کاربر مانند شیب، لرزش، چرخش به کار می‌رود. همچنین یک برنامه آب و هوایی می‌تواند با استفاده از اطلاعات به دست آمده از سنسور دما و سنسور رطوبت گوشی همراه کاربر، وضعیت آب و هوای آن نقطه را گزارش دهد. همچنین یک برنامه راهنمای سفر ممکن است با بهره‌گیری از سنسور میدان ژئومغناطیسی و شتاب سنج، گوشی را به عنوان یک قطب نما مورد استفاده قرار دهد. سنسورها دستگاه‌های الکترونیکی دارای ابعاد کوچکی هستند و برای انجام یک کار خاص و با دقت در نظر گرفته شده اند. سنسورها می‌توانند برای تشخیص نور، اندازه‌گیری جهت و بسیاری موارد دیگر مورد استفاده قرار گیرند.

کاربرد حسگر در گوشی موبایل

انواع حسگرها

حسگرهای گوشی موبایل به 3 دسته حرکتی، محیطی و موقعیتی تقسیم بندی می‌شود.

حسگرهای حرکتی (Motion Sensors):

امروزه بیشتر گوشی‌های هوشمند مجهز به حسگرهایی هستند که حرکت، چرخش یا شرایط محیطی مختلف را تشخیص داده و مقداری اطلاعات خام را با دقت بالا فراهم می‌کنند و می‌توان از این اطلاعات در جهات و مقاصد مختلف استفاده کرد. به عنوان مثال وقتی که شما با گوشی خود در حال انجام یک بازی هستید، بازی اطلاعاتی را از سنسور Gravity دریافت می‌کند تا حرکت‌های کاربر شبیه تکان دادن و چرخش را تشخیص داده و عکس العمل مناسب را طبق برنامه‌ریزی‌‌های از پیش تعیین شده نمایش داده یا اجرا کند.

سنسور حرکتی

حسگر ژیروسکوپ (Gyroscope)

سنسور ژیروسکوپ عملکردی یکسان با حسگر شتاب سنج دارد به دلیل اینکه هر دو آنها چرخش و حرکت گوشی را تشخیص می‌دهند با این تفاوت که ژیروسکوپ دقت بسیار بالاتری دارد. این سنسور جهات بیشتری از حرکت دستگاه را تشخیص و برخلاف سنسور شتاب سنج قادر به درک موقعیت و جهت گوشی در فضای 360 درجه است و به همین دلیل جزئیات بیشتری در اختیار پردازنده قرار می‌دهد. به عنوان مثال از جمله کاربردهای این سنسور می‌توان به Google Cardboard یا هر دستگاه واقعیت مجازی دیگری اشاره کرد که به قرار دادن گوشی در دستگاه نیاز دارد. با قرارگیری گوشی در دستگاه VR، سنسور ژیروسکوپ چرخش و حرکت سر شما را شناسایی می‌کند و به کمک تکنولوژی VR تجربه واقعیت مجازی را برایتان خلق می‌کند. شتاب سنج حرکت مستقیم گوشی را اندازه‌گیری می‌کند ولی ژیروسکوپ تغییر وضعیت زاویه‌ای را اندازه‌گیری می‌کند. این دو حسگر نقش موثری در بازی‌های گوشی موبایل دارند. به عنوان مثال در بازی‌های اتوموبیل رانی می‌توانید به جای استفاده از انگشتان دست تنها با تغییر زاویه گوشی در حالت افقی به بازی کردن ادامه دهید. تشخیص چرخش گوشی نیز توسط حسگر ژیروسکوپ انجام می‌گیرد. برای مثال با کمک مقادیر دقیق اطلاعات به دست آمده از حسگر ژیروسکوپ صفحه نمایش از حالات Landscape به Portrait تغییر وضعیت می‌دهد. همچنین این حسگر در تشخیص میزان و جهت چرخش گوشی برای عکس گرفتن نیز کمک زیادی می‌کند. از این حسگر می‌توان در برنامه Google Sky Map استفاده کرد و از طریق آن انواع صورت فلکی را تشخیص داد.

سنسور ژیروسکوپ

حسگر شتاب سنج (Accelerometer)

همان گونه که از اسم آن مشخص است سنسور شتاب سنج وظیفه محاسبه شتاب را بر عهده دارد. این حسگر شتاب گوشی را به نسبت سقوط آزاد و حرکت گوشی محاسبه می‌کند. در واقع شتاب سنج اطلاعات مربوط به حرکت تلفن همراه را ارائه می‌دهد. این سنسور حرکت در امتداد محور سه بعدی را می‌سنجد و می‌تواند در شمارش قدم‌های یک کاربر کمک کند. یکی دیگر از کاربردهای سنسور شتاب سنج قابلیت چرخش صفحه نمایش، انجام راحت بازی‌ها با انجام عملی مثل حرکت رو به جلو یا چرخاندن فرمان اتوموبیل، استفاده در اپلیکیشن‌های امنیتی مثل انجام فعالیت خاص همانند آژیر کشیدن یا اقدام به عکاسی یا فیلمبرداری به محض حرکت موبایل می‌توان اشاره کرد. یکی از ابزارهای درون گوشی موبایل که اجازه می‌دهد تا دستگاه جهت قرارگیری را تشخیص بدهد و محتوا را بر اساس همان جهت برای کاربر به نمایش درآورد، سنسور شتاب سنج است. هنگامی که شما موبایلتان را به بغل چرخانده و به صورت افقی در دست می‌گیرید، مرورگرها به صورت خودکار می‌چرخند و در حالت Landscape قرار می‌گیرند و در نتیجه فضای عریض تری برای وب گردی و با اسکرول کمتر در اختیارتان قرار می‌دهد.

شتاب سنج

حسگر جاذبه (Gravity Sensor)

سنسور جاذبه نیروی جاذبه وارد بر 3 بردار دکارتی را اندازه‌گیری می‌کند. همچنین این سنسور با بررسی تغییرات این مقادیر، هرگونه تکان یا کج شدن گوشی را تشخیص می‌دهد و به سیگنال‌هایی مبدل می‌کند، به این ترتیب از این قابلیت می‌توان در بازی‌های گوشی‌های هوشمند استفاده کرد. مقادیر لحظه‌ای حسگر جاذبه روی نمودارX ، Y و Z در برنامه Sensor Kinetics نمایش داده می‌شود. Gravity Screen یکی از برنامه‌هایی است که با استفاده از حسگر جاذبه، صفحه نمایش گوشی را در حالت قرارگیری گوشی در جیب یا روی میز خاموش یا روشن می‌کند.

سنسور جاذبه

حسگر چرخش (Rotation Vector Sensor)

تشخیص جهت چرخش و حرکت دستگاه با توجه به 3 بعد و بردارهای دکارتی توسط این سنسور صورت می‌گیرد و برای فعالیت‌های مختلف مقادیر دریافتی را در اختیار دستگاه قرار می‌دهد.

حسگرهای محیطی (Environmental Sensors)

پارامترهای مربوط به محیط اطراف مانند دما، فشار هوا، نور و رطوبت توسط حسگرهای محیطی اندازه‌گیری می‌شود. سنسورهای دماسنج یا Thermometer، سنسور فشار سنج یا Barometer و سنسور نورسنج یا Light Sensor نمونه‌ای از حسگرهای محیطی به حساب می‌آیند.

حسگر فشارسنج (Barometer)

سنسور فشارسنج در گوشی سامسونگ به عنوان Barometer نیز معرفی می‌شود. وظیفه این سنسور تشخیص میزان فشار هوا است؛ در واقع فشار هوا، نیرویی است که هوا بر یک واحد از سطح زمین وارد می‌کند و واحد اندازه‌گیری آن میلی بار یا هکتوپاسکال است. امروزه سنسور فشارسنج در گوشی‌های موبایل با هدف کمک رسانی به GPS دستگاه مورد استفاده قرار می‌گیرد و محل دقیق شما را سریع تر پیدا می‌کند. GPS برای تشخیص موقعیت دقیق کاربر از فاکتورهای زمان، طول جغرافیایی، عرض جغرافیایی و ارتفاع استفاده می‌کند. همچنین با استفاده از اطلاعات به دست آمده از حسگر فشارسنج می‌توان گزارشی کامل از وضعیت جوی و وضعیت دقیق ارتفاع دستگاه نسبت به سطح دریا به دست آورد. این اطلاعات باعث افزایش دقت GPS گوشی موبایل شود، بنابراین کارایی اصلی این سنسور تشخیص تغییرات آب و هوایی و محاسبه ارتفاع دستگاه نسبت به سطح دریا است. همان طور که قبلاً گفته شد این سنسور فشار اتمسفر مکان شما را نشان می‌دهد. کابرد میزان فشار هوا در نرم افزار S Health سامسونگ به این گونه است که میزان دقیق از کالری سوخته شده هنگام دویدن، راه رفتن و انجام هر گونه فعالیت ورزشی را در ارتفاعات متفاوت (کوه، تپه،...) محاسبه می‌کند.

سنسور فشارسنج

حسگر نور (Light Sensor)

نور محیط توسط این حسگر شناسایی شده و اندازه‌گیری می‌شود. این حسگر نور صفحه نمایش را طبق نور محیط تنظیم می‌کند. محل قرارگیری سنسور نور معمولاً در کنار قسمت دوربین جلویی است و وظیفه تشخیص اندازه نور محیط را بر عهده دارد. اگر میزان روشنایی نمایشگر گوشی خود را در حالت خودکار فعال کنید، حسگر نور میزان نور صفحه نمایش را نسبت به نور محیط تنظیم می‌کند. برای مثال سنسور نور وقتی در معرض خورشید یا هر منبع دیگری باشید روشنایی نمایشگر را افزایش می‌دهد تا محتوای صفحه نمایش به راحتی قابل دیدن باشد و همچنین در فضای تاریک روشنایی نمایشگر کاهش پیدا می‌کند تا چشمانتان آسیب نبیند. البته در گوشی‌های موبایل پیشرفته تر میزان نور رنگ‌های سفید، قرمز، آبی و سبز توسط این حسگر جداگانه تشخیص داده می‌شود و نسبت به رنگ‌های محیط میزان آنها کم یا زیاد می‌شود تا در نورهای متفاوت تصاویر بهتری را برای کاربر فراهم کند.

حسگر مجاورت (Proximity Sensor)

این حسگر یک میدان الکترومغناطیسی، الکترواستاتیکی یا پرتوی از تشعشعات الکترومغناطیسی شبیه مادون قرمز از خود منتشر می‌کند و با دریافت سیگنال‌های بازگشتی قادر به شناسایی اجسام در نزدیکی خود بدون هیچ گونه تماس فیزیکی است. غالباً محل قرارگیری این حسگرها در کنار بلندگو (اسپیکر) و بالاترین قسمت گوشی است تا در هنگام مکالمه که موبایل نزدیک گوش قرار می‌گیرد، حسگر مجاورت موبایل فعال شده و قابلیت لمسی صفحه را غیر فعال می‌کند تا از ورود ناخواسته اطلاعات جلوگیری شود. همچنین در زمان روشن بودن نمایشگر، نور صفحه نمایش را قطع کرده تا از مصرف باتری جلوگیری شود. وجود این حسگر باعث می‌شود، زمانی که کاربر گوشی موبایل را در نزدیکی خود قرار داده است در صورت زنگ خوردن گوشی، این حسگر با تشخیص بدن کاربر صدای زنگ گوشی را کاهش می دهد تا صدای بلند زنگ به گوش کاربر آسیب نرساند. جالب است که بعضی از شرکت‌ها مانند HTC در برخی از گوشی‌های هوشمند خود قابلیتی را قرار داده است تا اگر کاربر گوشی خود را از سمت نمایشگر روی سطح میز قرار دهد گوشی به طور خودکار به حالت بی صدا یا Silent تغییر وضعیت می‌دهد و کلیه هشدارهای صوتی غیرفعال می شوند. استفاده از این قابلیت برای جلسات کاری و حضور در کلاس بسیار مفید است. اگر گوشی شما این قابلیت را ندارد می‌توانید با استفاده از برنامه‌های مشابه مانند Smart Screen Off چنین قابلیت‌هایی را به آن اضافه کنید.

حسگر دماسنج (Thermometer)

اندازه‌گیری دمای قطعات الکترونیکی داخلی گوشی توسط این حسگر انجام می‌گیرد. دمای گوشی به علت فعالیت و پردازش اطلاعات سنگین مثل اجرای یک بازی گرافیکی به بالاترین حد خود می‌رسد. حسگر دماسنج می‌تواند دمای داخل گوشی را نشان داده و هنگامی که از تمام نرم افزارهای در حال اجرا خارج بشوید و گوشی را به مدت 15 دقیقه به حالت استندبای (Stand by) قرار دهید، دمای داخل گوشی برابر با دمای محیط می‌شود و اکنون درجه حرارتی که نشان می‌دهد همان دمای محیط خواهد بود. همچنین گوشی‌های هوشمندی که دارای حسگر دماسنج هستند، دمای فعالیت‌های بخش‌های مختلف گوشی را بررسی لحظه‌ای می‌کند و نتایج را همیشه در اختیار بخش‌های اصلی قرار می‌دهند. اگر دمای Cpu افزایش بی رویه داشته باشد به گونه‌ای که صدمه به سیستم پردازنده یا تراشه‌های دیگر وارد کند گوشی به صورت اتوماتیک خاموش می‌شود و از ادامه فعالیت جلوگیری می‌کند.

سنسور اثر هال

حسگر اثر هال (Hall Sensor)

دکتر ادوین هال (Edvin Hall) در سال 1897 تئوری اثر هال را کشف کرد که به اسم خودش «هال» نام گذاری شد. زمانی که هال بر تئوری جریان الکترون کلوین فعالیت داشت مشاهده کرد که وقتی میدان یک آهنربا عمود بر سطح مستطیل نازکی از جنس طلا قرار گیرد جریانی از آن عبور می‌کند، اختلاف پتانسیل الکتریکی در لبه‌های مختلف آن به وجود می‌آید و این ولتاژ متناسب با جریان عبوری از مدار و چگالی شار مغناطیسی عمود بر مدار است. سنسور اثر هال نسبت به تغییرات میدان مغناطیسی خروجی ولتاژ نشان می‌دهد. قابلیت این حسگر در گوشی‌های هوشمند شبیه عملکرد حسگر مجاورت است. تشخیص حضور و فعالیت اجسام با استفاده از یک میدان مغناطیسی، انجام می‌گیرد و اطلاعات را دریافت و پردازش می‌کنند. به عنوان مثال اگر شما از یک کاور یا فلیپ کاور یا کیف مغناطیسی برای گوشی خود (با فرض دارا بودن سنسور هال) استفاده کنید و با بستن درب فلیپ کاور یا جابجایی آهن ربای کاور، صفحه نمایش واکنش نشان داده و خاموش و روشن می‌شود.

سنسور رطوبت

حسگر رطوبت (Humidity Sensor)

وظیفه حسگر رطوبت بررسی رطوبت محیط اطراف و دمای محیط و در دسترس قرار دادن این اطلاعات برای برخی بخش‌های دستگاه است. رطوبت نسبی از کمترین مقدار تا حداکثر میزان رطوبت تعریفی یعنی 100٪ - 0٪ توسط این سنسور تشخیص داده می‌شود. این نوع سنسورها معمولا یک محدوده و توان فعالیت معمولی Typical و یک محدوده فعالیت حداکثری Maximum دارند که توان فعالیت معمولی و حداکثری این سنسور را هم در بحث رطوبت نسبی RH در دمای اتاق و هم در بحث دما مطرح می‌کند.

 

حسگرهای موقعیتی (Position Sensors)

همانطور که پیداست شناسایی موقعیت دستگاه توسط این حسگر انجام می‌گیرد. سنسورهای موقعیت Orientation یا مغناطیس سنج Magnetometer جز حسگرهای موقعیتی هستند.

حسگر موقععیت

حسگر موقعیت (Orientation)

اندازه‌گیری چرخش دستگاه در فضای سه بعدی و در اطراف سه محور فیزیکی X، Y و Z توسط حسگر جهت یا موقعیت صورت می‌گیرد. همچنین تشخیص کج شدن دستگاه یا بر عکس شدن آن با استفاده از اطلاعاتی که از ثبت موقعیت فعلی در مقایسه با یک سطح از پیش تعریف شده تعیین می‌شود. قبلاً گفته شده که سنسور شتاب سنج یا Acceleration تحت تاثیر نیروی گرانش و جاذبه زمین فعالیت می‌کند، به همین دلیل در محاسبات این سنسور، با مقدار G یا شتاب گرانش 9/8 متر بر مجذور ثانیه برخورد می‌کنیم. در حالی که Orientation مقادیر چرخش سه محور مختصات گوشی شما را نسبت به شمال و جنوب مغناطیسی و تحت تاثیر میدان مغناطیسی می‌سنجد. حسگر موقعیت از مقادیر خام سنسورهای شتاب سنج و میدان مغناطیسی اطلاعات خود را دریافت می‌کند. کاهش دقت و عملکرد حسگر موقعیت به دلیل عملیات پردازش سنگین و متمرکز نبودن آن به وجود می‌آید.

حسگر مغناطیس سنج (Magnetometer)

عملکرد حسگر مغناطیس را می‌توان از نام آن حدس زد. اندازه‌گیری میدان مغناطیسی توسط این حسگر انجام می‌پذیرد و با تغییر میزان خروجی ولتاژ، جهت شمال جغرافیایی را از طریق گوشی به کاربر نشان می‌دهد. سنسور مغناطیس سنج معمولاً در یک تراشه با یک حسگر دیگر (معمولا شتاب سنج) ساخته می‌شود که این حسگر داخلی بتواند مقادیر خام به دست آمده را تصحیح و با توجه به چرخش و حرکت دستگاه، فرامین صحیحی به کمک مغناطیس سنج صادر کند. نام دیگر حسگر مغناطیس قطب نمای الکترونیکی یا E-Compass نیز هست، شاید این نام برای شما بسیار آشناتر از Magnetometer باشد. E-Compass معمولاً یک تراشه متشکل از یک شتاب سنج و یک مغناطیس سنج است تا بتواند همزمان با چرخش، به تشخیص میادین مغناطیسی بپردازد و اطلاعات کامل و صحیحی در اختیار قرار دهد. در واقع این حسگر شمال مغناطیسی را تشخیص می‌دهد و در نتیجه می‌تواند سمت شمال، جنوب، غرب، شرق را مشخص کند؛ بنابراین یک استفاده ساده از این حسگر، قطب نما است. زمانی که در حال حرکت به سمت یک مقصد از روی یک برنامه نقشه مثلا Google Maps هستید، با حرکت و چرخش شما در جهات مختلف، حسگر متوجه چرخش و حرکت شده و همچنان با در دست داشتن میادین مغناطیسی، جهات جغرافیایی را تشخیص داده و در کمک به GPS گوشی، به سادگی مسیر حرکت را روی نقشه ترسیم می‌کند و روی نمایشگر قابل رویت است. تفاوت شرایط آب و هوایی مختلف یا قرارگیری دستگاه در محیطی مغناطیسی یا در نزدیکی یک میدان مغناطیسی، اشاره کرد.

سنسور مغناطیس سنج

حسگر اثر انگشت (Fingerprint Sensor)

امروزه گوشی موبایل نقش پر رنگی در زندگی ما پیدا کرده است که از آن به عنوان دوربین شخصی، آلبوم عکس خانوادگی، شعبه بانک خصوصی، دفترچه یادداشت، مسیریاب ماهواره‌ای، کنسول بازی و در ده‌ها کاربرد بسیار مهم دیگر استفاده می‌شود. محافظت از محتوای گوشی‌های هوشمند تا مدت‌های زیادی تنها با کلمات عبور و پترن‌های کشیدنی روی صفحه نمایش صورت می‌پذیرفت و نوآوری‌های گاه و بیگاهی همچون مکانیزم تشخیص چهره چندان با موفقیت و استقبال عمومی روبرو نشد. آسانتر بودن استفاده از این تکنولوژی نسبت به دیگر روش‌های برقراری امنیت مانند پسوردهای طولانی و کدهای 4 رقمی باعث فراگیر شدن سریع این روش شد. حسگر اثر انگشت یک دستگاه ورودی داده‌های دیجیتالی است که اثر انگشت کاربر را می‌خواند و آن را به مجموعه تصاویر 2 بعدی و 3 بعدی قابل پردازش در نرم افزارهای اثر انگشت تبدیل می‌کند؛ در واقع قفل دستگاه بدین گونه باز می‌شود که حسگرها با اسکن کردن انگشت کاربر، آن را با الگوی از پیش تعیین شده مطابقت می‌دهد. ساخت یک دستگاه مطمئن، کوچک، سریع و مقرون به صرفه، بسیار راحت نیست. انواع مختلف این حسگرها نوری، خازنی، گرمایی، فراصوت، پیزوالکتریک و…است که فراوان ترین آنها در بازار 3 نوع خازنی، نوری و فراصوت است.

سنسور اثر انگشت

حسگر گام شمار (Pedometer)

شناسایی حرکت و قدم‌های کاربر و ثبت تعداد آنها به وسیله حسگر گام شمار یا Pedometer یا Step Counter انجام می گیرد.

حسگر گام شمار

شما می توانید در برنامه‌های گام شمار یا سلامتی از این اطلاعات استفاده کنید. در حالی که می دانیم سنسور شتاب سنج نیز می تواند قابلیت‌های مشابه را فراهم کند اما این سنسور داده‌هایی با دقت بالا تولید می کند. کاربرد وسیع این حسگر در اپلیکیشن‌های تناسب اندام و سلامت است. گوشی موبایل گوگل Nexus 5 از معدود دستگاه‌های مجهز به این سنسورها می باشند.

سخن آخر

سعی کردیم به صورت کامل به توضیح مهم‌ترین حسگرهای موجود در گوشی‌های هوشمند بپردازیم. امیدواریم این مقاله برایتان مفید واقع شده باشد و بیشتر با امکانات و کارایی محصولات و گجت‌های قابل حمل آشنا شوید. باید در نظر داشت حسگرهای متعددی در گوشی‌های هوشمند مورد استفاده قرار می‌گیرد؛ برای مثال بخش دوربین گوشی‌های هوشمند از تعداد بسیاری از حسگرها تشکیل می‌یابد که هر یک برای بهبود کیفیت یا کارایی ماژول دوربین طراحی شده‌اند. در صورتی که سوالی برایتان پیش آمده می‌توانید از بخش نظرات با ما به اشتراک قرار دهید.

پرسش‌های متداول

عملکرد حسگرها را چگونه می‌توان سنجید؟

برنامه‌ها و اپلیکیشن‌های متعددی وجود دارد که کمک می‌کنند عملکرد حسگر مورد نظرتان را بررسی کنید. البته برخی از حسگرها به خصوص مواردی که روی ماژول دوربین قرار دارند در حالت تجربی و کار با گوشی، قابل بررسی هستند.

چند نوع حسگر اسکنر اثر انگشت داریم؟

در حال حاضر سه نوع حسگر اسکنر اثر انگشت داریم که مورد اول از جایگاه فیزیکی اختصاصی برخوردار است. در مدل دوم، حسگر با دکمه پاور ادغام شده و در مدل سوم نیز شاهد ادغام حسگر اسکنر اثر انگشت با صفحه نمایش هستیم.

به این مطلب امتیاز دهید!

۳.۵/۵ - (۴ امتیاز)

نظرات (10)

برای ثبت نظر خود وارد شوید.
رضا | میهمان
20 آبان 1402

از اطلاع رسانی شما در مورد تکنولوژی جدید و به روز که دیر یا زود سرکار همه به آن می‌افتد را قدر دانیم.????

صدیقی | میهمان
20 آبان 1402

لذت بردم بسیار خوب بود
اگه خواستید مطالب رو بیشتر کنید کلمات کلیدی mems یا nems رو بزنید

احمد | میهمان
20 آبان 1402

داخل ماژول دوربین گوشی کنار فلش دوربین نقطه قرمزی هست ، کسی می دونه اون چیه؟

پشتیبان سایت | مدیر سایت
20 آبان 1402

درود بر شما.

حسگر مادون قرمز هست.

کیان | میهمان
20 آبان 1402

سلام.
اسم سنسورهایی که تو هندزفری استفاده میشه
که وقتی از گوش درمیاری موزیک قطع میشه
و دوباره میزاری تو گوش خودکار پلی میشه،
و اینکه تو هندزفری های مگنتی
موقع دریافت تماس وقتی گوشی هارو از هم جدا میکنی جواب میده چیه؟
ممنون.

سارینا | میهمان
20 آبان 1402

عزیزم منم اندرویدم 11 هست توی تنظیمات یه بار دیدم که نوشته با تکان خوردن روشن بشه ولی اونجوری خوب نبود یعنی من خوشم نیومد.

مهدی | میهمان
20 آبان 1402

سلام گوشی وقتی اندرویدش 10 بود یه حالتی داشت که وقتی صفحه گوشی خاموش بود و من اونو از یه سطحی برمیداشتم یا از جیبم در میاوردم خودبخود صفحه روشن میشد و ساعت و تاریخ نشون میداد ولی الان که اندرویدش 11 هست اون حالت وجود نداره یا حداقل من تنظیماتشو نمیدونم لطفا اگه میدونید بگین چطور فعالش کنم؟ ممنون

صمد | میهمان
20 آبان 1402

Always on display رو تو تنظیمات سرچ کن.

محمدرضا | میهمان
20 آبان 1402

واقعا عالی بود ممنونم

حمید | میهمان
20 آبان 1402

بعضی گوشیها قابلیت فلزیابی دارند این قایلیت چیه کدوم حسگر به حساب میاد؟ کسی بلده لطفا توضیح بده

علی | میهمان
20 آبان 1402

اسم حسگری که کنترل تلویزیون و وسایل برقی است چیست؟ اینو توضیح ندادید.

رضا محمدی | میهمان
20 آبان 1402

داداش مادون قرمز که بیشتر در گوشی های شیائومی دیده می شود.

اسماعیل عابدی | میهمان
20 آبان 1402

اینفرارد

علیرضا ذوالفقاری | میهمان
20 آبان 1402

واقعا اطلاعات خوبی بدست اوردم
عالییییییی
لایک

محمد یاسین | میهمان
20 آبان 1402

والا همش بازی گفت کجاش خوبه آخه