معرفی انواع کارت حافظه
در مقاله معرفی انواع کارت حافظه قصد داریم که شما را با یک منبع ذخیره اطلاعات آشنا کنیم. کارت حافظه میتواند یکی از بهترین منابع ذخیره اطلاعات باشد. در ادامه انواع آن را برای شما نام میبریم تا بتوانید برای ذخیره اطلاعات گوشی خود از مدل مناسب استفاده کنید.
امروزه با پیشرفت تکنولوژی به دلیل افزایش حجم و تنوع اطلاعات، حافظه داخلی دستگاهها دیگر پاسخگوی نیاز کاربران نیستند و به همین منظور از کارت حافظه بیشتر از گذشته استفاده میشود. برای ذخیره سازی اطلاعات باید مکانی باشد که بتوان اطلاعات را به راحتی بدون محدودیت ذخیره کرد که البته روشهایی نیز معرفی شده که میتوان به فضای ابری اشاره کرد؛ اما فضای ابری هزینه بسیاری دارد و همچنین همیشه نیازمند به اتصال به اینترنت پرسرعت است.
مشاهده لیست قیمت و خرید کارت حافظه در فروشگاه اینترنتی کالاتیک
با توجه به مواردی که اشاره کردیم، ضرورت استفاده از کارت حافظه همچنان مشخص میشود؛ قطعات کوچکی که در صورت پشتیبانی دستگاهتان از آنها به حجم قابل توجهی از فضای ذخیرهسازی دسترسی خواهید داشت. اگر دقت کرده باشید روی کارتهای حافظه نوشتههایی وجود دارد که ممکن است برای شما نامفهوم باشد، اصلا نگران انتخاب و خرید کارت حافظه نباشید. تا انتهای این مقاله با ما همراه شوید تا آشنایی کاملی با انواع کارت حافظه و همه ویژگیهای آن به دست آورید.
مفهوم نوشتههای موجود روی کارت حافظه
اگر برای خرید کارت حافظه اقدام کنید، ممکن است دو کارت حافظه را مشاهده کنید که اندازههای یکسانی داشته باشند، اما قیمت آنها متفاوت باشد. دلیل اختلاف قیمت میتواند سرعت خواندن و نوشتن اطلاعات این دو کارت حافظه باشد. روی کارتهای حافظه نوشتههایی وجود دارد که شما میتوانید به تفاوت کارتهای حافظه پی ببرید. مفهوم این نوشتهها میتواند موارد زیر باشد:
1- سرعت کلاسهای کارت حافظه
برای اینکه سرعت خواندن و نوشتن یک کارت حافظه را بدانید میتوانید به نوشتههای روی کارت توجه کنید. هر کدام از کلاسهای سرعت روی کارت حافظه معانی خاص خود را دارند و اطلاعاتی مانند نحوه اجرا کردن نرم افزار، ضبط کردن صدا و ویدئو را در اختیار ما میگذارد. کلاسی که روی کارت حافظه درج شده، کلاس C است. این کلاس 4 رده دارد که به ترتیب C2، C4،C6، C10 است. حالا میخواهیم ویژگیهای هر کدام از این ردهها را توضیح دهیم.
کلاس C2: معنی C2 این است که سرعت نوشتن موجود در کارت حافظه 2 مگابایت بر ثانیه است و ویدئوهای ضبط شده دارای کیفیت SD هستند.
کلاس C4: سرعت نوشتن این کلاس 4 مگابایت بر ثانیه است و میتواند ویدئوهای ضبط شده شما را با کیفیت HD و Full HD ذخیره کند.
کلاس C6: سرعت نوشتن کلاس C با رده 6 میتواند 6 مگابایت بر ثانیه باشد و هم چنین در کلاس C6 چند کلاس برای ضبط ویدئو وجود دارد که میتواند ویدئوهای ضبط شده را با کیفیت Full HD با سرعت 30 فریم بر ثانیه نمایش دهد.
کلاس C10: این کلاس سرعت انتقال فوقالعاده بالایی دارد و عدد ثبت شده در این کلاس نشان دهنده سرعت نوشتن تا 10 مگابایت بر ثانیه است. ویدئوهایی که روی کارت حافظه ذخیره شدهاند را میتواند با کیفیت HD و Full HD و با سرعت 60 فریم بر ثانیه برای مخاطبان به نمایش بگذارد.
2- مفهوم نوع فرمتهای حافظه
روی کارت حافظه چندین نماد وجود دارد که میتواند به میزان ظرفیت ذخیره اطلاعات پی برد. این نمادها SD ، SDHC و SDXC است. میزان ظرفیتی که فرمت SD دارد، میتوان اطلاعات را تا سقف 2 گیگابایت در کارت ذخیره کرد. فرمت SDHC تا سقف 32 گیگابایت میتواند اطلاعات را ذخیره کند و نماد SDXC قابلیت ذخیره شدن اطلاعات تا سقف 2 ترابایت را دارد.
3- استانداردهای سرعت UHS
ساختار فیزیکی که در کارت حافظه وجود دارد مربوط به استاندارهای UHS میشود. کلاس UHS پس از عرضه شدن کلاس C10 به وجود آمده و دارای دو بخش UHS-| و UHS-|| است. سرعت کلاس | 104 مگابایت و || حدودا 350 مگابایت میتواند باشد.
انواع کارت حافظه
حالا نوبت به آن رسیده که انواع کارتهای حافظه را معرفی کنیم و ویژگیهای هر کدام را توضیح دهیم.
1- Compact Flash
این نوع کارتهای حافظه در سال 1994 توسط شرکت سندیسک طراحی شده و توانایی آن را دارد که ولتاژهای بین 3.3 تا 5 را به طور کامل پشتیبانی کند. برخی از کارتهای حافظه فقط میتواند با یک نوع ولتاژ کار کنند، اما کارتهای Compact Flash میتوانند با ولتاژهای مختلف نیز کار کنند. کارت حافظه کامپکت فلش در دو نوع به بازار عرضه میشوند که شامل Type| و Type|| هستند. کارتهای نوع Type| ابعاد 8mm*36.4mm*3.3 و کارتهای Type|| ابعاد 8mm*36.4mm*5.5 دارند و میتوانند اطلاعات را با ظرفیتهای مختلف جابهجایی کنند.
2- SDHC و SDXC
کارتهای حافظه SDXC و SDHC از کارتهایی است که میتواند اطلاعات با حجم بالا را ذخیره کند و دارای ابعادی در اندازه کارتهای SD هستند. این نوع کارتها میتوانند ظرفیت 2 ترابایت را پشتیبانی کنند و سرعت بالایی برای پردازش اطلاعات را دارند.
3- xD Picture
یکی دیگر از انواع کارت حافظه، کارتهای xD Picture است. از این نوع کارتها بیشتر برای دوربینهای قدیمی استفاده میشود و میتوان گفت که سازگاری بیشتری با کارتهای حافظه SDHC دارند.
4- MMC
کارتهای MMC در ظاهر مانند کارتهای SD هستند؛ اما از نظر سرعت انتقال سرعت پایینتری نسبت به SD دارند. کارتهای SD دارای قفل هستند اما MMC بر خلاف آنها دکمه قفلی ندارند و همین ویژگی باعث میشود که جایگزین SDها شوند.
5- Memory Stick
Memory Stick یکی دیگر از کارتهای حافظه هستند که توسط شرکت سونی طراحی شده است. از این نوع کارتها بیشتر محصولات شرکت سونی استفاده میشود و در بازار ایران کمی محدود است. اگر قصد خرید کارت حافظه دارید حتماً قبل از خرید به این نکته توجه کنید که آیا گوشی شما با این نوع کارت سازگاری دارد یا خیر؟
کلام آخر
در این مقاله انواع کارت حافظه را به شما معرفی کردیم تا در خرید آن همه نکات مربوطه را رعایت کنید. اگر قصد خرید کارت حافظه دارید، بهتر است همه نکات را در نظر بگیرید و بدانید که برای چه ظرفیتی از اطلاعات میخواهید کارت حافظه تهیه کنید. در انتهای این مقاله، لازم شد یک نکته را در نظر بگیریم که در خرید کارت حافظه حتما موضوع گارانتی را در اولویت قرار دهید.
پرسشهای متداول
سرعت کلاس کارت حافظه چه تاثیری میتواند داشته باشد؟
سرعت کلاس کارت حافظه میتواند در اجرای نرمافزارهای مختلف و هم چنین نمایش کیفیت عکسها تاثیر زیادی داشته باشد.
برای ضبط ویدئو و عکاسی کدام یک از ویژگیهای کارت حافظه میتواند مهم باشد؟
اگر میخواهید دادههای شما سریع بارگذاری شود، باید ویژگی سرعت خواندن کارت حافظه را در نظر بگیرید.
به این مطلب امتیاز دهید!
مطالب مرتبط |