معرفی انواع کیبوردها و تفاوت استانداردهایشان


کالاتیک
نظرات 0
content-main-img

کیبورد یکی از مهم‌ترین ابزار ورود اطلاعات به کامپیوتر است و هر یک از ما برای کار کردن با کامپیوتر به لوازم جانبی ضروری از جمله صفحه کلید یا کیبورد نیازمندیم. احتمالاً برایتان پیش‌آمده که کیبوردهایی با ابعاد و اندازه‌های مختلف را در بازار دیده باشید. جالب است بدانید که این ابعاد دارای استانداردهای از پیش تعریف شده هستند که براساس این استانداردها، ابعاد صفحه کلید و تعداد دکمه‌ها مشخص می‌شوند.

در این مقاله قصد داریم به انواع استانداردهای کیبورد اشاره کنیم و به تفاوت‌های آن‌ها با یکدیگر بپردازیم. در واقع می‌خواهیم بگوییم این استانداردها که براساس درصد مشخص می‌شوند به چه معنا هستند. در صورتی که نیاز به خرید کیبورد جدید دارید تا انتهای مقاله معرفی انواع کیبوردها با کالاتیک همراه باشید.

خرید و مشاهده قیمت لپ تاپ در فروشگاه کالاتیک

معرفی انواع کیبوردها و تفاوت استانداردهایشان

معرفی انواع کیبوردها و تفاوت استاندارهایشان

اندازه و استانداردهای مختلفی از کیبورد داخل بازار وجود دارند؛ اما سؤالی که به وجود می‌آید این است که چطور می‌توانیم تفاوت بین آن‌ها را تشخیص دهیم؟

در جواب این سؤال باید بگوییم که متداول‌ترین نوع صفحه کلید، کیبوردهای فول سایز (Full-Sized) با 104 کلید، مدل TKL با 87 کلید و 60 درصد با 68 کلید هستند که هرکدام از ویژگی‌ها و اندازه‌های منحصربه‌فردی برخوردار شده‌اند. البته مدل‌های دیگری وجود دارند که کمتر مورد استفاده کاربران قرار می‌گیرند؛ این کیبوردها شامل 75، 65 و 40 درصد هستند.

شایان ذکر است که با کوچک‌تر شدن اندازه کیبورد صفحه‌کلید، کلیدهای اعداد، کلیدهای عملکرد، کلیدهای پیکان (Arrow Keys) و نام پد حذف می‌شوند. در ادامه با توضیحات درباره انواع کیبورد همراه ما باشید.

کیبورد فول سایز یا 100 درصد

کیبورد فول سایز یا 100 درصد

یکی از رایج‌ترین کیبوردهایی که مورد استفاده اکثر کاربران قرار می‌گیرد کیبورد فول سایز یا 100 درصد است. این مدل صفحه کلید به دلیل اندازه کاملی که دارد برای افرادی که استفاده زیادی از کیبورد دارند مناسب است. به همین منظور در اداره‌ها کیبوردهای Full-Size بیشتر به چشم می‌خورند.

صفحه کلیدهایی که از سایز کامل برخوردارند به‌صورت استاندارد با نام پد، کلیدهای پیکان (Arrow Keys)، کلیدهای عملکرد و کلیدهای اعداد عرضه می‌شوند. صفحه اعداد یا NumPad معمولا در سمت راست قرار دارد، اما در برخی از صفحه کلیدها در سمت چپ دیده می‌شود.

مقالات مرتبط:

       راهنمای خرید کیبورد تا 500 هزار تومان

       راهنمای خرید کیبورد تا 1 میلیون تومان

       راهنمای خرید کیبورد تا 2 میلیون تومان

در مجموع می‌توان گفت صفحه‌کلیدهای فول سایز مناسب کسانی هستند که حین انجام کار به تمام کلیدهای موجود در کیبورد (مانند انجام بازی یا وب گردی) نیاز دارند؛ چرا که این نوع کیبورد برای انجام تمامی کارها عملکرد مطلوبی از خود نشان می‌دهد. این کیبوردها می‌توانند گزینه‌های کارآمدی از جمله کلیدهای قابل‌برنامه‌ریزی را ارائه دهند و همچنین تایپ‌کردن با آن‌ها بسیار راحت و روان خواهد بود. گفتنی است که صفحه کلیدهای فول سایز گاهی اوقات کمی گران‌تر از صفحه کلیدهای کوچک‌تر هستند؛ به این دلیل که برای ساخت آن به کلیدهای بیشتر و مواد اولیه گسترده‌تری نیاز است.

برای ورود اطلاعات با استفاده از کیبورد، قرارگرفتن نام پد در سمت چپ بسیار مفید خواهد بود. به این دلیل که می‌توانید هنگامی که دست راستتان برای تایپ روی دکمه‌های کیبورد قرار گرفته با استفاده از دست چپ به‌راحتی نسبت به واردکردن اعداد اقدام کنید. ممکن است این کار در ابتدا کمی دشوار به نظر برسد؛ اما زمانی که به آن عادت کنید متوجه سریع‌تر انجام شدن کارهایتان خواهید شد.

کیبورد فشرده 1800 یا 96 درصد

کیبود فشرده 1800 یا 96 درصد

صفحه کلیدهای 1800 یا 96 درصد تعداد به ندرت در بازار یافت می‌شود و از مدل‌های دیگر کیبورد فروش کمتری دارند. کیبوردهای 1800-Compact گزینه‌ای بسیار عالی و متوسط بین صفحه کلیدهای فول سایز و Tenkeyless محسوب می‌شوند.

این نوع کیبورد کم‌حجم است و شباهت زیادی با صفحه کلیدهای فول سایز دارد؛ با این تفاوت که جهت صرفه‌جویی در فضا، فاصله میان کلیدها تا حد امکان کم شده و کلیدها به هم نزدیک هستند. این کار باعث می‌شود تا سایز آن کوچک‌تر شود و به راحتی بتوان آن را جابجا کرد. علاوه بر این، طراحی جمع‌وجور در نظر گرفته شده برای این کیبوردها باعث می‌شود تا تایپ‌کردن بسیار آسان شود و نیاز برای بلند کردن انگشتان حین تایپ کردن به حداقل برسد.

بسته به چیدمان صفحه کلیدها ممکن است بعضی از آن‌ها از کلیدهای Home Cluster یا خانه برخوردار باشند و برخی خیر؛ از همین رو اگر شخصی هستید که این دکمه‌ها اهمیت بالایی برایتان دارد هنگام خرید کیبوردهای 1800 یا 96 درصد به این موضوع توجه داشته باشید.

کیبورد Tenkeyless یا TKL

کیبورد Tenkeyless یا TKL

صفحه کلید Tenkeyless یا TKL را می‌توان کیبوردی فوق‌العاده برای اکثر افراد دانست. این نوع کیبورد به 78 کلید مجهز شده که چیدمانی عالی از نظر اندازه و عملکرد دارد. برخلاف صفحه کلیدهای فول سایز، کیبوردهای TKL به دلیل نداشتن برخورداری نام پد بسیار جمع و جورتر هستند و برای افرادی که قصد دارند کیبورد خود را حمل کنند گزینه بسیار مناسبی به نظر می‌رسند.

اکثر کاربران از اعداد سمت راست صفحه‌کلید استفاده نمی‌کنند؛ بنابراین این مدل کیبورد با حذف کلیدهای اضافی و بدون اینکه تأثیری روی تایپ شما داشته باشد صفحه کلیدی کم ‌حجم و کارآمد در اختیارتان قرار می‌دهد.

استفاده از صفحه کلیدهایی با اندازه کوچک فضای بیشتری را روی میز در اختیارتان خواهد گذاشت و از همین رو به‌راحتی می‌توانید از فضای اضافی موجود جهت انجام کارهایتان استفاده کنید. صفحه‌کلیدهای Tenkeyless همچنان دارای کلیدهای اصلی، عملکرد و پیکان هستند که با کمک آن‌ها قادر به انجام بازی و تایپ خواهید بود.

کیبورد 75 درصد

کیبورد 75 درصد

کیبوردهای 75 درصد طراحی جالبی دارند؛ به این صورت که کاملا کم حجم هستند و کلیدهای پیکان و ناوبری درست در کنار یکدیگر قرار می‌گیرند. با تراز کیبوردهای ناوبری به طور عمودی، این امکان پیش روی شما قرار می‌گیرد تا اگر قصد جابجایی صفحه کلید خود را دارید یا به کیبوردی با سایز کوچک‌تر از حد معمول نیاز دارید، از کیبورد 75 درصد استفاده کنید.

اگر انتخاب شما از بین انواع کیبورد، صفحه کلید 75 درصد است باید بگوییم که از این نوع کیبورد تعداد بسیار کمی در بازار یافت می‌شود؛ به همین منظور گزینه‌هایی که پیش رویتان قرار می‌گیرد محدود خواهد بود. شاید کمی زمان ببرد تا به اندازه‌ها و نحوه قرارگیری دکمه‌ها عادت کنید؛ به‌عنوان ‌مثال کلید Shift سمت راست و معمولا بسیار کوچک‌تر از حد معمول هستند. با توجه به اینکه از این دکمه‌ها کم استفاده می‌شود احتمالاً تأثیر زیادی روی تایپ‌کردن نخواهند داشت.

کیبورد 65 درصد

کیبورد 65 درصد

کیبوردهای 65 درصد سطح جدیدی از صفحه کلیدهایی با اندازه کوچک را ارائه می‌دهند که در اکثر مدل‌های آن به‌جای حذف ردیف کلیدهای اعداد، دکمه‌های عملکرد و ناوبری مشاهده نمی‌شود. این مدل از کیبورد را می‌توان به‌عنوان یکی از کوچکترین صفحه کلیدهای بازار معرفی کرد که از کلیدهای پیکان نیز برخوردارند.

همانند صفحه کلیدهای 75 درصد، کیبوردهای 65 درصد نیز کمتر مورد استفاده کاربران قرار می‌گیرند؛ اما باید گفت که طرفداران مخصوص به خود را نیز دارا هستند. به دلیل وزن سبک و حمل آسان می‌توان این مدل را در بین انواع کیبورد مناسب برای بازی دانست از همین رو کیبورد 65 درصد از محبوبیت بالایی میان گیمرها برخوردار است.

عدم برخورداری از کلیدهای عملکرد و ناوبری ممکن است برای برخی افراد نگران‌کننده به نظر برسد؛ اما افرای نیز وجود دارند که نبود این دکمه‌ها برایشان اهمیت بالایی ندارد و باعث بروز اختلال در عملکردشان نخواهد شد. صفحه‌کلیدهای 65 درصد دارای دو مدل طراحی مختلف است که انتخاب آن‌ها به اولویت هر شخص بستگی دارد.

کیبورد 60 درصد

کیبورد 60 درصد

کیبوردهای 60 درصد در بین کسانی که به اجرای بازی و کیبوردهای مکانیکی علاقه دارند از محبوبیت بالایی برخوردار هستند. به‌علاوه ممکن است به اندازه کیبوردهای TKL یا فول سایز استفاده از آن‌ها معمول به نظر نرسد؛ اما طرفداران خاص خود را نیز دارند و به دلیل اندازه کوچک، حجم کم و در عین حال متقارنی که دارند جزو کیبوردهایی هستند که به‌صورت سفارشی ساخته می‌شوند.

گفتنی  است که کیبوردهای 60 درصد به دلیل اندازه کوچکی که دارند از قیمت مناسبی نیز دارند. در نهایت شاید کار کردن با این نوع کیبورد کمی سخت به نظر برسد؛ اما قادر است تا تجربه جدیدی از کارکردن با کیبورد را در اختیار کاربران قرار دهد.

کیبورد 40 درصد

کیبورد 40 درصد

یکی از کوچک‌ترین صفحه‌کلیدهایی که در این مطلب معرفی می‌کنیم، کیبورد 40 درصد است. این نوع صفحه کلید علاوه بر دکمه‌هایی نظیر نام پد، دکمه‌های عملکرد، کلیدهای پیکان و ناوبری، کلیدهای اعداد نیز در قسمت بالایی در آن مشاهده نمی‌شود؛ به همین منظور هیچ عدد و علامتی در این کیبورد وجود ندارد. اگر حسابدار هستید یا برای کارکردن با کیبورد به اعداد نیاز دارید، صفحه‌کلید 40 درصد گزینه مناسبی برای شما نخواهد بود.

زمان زیادی طول می‌کشد تا روش کارکردن با این نوع کیبورد را یاد بگیرید و به آن عادت کنید؛ اما با انجام این کار علاوه بر صرفه‌جویی در فضا، کیبوردی خواهید داشت که حمل آن بسیار آسان است و می‌توانید آن را همه جا ببرید.

کیبورد نامبر پد

نامبرپد

صفحه کلیدهای نامبر پد معمولاً به 17 کلید مجهز شده‌اند و در سمت راست کیبوردهای فول سایز در اختیار کاربران قرار می‌گیرند. اگر به کیبوردهای فول سایز نیاز ندارید یا محل قرارگیری آن‌ها باعث بروز مشکل برای شما می‌شود، می‌توانید نسبت به خرید کیبوردهای جداگانه نامبر پد اقدام کنید و هر کجا که مدنظرتان است آن را قرار دهید.

همان‌طور که پیش‌تر اشاره کردیم نام پدها ورود داده‌ها را برای شما آسان می‌کنند. همچنین اگر حین اجرای بازی به صفحه کلید کامل نیازی ندارید می‌توانید با استفاده از کیبورد نامبر پد فضای کمتری را روی میز خود به صفحه کلید اختصاص دهید. از جمله قابلیت‌هایی که این نوع کیبورد در اختیار شما قرار می‌دهد کمتر کردن احتمال فشار دادن کلید اشتباه حین بازی است.

کیبورد ماکرو پد

کیبورد ماکرو پد

با استفاده از کیبوردهای ماکرو پد قادر به سرعت بخشیدن به کارهایتان و ساده کردن آن‌ها خواهید بود. پدهای ماکرو به شما این امکان را می‌دهند که دکمه‌های ماکرو را با توجه به نیازتان برنامه‌ریزی کنید تا هنگام انجام کار به‌آسانی و تنها با فشردن یک دکمه کار خود را پیش ببرید.

این ویژگی می‌تواند برای استریمرها بسیار کارآمد باشد. به این صورت که تنها به فشردن یک دکمه به چای چند دکمه، کارهایی نظیر اضافه‌کردن جلوه‌های صوتی را انجام دهند. علاوه بر استریمرها برای کسانی که به‌صورت مداوم از چند کلید برای انجام یک کار استفاده می‌کنند قابلیت مفیدی به نظر می‌رسد؛ چرا که با فشردن یک کلید قادر به صرفه جویی در زمان جهت انجام کار مربوطه خواهند بود. از جمله میانبرهای رایجی که برای دکمه‌های ماکرو در نظر گرفته می‌شود می‌توان به کپی و جایگذاری متون و دکمه‌های CTRL+ALT+DELETE اشاره کرد.

انتخاب بهترین و مناسب ترین کیبورد

چرا اندازه کیبورد مهم است؟

صفحه کلیدی برای شما مناسب است که برای کاری که قصد انجام آن را دارید اندازه مناسب و کارایی مطلوبی داشته باشد؛ از همین رو هنگام انتخاب بهترین کیبورد که بیشترین کارایی را نیز برای شما داشته باشد فاکتورهایی وجود دارد که باید آن‌ها در نظر بگیرید.

اگر قصد انتخاب یک کیبورد قابل‌ حمل را دارید، صفحه کلیدی با اندازه کوچک و سبک مناسب شما خواهد بود. از بین انواع کیبورد، صفحه کلیدهای Tenkeyless و کوچک‌تر برای قرار گرفتن در کیف بسیار مناسب هستند. در طرف دیگر اگر کیبوردی مورد نیازتان است که از آن روی میز استفاده کنید می‌توانید صفحه کلیدهای فول سایز یا 96 درصد را در سبد خرید خود قرار دهید.

انتخاب بهترین و مناسب ترین کیبورد

ویژگی های کیبورد بر اساس اندازه

انواع کیبوردها بر اساس سایزی که دارند از ویژگی‌هایی برخوردارند. در جدول زیر با توجه به نوع کیبوردی که مدنظرتان دارید می‌توانید ویژگی‌های آن را مشاهده کنید.

سایز کیبورد تعداد کلید نامبر پد کلیدهای ناوبری کلیدهای عملکرد کلیدهای پیکان کلیدهای اعداد الفبای کامل
فول سایز (100%) 104

فشرده 1800(96%)

104-103

Tenkeyless یا TKL

87 ×
75% 80-84 ×
65% 66-69 × ×
60% 58-65 × × ×
40% 40-44 × × × × ×
نامبر پد 17 × × × × ×
ماکرو پد 8-16 × × × × × ×

کیبورد مناسب و استاندارد

سخن آخر

در این مقاله نگاهی به معرفی انواع کیبوردها و تفاوت استانداردهایشان داشتیم تا بتوانید با مطالعه آن کیبورد مورد نظرتان را با توجه به ویژگی‌هایی که به دنبال آن هستید انتخاب کنید. امیدواریم این مقاله برایتان مفید واقع شده باشد و توانسته باشید از توصیه‌های ما برای خرید و انتخاب کیبورد استفاده کنید. به نظر شما بهترین کیبورد موجود در بازار کدام مدل است؟ نظرات خود را با ما در میان بگذارید.

پرسش‌های متداول

تفاوت کیبورد فول سایز و کیبورد 1800 چیست؟

تفاوت چندانی میان این دو نوع کیبورد وجود ندارد. تنها تفاوتی که می‌توان به اشاره کرد کم‌شدن فاصله میان دکمه‌های برای کمتر شدن اندازه آن است.

چرا باید از کیبوردهای مخصوص هر کاری استفاده کرد؟

هر صفحه کلید با توجه به کارایی و قابلیتی که قادر است به کاربران ارائه دهد باعث بالا رفتن عملکرد آن نیز خواهد شد؛ از همین رو بهتر است از کیبورد مخصوص هر کاری برای انجام آن استفاده کنید.

ماکرو کیبوردها برای انجام چه کاری مناسب هستند؟

با کیبوردهای ماکرو پد می‌توانید دکمه‌های ماکرو را با توجه به نیاز خود برنامه‌ریزی کنید و به‌صورت میانبر جهت بالا رفتن سرعت در انجام کارهایتان از آن بهره ببرید.

به این مطلب امتیاز دهید!

۳.۵/۵ - (۴ امتیاز)
مطالب مرتبط

خرید لوازم دیجیتال

نظرات (0)

برای ثبت نظر خود وارد شوید.