آمار فروش گوشی در سال 2021: پرفروش ترین برندهای موبایل در بازار اروپا


کالاتیک
نظرات 0
content-main-img

2021 سالی متفاوت برای بازار موبایل اروپا بود و نشانه‌هایی از بهبود اوضاع پس از سال سخت 2020 را به همراه داشت. همه‌گیری کرونا؛ از یک سو تقاضا برای خرید و استفاده از گوشی های موبایل هوشمند را افزایش داد و از سوی دیگر، واحدهای تولید قطعات این دستگاه را به تعطیلی کشاند. پس از آن، بحران کمبود جهانی چیپست از راه رسید؛ اما با وجود همه مشکلات، آمار Counterpoint رشد 8 درصدی فروش گوشی در قاره سبز را طی سال 2021 تایید می‌کند. با این‌حال، هنوز افت 14 درصدی فروش سال 2020 جبران نشده است.

اما در طی سال 2021 میلادی، پرفروش ترین برندهای موبایل اروپا کدام کمپانی‌ها بودند و کدامیک سهم خود را در این بازار از دست دادند؟

پرفروش ترین برندهای گوشی اروپا در سال 2021

در سال پر فراز و نشیبی که گذشت، رقابت بین سازندگان موبایل به اوج خود رسید؛ به‌گونه‌ای که عنوان برترین برند بازار گوشی های هوشمند، چهار بار دست به دست شد. با وجود مشکلاتی که در مقدمه مطلب به آن‌ها اشاره شد، برخی از کمپانی‌ها، موفق‌ترین حضور سالانه خود در بازار اروپا را در سال 2021 تجربه کردند که در ادامه به آن‌ها می‌پردازیم.

نکته مهم: کمپانی شیائومی شامل برندهای ردمی و پوکو هم می‌شود. آمار مربوط به شرکت اوپو، فروش برند وان پلاس را هم در بر می‌گیرد.

ژانویه: گوشی های موبایل اپل

اپل سال 2021 را سوار بر موج معرفی اولین گوشی آیفون 5G (آیفون های سری 12) با قدرت آغاز کرد و موفق به کسب 34 درصد از بازار موبایل قاره سبز شد. البته موفقیت گوشی های آیفون به این مارکت محدود نمی‌شود و این غول تکنولوژی، پربارترین حضور خود در بازار چین را در همین سال رقم زد. به‌دست آوردن سهم 23 درصدی از بازار، اپل را برای اولین بار از سه‌ماهه آخر سال 2015 به این سو، به برند اول بازار چین تبدیل کرد.

پرفروش ترین گوشی اپل

فوریه تا می: گوشی های موبایل سامسونگ

کمپانی سامسونگ، در ماه فوریه (دومین ماه سال) با تکیه بر فروش اولیه خوب سری Galaxy S21، میزان قابل توجه 24 درصدی رشد را تجربه کرد تا خیلی زود رقیب دیرینه‌اش را از تخت سلطنت به زیر بکشد. جالب اینکه کره‌ای‌ها در سال 2021، غول صنعت نیمه‌رسانا (Semiconductor) یعنی اینتل را هم کنار زدند تا به بزرگ‌ترین بازیگر این عرصه نیز تبدیل شوند. در هرحال، مشکل تامین قطعه و بسته شدن کارخانه‌های ویتنام بر اثر همه‌گیری کرونا، فروش گوشی های سامسونگ را تحت تاثیر قرار داد تا راه صعود به صدر جدول، برای دیگر شرکت‌ها هموار شود.

ژوئن: گوشی های موبایل شیائومی

دردسرهایی که سامسونگ را از ماه گذشته (می) درگیر خود کرده بود، این فرصت را در اختیار شیائومی قرار داد تا برای اولین بار در تاریخ کوتاه خود، به برند اول موبایل اروپا تبدیل شود. اگرچه گوشی های شیائومی و به‌خصوص Poco X3 Pro، آمار فروشی فوق‌العاده‌ای را در کشورهای اسپانیا، ایتالیا و روسیه به ثبت رساندند، اما دوران فرمانروایی آن‌ها بر قاره سبز بسیار کوتاه بود.

 

گوشی POCO X3 Pro

جولای تا اکتبر: گوشی های هوشمند سامسونگ

هنوز یک ماه از سلطنت Xiaomi بر بازار اروپا نگذشته بود که فروش بالای سری Galaxy A، ورق را به نفع کره‌ای‌ها برگرداند. در ادامه، این‌بار شرکت چینی تحت تاثیر بحران کمبود قطعه قرار گرفت تا سامسونگ با معرفی گوشی های پرچمدار سری Z، جایگاه خود را در صدر جدول فروش گوشی اروپا تثبیت کند. دومین دوره صدرنشینی سامسونگ مانند بار اول، تقریبا 4 ماه به طول انجامید.

پرفروش ترین گوشی سامسونگ

نوامبر و دسامبر: گوشی های هوشمند اپل

اپل سال 2021 را هم با تمام توان به پایان رساند و در ماه نوامبر موفق شد رتبه نخست بازار اروپا را به‌دست بیاورد. در ماه دسامبر، غول تکنولوژی با شکستن رکورد خود در کسب سهم از بازار این قاره، سال جدید را در اوج شکوه آغاز کرد.

برند اول موبایل جهان

برنده ها و بازنده های بازار موبایل اروپا در سال 2021

جدول فروش گوشی در اروپا

در تمام طول سال 2021، رده اول جدول فروش بازار گوشی هوشمند اروپا در اختیار یکی از سه برند سامسونگ، اپل و شیائومی قرار داشت. در رده‌بندی سالانه، سامسونگ با کسب 32 درصد از بازار در صدر قرار گرفت؛ اپل با سهم 26 درصدی از فروش در رده دوم قرار گرفت و شیائومی با به‌دست آوردن 20 درصد از بازار، رتبه سوم را از آن خود کرد. هر سه کمپانی ضمن کسب درآمد و سود بالا، رضایت طرفداران خود را نیز جلب کردند.

شیائومی علیرغم مشکلاتی که در نیمه دوم سال با آن‌ها دست به گریبان بود، رکورد فروش سالانه خود در این مارکت را ارتقا داد. اپل روزهای کم‌نظیری را تجربه کرد و سامسونگ مانند همیشه با قدرت ظاهر شد. اما برندهای دیگر سال 2021 را چگونه به پایان رساندند؟

بازنده بزرگ: گوشی های موبایل هواوی

احتمالا هیچ برندی به اندازه Huawei از نزاع سیاسی و اقتصادی بین چین و آمریکا آسیب ندیده باشد. تحریم شدن و محدودیت دسترسی محصولات کمپانی چینی به سرویس‌های پر طرفدار جهانی، اوضاع این شرکت را به شکلی باور نکردنی تغییر داد و فاجعه‌ای بزرگ را برای آن رقم زد. هواوی که تا سال 2020، چهارمین برند پر فروش گوشی در اروپا به شمار می‌رفت، سال 2021 را با سقوط به رده هشتم به پایان رساند. افت 90 درصدی فروش گوشی های هواوی در این قاره، سهم غول مخابرات را از این بازار به زیر 1 درصد کاهش داد تا عرصه برای خودنمایی برندهای نوپای چینی باز شود.

برنده بزرگ: گوشی های موبایل ریلمی

همان‌طور که در جدول فروش سالانه مشاهده می‌کنید، OPPO، Realme و Vivo به‌ترتیب با کسب 8، 2 و 1 درصد از بازار، در رده‌های چهارم تا ششم پر فروش ترین گوشی های اروپا در سال 2021 قرار گرفته‌اند. اوپو نسبت به سال 2020، رشد 94 درصدی را تجربه کرد؛ ریلمی 162 درصد و ویوو هم 207 درصد رشد را به ثبت رساندند. نکته جالب، استقبال عجیب اروپایی‌ها از گوشی های ریلمی است. فروش بالای محصولات این شرکت چینی که در سال 2018 تاسیس شده، نشان می‌دهد این روزها کاربران فارغ از برند گوشی، به امکانات و قیمت آن توجه دارند.

 

به این مطلب امتیاز دهید!

۳.۵/۵ - (۴ امتیاز)

خرید لوازم دیجیتال

نظرات (0)

برای ثبت نظر خود وارد شوید.