محصول با موفقیت به سبد خرید اضافه شد
طی این طرح تمامی گوشی های مورد استفاده کاربران، در یک سامانه جامع ثبت خواهند شد. این سامانه جامع که در حال حاضر سامانه همتا نامیده می شود توسط وزارت صنعت، معدن و تجارت طراحی و به مرحله اجرا رسیده است.
طبق اعلام رسمی این وزارتخانه این طرح از تاریخ 28 مهر 1396 فعال شده و به واسطه آن از ورود و قاچاق گوشی های بی کیفیت و همچنین غیر رسمی به بازار جلوگیری شده است. اگر چه لازم به ذکر است که شروع این طرح در اواسط سال 1385 کلید خورده بود اما به علت نبود امکانات و زیر ساخت های مناسب در اوایل سال 1386 دستور توقف آن صادر شد. بعد از گذشت سال ها و تحقیقات انجام شده توسط سازمان های مرتبط، در نهایت پاییز 1396 به عنوان نقطه شروع این طرح انتخاب شد.
هدف اصلی این طرح مبارزه با کالای قاچاق و واردات غیر قانونی گوشی های همراه می باشد. دولت توانست با برقراری این طرح از میزان کالای قاچاق موجود در بازار کاسته و نابسامانی بوجود آمده در این بخش مهم بازار را تا حدودی برطرف کند. در نتیجه این طرح تنها گوشی هایی که از طریق مراجع قانونی (گمرک) وارد کشور شده اند فعال خواهند شد.
تمامی مشترکین می توانند برای فعالسازی گوشی خود از سامانه همتا استفاده کنند. برای دسترسی به این سامانه روش های مختلفی در نظر گرفته شده است که به بررسی آنها می پردازیم.
شاید بتوان این روش را راحت ترین و همچنین در دسترس ترین طرح این سامانه نامید. به منظور استفاده از این طرح ابتدا #7777* را شماره گیری نمایید. سپس عدد 2 را به عنوان گزینه فعالسازی انتخاب کنید.
در بخش بعدی شماره 15 رقمی IMEI موجود بر روی جعبه دستگاه را وارد نمایید. در این مرحله از سامانه، شماره همراه خود را ثبت و کد رجیستری مربوط به گوشی را وارد کنید. اکنون گوشی شما با دریافت یک پیامک از طریق این سامانه، فعال خواهد شد.
علاوه بر کد USSD کاربران می توانند از طریق اپلیکیشن سامانه همتا نیز گوشی خود را رجیستر کنند. این اپلیکیشن هم برای گوشی های اندرویدی و هم برای گوشی هایی که دارای سیستم عامل iOS می باشند در دسترس عموم قرار گرفته است. به منظور استفاده از این اپلیکیشن ابتدا گزینه فعالسازی را انتخاب نمایید سپس شماره تلفن همراه خود، IMEI دستگاه و همچنین کد فعالسازی را وارد نمایید. اکنون گوشی شما در سامانه همتا ثبت شده و گوشی شما فعال می باشد.
علاوه بر روش های بالا شما می توانید از طریق وب سایت همتا گوشی های خود را فعال کنید. تنها کافیست به وب سایت سامانه همتا بروید و وارد بخش فعالسازی شوید و همانند اپلیکیشن این سامانه موارد درخواستی را ثبت نمایید تا گوشی خود را فعال کنید.
لازم به ذکر است تمامی گوشی های دو سیم کارت، در صورتی که از مراجع قانونی وارد شده و در سامانه ثبت شده باشند با انجام یک بار فعالسازی می توانند هر دو سیم کارت خود را فعال نمایند. (نیازی به درج هر دو IMEI برای فعالسازی نمی باشد)
همان طور که استحضار دارید با شروع طرح رجیستری گوشی موبایل، شرکت های مختلف گارانتی کننده از طریق روش های مختلف این کد را در اختیار کاربران قرار می دهند. اما در خصوص نحوه رجیستری سوالاتی برای کاربران به وجود می آید که ما در متن زیر به پاسخ برخی از آنها می پردازیم.
کد فعالسازی یک عدد شش رقمی می باشد که کاربران برای انجام عملیات رجیستری به آن نیاز دارند. برای دستگاه های قانونی و شرکتی نیز این کدها بر روی جعبه و یا کارت گارانتی گوشی ثبت می شود.
اصطلاحا به کدهای رجیستری کد یک بار مصرف می گویند که این نامگذاری نشان دهنده استفاده از آنها فقط برای یک بار می باشد.
این پیامک زمانی برای شما ارسال می شود که شما گوشی جدید خریداری کردید اما هنوز عملیات رجیستری را بر روی آن انجام نداده اید.
در این شرایط کد مورد استفاده شما یا مربوط به دستگاه دیگری می باشد و یا شما در ثبت آن دچار اشتباه شده اید. در صورتی که مورد اول برای شما پیش آمد، باید کد رجیستری را از فروشنده درخواست کنید. لازم به ذکر است در صورت قانونی بودن کالای خریداری شده، شما می توانید کد رجیستری مربوط به گوشی خود را از شرکت گارانتی کننده نیز دریافت کنید.
هر کد رجیستری مربوط به یک گوشی با شماره IMEI خاص می باشد. این بدان معناست که برای هر گوشی تنها یک کد رجیستری صادر می شود و تنها همان گوشی به وسیله آن فعالسازی خواهد شد.
در مورد گوشی های دو سیم کارت که در حال حاضر بیشترین سهم بازار را در اختیار دارند، شما تنها با رجیستری یک IMEI می توانید به صورت خودکار و از طریق همان کد IMEI دوم خود را فعالسازی کنید.
اگر گوشی که تهیه کردید به همراه خود کد فعالسازی نداشت و یا کد در هنگام خراشیدن بخش مربوطه مخدوش شد، حتما به شرکت گارانتی کننده تماس و کد رجیستری گوشی خود را از ایشان درخواست نمایید، زیرا تمام اطلاعات مربوط به این گوشی ها و کد فعالسازی آنها در دیتابیس این شرکت ها ثبت شده است.
بله. ولی نحوه دریافت این کد با گوشی نو که کد بر روی کارت گارانتی و یا جعبه گوشی می باشد متفاوت است. در این حالت فروشنده گوشی باید از طریق سامانه همتا و از طریق فرآیند انتقال مالکیت، کد جدید را برای خریدار دریافت و ارسال نماید.
در حال حاضر بیشتر شرکت های گارانتی کننده مانند مایکروتل، مدیا پردازش، هماتلکام، کاوش تیم، نیکان سرویس، بزرگمهر، همراه ویژن، انفورماتیک گستر و داریا همراه کدهای رجیستری گوشی های خود را بر روی کارت گارانتی صادره از سوی خودشان یا بر روی جعبه گوشی ثبت می کنند.
خیر. شرکت هایی مانند یاس جهان و اسمارت تکنولوژی قشم به منظور نظارت بیشتر بر روی کدهای رجیستری و ایجاد امنیت برای کاربران، کد های رجیستری مربوط به گوشی های گارانتی شده توسط این شرکت را در سایت خود قرار می دهند. حال به بررسی نحوه دریافت این کد در سایت مربوط به این دو شرکت می پردازیم.
برای دریافت کد رجیستری از این شرکت، کاربران ابتدا باید به وبسایت شرکت یاس به آدرس www.Yaas.mobi مراجعه نمایند. سپس بر روی بخش طرح رجیستری کلیک نمایید. با باز شدن صفحه جدید مانند عکس اطلاعات درخواستی که شامل برند گوشی، مدل گوشی، کد IMEI و شماره تلفن همراه خود که قرار است گوشی به وسیله آن فعال شود را وارد نمایید. کد امنیتی موجود در چارت را در فیلد خالی مورد نظر وارد نمایید و در نهایت بر روی درخواست کد رجیستری کلیک نمایید.
به منظور دریافت کد رجیستری در این شرکت، کاربران ابتدا باید به وبسایت این شرکت با آدرس www.smartgsmphone.com مراجعه نمایید. بر روی دریافت کد فعالسازی کلیک نمایید و تنها IMEI گوشی خود را در قسمت درخواستی وارد نمایید و بر روی دریافت کد کلیک نمایید و کد فعالسازی گوشی خود را دریافت کنید.
نکته: در برخی موارد احتمال دارد که کد رجیستری گوشی شما در سامانه دریافت کد فعالسازی این شرکت ها وارد نشده باشد در این صورت حتما با شرکت گارانتی کننده تماس حاصل نمایید و کد فعالسازی گوشی خود را از شرکت مربوطه دریافت نمایید.
خیر. این گوشی ها نیاز به رجیستری ندارند و کاربران به راحتی می توانند از آنها استفاده کنند.
بله. گوشی های مسافرتی نیز می توانند با گذشت مراحلی، کد رجیستری را دریافت کنند. به منظور دریافت کد برای این گوشی ها ابتدا باید در سایت گمرک به آدرس https://epl.irica.gov.ir/ImeiRegister ثبت نام کنید. سپس شماره IMEI گوشی خود را وارد نمایید، اگر گوشی شما دو سیم باشد لازم است IMEI هر دو سیم را در سایت وارد کنید.
با وارد شدن به صفحه بعدی اطلاعات گوشی خود مانند برند، مدل و کشور سازنده را مشخص نمایید. در مرحله آخر نیز اطلاعات درخواستی مانند شماره تلفن کد ملی و شماره گذرنامه خود را وارد نمایید. با گذشت چند روز کد رجیستری به شماره موبایل ثبت شده از سوی شما اعلام می شود.
خیر. عملیات فعالسازی گوشی کاملا به صورت رایگان و بدون پرداخت هزینه می باشد. در صورت درخواست هزینه از سوی فروشنده از پرداخت هر گونه وجه نقدی جدا خودداری نمایید.
زمانی که کاربر قصد ورود به سامانه همتا را دارد، کدی به عنوان رمز موقت برای او ارسال می شود و تنها با استفاده از این کد مشترک می تواند به حساب کاربری خود در سایت همتا ورود کند. کد رجیستری اما کدی است که مشترک از طریق آن گوشی خود را در سامانه همتا ثبت می نماید.
بله. در صورتی که گوشی مربوط با این برندها از طریق مبادی قانونی وارد کشور شده باشد مشکلی برای دریافت کد رجیستری نخواهد داشت.
بله. تمامی گوشی های موبایل عرضه شده در فروشگاه اینترنتی کالاتیک رجیستر شده هستند و همچنین تمامی گوشیها دارای گارانتی معتبر شرکتی نیز میباشند.
سلام و ادب
حامدفر هستم. امروز گوشی هوآوی آنر 5 تی که خریداری کرده بودم دستم رسید. ضمن تشکر از شما.
این دستگاه در هنگام رجیستری در سایت همتا و یا از طریق شماره گیری *7777# پیام غیرقابل شناسایی می دهد و امکان رجیستری وجود ندارد. گوشی دارای ضمانت شرکتی هما تلکام هست. لطفاً راهنمایی فرمائید راهکار چیست؟
متشکرم.
سلام این همه آدم نوشتن که گوشیهاشون ریجستری نمیشه ما روهم ترسوندن من یه گوشی ساده اسمارت ازتون خریدم هنوز به دستم نرسیده من تا حالا بیشتر از 50 عدد گوشی خریدم همیشه کد باهاش میفرستن کد را با چیزی خراش میدادم تا نمایان شود و تا حالا همیشه فعال شده آیا واسه گوشی های شما هم کد باهاش میاد.ممنون میشم جواب بدین
لطفاً با بخش پشتیبانی تماس بگیرید تا همکاران راهنمایی کنند.
دوست عزیز، لطفاً با بخش پشتیبانی تماس بگیرید تا همکاران راهنمایی کنند.
لطفاً با بخش پشتیبانی تماس بگیرید تا همکاران راهنمایی کنند.
نسبت به شرکت گارانتی کننده متغییر می باشد. بعضی از شرکتها بر روی کارت گارانتی، بعضی شرکتها بر روی برچسب روی جعبه کالا و بعضی با تماس تلفنی و ارائه شماره IMEI و کد ملّی خریدار کد فعالسازی را ارائه می دهند.
دوست عزیز، برای اطلاع از روش صحیح رجیستری، لطفاً از صفحۀ اصلی سایت قسمت آموزش رجیستری را مطالعه فرمائید.
نسبت به شرکت گارانتی کننده متفاوت می باشد، امّا معمولاً روی برچسب گارانتی کالا درج می شود.
دریافت کد رجیستری به عهده شرکت وارد کننده کالا می باشد و هیچگونه هزینه جداگانه ای برای خریدار ندارد. مگر مشکل پیش آمده مربوط به قبل از زمان اجرای طرح رجیستری و یا عدم رجیستر کردن کالا در زمان مقرر شده باشد.
باسلام، دوست عزیز معمولاً محاسبه شروع تاریخ گارانتی از زمان فعالسازی گوشی در سامانه همتا می باشد.
شاخهها