آشنایی با دستیار صوتی هوشمند در گوشی موبایل


سمیرا زمانی علویجه
نظرات 10
content-main-img

دستیار صوتی چیست؟

امروزه با پیشرفت تکنولوژی و فناوری، زندگی ما به سمت دیجیتالی شدن پیش می رود. دستیار صوتی هوشمند یکی از فناوری های نسبتاً جدید است که کار شما را برای کنترل ابزارهای مختلف مانند تلفن همراه هوشمند، تبلت، لپ تاپ و حتی تلویزیون آسان تر می کند. تنها کافی است نیازها و خواسته های خود را بیان کنیم تا دستیار صوتی هوشمند به دستورهای ما عمل کند. بنابراین این برنامه با گوش کردن صدای شما، هر آنچه را که بخواهید انجام می دهد. در نتیجه به راحتی و با هزینه ای اندک، می توانید دستیار دیجیتالی شخصی خود را به صورت تمام وقت در اختیار داشته باشید که فقط نیازمند اینترنت و دستگاه های هوشمند شما می باشد.
دستیار صوتی

هوش مصنوعی در عصر جدید مورد توجه بسیاری از تولید کنندگان گوشی های همراه قرار گرفته و از این فناوری در طراحی دستیار صوتی گوشی های هوشمند استفاده می شود. در چند سال اخیر شرکت های بزرگی همانند گوگل، مایکروسافت، سامسونگ، آمازون و اپل در زمینه دستیار صوتی فعال بوده اند. این قابلیت با استفاده از فرمان های صوتی امکان کنترل دستگاه را برای کاربران فراهم می کند. در این مقاله می خواهیم انواع دستیار صوتی تلفن همراه را به شما معرفی کنیم:

دستیار صوتی هوشمند گوگل (Google Assistant و Google Now)

اگر به اطراف خود نگاهی بیاندازیم ابزارهای اندرویدی زیادی را مشاهده خواهیم کرد. شرکت Google با توسعه سیستم عامل اندروید و انواع سرویس های اینترنتی گوگل برای راحتی کاربران خود اقدامات جدیدی را رقم زده است. یکی از مهم ترین این اقدامات توسعه دستیارهای صوتی هوشمند است.
نخستین دستیار صوتی شرکت گوگل، Google Now می باشد که انواع سرویس های مختلف گوگل را پشتیبانی می کند. قابلیت Google Now با بیان کلمه Ok Google و یا لمس علامت میکروفون در پایین جستجوگر دستگاه های اندرویدی فعال شده و کاربران می توانند به راحتی از آن استفاده کنند.

گوگل Now

فرمان های کاربردی Google Now

این قابلیت می تواند به عنوان یک تایمر و زنگ بیدار باش عمل کند؛ به این صورت که با بیان عبارت OK Google، دستیار صوتی فعال می شود و بر اساس دستوراتی که کاربر از او می خواهد برای شما یک زنگ بیدار باش تنظیم می کند.
قابلیت Google Now قادر به اجرای برنامه حتی بدون یک بار لمس صفحه نمایش گوشی موبایل می باشد. برای مثال با فراخواندن Google Now و سپس با بیان عبارت Open Chrome به دستیار دستور می دهد تا اپلیکیشن کروم را اجرا نماید و اگر این اپلیکیشن در دستگاه موجود نبود لینک دانلود آن را از طریق گوگل پلی در اختیارتان قرار می دهد.
یکی از قابلیت های Google Now تعریف یک واژه می باشد که با فراخوانی گوگل و بیان کردن Define در ابتدای کلمه مدنظرتان به معانی آن دست می یابید. این قابلیت یک قابلیت بسیار کاربردی برای دانش آموزان و دانشجویان زبان انگلیسی می باشد.
این دستیار صوتی قادر به پاسخ گویی سوالات شما می باشد. برای مثال اگر بخواهید از وضعیت آب و هوا اطلاعاتی به دست آورید تنها کافی است عبارت (هوای امروز چطور است؟) را از برنامه بپرسید تا سریعا پاسخ را دریافت کنید.
با توجه به این که قابلیت ناوبری گوگل بزرگترین سرویس ناوبری موجود است. گوگل برای این سرویس خود یک تعامل خوب در بین Google Map و Google Now به وجود آورده است که کار را بیش از پیش برای کاربران آسان نموده است.

این شرکت پس از Google Now یک دستیار صوتی هوشمند دیگر با نام Google Assistant را توسعه داد که نسخه هوشمندتر و البته پرحرف تر Google Now به شمار می رود. قابلیت های بیشتری در Google Assistant نسبت به Google Now مشاهده می شود. مثلا اگر بخواهید روزانه از وضعیت آب و هوا آگاه شوید از برنامه Google Now سوال تکراری «هوای امروز چطور است؟» را می پرسید اما در Google Assistant نیازی به این کار نیست. شما می توانید از این برنامه بخواهید که هر روز صبح، در یک ساعت مشخص وضعیت آب و هوا را اعلام کند. جالب است که بدانیم برای آشنایی با قابلیت های این دستیار صوتی می توان با مطرح کردن عبارت پرسشی (?What can you do) به فهرستی طولانی از قابلیت های Google Assistant دست یافت که قابلیت ویژه ای نسبت به Google Now محسوب می شود.

دستیار صوتی Google assistant

ویژگی های منحصر به فرد Google Assistant

1. هنگام استفاده از پیام رسان Allo، می توان از قابلیت های Google Assistant بهره مند شد. برای مثال زمانی که با کسی در حال چت کردن هستید و شخص مقابل شما سوالاتی مطرح می کند Google Assistant با به به کارگیری از هوش مصنوعی خود، پاسخ هایی را پیش بینی و آماده می کند تا بتواند در وقت شما صرفه جویی کند.
2. پشتیبانی از زبان های مختلف، از دیگر امکانات قابل توجه دستیار صوتی جدید گوگل محسوب می شود. در حال حاضر این برنامه 8 زبان زنده دنیا را تشخیص می دهد. اما بر اساس مطالب منتشر شده در وبلاگ گوگل به زودی این برنامه قادر خواهد بود که با کاربران خود به 30 زبان زنده دنیا ارتباط برقرار کند. پس امیدواریم تا Google Assistant با پشتیبانی از زبان فارسی بتواند استفاده از این قابلیت را فراهم سازد.
3. دستیار صوتی Google Assistant با استفاده از الگوریتم های خاصی به تشخیص تصاویر می پردازد. یکی از مزیت های تشخیص تصاویر برای دستیار صوتی گوگل توانایی خواندن کد QR است.
4. پاسخ سوال های خود را می توانید از Google Assistant دریافت کنید. این برنامه با بررسی در موتورهای جست و جوی گوگل و یافتن جواب مناسب، پاسخ را برای شما می خواند.
5. یکی از مزیت های دیگر دستیار صوتی گوگل این است که حتی اگر به اینترنت متصل نباشیم امکان استفاده از آن وجود دارد به جز سرویس هایی که نیازمند به اینترنت می باشند. برای مثال دستور " open telegram " که باعث باز شدن نرم افزار تلگرام می شود.
6. این برنامه قابلیت دارد تا صدای شما را به خوبی تشخیص دهد و با کمترین میزان خطا در مقایسه با برنامه های دیگر مانند Cortana مایکروسافت، کلمات را شناسایی کند.
دستیار صوتی Google Assistant در آینده ای نه چندان دور تحت نسخه وب عرضه خواهد شد زیرا شرکت گوگل قصد دارد تا با هوشمندی، سیستم های دیگر مانند اپل را به سمت خود جذب کند و در این زمینه بی نظیر باشد.

دستیار صوتی Google Assistant

دستیار صوتی آمازون Amazon Alexa

محصولات دیجیتالی به خصوص گوشی موبایل از امکانات دستیارهای صوتی بهره می برند. دستیار صوتی الکسا توسط کمپانی آمازون ساخته شده است که بر روی لوازم دیجیتالی جدید آمازون نظیر اسپیکر Echo Dot، اسپیکر Amazon Tap ارائه شده است. جدیدترین و مشهورترین محصول اخیر آمازون Echo Dot می باشد که دارای دستیار صوتی الکسا است و در انجام برخی از کارها و یا کسب اطلاعات کمک می کند. به عنوان مثال از طریق دستیار صوتی می توان فقط با بیان چند فرمان ساده به خرید از آمازون پرداخت البته از قبل باید عضو Prime آمازون باشید و همچنین می توانید شرایط آب و هوا را از الکسا بپرسید.
نامگذاری دستیار صوتی Amazon Alexa، برگرفته از نام کتابخانه الکساندریا (Library of Alexandria) یا همان کتابخانه اسکندریه کشور مصر است. این کتابخانه وسعت بسیار زیادی دارد و تقریبآ تمام کتب اطلاعاتی جهان در آن قرار دارد. Alexa آمازون با استفاده از هوش مصنوعی همانند کتابخانه بزرگ مصر دائما در حال یادگیری می باشد، در نتیجه این برنامه به منبع عظیمی از اطلاعات تبدیل شده است. اولین بار الکسا در گوشی موبایل هواوی Mate 9 مشاهده شد. شرکت آمازون با هدف گسترش این دستیار صوتی هوشمند تصمیم داشت تا این قابلیت را بر روی گوشی آیفون نیز عرضه کند و رقابت تنگاتنگی با Siri اپل داشته باشد.
آمازون با طراحی یک سرویس صوتی به نام Alexa Voice Service قادر به تقلید مکالمه های واقعی می باشد، اما آنچه که در واقع با آن مواجه هستید، به کارگیری از صدای بصری شما برای انجام وظایف خاص است. این دستیار صوتی با صدا کردن عبارت “Alexa” فعال می شود. برای بیشتر دستگاه ها گفتن این عبارت تنها گزینه پیش روی شماست، اما می توانید بر روی یک دکمه ضربه زده و آن را فعال کنید. کاربران می توانند با به کارگیری از سرویس صوتی الکسا (AVS) و استفاده از قابلیت های این دستیار صوتی نظیر تشخیص صوت هوشمند و خدمات درک زبان طبیعی، توسط هر دستگاه متصل به اینترنت از الکسا بهره مند شوند.
آمازون معتقد است که این دستیار صوتی هوشمند قادر به اجرای بیش از 1000 دستور متمایز می باشد. بنابراین با استفاده از این دستیار صوتی می توان خانه خود را کنترل کرد. دستیار صوتی آمازون می تواند وظایف مختلفی همانند پخش موسیقی، کنترل گجت های هوشمند خانگی، خاموش یا روشن کردن چراغ های منزل، قفل درها و حتی تنظیم ترموستات را انجام می دهد.
خودروهای جدید مجهز به سیستم عامل اندروید از وجود دستیار صوتی Alexa آمازون بهره می برند اما افرادی که این دستیار صوتی هوشمند را بر روی خودروی خود ندارند می توانند با استفاده از کیت بلوتوث مخصوص خودرو با نام viva از این دستیار صوتی استفاده کنند. کاربران با استفاده از این کیت قادر خواهند بود تا علاوه بر استفاده از دستیار صوتی الکسا گوشی خود را شارژ کنند.

آمازون الکسا

دستیار صوتی سیری (Siri)

Siri تنها دستیار صوتی بهینه شده برای سیستم عامل iOS شرکت اپل می باشد که در واقع اولین دستیار صوتی در دنیای گوشی های همراه نیز به حساب می آید و توانسته محبوبیت زیادی در بین کاربران به وجود آورد. کمپانی اپل در سال 2010 شرکت سازنده نرم افزاری سیری را خریداری کرد و با اعمال تغییراتی این دستیار صوتی را در تلفن های همراه خود مورد استفاده قرار داد. در ابتدای کار شرکت سازنده نرم افزار سیری قصد ارائه آن را در گوشی هایی با سیستم عامل اندروید و بلک بری داشت ولی با خرید این کمپانی توسط اپل ارائه آن برای دیگر سیستم عامل ها لغو شد.
دستیار صوتی سیری همزمان با گوشی آیفون 4s به بازار عرضه شد و مورد توجه کاربران قرار گرفت. عملکرد این برنامه به این صورت می باشد که فرد با فرمان گفتاری با برنامه ارتباط برقرار می کند و برنامه نیز به اجرای فرمان می پردازد. شرکت اپل معتقد است که سیری علاوه بر اینکه جملات شما را می شنود، منظور شما را نیز متوجه می شود.

سیری
این برنامه برای اجرای فرمان نیازمند اتصال به اینترنت می باشد. با وصل شدن به اینترنت و به کارگیری از این برنامه دیگر نیازی به تایپ دستی عبارات مورد نظر برای جست و جو، تماس با دوستان، تنظیم کردن یک یادآور و دیگر کارهای روزانه ندارید.
دستیار صوتی اپل (Siri) در قسمت تنظیمات گوشی موبایل و با مراجعه به قسمت Siri & Search و با فعال کردن گزینه Listen for Hey Siri عمل می کند. با فعال کردن این قابلیت در بخش تنظیمات، کاربران می توانند با بیان عبارت “Hey Siri” این دستیار صوتی هوشمند را مورد استفاده قرار دهند.
از قابلیت های دستیار صوتی Siri می توان به رزرو یک رستوران، مشاهده نتایج مسابقات ورزشی، ارسال پیام و ایمیل بدون نیاز به تایپ کردن متن مورد نظر، ترجمه صوتی به پنج زبان مختلف (فرانسوی، آلمانی، ماندارین، اسپانیایی و ایتالیایی) و حتی لطیفه تعریف کردن اشاره کرد. این دستیار صوتی علاوه بر قابلیت های ذکر شده می تواند از فرامین ساده تر مثل پخش موسیقی، افزایش یا کاهش نور صفحه نمایش، حل مسائل ریاضی، یادداشت برداری و بررسی وضعیت ترافیک را اجرا کند و کارهای بسیار دیگری که همگی دست به دست هم داده اند تا استفاده از این دستیار صوتی شرکت اپل برای کاربران راحت تر و لذت بخش تر شود.

دستیار صوتی سیری

دستیار صوتی هوشمند Cortana محصولی از مایکروسافت

همزمان با معرفی سیستم عامل ویندوزفون 8.1، شرکت مایکروسافت از دستیار صوتی هوشمند جدید خود با نام Cortana رونمایی کرد. اوج شکوفایی این دستیار صوتی در زمان معرفی مایکروسافت از سیستم عامل ویندوز 10 بود. هم اکنون شیوه ارتباط با این دستیار صوتی از طریق زبان انگلیسی صورت می گیرد. این برنامه نیز با عبارت Hey Cortana فعال می شود.

دستیار صوتی Cortana
هر آنچه از دستیارهای صوتی دیگر می پرسید، از Cortana نیز قابل پرسش است. با استفاده از این دستیار صوتی هوشمند می توان از شرایط آب و هوایی، اخبار ورزشی و همچنین حل مسائل ریاضی کمک بگیرید. Cortana همانند Siri اپل کمی شوخ طبع است و می تواند برای شما لطیفه هم تعریف کند. هرچند که امکانات Cortana قابل پذیرش است اما اگر به هر دلیلی از آن خوشتان نمی آید به راحتی می توانید اقدام به غیرفعال کردن برنامه کنید و الزامی برای استفاده از آن وجود ندارد. کاربران گوشی های اندرویدی نیز می توانند از این دستیار صوتی استفاده کنند. این امکان از بروزرسانی نسخه 2.8 دستیار صوتی کورتانا در اختیار کاربران قرار گرفت و پس از فعال شدن با نگه داشتن دکمه هوم به جای دستیار صوتی شرکت گوگل، می توان از Cortana استفاده کرد. بنابراین می توان از تمام امکانات این دستیار همانند ویندوز استفاده کرد. به علاوه اگر این دستیار روی کامپیوتر شخصی ویندوز شما و یک گوشی اندرویدی با یک حساب کاربری فعال شود، می توانید تماس های از دست رفته و تمام اعلان های گوشی خود را در کامپیوتر شخصی و روی ویندوز مشاهده کنید.

کورتانا

دستیار صوتی بیکسبی (Bixby)

شرکت سامسونگ همزمان با معرفی گوشی گلکسی S8 و گلکسی S8 پلاس از دستیار صوتی اختصاصی خود با نام بیکسبی رونمایی کرد. Bixby نخستین دستیار صوتی نیست که سامسونگ در گوشی های هوشمند یا تبلت های خود قرار داده است. این کمپانی سال ها پیش دستیار صوتی S Voice را برای گوشی های سری گلکسی اس خود تولید کرد، اما بدون شک Bixby نسبت به S Voice در رده بالاتری می باشد و قابلیت هایی به کاربر ارائه می دهد که در S Voice اصلا وجود نداشت. در حقیقت بیکسبی برای رقابت با نمونه هایی هم چون الکسا آمازون، Google Assistant، سیری اپل و کورتانا مایکروسافت عرضه شده است و توانست در مدت زمان کوتاهی به سرعت در بین کاربران توسعه یابد. هم اکنون نسخه دوم این دستیار صوتی در گوشی گلکسی نوت 9 استفاده شده است. کمپانی سامسونگ توجه زیادی به بیکسبی داشته تا نسخه های جدیدش را با بهبودهای قابل توجهی در زمینه های مهمی همچون پردازش زبان طبیعی و درک متقابل همراهی کند. نسخه سوم بیکسبی را در گوشی های پرچمدار نظیر گلکسی S10 و گلکسی نوت 10 مشاهده خواهیم کرد.

بیکسبی
کاربران می توانند با استفاده از دستیار صوتی بیکسبی، گوشی موبایل گلکسی اس 8 خود را به طور کامل مدیریت کنند؛ به گونه ای که برای استفاده از پرچمدار جدید سامسونگ نیازی به لمس گوشی موبایل نیست و تنها با فرامین صوتی انجام کارهای مختلفی مانند کاهش حجم صدا، افزایش روشنایی تصویر یا اجرای اپلیکیشن خاصی امکان پذیر می باشد. بیکسبی با فشردن دکمه فیزیکی و استفاده از فرمان های صوتی فعال می شود. در واقع به نظر می رسد این شرکت خواسته تا محصولی در اختیار کاربرانش قرار دهد که برای کار با گوشی موبایل نیازی به لمس نمایشگر نداشته باشند و تنها با فرامین صوتی بتوانند با تلفن هوشمندشان کار کنند.
دستیار هوشمند سامسونگ که جایگزین S Voice گردیده، همانند دیگر دستیارهای هوشمند موجود به واژگان یا عبارت های مشخصی محدود نشده و در عوض تلاش دارد تا زبان کاربران را درک کند. در این صورت اگر کاربر هنگام استفاده از این دستیار مجازی اطلاعات کافی را در اختیار آن قرار ندهند، بیکسبی سؤالات مختلفی را برای رسیدن به هدف، مطرح خواهد کرد. دستیار صوتی Bixby قادر است از هشت زبان مختلف دنیا پشتیبانی کند و سامسونگ امیدوار است با این کار بتواند بازار کشورهای مختلف را سریع تر به دست بیاورد.

بیکسبی

به این مطلب امتیاز دهید!

۳.۵/۵ - (۴ امتیاز)

خرید لوازم دیجیتال

نظرات (20)

برای ثبت نظر خود وارد شوید.
الناز | میهمان
20 آبان 1402
سلام گوشی من مدلش اینفلیکس هسش چطوری باید هوش مصنوعی گوشیم رو فعال کنم میشه توضیح بدید یا چه برنامه ای رو نصب کنم
فواد | میهمان
20 آبان 1402

بسیار عالی

یاسین | میهمان
20 آبان 1402

من برای جی 7 دستیار میخام

ارزو | میهمان
20 آبان 1402

به زبان فارسیه
یکی به زبان فارسی معرفی میکنید

محمد | میهمان
20 آبان 1402

چطوری با گوشیم که a10 هست صحبت کنم با چه برنامه ای

محمد | میهمان
20 آبان 1402

چطوری با گوشیم که a10 هست صحبت کنم با چه برنامه ای

محمد | میهمان
20 آبان 1402

چه نرم افزار باید نصب کنیم تا بتونیم با گوشیمون صحبت کنیم

razieh | میهمان
20 آبان 1402

سلام
مرسی از مقاله خوبتون

فکر نمی‌کردم مقاله آشنایی با دستیار هوشمند در گوشی موبایل انقدر به دردم بخوره.

امین | میهمان
20 آبان 1402

من دستیار صوتی برای سامسونگ A03s میخام

شاه محمدی | میهمان
20 آبان 1402

سلام، من یه دستیار صوتی میخوام برای HUAWEI Y9 2019 . دستیار صوتی هست که رو گوشی من فعال بشه و بشه به وسیله اون تماس برقرار کنم و یا کارهامو انجام بدم ؟

محمدرضا علوی | کاربر
20 آبان 1402
هوآوی همزمان با معرفی سری جدید P40 به طور رسمی از دستیار صوتی هوشمند خود با عنوان سیلیا (Celia) نیز رونمایی کرد. هوآوی طبق برنامه‌ریزی انجام شده در آینده‌ای نزدیک این محصول را در کشورهای بیشتری ارائه خواهد کرد امّا در حال حاضر کاربران در کشورهای بریتانیا، فرانسه، اسپانیا، شیلی، مکزیک و کلمبیا می‌توانند از «سیلیا» به سه زبان انگلیسی، فرانسوی و اسپانیایی استفاده کنند. بر اساس برنامه‌ریزی‌ گسترده‌ی هوآوی، این دستیار صوتی دیجیتالی در آینده‌ای نه چندان دور در طیف متفاوتی از دستگاه‌های الکترونیکی از جمله اسپیکرها، تلویزیون‌های هوشمند و لپ‌تاپ‌ها نیز مورد استفاده قرار خواهد گرفت.
ANGEL | میهمان
20 آبان 1402

سلام کاربر!من میدونم کنجکاوی ولی من خودم گوشیم j5primeهستش . و من نمیتونم bixbyرو روی گوشیم داشته باشم ولی خودم از دستیار گوگل استفاده میکنم .خیلی خوبه من چند تا ویدیوی مقایسه دستیار گوگل با بقیه ی دستیار ها مثل siri,cortana و... رو دیدم و خیلی جالب بود ... گوگل خیلی با حاله میتونی اونو از بازار یا مایکت یا هر نوع برنلمه نصبی اپ بگیری و دستیار گوگلو فعال کنی

  • قبلی
  • 1
  • 2
  • بعدی