چگونه بفهمیم گوشی ما هک شده است؟


کالاتیک
نظرات 0
content-main-img

هک کردن تلفن همراه می‌تواند حریم خصوصی شما را بدون اینکه بدانید به خطر بیندازد. متاسفانه امروزه روش‌های بسیاری برای هک کردن تلفن‌های هوشمند به وجود آمده است و یک اشتباه کوچک ممکن است تمام اطلاعات گوشی را در اختیار هکرها یا کلاهبرداران قرار دهد. با این حال راهکارهایی وجود دارند که می‌توانید در مقابل هک شدن از گوشی خود مراقبت کنید.

از آنجایی که امروزه افراد اکثر اطلاعات شخصی را در گوشی نگهداری می‌کنند؛ بنابراین احتمال اینکه گوشی‌ مورد هدف هکرها قرار بگیرد بسیار بالاست و هنگامی که شخص دیگری به گوشی شما دسترسی پیدا کند درواقع تمامی اطلاعات شما را در اختیار خواهد داشت. در این مقاله علاوه بر پاسخ به سوال چگونه بفهمیم گوشی ما هک شده روش‌های پیشگیری از این اتفاق را نیز بررسی خواهیم کرد. همراه ما باشید.

چگونه بفهمیم گوشی ما هک شده است؟

معمولا هکرها هنگام هک کردن گوشی نشانه‌هایی از خود به جای می‌گذارند که با استفاده از آن‌ها می‌توانید به هک شدن گوشیتان پی ببرید. در ادامه نشانه های هک شدن گوشی را مورد بررسی قرار می‌دهیم تا اگر با چنین مواردی برخورد کردید بتوانید نسبت به رفع مشکل هک شدن گوشی اقدامات لازم را انجام دهید.

هک شدن گوشی

پاپ آپ‌ های عجیب

هنگام جستجو در مرورگرهای مختلف احتمالا پاپ آپ های تبلیغاتی را مشاهده کرده‌اید؛ تبلیغات آنلاینی که به طور ناگهانی روی صفحه نمایش ظاهر می‌شوند. گاهی ممکن است با پاپ آپ های عجیبی روبرو شوید که نشان می‌دهد دستگاه شما در معرض خطر قرار گرفته است. مشاهده پاپ آپ های عجیب و مرموز می‌تواند نشان‌دهنده وجود بدافزار روی گوشی شما باشد که سعی در سرقت اطلاعاتتان دارد؛ بنابراین اگر با چنین موضوعی مواجه شدید حتما اپلیکیشن مخرب موردنظر را هرچه سریعتر شناسایی کنید.

تخلیه غیر طبیعی شارژ باتری

همانطور که می‌دانید شارژ گوشی به مرور زمان و هنگام استفاده‌های مختلف کاهش می‌یابد، با این حال اگر فکر می‌کنید شارژ باتری بسیار سریعتر از حد معمول خالی می‌شود این احتمال را در نظر بگیرید که گوشی شما هک شده باشد و همین موضوع روی شارژ باتری اثر گذاشته باشد.

کند شدن بیش از حد موبایل

یکی دیگر از مواردی که می‌تواند نشان‌دهنده هک شدن گوشی باشد عملکرد ضعیف آن است. هنگامی که عملکرد گوشی مانند قبل نیست؛ اپلیکیشن‌ها از کار می‌افتند و قابل استفاده نیستند، صفحه گوشی به صورت ناگهانی هنگام استفاده خشکش می‌زند یا به عبارتی هنگ می‌کند و کاملا غیر منتظره راه‌اندازی مجدد می‌شود؛ بنابراین تضعیف عملکرد نیز می‌تواند از نشانه‌های هک شدن گوشی شما باشد.

مشاهده برنامه‌های ناشناخته در گوشی

هک شدن گ.شی

اگر در میان برنامه‌های موجود در گوشی خود متوجه اپلیکیشن‌های ناشناخته‌ای شدید این احتمال وجود دارد که توسط یک هکر به گوشی شما وارد شده باشد؛ بنابراین شاید بهتر باشد گاهی اوقات برنامه‌های خود را بررسی کنید و اگر به مورد مشکوکی برخوردید هرچه سریعتر نسبت به حذف آن اقدام کنید.

مشاهده فعالیت‌های عجیب در شبکه‌های اجتماعی

اگر در حساب‌های شخصی خود در شبکه‌های اجتماعی مختلف مانند اینستاگرام شاهد فعالیت‌های شخص دیگری بودید نشان‌دهنده این است که یا گوشیتان را هک کرده‌اند یا اینکه حساب کاربری موردنظرتان در اختیار شخص دیگری قرار دارد و به عبارتی هک شده است.

دریافت پیام‌های ناشناخته و عجیب

دریافت پیامک‌های ناشناخته و عجیب یکی دیگر از علائم هک شدن گوشی است. ممکن است پیام‌هایی عجیب و غیرمعقول دریافت کنید که نشان از هک شدن تلفن همراهتان دارد. همچنین اگر تلفن همراهتان به صورت خودکار پیام‌هایی را برای مخاطبین ارسال می‌کند می‌تواند نشان‌دهنده هک شدن گوشی شما باشد.

هنگام هک شدن گوشی چه باید کرد؟

شاید برایتان این سوال پیش بیاید که چگونه هک نشویم؟ در پاسخ به این سوال باید گفت برای جلوگیری از هک نشدن باید نیاز است بیشتر مراقب برنامه‌های ناشناس باشید. یکی از مواردی که افراد زیادی با آن برخورد داشته‌اند نصب اپلیکیشن‌های ناشناخته است. به همین منظور هنگام جستجو در صفحات وب مراقب باشید زیرا گاهی به دنبال برنامه‌ای می‌گردید و برنامه‌ای دیگر روی گوشی شما نصب می‌شود که می‌تواند منجر به ویروسی شدن یا هک شدن گوشی شما بشود.
همانطور که اشاره کردیم متاسفانه افراد سودجو می‌توانند به آسانی نسبت به هک کردن گوشیتان اقدام کنند؛ اما اگر شما راهکارهای مقابله با اینگونه روش‌ها را داشته باشید می‌توانید از این اقدام جلوگیری کنید.

استفاده از رمز عبور مناسب

استفاده از رمز عبور مناسب

همیشه از رمزهای عبور پیچیده برای باز کردن گوشی استفاده کنید. بهتر است از پسوردهایی مانند تاریخ تولد که به راحتی قابل حدس زدن هستند پرهیز کرده و یک رمز عبور توسعه یافته انتخاب کنید. علاوه بر این رمزهای عبور را در دستگاه خود ذخیره نکنید. به خاطر سپردن رمز عبور حساب‌های کاربری مختلف ممکن است دشوار باشد؛ بنابراین می‌توانید از برنامه‌های مدیریت رمز عبور استفاده کرده تا امنیت پسوردهای خود را تضمین کنید.
همه برنامه‌ها را به روز نگه دارید. حتی برنامه‌های قابل اطمینان نیز می‌توانند اشکالات برنامه‌نویسی داشته باشند که منجر به سواستفاده هکرها شود. معمولا به روزرسانی‌های اپلیکیشن‌ها با رفع اشکال همراه هستند تا از گوشی شما در برابر خطرات احتمالی محافظت کنند.

برنامه‌های مشکوک را حذف کنید

دانلود برنامه‌های مشکوک روشی ساده برای دعوت بدافزار به گوشی شماست. اگر متوجه شدید گوشی شما هک شده است، ابتدا فهرستی از برنامه‌های خود تهیه کنید و هر برنامه‌ای را که از منبع دیگری فروشگاه اپل اپ استور یا گوگل پلی استور دانلود کرده‌اید را حذف کنید. مطمئن شوید که اپلیکیشن‌های گوشی از منابع معتبر دانلود و تهیه شده باشند.

برنامه ضد بدافزار را نصب کنید

نرم افزار ضد بدافزار می تواند به شما در شناسایی و هدف قرار دادن بدافزارهای موجود در گوشی کمک کند. بهتر است به صورت منظم این کار را انجام دهید. با این حال اگر قبلا نسبت به اجرای برنامه موردنظر اقدامی نکرده‌اید اکنون زمان خوبی برای شروع است. دقت کنید از نرم‌افزارهای امنیتی قابل اعتمادی مانند Norton 360 Deluxe استفاده کنید.

تلفن همراهتان را ریست کنید

در صورتی که موفق به شناسایی بدافزار مربوطه نشدید یا نمی‌دانید علت هک شدن گوشیتان دقیقا چیست، بهتر است گوشی خود را ریست کنید. تمام بدافزارها را می‌توانید با بازنشانی تنظیمات کارخانه از بین ببرید. با این حال توجه داشته باشید که تمام داده‌های ذخیره شده در دستگاه مانند تصاویر، ویدیوها، برنامه‌ها، مخاطبین و موارد دیگر پاک می‌شوند؛ بنابراین قبل از ریست کردن گوشی حتما نسخه پشتیبان تهیه کنید.
احراز هویت دو مرحله‌ای
همیشه احراز هویت دو مرحله ای (2FA) را فعال کنید. این روش در ایمن نگه داشتن حساب‌های کاربری شما بسیار موثر است. باغ تایید دو مرحله‌ای می‌توانید از هک شدن حساب‌های خود مانند اینستاگرام و تلگرام پیشگیری کنید.

روش‌های پیشگیری از هک شدن گوشی

پشگیری از هک شدن گوشی

سیستم‌عامل گوشی را آپدیت کنید.
برنامه‌های مشکوک را نصب نکنید.
از سایت‌ها و منابع معتبر اپلیکیشن‌ها را دانلود و نصب کنید.
به شبکه وای فای ناشناس و بدون پسورد متصل نشوید.
بلوتوث دستگاه را در مواقعی که نیازی به آن ندارید خاموش کنید.
پیام‌ها و لینک‌های ناشناس را به هیچ عنوان باز نکنید.
هنگامی که در مکان‌های عمومی هستید از روشن نگه داشتن هاتساپ خودداری کنید.

سخن آخر

در این مقاله به نشانه های هک شدن گوشی و روش‌هایی برای جلوگیری از آن پرداختیم. همچنین تلاش کردیم راهکارهایی ارائه دهیم تا بتوانید گوشی خود را از هک شدن نجات دهید. اگر یکی از حساب‌های کاربری شما هک شده می‌توانید با دیلیت اکانت کردن این مشکل را رفع کنید. در صورتی که گوشی به صورت کلی دچار این مشکل شده است با شناسایی بدافزار مربوطه یا ریست کردن گوشی می‌توانید به رفع هک گوشی اندروید بپردازید. شما چه روش‌هایی برای مقابله با هک شدن سراغ دارید؟ با ما در میان بگذارید.

پرسش‌های متدوال

چگونه بفهمیم دوربین گوشی هک شده است؟

متاسفانه هکرها می‌توانند با هک کردن تلفن همراه به دوربین آن دسترسی پیدا کنند. اگر دوربین گوشی با تاخیر بسیار زیادی همراه است می‌تواند نشان دهنده هک شدن دوربین باشد.

آیا با ریست کردن می‌توان بدافزارها را از بین برد؟

بله. بازنشانی تنظیمات کارخانه یکی از بهترین روش‌ها برای حذف ویروس از تلفن همراه آلوده است.

چرا گوشی هک می‌شود؟

هکرها برای دسترسی به اطلاعات شخصی افراد، تلفن‌های هوشمند را به خطر می‌اندازند و اغلب از اطلاعات به دست آمده بهره برداری و سواستفاده می‌کنند.

آیا خاموش کردن تلفن همراه هک شدن را متوقف می‌کند؟

بله، خاموش کردن تلفن شما می‌تواند هکرها را متوقف کند، زیرا اکثر حملات سایبری که تلفن‌های همراه را هدف قرار می‌دهند، نیازمند روشن بودن دستگاه هستند.

به این مطلب امتیاز دهید!

۳.۵/۵ - (۴ امتیاز)
آخرین مطالب

نظرات (0)

برای ثبت نظر خود وارد شوید.