لانچر اندروید چیست و چه کاربردی دارد؟
بسیاری از کاربران اندروید علاقه دارند از لانچر اختصاصی خود استفاده کنند. به همین منظور میخواهیم در مقاله فوق اشارهای داشته باشیم که لانچر چیست و چه کاربردهایی میتواند داشته باشد. همچنین به فهرستی از بهترین لانچرهای اندروید نیز اشاره کردهایم.
لپتاپ، کامپیوتر و موبایلهایی که در طول روز استفاده میشوند، جدا از کاربردی بودن، یک عنصر مشترک دارند. این عنصر مشترک، سیستمعامل آنهاست که در بخش نرمافزاری قرار دارد و پیشزمینه استفاده کاربر از این محصولات را فراهم میکند. کامپیوترهای رومیزی و لپ تاپ ها، از سیستم عامل ویندوز بهره میبرند و تلفنهای همراه با اندروید کار میکنند.
کمپانیهایی که این خدمات را ارائه میدهند؛ تلاش میکنند تا همه امکانات و قابلیتهای نرم افزاری و سخت افزاری در دسترس کاربر باشد و نیاز کمتری برای استفاده از امکانات دستگاه داشته باشند. به همین منظور لانچر برای بهینه سازی موبایلها و راحتی کاربران خلق شده است.
لانچرها امکانات مختلفی را در اختیارمان قرار میدهند که برای مثال میتوان به امکانات گستردهتری در زمینه شخصیسازی رابط کاربری مانند تغییر ظاهر آیکونها اشاره کرد؛ به این صورت که آیکونهای اختصاصی با توجه به سلیقه خود را دانلود و در لانچر اجرا کنید. به منظور علاقهای که کاربران به لانچرها دارند، میخواهیم علاوه بر توضیح دادن اینکه لانچر چیست و چرا از آن استفاده میشود، برخی از بهترین لانچرهای اندرویدی را معرفی کنیم.
لانچر چیست؟
لانچر در اندروید معنای کاملا متفاوتی با واژه لانچر دارد و به معنای قابلیتی است که با حضور آن میتوانید برنامههای موجود را در جایگاه دلخواه خود قرار دهید. شما قادر هستید در بخش نرم افزاری هر بخشی مانند فهرستها، ظاهر آیکونها یا موارد دیگر را تغییر دهید و دسترسی به برنامههای مورد نظر را آسانتر کنید.
درواقع لانچرهایی که قابلیت شخصیسازی بیشتری دارند از محبوبیت بالاتری نسبت به مدلهای دیگر بهره میبرند. آنها معمولا برای صفحه اصلی، کشوی برنامهها، داک اپلیکیشن و موارد دیگر به کار میروند. درنهایت شخصیسازها بهصورت اپلیکیشن جانبی نیز وجود دارند که روی اندروید و آیفون نصب میشوند.
خرید و مشاهده لیست قیمت گوشی موبایل در فروشگاه اینترنتی کالاتیک
بسته به نوع تلفن همراه خود ایفون، شیائومی یا اندروید، بهتر است لانچر جانبی را از منابع معتبری مانند پلی استور یا اپ استور نصب کنید. هرچند که امروزه نیازی به این کار نیست و خود سیستم عامل اجازه تغییر همه مولفههای رابط کاربری را به شما میدهد. تم های غیر رسمی برای موبایل ها که محیط متفاوتی را میسازد و حتی آیکن برنامهها را تغییر میدهد، لانچر محسوب میشوند؛ چون قابلیت شخصیسازی را فراهم میکنند.
لانچر و رقیب آن رام
رام اندروید، نسخه شبیه سازی شده اندروید است که توسط توسعه دهندگان ایجاد شده و نقاط تمایزی با لانچر دارد. زمانی که تلفن همراهی را خریداری میکنید، سیستم عامل پیشفرض Stock ROM روی آن قرار دارد که امکانات محدودی را در اختیار کاربر میگذارد. با نصب رام مخصوص میتوان حالت پیشفرض را تغییر داد و به امکانات اضافی سیستم دسترسی داشت.
شاید لغت رام اندروید را کمتر شنیده باشید و با لانچر آشناتر هستید. دلیل این امر نیز به این خاطر است که محبوبیت خیلی کمتری نسبت به لانچر دارد و شناخته شده نیست؛ دلیل دیگر ضعفهای آن است. برای بیان تفاوت بین لانچر و رام با ما همراه شوید.
1. لانچر شخصیساز، امکان حذف و بازگرداندن تنظیمات به حالت اولیه را دارد که میتوانید به راحتی آن را حذف کنید و تنظیمات را به حالت اولیه برگردانید. در طرف دیگر، رام اندرویدی قرار دارد که بهصورت دائمی است و هر تغییری که با آن ایجاد شود، ماندگار خواهد بود. همین تفاوت، ضعف بسیار بزرگی را پدیدار میکند. لانچر توسعه یافت تا به کاربر اجازه تغییر همیشگی را بدهد و رام آن را نقض میکند؛ در نتیجه طبیعی است که به اندازه لانچر دوست داشتنی نباشد!
2. تکنولوژی پیشرفت میکند تا راحتی را برای انسانها فراهم سازد؛ خصوصا راحتی در زندگی روزمره!
میانگین زمانی که برای نصب یک برنامه صرف میکنید، چقدر است؟ اطمینان میدهم بیشتر از 5 دقیقه نیست؛ تازه اگر مراحل نصب سختی داشته باشد به سراغ برنامه دیگری میروید تا زمان نصب برنامه به اتمام برسد. دومین تفاوت رام و لانچر همینجا آشکار میشود.
نصب رام به قدری پیچیده است که برای مدت زمان مشخصی (اصولا بین 10 الی 20 دقیقه) سیستم عامل را درگیر میکند و ممکن است به سخت افزار شما آسیب بزند؛ اما این احتمال بسیار ضعیف است و یک در هزار خواهد بود.
ویژگی های لانچر کاربردی
یک لانچر کاربردی و کاربر پسند، خصوصیتهای منحصر به فردی دارد که به بررسی آنها میپردازیم.
افزایش سرعت گوشی
لانچرهای سبک میتوانند به سرعت پردازش گوشی اضافه کنند. لانچرها بسیار سبک هستند و سنگینترین لانچر تقریبا 20 مگ است. امکانات گسترده لانچر باعث میشود تمامی امکانات دم دست شما باشند، برنامه اضافهای باز نشود و درنهایت از سرعت تلفن همراه کاسته نخواهد شد.
امکان مخفی سازی
شما میتوانید آیکون برنامههای دلخواه را تغییر دهید و از آنها در مقابل کودکان یا افراد غریبه محافظت کنید. همه ما اطلاعاتی داریم که لازمه آنها شخصی بودن است؛ مانند عکس های خانوادگی و شماره تلفنها و موارد دیگر که باید در جای امنی باشند. نوشتن روی کاغذ و مخفی کردن آنها در دنیای امروزه منطقی نیست. پس بهترین کار استفاده از لانچر است تا اطلاعات در قالب پوششی گمراهکننده نشان داده شوند.
تم های قدیمی
زمانی که بعد از چندین سال تلفن همراه خود را عوض میکنید، ممکن است به محیط قبلی عادت کرده باشید و فضای جدید با سلیقه شما هماهنگ نباشد. شاید با وجود محیط بهتر، شما تمایل دارید به محیط قبلی کوچ کنید؛ با نصب لانچر میتوانید فضای باب طبع خود را بسازید و تمهای قدیمی را برگردانید.
دسترسی آسان
بزرگترین مزیت لانچر، چیدن برنامهها بهصورت دلخواه است. بر اساس پرکاربرد یا کم کاربرد بودن یک برنامه، آنها را تنظیم کنید تا دستیابی راحتتری داشته باشید. البته بعضی لانچرها به صورت پیشفرض این کار را انجام میدهند و نیازی به تنظیم دستی ندارند.
تغییر اندازه آیکون ها
اگر آیکون برنامهها ریز است و با چشمان شما سازگاری ندارد با لانچر میتوانید سایز آیکونها را تغییر دهید و به اندازه مورد نظر کوچک یا بزرگ کنید.
انواع لانچر ها
لانچرها به دو دسته کلی تقسیم میشوند که عبارتاند از راه انداز طراحی و لانچر هوشمند. هر دوی آنها لانچر موقتی هستند؛ اما یکی روی صفحه نمایش تمرکز دارد و دیگری تمام محیط را دستخوش تغییر میکند.
دیزاین لانچر
لانچر راه اندازی اولین لانچری بود که معرفی شد، تنها صفحه اصلی را درگیر میکرد و روی قسمت دیگری تاثیر گذار نبود. با استفاده از آن میتوانید برگه خانه موبایل خود را تغییر دهید، از ویجتهای مختلفی بهره ببرید، آیکونها را تغییر دهید و بکگراند متناسب با سلیقه خود را تنظیم کنید.
لانچر دیزاین یا راه انداز طراحی، محدودیتهایی را از بین میبرد که سیستم عامل موبایل دارد و شما مختار هستید هر تغییری را اجرا کنید که نیاز دارید. پرچمدار لانچرهای راه انداز، Nova لانچر است. دیزاین لانچر خدمات محدودی را ارائه میدهد و دارای چارچوب است؛ اما مناسب ساده پسندان خواهد بود و بیشتر به جنبه ساخت حس خوب برای کاربر پرداخته است.
لانچر هوشمند
لانچر هوشمند، جایگزین صفحه اصلی موبایل شماست؛ یعنی بهجز صفحه خانه میتوان تمامی منوها را عوض کرد. هوش مصنوعی به کار رفته در آن، اقدامات جالبی انجام میدهد که لانچر معمولی یا گوشی معمولی توانایی انجام آن را ندارد و مختص به لانچر اسمارت است.
این لانچر با زندگی روزمره شما هوشمند میشود و تطابق پیدا میکند.
فرض کنیم هر روز برای چندین ساعت از برنامه موزیک یا برنامه خاص دیگری استفاده میکنید. لانچر هوشمند آن را تشخیص میدهد و به صدر فهرست برنامهها منتقل میکند. در این صورت نیازی نیست دنبال آن بگردید و اسمارت لانچر آن را در نزدیکترین قسمت ممکن قرار میدهد.
اگر در یک روز چند بار به 5 برنامه مشخص رجوع میکنید، لانچر اسمارت بسته به میزان مصرف برنامهها را دستهبندی میکند و پرمصرفها در اولویت قرار میگیرند. برترین لانچر اسمارت که توسط شرکت یاهو عرضه شده است Aviate نام دارد.
فهرست بهترین لانچرهای اندرویدی
انواع لانچرها و خصوصیات یک لانچر کاربردی را خدمت شما عزیزان ارائه دادیم؛ حال لیستی از لانچرهای برتر را در اختیار شما قرار میدهیم تا برای نصب لانچرها مسیر کوتاهتری را طی کنید.
1. نوا لانچر
یکی از محبوبترین لانچرهای چند سال اخیر نوا لانچر محسوب میشود که گذشت زمان تاثیری روی جایگاه آن نداشته است و همچنان در صدر فهرست لانچر اندرویدی خودنمایی میکند. نوا لانچر قابلیت حذف یا اضافه کردن آیکونها را دارد و میتوان در آن پوشههای سفارشی ساخت.
2. لانچر اکشن 3
این لانچر قابلیتهای لانچر بالا را دارد اما میتوان یک نوار اضافی در سمت چپ صفحه ایجاد کرد و برنامه های ضروری را در این قسمت قرار داد. این امکان با استفاده از quickrawer فراهم شده است.
3. لانچر iOS 16
برخلاف اسم لانچر، این برنامه برای رابط کاربری گوشیهای اندرویدی است که میخواهند منویی شبیه به منوی آیفون داشته باشند و منوی تمام بخشهای تلفن همراه آنها شبیه به iOS باشد. این برنامه نصب آسانی دارد و به راحتی روی اندروید هشت به بالا نصب میشود.
سخن آخر
هدف لانچرها ساخت محیطی راحت برای کاربرهاست تا بتوانند به همه امکانات، دسترسی سادهتر و سریعتری داشته باشند و به دلخواه خود آنها را تغییر دهند. الزامی نیست حتما لانچری نصب کنید، بدون نصب لانچر اندروید نیز به همه امکانات دسترسی دارید
اما با لانچر میتوانید کنترل بیشتر و سریعتری روی قابلیتها و بخشهای مختلف دستگاه داشته باشید.
برای نصب این برنامه نیاز به اقدام خاصی نیست، کافی است دستورات داخل برنامه را دنبال کنید و قدم به قدم انجام دهید.
برخی لانچرها برای نصب نیاز دارند به مخاطبان شما دسترسی داشته باشند، دسترسی را بدهید و پس از نصب برنامه میتوانید دسترسیهای داده شده را قطع کنید.
پرسشهای متداول
بهترین لانچر گوشی های اندرویدی کدام است؟
لانچرهای متعددی برای اندروید توسعه داده شده که میتوان به نوا اشاره کرد.
آیا لانچر به گوشی آسیبی میزند؟
خیر. در صورتی که لانچر را از پلتفرم معتبری مانند گوگل پلی دانلود کرده باشید بد افزار یا ویروسی به همراه نخواهند داشت. همچنین مشکل نرم افزاری نیز به وجود نخواهد آمد و در صورت بروز مشکلی نیز میتوانید لانچر را در حالت ایمن، حذف کنید.
آیا برای iOS نیز مانند گوشیهای اندرویدی میتوانیم لانچر اختصاصی داشته باشیم؟
خیر. iOS برخلاف اندروید حالت منبع باز نیست و توسعهدهندگان شخص ثالث آزادی عمل اندروید را در iOS ندارند.
به این مطلب امتیاز دهید!
مطالب مرتبط |