آیا امکان هک گوشی از راه دور وجود دارد و چگونه باید جلوی آن را گرفت؟


کالاتیک
نظرات 0
content-main-img

امروزه گوشی‌های هوشمند در حال پیشرفته‌تر شدن هستند و همین امر سبب می‌شود تا هک کردن آن‌ها خطرناک‌تر باشد. در گوشی‌ها قسمتی برای ذخیره اطلاعات وجود دارد که دسترسی به این بخش برای هکرها امر راحتی است. برخی از برنامه‌های تلفن همراه مانند پست‌های الکترونیکی و اپلیکیشن‌های بانکی می‌تواند فضایی برای هک کردن باشد. هک کردن گوشی همراه شاید در ظاهر کاری دشوار باشد؛ اما هکرها با نصب برخی از اپلیکیشن‌ها می‌توانند به تلفن‌های همراه دسترسی داشته باشند. در این مقاله قصد داریم روش‌های جلوگیری از هک شدن گوشی را بیان کنیم تا بتوانید با استفاده از این روش‌ها از هک شدن گوشی همراه خود جلوگیری کنید.

مشاهده لیست قیمت و خرید گوشی موبایل در فروشگاه اینترنتی کالاتیک

چگونه متوجه هک شدن تلفن همراه شویم؟

ممکن است برخی اوقات برنامه‌ای روی گوشی همراه خود نصب کنید که بدافزار باشد. بدافزارها برنامه‌هایی هستند که از طریق کدهای مخرب باعث می‌شوند عملکرد گوشی ضعیف شود. بعد از گذر زمان متوجه می‌شوید که گوشی شما در بازه زمانی کوتاه شارژ تمام می‌کند این موضوع می‌تواند به هک شدن گوشی اشاره کند که از وجود بدافزارها می‌تواند باشد.
برخی مواقع ممکن است شما در یک سایتی حساب آنلاین داشته باشید و نام کاربری و گذرواژه خود را ذخیره کنید، در این صورت هکرها می‌توانند به حساب کاربری شما دسترسی داشته باشند. به شما توصیه می‌کنیم که هر چند وقت یکبار حساب آنلاین خود را به‌روزرسانی کنید تا راه هک کردن برای هکرها بسته شود. راه بعدی که می‌توان متوجه هک شدن گوشی شد این است که بعضی اوقات پیام‌های ناشناسی به گوشی شما ارسال می‌شود در این صورت باید به هک شدن تلفن همراه کمی شک کرد، چون از طریق این پیام‌ها هکرها می‌توانند به موبایل شما دسترسی پیدا کنند و اطلاعاتتان را به سرقت ببرند.

مقاله مرتبط:

    چگونه از هک شدن وب کم جلوگیری کنیم؟

10 روش جلوگیری از هک شدن گوشی همراه

شما می‌توانید با استفاده از روش‌هایی که در ادامه معرفی می‌کنیم از تلفن همراه خود در هر شرایطی محافظت و از هک شدن گوشی خود در برابر سارقین حمایت کنید.

1- نرم افزارهای گوشی خود را به‌روزرسانی کنید

به روزرسانی نرم افزارهای گوشی

مرحله اول که باید انجام دهید این است که برنامه‌های تلفن همراه خود را همیشه به‌روزرسانی کنید. به‌روزرسانی اپلیکیشن‌های گوشی شاید کمی آزاردهنده و حوصله بر باشد، اما می‌تواند از هک شدن گوشی جلوگیری کند. در برخی از مواقع مشکلاتی در کدهای نرم افزارها رخ می‌دهد که می‌تواند زمینه هک کردن را برای سارقین فراهم کند. پس لازم است هر چند وقت یکبار نرم افزارهای موبایلتان را آپدیت کنید.

2- هر برنامه‌ای را روی گوشی خود نصب نکنید

نصب برنامه از گوگل پلی و اپ استور

زمانی که برنامه‌ای نصب می‌کنید ممکن است نسبت به ایمنی آن شک کنید. در این مواقع بهتر است قبل از نصب حتماً در مورد اپلیکیشن موردنظر تحقیق انجام دهید. برای بسیاری از کاربران اندرویدی این موضوع پیش آمده که هنگام نصب برنامه، از آن‌ها مجوزهای دسترسی بخواهند. برای جلوگیری از هک شدن تلفن هوشمند توصیه می‌کنیم برنامه‌های مورد نظر خود را از سایت‌های ناشناس دانلود نکنید. زمانی که قصد دانلود برنامه را دارید بهتر است به سایت‌های معتبر، Google Play و App Store مراجعه کنید.

3- تمام اطلاعات تلفن همراه خود را چک کنید

چک کردن اطلاعات گوشی

اگر برنامه‌ای را نصب کردید پیشنهاد می‌کنیم که حتما اطلاعات مربوط به آن برنامه را چک کنید. این اطلاعات می‌تواند مجوزهای داده شده به برنامه باشد. امروزه در دنیای فناوری اپلیکیشن‌هایی وجود دارد که هنگام نصب برنامه‌های مخرب به کاربر هشدار می‌دهند. برنامه‌های هشداردهنده‌ای مانند McAfee و Avast شما را از وجود برنامه‌های مخرب مطلع می‌کنند.

4- دسترسی فیزیکی به اشخاص ندهید

دسترسی فیزیکی ندادن به اشخاص

یکی از آسان‌ترین راه‌هایی که هکر می‌تواند به تلفن هوشمند شما دسترسی داشته باشد، دسترسی فیزیکی است. اگر سارق بتواند به گوشی شما دسترسی فیزیکی داشته باشد به راحتی می‌تواند به بخش‌های مختلف تلفنتان دسترسی پیدا کند و همه اطلاعات را به سرقت ببرد. حتما برای جلوگیری از هک شدن به برنامه‌های خود گذرواژه‌های پیچیده بدهید.

5- از برنامه‌های ردیابی و قفل تلفن همراه استفاده کنید

برنامه دستگاه من

استفاده از برنامه‌های ردیابی تلفن همراه می‌تواند یکی دیگر از راه‌های جلوگیری از هک شدن گوشی باشد. برخی از تلفن‌های هوشمند وجود دارد که برنامه‌های ردیابی روی آن‌ها نصب شده است و به طور خودکار کار می‌کنند. اگر تلفن همراه شما از این دسته گوشی‌ها نیست می‌توانید برنامه‌های جایگزین ردیابی را روی گوشی‌های خود نصب کنید و از هک شدن تلفن همراهتان جلوگیری کنید. برنامه My Device از دسته برنامه‌های قفل و ردیابی است که روی گوشی‌های اندروید و آیفون نصب می‌شود و با دنبال کردن روی نقشه گوشی می‌تواند در هنگام سرقت تلفن را به طور خودکار قفل کند.

6- از خدمات آنلاین خود محافظت کنید

محافظت از خدمات آنلاین

ممکن است برای عضو شدن در یک سایت از ورود خودکار استفاده کنید. این روش شاید راحت باشد اما زمینه هک کردن را برای متجاوزین فراهم می‌کند. سارق می‌تواند با استفاده از مرورگر شما به راحتی به خدمات آنلاین شما دسترسی پیدا کند و اطلاعات شما را به دست بیاورد. برای جلوگیری از این ترفند خطرناک می‌توانید از برنامه‌های مدیریت رمز عبور استفاده و گذرواژه خود را دوباره وارد سیستم کنید. نکته‌ای که برای گذرواژه باید در نظر بگیرید این است که حتماً گذرواژه‌های مختلفی برای ورود به برنامه‌های آنلاین داشته باشید؛ چون اگر از یک رمز برای همه برنامه‌های خود استفاده کنید سارق به راحتی می‌تواند با دانستن رمز شما به همه برنامه‌های آنلاینتان دسترسی پیدا کند.

7- رمز عبورهای خود را در سیستم همراه خود ذخیره نکنید

مدیریت رمز عبور

بسیاری از افراد برای اینکه راحت‌تر به گذرواژه‌های خود دسترسی داشته باشند رمز عبورهایشان را در تلفن همراه خود ذخیره می‌کنند. این کار باعث می‌شود که اگر گوشی شما به سرقت رفت، سارقین با استفاده از رمز عبور ذخیره شده در سیستم به راحتی به برنامه‌ها و اطلاعات شما دسترسی پیدا کنند. پس لازم است گذرواژه‌های خود را در سیستم خود ذخیره نکنید و آن‌ها را در جایی یادداشت کنید که دسترسی افراد دیگر به آن‌ها غیر ممکن باشد.

8- دسترسی به Wifi را قطع کنید

قطع دسترسی به وای فای

برخی اوقات متوجه می‌شوید که سیستم شما به یک شبکه بی سیم متصل شده و اینترنت گوشی فعال است. در این حالت سارق به راحتی می‌تواند با وصل شدن سیستم شما به شبکه بی سیم خود به اطلاعات شما دسترسی پیدا کند. پس حتما به این نکته توجه کنید که هنگام نبود اینترنت خود به Wifi-های ناشناس متصل نشوید.

9- احراز هویت دو مرحله‌ای را فعال کنید

احراز هویت دو عاملی

احراز هویت دو مرحله‌ای یکی از بهترین روش‌هایی است که می‌توانید از هک شدن جلوگیری کنید. برای رمزگذاری شما باید از گزینه احراز هویت استفاده کنید. با استفاده از این گزینه می‌توانید امنیت تلفن هوشمند خود را افزایش دهید. حساب گوگل با استفاده از این ترفند به هکرها اجازه هک شدن نمی‌دهد؛ چون وقتی شما گذرواژه خود را وارد می‌کنید باید از مرحله دوم هم عبور کنید. مرحله دوم اثر انگشت یا اسکن چهره شما است که این روش یکی از محبوب‌ترین روش‌ها می‌تواند باشد و اجازه دسترسی به هکرها را به حداقل می‌رساند.

10- برنامه‌های مهم را قفل کنید

اپلیکیشن قفل avg

اگر برنامه‌های بانکی یا هر برنامه‌ای که برای شما مهم است در گوشی همراه خود دارید می‌توانید آن‌ها را قفل کنید. اگر کسی بخواهد به برنامه‌های بانکی شما دسترسی پیدا کند بدون رمز دوم این کار غیر ممکن است. برای حفاظت از برنامه‌های مهم می‌توانید از اپلیکیشن‌های AVG AntiVirus و Folder Luck استفاده کنید و امنیت برنامه‌های مهم و بانکی را افزایش دهید. این برنامه‌ها اسناد مهم گوشی را با رمز عبور قفل می‌کند و اجازه سرقت اطلاعات را به سارقین کاهش می‌دهد.

کلام آخر

در این مقاله شما را با چندین روش محافظت و جلوگیری از هک شدن گوشی آشنا کردیم. با پیاده سازی این روش‌ها می‌توانید از تلفن هوشمند خود در برابر هکرها محافظت کنید و اجازه دسترسی به سارقین را کاهش دهید. حتما این روش‌ها را انجام دهید؛ زیرا ممکن است گوشی شما هک شود و از این موضوع غافل بمانید.

پرسش‌های متداول

برای رمزگذاری روی برنامه‌های گوشی از چه نوع رمزهایی نباید استفاده کنیم؟

این سوال می‌تواند یک سوال خوبی باشد. برای رمزگذاری حتما از رمزهای پیچیده و قوی استفاده کنید و آن‌ها را در جایی ثبت کنید که کسی نتواند به رمز عبور شما دسترسی داشته باشد. در انتخاب رمز عبور به هیچ وجه از تاریخ تولد و رمزهای 1234 یا 0000 استفاده نکنید؛ زیرا حدس زدن این گونه رمزها راحت است.

اگر بخواهیم برنامه‌ای را نصب کنیم از چه فضایی می‌توانیم استفاده کنیم؟

برای نصب برنامه‌ها بهتر است از سایت‌های معتبر و سرویس‌های Google و App Store استفاده کنید.

از کجا باید متوجه شویم که گوشی ما هک شده است؟

زمانی که کارکرد تلفن همراهتان ضعیف شد می‌توانید متوجه شوید که احتمالا گوشی شما هک شده است.

اپلیکیشن‌های مخرب را از چه طریقی می‌توان تشخیص داد؟

با نصب کردن برخی از اپلیکیشن‌ها متوجه می‌شوید که عملکرد تلفن شما ضعیف شده و برنامه‌ها به درستی کار نمی‌کنند در این صورت می‌توانید اپلیکیشن را حذف و از فضای معتبر دانلود کنید.

 

به این مطلب امتیاز دهید!

۳.۵/۵ - (۴ امتیاز)

خرید لوازم دیجیتال

نظرات (0)

برای ثبت نظر خود وارد شوید.