آیا شارژ سریع یا فست شارژر برای باتری گوشی ضرر دارد؟
قابلیت شارژ سریع (فست شارژر)، یکی از ویژگیهای محبوب برای شارژ کردن موبایل در کمترین زمان ممکن است. البته در ابتدا باید مطمئن شوید که گوشی شما توانایی پشتیبانی از این تکنولوژی را دارد و یا آداپتور شارژرتان میتواند انرژی موردنیاز برای انجام این کار را تولید کند یا خیر. سپس این سؤال مطرح است:
آیا صرفهجویی در زمان و استفاده از قابلیت شارژ سریع به باتری گوشی آسیب می رساند؟
طبق گفته منبع اصلی این مقاله، باید بگوییم شارژ سریع برای گوشی خطرناک نیست و آسیبی به باتری وارد نمیکند. چراکه شارژرهای Fast charge نمیتوانند باتری را بیش از حد شارژ کنند و تلفنهای هوشمند فقط بهاندازهای درخواست برق میکنند که گوشی توان داشته باشد. پس شما با خیال راحت میتوانید بدون اینکه آسیبی به دستگاه وارد شود، از شارژهای با ولتاژ بالاتر نیز استفاده کنید.
اما باتری گوشی هوشمند برای یک مدت محدود میتواند از قابلیت شارژ سریع بهره ببرد که دلیل آن، شارژ شدن باتریهای لیتیوم یونی در سه فاز است:
1. در ابتدا، شارژ به صورت قطرهای و آهسته پیش میرود.
2. سپس وارد حالت جریان ثابت با افزایش ولتاژ در طول زمان میشود.
3. در آخر جریان ثابت نهایی صورت میگیرد که ولتاژ آهسته شروع به کاهش میکند تا از ورود آسیب به باتری جلوگیری شود.
تولید گرما در قابلیت فست شارژر
هرچه سریعتر انرژی در داخل باتری ذخیره شود، گرمای بیشتری تولید میکند که به این معنی است با استفاده از تکنولوژی فست شارژ، گرمای زیادتری نسبت به شارژ استاندارد ایجاد میشود. این ویژگی میتواند دردسرساز باشد؛ زیرا تولید گرمای بیش از حد، باعث تخریب باتریهای لیتیوم یونی شده و ممکن است طول عمر آنها را در مقایسه با شارژرهای معمولی کاهش دهد.
منابعی که به مطالعه درباره گرمای تولید شده توسط باتری های لیتیوم یونی با شارژ سریع میپردازند، بیشتر روی باتریهای بزرگتر از گوشیهای هوشمند مثل باتریهای وسایل نقلیه الکتریکی متمرکز شدند. اما نتیجه این مطالعات نشان میدهد، روش های شارژ سریع زودتر از شارژر استاندارد روی باتری اثر مخرب به جای میگذارند. برای اینکه بتوانید حداکثر بهره را از باتری گوشی خود ببرید، شارژر fast charge را فقط برای وقتیهایی که برای شارژ دستگاه عجله دارید نگه دارید و در مواقع عادی از شارژر معمولی استفاده کنید.
قابلیت تعویض باتری گوشی های هوشمند
تعویض باتری گوشی در مقایسه با قیمت گوشیهایی که جدیدا وارد بازار میشوند، میتواند کار عاقلانه و مقرون به صرفهای بهنظر بیاید. برای مثال کمپانی اپل برای تعویض باتری گوشی های بدون گارانتی، از 49 تا 69 دلار (بسته به مدل گوشی) دریافت کرده و دستگاه را از نظر عملکرد باتری مثل روز اول به شما تحویل میدهد. در گوشی های اندروید نیز، یا از باتری هایی استفاده شده که به راحتی توسط کاربر قابل تعویض هستند و یا توسط تعمیر کار گوشی موبایل با مبلغ کم میتوان اقدام به تعویض باتری نموند.
سخن پایانی
شما در هر حال باید این موضوع را در نظر داشته باشید، باتری تلفن همراه حتی با استفاده ایدهال به مرور زمان دچار مشکل میشود؛ پس بهترین کاری که میتوانید انجام دهید، آگاه بودن از فرا رسیدن زمان تعویض باتری گوشی است.
پرسشهای متداول
آیا فست شارژر به گوشی آسیب میزند؟
باید گفت خیر. البته باتریها مانند هر قطعه الکترونیکی دیگر دارای طول عمر هستند و به مرور زمان از عمرشان کاسته میشود.
شارژ سریع در چند مرحله انجام میشود؟
اصولا دارای سه مرحله است تا آسیبی به باتری در حین تامین مجدد انرژی وارد نشود.
به این مطلب امتیاز دهید!
مطالب مرتبط |