معرفی روش های ردیابی گوشی های گم شده یا سرقتی
ردیابی گوشی گم شده از طریق شماره تلفن امکان پذیر است؟ امروزه در سراسر جهان با هوشمند شدن تلفنهای همراه، ردیابی آنها بسیار آسانتر از گذشته شده است. افزون بر این معمولا افراد اطلاعات شخصی زیادی را در گوشی خود نگهداری میکنند که برایشان مهم بوده و دوست ندارند در صورت گم شدن یا به سرقت رفتن گوشی افراد غریبه به آن دسترسی پیدا کنند که این مسئله اهمیت ردیابی و بازپسگیری تلفن همراه را افزایش میدهد. گم شدن یا به سرقت رفتن تلفن همراه ممکن است برای هر کسی رخ دهد؛ بنابراین مهم نیست تلفن هوشمند شما از چه نوعی است یا از چه اپراتوری استفاده میکنید. در این مقاله به معرفی روشهای ردیابی گوشی گم شده یا سرقتی میپردازیم پس تا انتها همراه ما باشید.
معرفی روش های ردیابی گوشی گم شده یا سرقتی
با توجه به اینکه گوشی گم شده مبتنی بر اندروید است یا iOS روش ردیابی تلفن همراه میتواند متفاوت باشد. همچنین ردیابی گوشی برای هرکدام از اپراتورهای ایرانسل، همراه اول و رایتل جدا از یکدیگر است که در این صورت روشهای ردیابی تلفن همراه عبارت میشوند از:
ردیابی گوشی با گوگل مپ (Google Map)
اولین و سادهترین راه برای ردیابی گوشی گم شده یا سرقتی استفاده از گوگل مپ است و از آنجایی که این برنامه معمولا روی همه گوشی های هوشمند وجود دارد با فعالسازی آن میتوانید به راحتی گوشی خود را پیدا کنید؛ البته به شرطی که شرایط لازم برای ردیابی با گوگل مپ برقرار باشد که شامل دو بند زیر است:
1. اتصال اینترنتی تلفن همراه شما برقرار باشد.
2. موقعیت مکانی و تاریخچه مکان روی گوشی شما فعال باشد.
برای فعالسازی تاریخچه موقعیت مکانی روی تلفن همراه خود باید مراحل زیر را انجام دهید:
• Setting > google > manage your google account > data & personalization >manage your activity controls > location history=On
در ادامه باید مراحل زیر را نیز کامل کنید تا ردیابی گوشی با گوگل مپ برای شما فعال شود:
1. ابتدا وارد برنامه Maps روی تلفن خود شوید.
2. گزینه مدیریت اکانت را انتخاب کرده و روی آن ضربه بزنید.
3. از بین گزینه های پیش رو همرسانی مکان یا Share Location را انتخاب کنید.
4. در ادامه میتوانید مدت زمانی که باید موقعیت مکانی شما به اشتراک گذاشته شود را تعیین کنید که خود برنامه به صورت پیش فرض هر 1 ساعت این کار را انجام میدهد.
5. سپس باید از بین گزینههای پایین صفحه یک برنامه و گزینه را جهت اشتراک گذاری مکان انتخاب کنید.
اکنون بر اساس فاصله زمانی که معین شده است مکان شما به گزینه انتخابی تان ارسال میشود و در صورت گم شدن گوشی خود به شرط اتصال به اینترنت میتوانید آن را به راحتی ردیابی کنید.
ردیابی گوشی های اندروید با Find My Device
اگر گوشی اندرویدی شما گم شود میتوانید با استفاده از قابلیت Find My Device تلفن خود را ردیابی کنید. البته در صورتی که شرطهای زیر برقرار باشد:
• روشن بودن موقعیت مکانی و متصل بودن اینترنت گوشی
• داشتن حساب کاربری گوگل
• فعال بودن قابلیت Find My Device روی تلفن
جهت فعالسازی قابلیت Find My Device روی گوشی مراحل زیر را دنبال کنید:
• Setting > Security & Privacy > Find My Device
با کامل کردن مراحل بالا اکنون میتوانید به وسیله برنامه Find My Device یا سرچ کردن آن در گوگل وارد حساب کاربری گوگل خود شوید و موقعیت مکانی گوشی خود را ببینید و آن را ردیابی کنید. همچنین گزینه های اضافی مثل به صدا درآوردن گوشی، قفل کردن آن و پاک کردن اطلاعات گوشی نیز در این قابلیت وجود دارد.
ردیابی گوشی های آیفون و آیپد با Find my IPhone
مانند برنامه Find My Device که کاربران اندروید از آن استفاده میکنند آیفون و آیپد نیز برای ردیابی از قابلیت Find My IPhone بهره میبرند. در این قابلیت نیز اولین شرط برای ردیابی اتصال اینترنت و روشن بودن موقعیت مکانی و سپس فعالسازی Find My IPhone روی دستگاه خودتان است. در قابلیت Find My IPhone نیز علاوه بر پیدا کردن موقعیت مکانی گوشی و ردیابی آن گزینههای Lost Mode Erase نیز برای گذاشتن پیام و پاک کردن اطلاعات گوشی موجود است.
ردیابی گوشی گم شده با شماره تلفن از طریق اپراتورهای مختلف
روشهای ردیابی تلفن همراه از طریق اپراتورهای مختلف متفاوت است که عبارت میشوند از:
ردیابی گوشی از طریق اپراتور ایرانسل
جهت ردیابی گوشی از طریق شماره تلفن ابتدا باید سیمکارت خود را مسدود کنید که این شرط برای همه اپراتورها برقرار است. مشترکین ایرانسل میتوانند با مراجعه حضوری سیمکارت خود را مسدود کرده یا به وسیله تماس با 700 یا 7033 (از طریق خطوط ایرانسل) و 09377000000 یا 09377033000 (از سایر خطوط) جهت مسدود کردن سیم کارت خود اقدام کنند.
سپس بعد از اینکه 5 روز از زمان مسدود کردن سیمکارت ایرانسل گذشت از طریق یک سیمکارت دیگر کد #6101* را شمارهگیری کرده و مراحل زیر را دنبال کنید:
• ارسال عدد 1 جهت تایید قوانین
• ارسال عدد 1 برای تایید هزینه استفاده از این سرویس (ردیابی)
• مشخص کردن اپراتور سیمکارتی که در گوشی گم شده بوده (ارسال عدد 1 برای اپراتور ایرانسل)
• ارسال کد 15 رقمی IMEI گوشی کم شده که معمولا روی جعبه تلفن همراه موجود است.
پس از انجام مراحل بالا نتیجه ردیابی بعد از 48 ساعت برای شما ارسال خواهد شد که در صورت مثبت بودن آن برای طی کردن باقی مراحل باید به مراجع قانونی مراجعه کنید. اما در صورت منفی بودن نتیجه ردیابی میتوانید پس از 5 روز دوباره مراحل بالا را طی کرده و درخواست ردیابی مجدد را ثبت کنید.
این مطلب را هم بخوانید:
روش های رفع مسدودی سیم کارت ایرانسل
ردیابی گوشی از طریق اپراتور همراه اول
مشترکین همراه اول نیز باید ابتدا سیمکارت خود را مسدود کنند که به صورت حضوری یا با شماره گیری کد #2*131* و تماس با 09129990 به صورت غیر حضوری انجام میشود.
پس از آن میتوانند به دو روش زیر گوشی سرقتی خود را ردیابی کنند:
• شماره گیری کد #2141*111* و ارسال کد IMEI روی جعبه گوشی گمشده
• ارسال عدد 2141 به شماره 111 (سامانه جامع پیامکی خدمات همراه اول)
سیستم ردیابی همراه اول بعد از 10 روز ردیابی گوشی نتیجه را برای شما ارسال میکند که پس از آن باید از طریق مراجع قانونی باقی مراحل را طی کنید. همچنین میتوانید با شمارهگیری کد #2140*111* یا ارسال عدد 2140 به شماره 111 از فعال بودن سرویس ردیابی یا تاریخ شروع و پایان ردیابی مطلع شوید.
ردیابی گوشی از طریق شماره تلفن رایتل
مشترکان این اپراتور پس از مسدود کردن سیمکارت رایتل خود به صورت حضوری یا غیرحضوری از طریق تماس با شماره 222 (خطوط رایتل) و 09202000000 (سایر خطوط) یا سامانه مدیریت حساب رایتل باید کد IMEI مندرج روی جعبه گوشی مفقود شده را به شماره 6101 پیامک کنند.
پس از اینکه کد IMEI را ثبت کردید پیامکی مبنی بر ارسال شماره سیم کارت رایتل برای شما ارسال خواهد شد که باید شماره تلفن رایتل خود را ارسال کنید (اگر از مشترکان رایتل نبودید باید عدد 0 را ارسال کنید).
در مرحله بعد باید از بین بازههای زمانی ارسال شده یکی را برای ردیابی انتخاب کنید. این بازههای زمانی عبارت میشوند از:
• از 10 روز گذشته تا ابتدای روز جاری
• از ابتدای روز جاری تا 10 روز آینده
• از 10 روز گذشته تا 10 روز آینده
پس از کسر هزینه درخواست شما ثبت و نتیجه ارسال خواهد شد.
ردیابی گوشی به وسیله ابزارهای جانبی
نرمافزارهای مختلفی وجود دارند که میتوان با نصب آنها روی تلفن همراه آن را ردیابی کرد. البته هر کدام از این نرمافزارها معایب و مزایای خود را دارند و خانوادههایی هستند که برای ردیابی اعضای خانواده یا فرزندانشان از آنها استفاده میکنند. اما اگر قصد استفاده و نصب آنها را دارید از قابلیتها و جاسوسی نبودن آن برنامه اطمینان حاصل کنید.
ردیابی گوشی گمشده با بد افزار PowerOffHijack
بد افزار PowerOffHijack یکی از اپلیکیشنهایی است که اجازه دسترسی به تلفن همراه و ردیابی آن را میدهد. برنامه PowerOffHijack تنظیماتی دارد که با تغییر دادن آن، گوشی شما به صورت نمایشی خاموش میشود. به معنای دیگر تمام روند خاموش شدن تلفن همراه پیش میرود اما گوشی روشن است و امکان ردیابی آن وجود دارد. مگر در صورت جداسازی باتری که دیگر کاری از دست این برنامه ساخته نیست. البته برنامه PowerOffHijack یک بد افزار مفید است که دسترسیهای زیادی میخواهد و باید قبل از نصب این برنامه به آنها توجه کنید.
ردیابی گوشی با استفاده از سامانه همیاب 24
در سالهای اخیر با روی کار آمدن سامانه همیاب 24 ردیابی کالاهای سرقتی و گم شده بسیار راحتتر شده است. این سامانه دارای بیش از 8500 دفتر پیشخوان خدمات دولتی در سراسر کشور بوده و تحت حمایت معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه، کلانتریها، اصناف موبایل و کامپیوتر میباشد. این سامانه دارای گزینه استعلام کالا از طریق شماره سریال آنها است تا از امن بودن خرید و سرقتی نبودن کالا مطمئن شوید. با ثبت کد IMEI گوشی خود در این سامانه میتوان هر زمان آن را ردیابی کرده و در صورت گم شدن یا سرقت از طریق مراجع قانونی اقدام نمود.
آیا ردیابی گوشی خاموش ممکن است؟
به طور کلی تلفن همراه زمانی که خاموش باشد نمیتواند سیگنالی ارسال یا دریافت کند. با خاموش شدن گوشی تمام سرویسهای روی این دستگاه تا زمان روشن شدن مجدد غیر فعال بوده و ردیابی از طریق آنها غیر ممکن است. حتی از طریق روشهای گفته شده نمیتوان به آن دسترسی داشت و تلفن همراه غیر قابل ردیابی خواهد بود؛ مگر با کمک یک قطعه کوچک که در سخت افزار تلفن همراه وجود دارد. این قطعه کریستال فرکانس ساز نام دارد که برای از دست نرفتن زمان و روشن شدن نمایشگر در زمان اتصال به شارژر است. پیدا کردن گوشی گمشده و خاموش از این طریق در ایران ممکن نیست اما سازمان جاسوسی آمریکا اعلام کرده توانایی ردیابی گوشیهای خاموش از این طریق را دارد. حتی به لطف این روش موفق شدند در سال 2004 یکی از افراد تحت نظری که گوشی خود را خاموش کرده دستگیر کنند. این روش هنوز در دیگر کشورها ممکن نشده، اما در نهایت امکان ردیابی گوشی خاموش نیز وجود دارد.
سخن آخر
در این مقاله سعی کردیم همه روشهای موجود برای ردیابی گوشی گم شده یا به سرقت رفته را بیان کنیم و شما میتوانید مناسبترین روش ردیابی را با توجه به گوشی خود قابلیتهای آن انتخاب کنید. البته روش قانونی و راحت سامانه همیاب 24 است پس حتما گوشی خود را در این سامانه به ثبت برسانید تا اگر گوشی شما به سرقت رفت یا گم شد در سریعترین زمان ممکن آن را پیدا کنید.
پرسشهای متداول
کدام نرم افزار برای ردیابی گوشی های گم شده استفاده می شود؟
Find My Device by Google یکی از کارآمدترین برنامه های ردیابی موقعیت مکانی است. این به شما امکان میدهد دستگاه گم شده را پیدا کرده یا ردیابی کنید و اقدامات لازم از جمله بازنشانی کارخانه برای محافظت از اطلاعات شخصی خود را روی آن انجام دهید.
آیا میتوانیم گوشی را با IMEI ردیابی کنیم؟
گوشی را میتوان به راحتی با کمک یک شماره IMEI ردیابی کرد. برای ردیابی گوشی هوشمند خود باید برنامه IMEI Phone Tracker را دانلود کنید که در فروشگاه Google Play موجود است.
به این مطلب امتیاز دهید!
مطالب مرتبط |