مقایسه شیائومی پوکو F4 GT و وان پلاس 10 پرو
با وجود اینکه وان پلاس از شرکتهای نوظهور محسوب میشود؛ اما توانسته به محبوبیت فراوانی بین کاربران برسد. از آخرین محصولات این شرکت نیز وان پلاس 10 پرو است که باید آن را یکی از رقبای سرسخت محصولات شرکتهای دیگر دانست. وان پلاس 10 پرو یکی از گوشیهایی است که امروز میخواهیم در کفه ترازو قرار دهیم و آن را با پوکو F4 GT مقایسه کنیم. در صورتی که قصد خرید هر یک از این محصولات را دارید همراه با کالاتیک شوید تا مقایسه گوشی شیائومی پوکو F4 GT با وان پلاس 10 پرو را به شما ارائه دهیم.
به نظر شما کدامیک عملکرد بهتری خواهد داشت؟ در صورتی که پرسشی در ذهنتان به وجود آمده که گوشی پوکو F4 GT را بخریم یا وان پلاس 10 پرو را بهتر است تا انتهای مقاله همراه ما باشید. ما میخواهیم به مقایسه فنی OnePlus 10 Pro با Xiaomi Poco F4 GT بپردازیم و نقاط مثبت و منفی هر یک از این محصولات را بگوییم.
مقایسه مشخصات دو گوشی شیائومی Poco F4 GT و وانپلاس 10 پرو
مشخصات | Xiaomi Poco F4 GT | OnePlus 10 Pro |
صفحه نمایش | 6.67 اینچ AMOLED 120 هرتز داینامیک +HDR10 رزولوشن 2400 در 1080 پیکسل حداکثر روشنایی 800 نیت محافظ گوریلا گلس ویکتوس |
6.7 اینچ LTPO2 Fluid AMOLED 120 هرتز داینامیک +HDR10 رزولوشن 3216 در 1440 پیکسل حداکثر روشنایی 1300 نیت محافظ گوریلا گلس ویکتوس |
ابعاد و وزن |
8.5 × 76.7 × 162.5 میلیمتر |
8.6 × 73.9 × 163 میلیمتر 201 گرم |
رم |
8/12 گیگابایت |
8/12 گیگابایت |
حافظه ذخیرهسازی |
128/256 گیگابایت |
128/256/512 گیگابایت |
دوربین سلفی |
20 مگاپیکسل عریض با f/2.4 حداکثر کیفیت ویدئو: 1080p با 30/60 فریم بر ثانیه |
32 مگاپیکسل عریض با f/2.2 |
دوربین اصلی | 64 مگاپیکسل دوربین اصلی 1/2 اینچ عریض با f/1.9 به همراه فوکوس خودکار تشخیص فاز 8 مگاپیکسل اولتراواید با دریچه دیافراگم f/2.2 2 مگاپیکسل ماکرو با دریچه دیافراگم f/2.4 حداکثر کیفیت ویدئو: 4K با 30/60 فریم بر ثانیه |
48 مگاپیکسل دوربین اصلی 1/1.43 اینچ عریض با f/1.8 به همراه فوکوس خودکار تشخیص فاز چند جهته 8 مگاپیکسل تلهفوتو با دریچه دیافراگم f/2.4 50 مگاپیکسل التراواید با دریچه دیافراگم f/2.2 حداکثر کیفیت ویدئو: 8K با 24 فریم بر ثانیه |
تراشه |
اسنپدراگون 8 نسل 1 4 نانومتری GPU: آدرنو 730 |
اسنپدراگون 8 نسل 1 4 نانومتری GPU: آدرنو 730 |
سیستم عامل | اندروید 12 MIUI 13 |
اندروید 12 OxygenOS 12.1 |
باتری | 4700 میلیآمپرساعت | 5000 میلیآمپرساعت |
سرعت شارژ | شارژ سریع 120 وات، 0 تا 100 درصد در 17 دقیقه (طبق اعلام شیائومی) | شارژ سریع 80 وات، 0 تا 100 درصد در 32 دقیقه (طبق اعلام وانپلاس) |
گواهی IP |
IP53 |
IP68 (فقط در نسخه آمریکای شمالی و T-Mobile) |
مقایسه طراحی گوشی وان پلاس 10 پرو با پوکو F4 GT شیائومی
شاید به نظر برسد که گوشیهای گیمینگ عموما طراحیهای عامه پسندی ندارند و بیشتر برای سلیقه گیمرها طراحی شدهاند، اما این مورد برای گوشی پوکو F4 GT صدق نمیکند. پوکو که زیرمجموعه شرکت شیائومی است، در بخش طراحی هم به کاربران خاص خود یا همان گیمرها و هم به کاربران معمولی و عام، توجه داشته است.
شیائومی برای پوکو از زبان طراحی جدید خود استفاده کرده که شامل به کار گرفتن لبههای تخت و قاب مستطیلی ماژول دوربین میشود. البته شیائومی از چنین طراحی در محصولات اخیر خود نیز استفاده کرده و همین امر باعث میشود پوکو F4 GT در رده محصولات مهم شیائومی قرار گیرد.
شیائومی برای پوکو F4 GT از دو پنل شیشهای استفاده کرده که توسط فریمی از جنس آلومینیوم احاطه میشوند. برای محافظت هرچه بیشتر پنل جلو از محافظ گوریلا گلس کمک گرفته است؛ به این صورت که پنل جلو گوریلا گلس ویکتوس محافظت میکند. برای هرچه بهتر شدن تجربه بازی با پوکو اف 4 جی تی نیز دو دکمه فیزیکی در اختیار کاربران قرار میگیرد. این دکمهها دارای ضامن هستند تا زمانی که از آنها استفاده نمیکنید بر اثر ضربه، آسیبی نبینند. در کل میتوان گفت گوشی پوکو F4 GT در قسمت طراحی و کیفیت ساخت، نمره قابل قبولی را میگیرد.
نوبت به گوشی پرچمدار جدید هلدینگ BBK یعنی وانپلاس 10 پرو میرسد. گوشی OnePlus 10 Pro طراحی جاه طلبانهای دارد. به این صورت که میتوان تفاوت کامل آن با نسلهای قبلی را مشاهده کرد. زبان طراحی شرکت وان پلاس شامل لبههای تخت و ماژول دوربین مربعی شکل میشود که گوشی به فریم بدنه متصل شده است.
البته پیشتر نیز این طراحی را در محصولات سری S21 سامسونگ دیده بودیم. ماژول دوربین، بخش قابل توجهی از قسمت بالای پنل پشتی را اشغال کرده و در اکثر مواقع ممکن است دست کاربر دوربین را لمس کند. در دست گرفتن گوشی وان پلاس 10 Pro به لطف خمیده بودن پنل پشتی و ارگونومی مناسبی که دارد بسیار لذتبخش است و حس خوبی به کاربر منتقل میشود.
مشاهده قیمت روز و خرید آنلاین انواع گوشی شیائومی در فروشگاه اینترنتی کالاتیک
در حقیقت زمانی که گوشی وان پلاس 10 پرو را در دست میگیرید حس باکیفیت و لوکس بودن آن همانطور که از یک پرچمدار انتظار میرود به کاربر القا میشود. درمجموع هر دو گوشی از کیفیت ساخت بالا، طراحی جذاب و مدرنی بهره میبرند. اکنون سلیقه شماست که خوب یا بد بودن دو گوشی پوکو F4 GT و وانپلاس 10 PRO را تعیین کنید.
مقایسه صفحه نمایش Poco F4 GT و OnePlus 10 Pro
پوکو برای گوشی پوکو F4 GT صفحه نمایشی 6.67 اینچی با پنل AMOLED و تراکم پیکسلی 395 پیکسل بر اینچ در نظر گرفته است.
این پنل امولد از رزولوشن +FHD با نرخ نوسازی تصویر 120 هرتزی، نرخ نمونه برداری لمسی 480 هرتزی بهره میبرد. صفحه نمایش پوکو اف 4 GT از استاندارد +HDR10 پشتیبانی میکند.
میزان روشنایی صفحه نمایش شیائومی Poco F4 GT در حالت استاندارد حدود 468 نیت و در محیط با روشنایی بالا تا محدوده 800 نیت افزایش پیدا میکند. همچنین برای محافظت از صفحه نمایش شیائومی برای پوکو اف 4 جی تی از فناوری Corning Gorilla Glass Victus استفاده کرده است. میزان رنگی که صفحه نمایش قادر به پشتیبانی است طبق اعلام کمپانی 1 میلیارد رنگ خواهد بود.
ابعاد صفحه نمایش تلفن هوشمند وان پلاس 10 پرو 6.7 اینچ است. فناوری ساخت صفحه نمایش استفاده شده در گوشی OnePlus 10 Pro از نوع LTPO2 Fluid AMOLED با رزولوشن WQHD همراه و تراکم پیکسلی 525 پیکسل بر اینچ با فناوری نرخ نوسازی تصویر 120 هرتز است. پنل جلویی گوشی OnePlus 10 Pro از قابلیت +HDR10 و نمایش طیف رنگی تا یک میلیارد، بهره میبرد.
حداکثر روشنایی صفحه نمایش استفاده شده در وانپلاس 10 Pro در تستهای به عمل آمده، در حالت دستی حدود 500 نیت و در صورتی که شرایط نوری شدید باشد، حداکثر تا حدود 1300 نیت افزایش مییابد. عملکرد هر دو پنل صفحه نمایش در نمایش رنگها و روشنایی تا حدود یکسانی از هم قرار دارند.
با این حال داشتن نرخ بالاتر نمونه برداری لمسی در تلفن هوشمند شیائومی پوکو F4 GT نکته مثبتی نسبت به گوشی وان پلاس 10 Pro خواهد بود. توجه داشته باشید که ممکن است در شرایط محیطی با نور زیاد با گوشی کار کنید پیشنهاد ما به شما One Plus 10 Pro به دلیل پشتیبانی از روشنایی 1300 نیتی گزینه بهتری خواهد بود.
مقایسه نرم افزار دو گوشی پوکو F4 GT با گوشی وان پلاس 10 پرو
تلفن هوشمند پوکو F4 GT با اندروید 12 و نسخه MIUI 13 عرضه شده است. رابط کاربری MIUI در نسخه سیزدهم نسبت به قبل بهینهتر و روانتر عمل میکند. همچنین کمتر شاهد باگ و لگ بودیم. گوشی وانپلاس 10 پرو از اندروید 12 و رابط کاربری معروفش یعنی OxygenOS نسخه 12.1 برای نسخه بینالمللی و در چین به ColorOS 12.1 استفاده میکند.
اگر قبلا از محصولات وانپلاس استفاده کردهاید، حتما میدانید که رابط کاربری OxygenOS سرعت بالا، جابهجا کردن صفحه بسیار روان عمل میکند و با مشکلاتی مانند فریز شدن یا هرگونه باگ یا خطایی مواجه نخواهید شد. همچنین رابط کاربری OxygenOS از قابلیت شخصیسازی بسیار بالایی برخوردار است.
در بخش نرمافزار امتیاز بیشتری به موبایل One Plus 10 Pro میرسد. به دلیل داشتن سرعت بالا، نداشتن برنامههای اضافی، شخصیسازی بیشتر نسبت به MIUI نکات مثبت گوشی وان پلاس 10 پرو به پوکو اف 4 جیتی خواهد بود.
مقایسه سخت افزار گوشی اف 4 جیتی با وان پلاس 10 پرو
از سخت افزار در نظر گرفته شده برای اف 4 جی تی با توجه به برچسب گیمینگ که روی گوشی خورده، انتظار بالایی میرود. این گوشی به آخرین و قدرتمندترین تراشه کوالکام، Snapdragon 8 Gen 1 با لیتوگرافی 4 نانومتری مجهز شده است. برای واحد پردازش گرافیکی پوکو F4 جیتی از Adreno 730 استفاده میشود.
شما میتوانید پوکو F4 GT را از بین یکی از گزینههای حافظه 128 گیگابایت ذخیرهسازی با حافظه رم 8 گیگابایتی یا حافظه 256 گیگابایتی با رم 12 گیگابایتی انتخاب کنید. شیائومی برای رفع مشکل گرما در استفاده طولانی مدت و گیمینگ از سیستم محفظه بخار دوگانه (Dual Vapor Chamber) استفاده کرده است. با این حال در تستها ناپایداری و گرم شدن مشاهده شده که ممکن است در استفاده سنگین برای کاربران دردسرساز شود.
گوشی وان پلاس 10 پرو از سخت افزار مشابه پوکو اف 4 جی تی بهره میبرد. مغز متفکر آن تراشه Snapdragon 8 نسل 1 است که معماری 4 نانومتری در کنار پردازنده گرافیکی Adreno 730 دارد. وان پلاس 10 پرو نسبت به پوکو F4 GT از مدلهای بیشتری بهره میبرد. شما میتوانید محصول شرکت چینی را در یکی از چهار مدل خریداری کنید که شامل 128 گیگابایت حافظه داخلی با رم 8 گیگابایتی، 256 گیگابایت حافظه داخلی با رم 8 گیگابایتی، 256 گیگابایت حافظه داخلی با رم 12 گیگابایتی و 512 گیگابایت حافظه داخلی با رم 12 گیگابایتی میشوند.
در نتایج بنچمارکها، گوشی وان پلاس 10 پرو عملکرد پایینتری نسبت به سایر رقبایی داشت که سختافزاری مشابه دارند؛ اما توجه داشته باشید که کاربران معمولی این ناپایداری و افت توان را مشاهده نخواهند کرد. مدیریت گرما به لطف سیستم خنک کننده جدیدش که وانپلاس آن را با نام 3D Passive Cooling System معرفی کرد، به خوبی انجام میشود.
باید گفت که روی کاغذ هر دو گوشی دارای مشخصات سخت افزاری یکسانی هستند، اما بنچمارکها گوشی موبایل OnePlus 10 Pro کمی ضعیفتر نسبت به Poco F4 GT عمل کرده است. اگر نوع استفادهتان از گوشی کمی سنگین است و بیشتر برای بازی کردن باشد، پیشنهادمان به شما Xiaomi Poco F4 GT است.
مقایسه دوربین دو گوشی شیائومی Poco F4 GT و وان پلاس 10 پرو
در بخش دوربین، وان پلاس برای پرچمدار خود به سراغ ماژول دوربین سهگانهای رفته که شباهت بسیاری به دوربین استفاده شده در وان پلاس 9 پرو دارد. البته با این تفاوت که دوربین ماکرو از این گوشی حذف شده است. وانپلاس برای دوربین اصلی از سنسور 48 مگاپیکسلی ساخت سونی با نام Exmor IMX789 استفاده میکند. از مشخصات دوربین اصلی گوشی وان پلاس 10 پرو نیز به میتوان به دریچه دیافراگم f/1.8، فاصله کانونی 23 میلیمتری و سایز سنسور 1/1.43 اینچ اشاره کرد.
شرکت وانپلاس ادعا میکند دوربین اصلی بهبود یافته است. حال، صحت این ادعا را بررسی خواهیم کرد. تصاویر ثبت شده توسط دوربین اصلی گوشی هوشمند وانپلاس 10 Pro، جزئیات خوب و شارپی خوبی دارند. با این حال پردازش زیاد باعث میشود سوژه کمی به زردی میل کند. همچنین باید اشاره کنیم که نویز کم، کنتراست عالی و رنج دینامیکی بسیار خوبی شاهد بودیم.
باید گفت که انتظار بالایی از عملکرد دوربین گوشیهای گیمینگ نمیرود؛ زیرا شرکتهای سازنده بیشتر روی هرچه بهتر شدن تجربه بازیها تمرکز دارند. پوکو F4 GT نیز گوشی گیمینگ محسوب میشود و با اینکه سخت افزار توانمندی دارد، اما انتظار فراوانی نباید از عملکرد دوربینهای آن داشت. شیائومی از یک ماژول سهگانه در گوشی F4 GT استفاده کرده که در ادامه به بررسی مشخصات آن خواهیم پرداخت.
دوربین اصلی گوشی پوکو F4 GT از یک سنسور 64 مگاپیکسلی از نوع IMX686 ساخت شرکت سونی بهره میبرد. شیائومی برای دوربین محصول خود از فناوری ادغام پیکسلها استفاده کرده است؛ به این صورت که هر چهار پیکسل به یک پیکسل ادغام میشوند. درنتیجه، تصاویر ثبت شده با دوربین 64 مگاپیکسلی از خروجی 16 مگاپیکسلی برخوردارند. از نظر کیفیت تصاویر باید گفت که عکسها از نویز بسیار کمی برخوردارند و کنتراست قابل قبول و رنج دینامیکی مناسبی را ارائه میدهند. البته این حالت تا زمانی برقرار است که محیط از میزان نور کافی برخوردار باشد.
حال به سراغ دوربین اولتراواید میرویم. در وان پلاس 10 پرو از دوربین اولتراواید 50 مگاپیکسلی ساخته شده توسط شرکت سامسونگ از نوع ISOCELL JN1 استفاده شده است که میتواند تصاویری با جزئیات فراوان، نویز بسیار کم و کنتراست مناسب ثبت کند. به دلیل ثابت بودن فوکوس دوربین، در شارپی کمی ضعیف عمل میکند.
در طرف دیگر پوکو اف 4 GT از یک دوربین 8 مگاپیکسلی بهره میبرد. میدان دید این دوربین 115 درجه بوده و قادر خواهد بود تصاویری با کیفیت مطلوب را ثبت کند. در مجموع دوربین گوشی One Plus 10 Pro امتیاز کامل این بخش را به خود اختصاص داده است. اگر یکی از ملاکهای خریدتان، داشتن دوربین خوب و عکاسی باشد، وانپلاس 10 پرو انتخاب بسیار بهتری خواهد بود.
مقایسه باتری و سرعت شارژ دوگوشی OnePlus 10 Pro و Xiaomi Poco F4 GT
انرژی گوشی هوشمند وانپلاس 10 پرو توسط یک باتری لیتیوم پلیمری با ظرفیت 5000 میلیآمپرساعتی تامین میشود. طول عمر تخمین زده شده در بررسیهای مختلف حدود 107 ساعت است که با توجه به چیپست نسل جدید اسنپدراگون 8 نسل 1 قابل قبول خواهد بود. فناوری شارژ اعلام شده توسط کمپانی شارژ سریع 80 واتی بوده که قادر خواهد بود گوشی 10 پرو را در مدت 32 دقیقه از صفر درصد به 100 برساند.
در دل گوشی پوکو F4 GT باتری با ظرفیت 4700 میلیآمپرساعت قرار گرفته که از جنس لیتیوم پلیمری است. اگر عملکرد دو گوشی را از نظر باتری در نظر بگیریم، گوشی وان پلاس 10 پرو از عمر مفید بالاتری بهره میبرد. البته این موضوع چندان هم به ضرر گوشی پوکو F4 GT نیست؛ زیرا در مورد محصولی مناسب بازی صحبت میکنیم که امکانات و ویژگیهای بیشتری نسبت به وان پلاس 10 پرو دارد. درنتیجه مصرف باتری آن نسبت به پرچمدار وان پلاس کمی بیشتر است.
در بررسیهای به عمل آمده گوشی پوکو F4 GT توانست نزدیک به 81 ساعت دوام بیاورد. اما هر چقدر در بازدهی باتری ضعیف باشد در شارژ کردن بسیار بهتر ظاهر میشود. پوکو F4 GT میتواند از فناوری شارژ 120 واتی پشتیبانی کند که برای رساندن ظرفیت باتری از صفر به صد درصد تنها 17 دقیقه زمان نیاز خواهید داشت.
در استفاده روزمره و نرمال هر دو گوشی وان پلاس 10 پرو و پوکو اف 4 GT یک روز کامل را دوام میآورند. اگر مدت زمان طولانی نیاز دارید با گوشی کار کنید و امکان شارژ کردن نخواهید داشت وانپلاس 10 Pro انتخاب بهتری نسبت به Poco F4 GT خواهد بود.
گوشی وان پلاس 10 پرو رابخریم یا پوکو اف 4 جی تی؟
اگر دنبال گوشی گیمینگ خوش قیمت با سخت افزاری قدرتمند هستید، پیشنهادمان گوشی موبایل شیائومی پوکو اف 4 GT است. در غیر اینصورت وانپلاس 10 پرو چه در بخش صفحه نمایش و چه در بخش دوربین و باتری عملکرد بهتری نسبت به تلفن پوکو F4 GT دارد.
امیدواریم که مقایسه دو گوشی Xiaomi Poco F4 GT و OnePlus 10 Pro برای شما مفید واقع شده باشد. حال نوبت شماست که نظرتان را نسبت به این دو گوشی برای ما در بخش کامنتها بازگو کنید.
پرسشهای متداول
دوربین وانپلاس 10 پرو از قابلیت ماکرو پشتیبانی میکند؟
خیر. متاسفانه وان پلاس 10 Pro قادر به عکس گرفتن در حالت ماکرو نخواهد بود.
گوشی پوکو F4 GT برای بازی بهتر است یا وان پلاس 10 پرو؟
گوشی گیمینگ پوکو اف 4 جیتی برای بازی کردن عملکرد بسیار بهتری نسبت به وان پلاس 10 پرو دارد.
دوربین پوکو F4 GT برای عکاسی مناسبتر است یا وان پلاس 10 پرو؟
وان پلاس 10 پرو میتواند تصاویر به مراتب بهتری را نسبت به پوکو F4 GT ثبت کند.
به این مطلب امتیاز دهید!
مطالب مرتبط |