حافظه VRAM کارت گرافیک چیست و چه اهمیتی دارد؟


کالاتیک
نظرات 0
content-main-img

بازی‌های PC برای اجرای روان و ارائه بهترین گیم‌پلی روی چندین عامل تکیه دارند. اصلی‌ترین این عوامل، حافظه یا بهتر است بگوییم توانایی جمع‌آوری اطلاعات در هر زمان است. اگر یک بازی مشکل نرخ فریم یا لگ داشته باشد، احتمالا سیستم شما باید از نوع خاصی رم به نام VRAM استفاده کند.

زمانی که صحبت از عملکرد گرافیکی به میان می‌آید، VRAM ضروری خواهد بود. این نوع حافظه برای امور عمومی مانند جابجایی بین برنامه‌های مختلف نیز ضروری است. در این مطلب به شما خواهیم گفت که حافظه VRAM کارت گرافیک چیست و چه اهمیتی دارد؟ همچنین به شما خواهیم گفت که VRAM چگونه در کامپیوتر کار می‌کند. در ادامه با کالاتیک همراه باشید.

حافظه VRAM چیست؟

کلمه VRAM به معنی حافظه با دسترسی تصادفی ویدئویی است که به عنوان بافری بین CPU و نمایشگر برای تصاویر رندر شده عمل می‌کند. این کار بیشتر در برنامه‌های گرافیکی فشرده مانند بازی‌های ویدئویی یا برنامه‌های طراحی گرافیک سه‌بعدی رایج است.

انواع مختلفی از VRAM وجود دارد: Multibank DRAM یا MDRAM ،Rambus DRAM, Synchronous Graphics RAM یا SGRAM و Window RAM یا WRAM. با اینکه هرکدام از آن‌ها روش منحصربه‌فردی برای انتقال داده از CPU به نمایشگر دارند؛ دانستن اینکه کدام VRAM در حال استفاده است معمولا مهم نیست.

تفاوت VRAM و RAM چیست؟

تفاوت VRAM و RAM چیست؟

VRAM و RAM با اینکه نام‌های مشابهی دارند، اما مثل هم عمل نمی‌کنند. رم (RAM) حافظه عمومی سیستم است که برنامه‌ها و سایر وظایف سیستم عامل برای کارکرد به آن نیاز دارند. با این حال، VRAM برای پردازش گرافیک در برنامه‌های کامپیوتری مانند بازی‌های ویدئویی کاربرد دارد.

VRAM به عنوان پایگاه داده‌ای برای اطلاعات در کامپیوتر در نظر گرفته می‌شود. اگر VRAM نتواند میزان اطلاعات را با سرعت کافی پردازش کند، سیستم از رم استفاده می‌کند که این امر باعث کاهش عملکرد می‌شود. این کاهش عملکرد به این دلیل است که با اینکه حافظه ذخیره شده در رم هنوز می‌تواند گرافیک را پردازش کند، اما این مقدار معادل پردازش اختصاصی VRAM نیست.

رم برای تکمیل توابع داده پیچیده عملکرد خوبی دارد. رم بیشتر در سیستم می‌تواند کمک کند تا کامپیوتر در باز کردن برنامه‌های مختلف سریع‌تر کار کند و در کارهای چندوظیفگی، جابجایی روان‌تری داشته باشد.
رم بیشتر همیشه به معنی عملکرد بهتر نیست. تصور رایج غلطی وجود دارد که رم فیزیکی بیشتر باعث عملکرد بهتر در بازی‌ها می‌شود. با اینکه حافظه بیشتر خوب است؛ اما اگر کامپیوتر نتواند سریعا به آن حافظه دسترسی پیدا کند، رم شما هدر خواهد رفت. رم بیشتر می‌تواند عملکرد کلی کامپیوتر را بهبود ببخشد اما بازی‌ها به سرعتی بیش از این مقدار نیاز دارند.

سرعت‌های مختلف دلیل عملکرد ضعیف‌تر کارت گرافیک GDDR3 با 4 گیگابایت رم نسبت به گرافیک GDDR4 یا جدیدتر با همان رم است. این اصل در مورد حافظه‌های رم نیز صدق می‌کند.

حافظه VRAM چطور کار می‌کند؟

VRAM چه کار می‌کند؟

هنگامی که یک تصویر یا گرافیک توسط سیستم برای نمایش فراخوانی می‌شود، VRAM آن عملکرد را پردازش می‌کند و روی نمایشگر نشان می‌دهد. بسته به نوع نمایشگر، سیگنال خروجی از VRAM، آنالوگ یا دیجیتال خواهد بود. مانیتورهای قدیمی یا مدل‌هایی که به کابل VGA متکی هستید از سیگنال آنالوگ برای کارکرد استفاده می‌کنند؛ در حالی که نمایشگرهای داری دیسپلی پورت یا کابل HDMI از سیگنال دیجیتال استفاده می‌کنند.

VRAM چه کار می‌کند؟

VRAM در بازی بهترین عملکرد ممکن را تضمین می‌کند. اگر سیستمی VRAM زیادی نداشته باشد، تغییر به RAM عملکرد بازی را بدتر می‌کند. مشکلات مرتبط با VRAM پایین شامل نرخ فریم پایین یا ناپایدار، ظاهر شدن‌های سریع گرافیکی و دیگر موارد است.

نمونه‌ای از این مسئله در اولین روزهای انتشار PUBG رایج بود. در آن زمان ورودی‌های تاخیر داشتند، ساختمان‌ها به طور تصادفی ظاهر می‌شدند و بافت‌های اجرا شده کامل نبودند. در آن زمان PUBG تقریبا از تمام بیت‌های موجود RAM و VRAM استفاده می‌کرد و کاربران برای حل این مشکل نیاز به افزایش مقدار VRAM سیستم داشتند.

چطور VRAM را افزایش دهیم؟

چطور VRAM را افزایش دهیم؟

افزایش میزان VRAM در یک سیستم به سادگی خرید رم بیشتر نیست. با اینکه اولین و ساده‌ترین کار خرید یک کارت گرافیک اختصاصی یا ارتقا کارت گرافیک است؛ اما این کار کمی هزینه‌بر و زمان‌بر است. پردازنده‌های گرافیکی علاوه بر رم، مقدار متفاوتی از VRAM نیز دارند. پردازنده‌های گرافیکی جدیدتر به لطف افزایش VRAM و سرعت انتقال سریع‌تر، ردیابی پرتو، Volumetric Fog و سایر تکنیک‌های گرافیکی را فعال می‌کنند.

راه‌های دیگر برای افزایش VRAM نیاز به کمی دانش فنی دارد. یکی از گزینه‌ها این است که به تنظیمات BIOS بروید و مقدار VRAM توزیع شده روی GPU را افزایش دهید. راه دیگر تغییر حافظه اختصاصی گرافیکی یکپارچه CPU در ویرایشگر رجیستری به تعداد بالاتر است. انجام این کار فقط باعث می‌شود که سیستم فکر کند VRAM در دسترس است؛ بدون اینکه واقعا مقدار بیشتری به آن اضافه کند.

حرف آخر

vram در کارت گرافیک

VRAM حافظه سیستمی است که برای برنامه‌های نرم‌افزاری با شدت گرافیکی استفاده می‌شود و داده‌های جدید را برای نمایش همزمان با نمایش داده‌های فعلی ضبط می‌کند. VRAM یکی از اصلی‌ترین دلایلی است که بازی‌ها می‌توانند روان اجرا شوند و داشتن میزان کم آن باعث ایجاد مشکلات عملکردی می‌شود.

در نهایت، مقدار VRAM مورد نیاز یک بازی به خود آن بازی بستگی دارد. برخی از بازی‌های تقریبا از تمام VRAM موجود استفاده می‌کنند؛ در حالی که برخی دیگر حتی از دو گیگابایت VRAM هم استفاده نمی‌کنند. برای این کار، اطمینان حاصل کنید که مقدار توصیه شده VRAM برای استفاده در یک بازی را بررسی کرده‌اید و تست کنید که کامپیوتر شما با چه وضوحی می‌تواند آن را به بهترین نحو اجرا کند. توصیه می کنیم برای درک بهتر از عملکرد کارت گرافیک و راهنمایی در باره خرید GPU به مقاله راهنمای جامع خرید کارت گرافیک مراجعه نمایید.

پرسش‌های متداول

RAM و VRAM چه تفاوتی با یکدیگر دارند؟

رم یا RAM حافظه عمومی سیستم است که که کامپیوتر برای اجرای برنامه‌های به آن نیاز دارد؛ در حالی که VRAM به عنوان پایگاه داده‌ای برای اطلاعات در کامپیوتر در نظر گرفته می‌شود.

چطور می‌توان VRAM کامپیوتر را افزایش داد؟

یکی از راه‌ها خرید کارت گرافیک جدیدتر و قوی‌تر است. راه دیگر اینکه می‌توانید از طریق BIOS سیستم آن افزایش دهید که فقط سیستم را که کامپیوتر شما گول بخورد؛ اما در عمل VRAM افزایش پیدا نمی‌کند.

به این مطلب امتیاز دهید!

۳.۵/۵ - (۴ امتیاز)
مطالب مرتبط

خرید لوازم دیجیتال

نظرات (0)

برای ثبت نظر خود وارد شوید.