بهترین روشهای ویروس کشی گوشی
اگر تلفن هوشمند شما دچار ویروس شده باشد میتواند تاثیر بدی روی کارهای روزانه شما داشته و حتی اطلاعات شخصی و مالی شما را به خطر بیندازد. با این حال اقداماتی وجود دارد که شما میتوانید ویروسی شدن گوشی خود را تشخیص داده و برای رفع آن اقدام کنید. در این مقاله از کالاتیک ویروسی شدن گوشی های اندرویدی و آیفون را مورد بررسی قرار دادیم و راهحلهایی برای مسدود کردن و حذف ویروس ها ارائه میدهیم. پس تا انتهای مقاله بهترین روشهای ویروس کشی گوشی با کالاتیک همراه باشید.
چگونه بفهمم گوشی من ویروسی شده است؟
روشهای متعددی برای اینکه بفهمیم گوشی ویروسی شده یا نه وجود دارد. در ادامه به معرفی بهترین روشهای ویروس کشی گوشی میپردازیم:
1. کاهش سرعت گوشی
اگر گوشی شما ویروس داشته باشد، شاهد کاهش سرعت گوشی در بخشهای مختلف خواهید بود. برای مثال هنگام باز کردن مرورگر یا برنامههای دیگر سرعت گوشی شما کاهش مییابد و در عملکرد برنامهها، شاهد تغییرات جدید و غیر انتظاری میشوید.
2. تغییر در عملکرد
یکی دیگر از عوامل نشان دهنده وجود ویروس در گوشی های هوشمند، میتواند تغییرات در عملکرد گوشی باشد. برای مثال در سابقه پیامک های خود پیامک هایی را میبینید که هرگز آنها را ارسال نکردهاید یا شمارههایی را مشاهده میکنید که آنها را نمیشناسید. یکی دیگر از موارد مشکوک ویروسی شدن گوشی، افزایش میزان مصرف دادهها بدون دلایل مشخص است.
3. افزایش مصرف داده و باتری
برخی از ویروس ها باعث میشوند تا گوشی هوشمند برنامههایی را در پشت صحنه اجرا کند که باعث افزایش مصرف داده و باتری میشود؛ هم چنین برخی دیگر از ویروسها ممکن است برنامههای نصب شده را آلوده کرده و باعث هنگ کردن گوشی شود.
چگونه گوشی ویروس میگیرد؟
گوشیها به همان روشی که رایانهها ویروسها را دریافت میکنند، ویروس میگیرند. کلیک کردن بر روی یک پیوند مشکوک یا پیوست از منابع ناشناخته یکی از راههای رایج آلوده شدن گوشی های هوشمند است. این پیوستها میتوانند در پیامهای متنی، پیامهای رسانههای اجتماعی یا ایمیلها وجود داشته باشند. بازدید از یک وب سایت مخرب یا دانلود برنامههای بدون مجوز نیز میتواند منبع ویروس باشد.
نحوه تشخیص ویروسی شدن گوشی آیفون
ممکن است این ادعا را شنیده باشید که گوشی های آیفون ویروسی نمیشوند؛ اما باید بگوییم ویروس ها برای آیفون وجود دارند، اما بسیار نادر هستند. بیشتر میتوان گفت گوشی های آیفون ویروسی نمیشوند اما مورد حمله هکرها قرار بگیرند. اگر گوشی آیفون خود را جیلبریک (برداشتن قفل نرم افزاری) کنید همانند گوشی های دیگر به راحتی از طرق مختلف مانند Wi-Fi مرورگر پیش فرض و اتصال بلوتوث ویروسها میتوانند به گوشی آیفون راه پیدا کنند. اگر گوشی آیفون شما ویروسی شده، پیشنهاد میکنیم مقاله معرفی 5 آنتی ویروس برای آیفون را مطالعه کنید.
ویروسی شدن گوشی اندرویدی
دستگاههای اندرویدی در برابر ویروسها آسیبپذیرتر هستند، چه روت شده یا نه، زیرا سیستمعامل اجازه دسترسی به برنامههای شخص ثالث را میدهد که در فروشگاه Play در دسترس نیستند. برنامه های خارجی موجود در وبسایتها و سایر سیستم عامل ها همیشه ایمن نیستند. برخی ممکن است حاوی کدها و فایلهای مخرب باشند. گوشی های اندرویدی روت شده در برابر ویروس ها آسیب پذیرتر هستند. روت کردن معادل جیلبریک در آیفون است. اگر یک دستگاه اندرویدی آلوده شود، بیشتر آگهیها و برنامههایی تصادفی را روی گوشی خود میبینید که قبلاً هرگز ندیدهاید. در برخی موارد، ممکن است متوجه کاهش باتری و عملکرد کلی دستگاه نیز شوید. در صورتی که گوشی اندروید شما ویروسی شده، توصیه میکنیم مقاله معرفی 5 آنتی ویروس برای اندروید را مطالعه کنید.
ویروسی شدن گوشی چه معایبی به همراه دارد؟
گوشی های هوشمند یکی از ضروریترین لوازمی است که هر فردی برای امور مختلف از آن استفاده کند. یکی از اموری که با گوشی انجام میشود کارهای بانکی است. در نتیجه امنیت گوشی از اهمیت بالایی برخوردار است. ویروسی شدن گوشی میتواند خطرات زیادی به همراه داشته باشد که به برخی از آنها اشاره میکنیم.
این مطلب را هم بخوانید:
بهترین آنتی ویروس برای گوشی سامسونگ
انواع ویروس گوشی
گوشیهای موبایل میتوانند انواع مختلفی از ویروس ها را دریافت کنند. ویروسهای موجود در دستگاههای شخصی میتوانند دادههای شما را حذف کنند، قبض تلفن شما را افزایش دهند، اقدام به خریدهای غیرمجاز کنند، یا اطلاعات خصوصی را جمعآوری کنند و از آنها برای مقاصد مخرب (مانند باجگیری یا سرقت هویت) استفاده کنند. بیشتر حملات به تلفن شما از طریق ایمیل ها، وب سایت ها و تبلیغات مخرب و اتصال عمومی ناامن انجام میشود. برخی از انواع ویروس هایی که گوشی شما میتواند دریافت کند عبارتاند از:
- بدافزار: اصطلاحی برای انواع برنامههای مخربی که تلفن شما را تحت کنترل میگیرند و دادههای شما را میدزدند یا اقدامات غیرقانونی انجام میدهند.
- Adware: تبلیغاتی را ایجاد میکند که دادهها را جمعآوری میکند یا باعث آسیب میشود.
- باج افزار: یک یا چند قسمت از تلفن شما را قفل میکند، اغلب خاطرات باارزش یا دادههای شخصی را تا زمانی که خواستههای هکر را دنبال کنید که معمولاً شامل پرداخت باج میشود.
- نرم افزارهای جاسوسی: این ویروس بر فعالیت اینترنتی شما نظارت میکند و دادههای شما مانند رمز عبور و اطلاعات مالی را میدزدد.
- تروجان: این ویروس خود را به یک برنامه قانونی متصل میکند و در عملکرد تلفن شما اختلال ایجاد میکند. ویروسهای تروجان میتوانند دستگاه شما را کنترل کنند یا دادههای شما را خراب کنند.
نکاتی برای ایمن نگه داشتن گوشی و تشخیص ویروس بودن آن
- قوانین اولیه ایمنی اینترنت مانند ایمن نگه داشتن اطلاعات شخصی خود، استفاده از رمزهای عبور قوی و بررسی قابلیت اطمینان وبسایتها را دنبال کنید
- علائم یک وبسایت پرخطر را بشناسید
- از کلیک بر روی لینکهای ایمیل و پیامک افرادی که نمیشناسید خودداری کنید
- فقط برنامههای دارای مجوز را دانلود کنید
- نرم افزار دستگاه و تلفن خود را به روز نگه دارید
- تلفن خود را در مکانهای عمومی بدون مراقبت رها نکنید
- از کلیک بر روی تبلیغات تصادفی سایتهای مشکوک خودداری کنید
- از پذیرفتن درخواست دوستی و پیامهای مستقیم افراد غریبه خودداری کنید
- از جدیدترین تهدیدات امنیتی مطلع شوید
- از احراز هویت دو مرحلهای استفاده کنید
- از ذخیره رمزهای عبور در حافظههای فیزیکی یا دیجیتالی (مانند دفترچه یادداشت، کیف پول) خودداری کنید. به جای آن از یک مدیر رمز عبور قابل اعتماد استفاده کنید.
- یک ابزار امنیتی جامع برای گوشی خود دانلود کنید
روش نصب آنتی ویروس روی گوشی
این ایده خوبی است که به طور منظم اسکن ویروس را با کمک راهحلهای آنتی ویروس قابل اعتماد اجرا کنید. اجرای اسکن ویروس در گوشیها آسان است و زمان زیادی نمیبرد. این فرایندها میتوانند برنامهها یا کدهای مخرب آشکار و پنهان را شناسایی کنند. اگر متوجه شدهاید که گوشی شما کند است، از کار میافتد، یا هر یک از علائم دیگر آلوده بودن را نشان میدهد، اسکن ویروس میتواند به شما کمک کند مشکلات را پیدا کنید.
یک اسکنر ویروس به دنبال بدافزار شناخته شده و قطعات کد مشابه بدافزار شناخته شده میشود. اگر اسکنر یک قطعه کد خطرناک را پیدا کند، به شما اطلاع میدهد و از شما برای حذف یک برنامه موجود اجازه میخواهد. در برخی موارد، ممکن است به شما این امکان را بدهد که برنامه خطرناک را با یک برنامه قانونی به طور مستقیم از سازنده جایگزین کنید. این یادآوری میتواند به شما کمک کند تا امنیت گوشی شما حفظ شود.
سخن آخر
ما در این مقاله از کالاتیک به ویروسی شدن گوشیهای همراه و نحوه تشخیص آن اشاره کردیم. گوشیهای آیفون به ندرت ویروس میگیرند؛ اما گوشیهای اندرویدی بیشتر در معرض ویروسی شدن هستند. ویروسها میتوانند به شکلهای مختلف به شما آسیب بزنند. از راهکارهای ارائه شده میتوانید برای جلوگیری از ویروسی شدن گوشی استفاده کنید. همچنین مقاله آنتی ویروس مخصوص موبایل میتواند به شما در افزایش امنیت گوشی و حفظ اطلاعات شخصی بسیار کمک کند.
پرسش های متداول
آیا کند شدن گوشی به معنی ویروسی شدن آن است؟
خیر. گاهی اوقات مشکلات نرم افزاری یا باگهای موجود در سیستم عامل میتواند باعث کندی گوشی شده باشد.
آیا نصب آنتی ویروس ضروری است؟
در صورتی که از پلتفرمهای امن برای دانلود اپلیکیشن و برنامه استفاده میکنید، کمتر به آنتی ویروس نیاز خواهید داشت. با این حال، حساسیت گوشیهای هوشمند بهخصوص در بخش نرمافزاری به حدی است که پیشنهاد میشود آنتی ویروس نصب کنید.
به این مطلب امتیاز دهید!
مطالب مرتبط |