مروری بر تاریخچه فعالیت های شرکت سامسونگ
مروری بر تاریخچه فعالیت های شرکت سامسونگ
شرکت سامسونگ در سال 1938 توسط لی بیونگ چول به عنوان یک شرکت بازرگانی تاسیس شد. این شرکت در طول سه دهه ابتدای تاسیس، در زمینه صادرات ماهی خشک و آزاد به چین فعالیت می کرد و سپس در حوزه های نساجی، فناوری هوا و فضا و بیمه خدماتی را ارائه کرد. سرانجام کمپانی سامسونگ در اواخر دهه 1960 وارد عرصه الکترونیک شد به طوری که در سال 1970 اولین تلویزیون سیاه و سفید این شرکت برای فروش وارد بازار شد. این کمپانی در دهه 1970 به ساخت ماشین لباسشویی، یخچال و مایکروویو روی آورد و دهه 1980 را با تمرکز بیشتری به تولید محصولات الکترونیکی مانند تلویزیون های رنگی و کامپیوترهای شخصی پرداخت، همچنین در این دهه شرکت سامسونگ صادرات محصولات خود را به آمریکای شمالی گسترش داد.
با مرگ موسس سامسونگ در سال 1987 و واگذاری شرکت به فرزند سوم او یعنی لی کان هی، این شرکت به چهار گروه مستقل تقسیم شد که شامل عنوان های گروه سامسونگ، گروه شینسگائه، گروه سی جی و گروه هانسول بود. جهانی شدن فعالیت شرکت سامسونگ از دهه 1990 شروع شد که تمرکز اصلی آن بیشتر بر روی صنایع الکترونیک، گوشی تلفن همراه و نیم رساناها بود. دفتر مرکزی این شرکت در پایتخت کره، سئول و شهر سامسونگ قرار گرفته است و سهام آن در بازار بورس نیویورک نیز معامله می شود.
سامسونگ یک کمپانی چند ملیتی می باشد و از چندین شرکت و زیر مجموعه کوچک و بزرگ تشکیل شده است. امروزه شرکت سامسونگ شامل مجموعه ای از 80 شرکت است و یکی از بزرگترین مجموعه های تجاری صنعتی در کشور کره جنوبی محسوب می شود. در سال 2012، واحد صنایع الکترونیک، که از زیر مجموعه های اصلی سامسونگ می باشد به عنوان بزرگترین شرکت فناوری اطلاعات بر اساس درآمد و بازدهی شناخته شد و به رتبه چهارم در بازار رقابت های جهانی دست یافت، همچنین مهندسین سامسونگ و واحد ارتباطات و تکنولوژی شرکت نیز به ترتیب رتبه های سیزدهم و سی و ششم در بین بزرگترین شرکت های ساخت و ساز در جهان را در اختیار دارند.
سامسونگ در رشد و توسعه اقتصادی، سیاست، رسانه و فرهنگ کشور کره جنوبی تاثیر بسیار قوی و فوق العاده ای گذاشته است همچنین شرکت های وابسته به این شرکت حدود یک پنجم کل صادرات کشور کره جنوبی را تولید می کنند. در آمد شرکت سامسونگ برابر با 17 درصد از تولید ناخالص داخلی کشور کره جنوبی و معادل مبلغ 1082 میلیارد دلار است. ریشه یابی اسم شرکت سامسونگ در زبان کره ای به معنای سه ستاره می باشد و در کشور کره جنوبی عدد سه، نشانه از چیزی بزرگ و قدرتمند است. شرکت سامسونگ در سال 1992 به یکی از بزرگترین تولیدکنندگان چیپ حافظه و همچنین تراشه بعد از کمپانی اینتل در جهان تبدیل شد.
در سال 1993 لی کان هی، فرزند سوم موسس سامسونگ و رئیس هیئت مدیره فعلی شرکت سامسونگ تصمیم گرفت تا ابعاد شرکت را کوچکتر کند به همین خاطر، ده زیر مجموعه گروه سامسونگ را به فروش رساند و فعالیت های شرکت را به سه صنعت اصلی الکترونیک، مهندسی و شیمی متمرکز کرد. شرکت سامسونگ در سال 1995 به تولید گوشی موبایل پرداخت. اولین گوشی ساخته شده توسط این شرکت با مشکلاتی همراه بود و این نخستین بار بود که محصولات این شرکت با مشکل رو به رو می شدند و همین موضوع باعث شد تمامی گوشی های ساخته شده توسط لی کان هی، رئیس شرکت سوزانده شوند تا مجددا با کیفیت بهتری ساخته شوند.
کمپانی سامسونگ در سال 2009 شروع به تولید گوشی های اندرویدی کرد که نسبت به نسل های قبل از خود خیلی بهتر بودند و مشکلات مدل های قبلی را نداشتند. یکی از قابلیت های گوشی های اندرویدی متصل شدن به اینترنت بود که همین امر باعث شد تا میان کاربران از محبوبیت زیادی برخوردار شوند. گوشی موبایل Galaxy I7500 اولین گوشی اندرویدی سامسونگ می باشد.
سال 1995 اولین صفحه نمایش LCD توسط شرکت سامسونگ تولید شد و حدودا 10 سال بعد از آن سامسونگ به عنوان یکی از برترین شرکت های تولیدکننده LCD در جهان شناخته شد. شرکت S-LCD یکی از بزرگترین شرکت های تولیدکننده صفحه نمایش است که با همکاری دو کمپانی سونی و سامسونگ در سال 2006 تشکیل شد، اما شرکت ژاپنی سونی که به طور کلی بودجه و سرمایه گذاری زیادی را در تولید این صفحه نمایش ها اختصاص نداده بود با 49 درصد مالکیت، پیشنهاد تاسیس این شرکت را به کره ای ها داد و سرانجام در نهایت سامسونگ کل سهام سونی را خریداری کرد و شرکت S-LCD در سال 2011 تماما به مالکیت سامسونگ در آمد.
کمپانی سامسونگ بزرگترین پنل ال سی دی، با قابلیت انعطاف پذیری را در سال 2005 روانه بازار کرد. شرکت سامسونگ با فروش بیش از اندازه گوشی هایش بعد از نوکیا و موتورولا در دنیا رتبه سوم را به خود اختصاص داد. در سال 2006 شرکت سامسونگ برای اولین بار در جهان ال سی دی دو سویه را معرفی کرد. لی کان هی به آینده روشن صنعت خودروسازی نیز اعتقاد داشت و تصمیم گرفت با خریداری سهام شرکت کیا، آن را متعلق به گروه سامسونگ کند که موفق نشد. بعد از آن سامسونگ موتورز به عنوان یک شرکت مستقل در زمینه خودرو سازی شروع به فعالیت کرد.
با شروع بحران اقتصادی در آسیا، کره ای ها تصمیم به فروش زیر مجموعه خود نمودند. اولین خریدار، شرکت دوو بود که خود این شرکت نیز دچار بحران شد و توسط جنرال موتورز خریداری شد. پس از دوو، شرکت هیوندای خواستار خرید این صنعت از سامسونگ بود که به دلیل داشتن اختلاف نظر بین مدیران و مسئولان دو شرکت این معامله لغو شد. در نهایت شرکت فرانسوی رنو، 70 درصد از سهام سامسونگ موتورز را خریداری نمود.
شرکت سامسونگ در سال 2000 یک شرکت مهندسی و برنامه نویسی بزرگ در ورشو لهستان تاسیس کرد که این اقدام اولین گام برای ورود به بازار حرفه ای تر فناوری گوشی موبایل و تلویزیون هوشمند بود. این شرکت ابتدا با نام Samsung Solstic وارد بازار گوشی هوشمند شد و بعد ها به سامسونگ گلکسی تغییر نام پیدا کرد. در سال 2012 سامسونگ الکترونیکس به بزرگترین تولیدکننده گوشی جهان تبدیل شد. در واقع می توان سامسونگ الکترونیکس را طبق آماری که در سال 2017 وجود داشته است، با درآمد حدود 225 میلیارد دلار به عنوان بزرگترین و پر سود ترین زیر مجموعه های گروه سامسونگ که در شهر سوون کره جنوبی قرار دارد دانست. یکی از زیر مجموعه های شرکت سامسونگ که سابقه زیادی هم دارد و تقریبا همزمان با گروه اصلی تاسیس شد،
سامسونگ C&T می باشد. نام این شرکت مخفف کلمه های ساخت و ساز و تجارت است، هدف اصلی این شرکت نظارت بر فروش محصولات بین المللی و پروژه های خارج از کشور بوده است. برج خلیفه در دبی، که بزرگترین برج دنیا می باشد با همکاری سامسونگ و چند شرکت دیگر ساخته شد که از افتخارات این کمپانی در کارنامه کاری اش تلقی می شود.
اکنون به بررسی دلایلی که باعث محبوبیت سامسونگ در میان کاربران شده است می پردازیم. دو کمپانی اپل و سامسونگ دو شرکتی هستند که در زمینه تولید گوشی های هوشمند و تبلت ها از بقیه تولیدکنندگان این صنف، قوی تر عمل می کنند. ساختار و طراحی این گوشی ها یکی از عوامل محبوبیت گوشی های سامسونگ است. اپل به اندازه صفحه نمایش های بزرگ گوشی های خود معروف است و سامسونگ نیز از این روند در طراحی محصولات خود پیروی کرده است و این اقدام مورد پسند بسیاری از کاربران گوشی های موبایل سامسونگ شده است.
کمپانی سامسونگ از الگوی مقرون به صرفه بودن نیز استفاده می کند به این صورت که با وجود تولید محصولات لوکس، آنها را با قیمت های متنوعی ارائه می کند به طوری که اکثریت کاربران توانایی خرید آنها را دارند و این موضوع برخلاف سیاست های فروش شرکت اپل است. گوگل همواره از حامیان و ستایشگران سامسونگ بوده است به دلیل اینکه برخی از دستگاه های مبتنی بر اندروید را به بازار عرضه کرده است.
سامسونگ شرکت کاملا مستقلی بوده و تمام قطعات لازم از پردازنده و مموری تا صفحه نمایش گوشی هایش را خودش تولید می کند. تلاش بی وقفه و مداوم و عبور از فراز و نشیب های متعدد، همچنین حضور نزدیک به 275 هزار نفر کارمند، که همواره با ارائه خدمات بی نقص خود توانسته اند نظر کاربران را جلب کنند و این شرکت امروزه به عنوان یکی از بزرگترین قطب های تولیدکننده گوشی های تلفن همراه و لوازم الکترونیکی، همچنان به فعالیت خود ادامه دهد.
روند تغییر لوگوی سامسونگ از ابتدا تا کنون
به این مطلب امتیاز دهید!
مطالب مرتبط |
پرچم سامسونگ همیشه بالاست.