16 فناوری پر کاربرد که ناسا معرفیشان کرد


کالاتیک
نظرات 0
content-main-img

ناسا بدون شک مسئول توسعه برخی از مهم‌ترین فناوری‌های نیم قرن گذشته بوده است. درواقع ناسا در ایجاد پیشرفت‌های خیره‌کننده در عرصه فناوری سابقه‌ای غنی دارد که تاثیر آن در اکثر صنایع کاملا محسوس است. به نظر می‌رسد که تحقیقات و توسعه فضایی به طرز قابل توجهی روی زمین به اجرا می‌رسد و همه منابع از مراقبت‌های بهداشتی گرفته تا بازی‌های ویدیویی را تحت تاثیر قرار می‌دهد. در این مقاله می‌خواهیم ببینیم ناسا چگونه به نوآوری و حتی رشد اقتصادی کمک کرده و چه تاثیری در زندگی روزمره ما داشته است؛ به همین منظور مقاله پیش رو را به 16 فناوری پر‌کاربرد ناسا اختصاص داده‌ایم. همراه ما باشید.

فوم مموری

فوم

شاید برایتان جالب باشد که فوم مموری در سال 1960 توسط ناسا ساخته شد. این نوع فوم در ابتدا برای ایجاد بالشتک عمیق و منطبق بر بدن برای استفاده خلبانان در هواپیماهای فضا طراحی شد و مدتی بعد نیز برای محافظت از فضانوردان در برابر فشار شدید پرتاب‌های فضایی و اثرات لرزش بدن هنگام بازگشت به فضا مورد استفاده قرار گرفت. چندین سال بعد فوم مموری شامل تغییراتی شد و در نهایت با عایق کمتر در اختیار سایرین قرار گرفت و اکنون در ساخت وسایل بسیاری از بالش‌‌ها گرفته تا تختخواب‌های فوم و حتی صندلی‌های خودرو از این فناوری استفاده می‌شود. بنابراین برای چنین اختراعی باید قدردان ناسا بود.

هدفون بی سیم

هدفون

در سال 1960 ناسا با انجام یک آزمایش تحقیقاتی به نام ITT Labs قراردادی را برای توسعه یک سیستم رادیویی بی سیم و قابل حمل منعقد کرد تا فضانوردان بتوانند راحت‌تر ارتباط برقرار کنند. این آزمایشگاه مدلی را بر اساس یکی از هدست‌های هوانوردی Planctronics ساخت. پس از آن ناسا به صورت مستقیم با Plantronics کار کرد تا یک نسخه بی سیم و جمع‌و‌جور از این هدفون تولید کند. این امر منجر به همکاری طولانی مدت بین Plantronics و NASA شد و در نهایت موجب نوآوری‌های مختلف در بهبود ارتباطات بی‌سیم، حذف نویز و انواع مزایای هدفون بی سیم شد که امروزه همه ما از آن لذت می‌بریم.

خرید و بهترین قیمت هدفون در فروشگاه اینترنتی کالاتیک

رایانه قابل حمل

لپ تاپ

با اینکه ناسا رایانه‌های قابل حمل را اختراع نکرد، اما در سال‌های اولیه توسعه لپ تاپ تاثیر بسزایی داشت. در دوران ابتدایی بازار کامپیوترهای شخصی و قابل حمل، ناسا و سایر آژانس‌های ایالات متحده با شرکتی به نام GRiD Systems قرارداد بستند تا رایانه GRiD Compass برای استفاده در اختیارشان قرار گیرد. این کامپیوتر دارای خصوصیاتی از جمله صفحه نمایش با رزولوشن 320 در 240 پیکسل، پردازنده اینتل 8086، 340 کیلوبایت حافظه رم و پشتیبانی از هارد اکسترنال است.
این لپ تاپ بنا به درخواست ناسا با تغییرات بسیاری از جمله معرفی فن لپ تاپ اشاره کرد. بسیاری از این تغییرات در لپ تاپ‌های امروزی نیز مشاهده می‌شود.

خرید و بهترین قیمت لپ تاپ در فروشگاه اینترنتی کالاتیک

نوآوری های LED

ال ای دی

تاریخچه LED اولیه به قرن بیستم باز می‌گردد و اولین بار توسط دانشمند جنرال الکتریک نیک هولونیاک جونیور در سال 1962 اختراع شد. با این حال ناسا در تأمین مالی تحقیقات مبتنی بر LED نقش گسترده‌ی ایفا کرد که شامل نورهای مخصوص و چراغ‌های LED قرمز و مادون قرمز برای درمان زخم می‌شد. جهت کاشت گیاهان درواقع هنگامی که با چراغ‌های هوشمند خود یک روال خواب تنظیم کرده یا برنامه‌ای مانند Sleep Cycle را فعال می‌کنید از سال‌ها تحقیقات ناسا در این زمینه بهره می‌برید.

دماسنج مادون قرمز

دماسنج

دماسنج‌های مادون قرمز را هنگام معاینه پزشکی حتما دیده‌اید. تولید این دماسنج‌های ساده که تنها با وارد کردن سریع داخل دهان، گوش یا ضربه زدن به پیشانی دمای بدن را تشخیص می‌دهند با همکاری بین شرکت ناسا، دیاتک و JBL آغاز شد. روش اندازه‌گیری دما بر اساس همان فناوری مادون قرمز است که ناسا برای اندازه‌گیری منابع انرژی مادون قرمز در اعماق فضا استفاده می‌کرد و برای ارائه بازخوانی دمای بدن انسان تغییر کاربری داد.

غذاهای منجمد شده

غذای منجمد شده

شاید برایتان جالب باشد بدانید خشک کردن انجمادی و سایر روش های نگهداری مواد غذایی از نفوذ ناسا سود بسیاری برده و به بهبود ایمنی و روش‌های نگهداری مواد غذایی در سراسر جهان کمک زیادی کرده است. تحقیقات انجام شده توسط ناسا در مورد خشک کردن انجمادی موجب شد امروزه افراد بتوانند غلات را با تکه‌های کوچک میوه خشک شده خریداری کنند. این تکه‌های خشک برای حل شدن و غوطه‌ور شدن در شیر استفاده می‌شوند.

جارو شارژی

جارو شارژی

Black & Decker DustBuster که در سال 1979 به بازار معرفی شد که با باتری داخلی کار می‌کرد. این امروز شاید امروزه شگفت‌انگیز به نظر نرسد اما انقلابی را با باتری در لوازم خانگی و ابزار برقی آغاز کرد. با این حال این موج از ابزارهای مصرفی توسط تحقیقات انجام شده از طرف ناسا تامین شد. اواخر 1960 ناسا با بلک اند دکر قرارداد بسته بود تا نسخه‌های دارای باتری ابزارهای مختلف مانند مته‌هایی برای نمونه‌برداری از ماه بسازد.

بریس نامرئی ارتودنسی

ارتودنسی

تولید مموری فوم و غذاهای منجمد شده توسط ناسا شاید ارتباطی با این شرکت داشته باشد اما بسیاری از افراد هنوز نمی‌دانند که اینویزیلاین و بریس‌های نامرئی نیز توسط ناسا در اختیار ما قرار گرفته است. این ماده ابتدا توسط ناسا هنگام تحقیق بر روی پلیمرهای فوق العاده قوی که می‌توانند تجهیزات رادار را بدون کاهش انتقال سیگنال پوشش دهند کشف شد.

بهبود لاستیک

بهبود لاستیک

در سال 1970، همکاری بین ناسا و گودیر تایر برای توسعه مواد قوی‌تر برای پوشش چتر نجات مورد استفاده در فرودگرهای وایکینگ، منجر به بهبود لاستیک‌ها برای همه افراد شد. علاوه بر سایر نوآوری‌های تایر در طول سال‌ها، ناسا سهم قابل‌توجهی در ایمنی بزرگراه‌ها داشته است. اگر تا به حال بر روی یک بزرگراه رانندگی کرده باشید احتمالا متوجه شده‌اید که شیارهای طولانی روی بزرگراه هک شده است. این شیارها در ابتدا برای باندهای مورد استفاده برای فرود شاتل فضایی به منظور کاهش لغزش اعمال می‌شد و از آن زمان به همین منظور در جاده‌ها، پیاده روها و سایر سطوح بتنی استفاده می‌شود.

ابزار آتش نشانی

ابزار اتش نشانی

در گذشته ابزارهای استخراج اضطراری که برای باز کردن ماشین‌های مچاله شده یا بریدن زیرساخت‌های یک ساختمان تخریب شده استفاده می‌شد که بسیار سنگین بودند. همکاری بین ناسا، آتش نشانان و شرکت فناوری Hi-Shear منجر به تغییر کاربری هوشمندانه این فناوری ناسا شد و در نهایت این دستگاه به ابزاری بسیار قابل حمل و قدرتمند برای کمک به نجات افراد گرفتار در داخل یا زیر فلز تبدیل شد.

پتوهای نجات

پتوهای عایق

احتمالا نام پتوهای فضایی یا فویلی را شنیده‌‌اید. این پتوها برای محافظت و عایق بندی تجهیزات و بخش‌های مختلف ایستگاه های فضایی اختراع شده‌اند. این فناوری نه تنها به شکل پتوهای فضایی مورد استفاده برای مواقع اضطراری باقی ماند، بلکه شرکت‌های مختلفی این فناوری را در دستکش، لباس و سایر لباس‌ها استفاده کرده‌اند که با توجه به سابقه طولانی ناسا در نوآوری نساجی، جای تعجب ندارد.

عایق خانه

عایق خانه

استفاده از فناوری ناسا در عایق کاری منازل ارتباط نزدیکی با خواص عایق بودن پتوهای فضایی دارد. در این فناوری لایه‌ای سبک وزن از عایق حرارتی را بین دو لایه پلیمر آلومینیومی قرار می‌دهند. این لایه عایق می‌تواند به تثبیت دمای خانه و نسبت به عایق‌های سنتی سبک‌تر است.

سنسورهای تشخیص دود

سنسور تشخیص دود

آشکارسازهای دود یونیزه محبوب‌ترین ابزار برای آشکارسازی دود در جهان هستند که پس از همکاری ناسا و هانیول در سال 1970 بهبود یافتند. این همکاری منجر به ساخت ابزاری شد که در ابتدا به عنوان آشکارسازهای دود "بدون مزاحمت" تبلیغ می‌شد و آتش‌ها را تشخیص می‌داد. این فناوری به مرور زمان پیشرفت‌های بسیاری داشت اما کماکان آشکارسازهای دود یونیزاسیون گزینه‌هایی بسیار ارزان و در دسترس هستند.

لنزهای ضد خش و محافظ UV

یو وی

فضای خارج از جو کره زمین با تشعشعات خطرناکی همراه است که می‌توانند سلامت فضانوردان و حتی تجهیزاتشان را به خطر اندازند. به همین علت، محققان ناسا با همکاری شرکت Foster Grant به دنبال روشی بودند که بتوانند با افزایش میزان ایمنی کلاه فضانوردان، امنیت آن در برابر اشعه ماوراء بنفش را در کنار مقاومت بیشتر در برابر خراشیدگی افزایش دهند. از اوایل سال 1980 یکی از محققان ناسا با ایجاد پوشش‌های ضد خش روی عینک‌ها و بسیاری از سطوح دیگر موجب شد امروزه افراد بتوانند به راحتی از عینک‌های مقاوم برای کارهای فنی استفاده کرده و برای افزایش میزان ایمنی کارشان از عینک‌های ضد خش بهره ببرند.

بهبود شیر خشک نوزاد

بهبود شیر خشک

ناسا و شرکت مارتین ماریتا در حال تحقیق در مورد استفاده از ریزجلبک‌ها برای اهداف مختلف از جمله مواد خوراکی، تولید اکسیژن و دفع زباله بودند؛ به منظور اینکه بتوانند مدت زمان طولانی‌تری در مدار فضایی دوام بیاورند. در این فرآیند آن‌ها راهی برای تولید انبوه دو اسید چرب کلیدی به نام‌های DHA و ARA کشف کردند. مدتی بعد اسید DHA در تولید شیر خشک کودک و تقویت بیشتر آن به کار رفت. DHA برای رشد مغز بسیار مهم است و از زمان کشف این روش، میلیون‌ها نوزاد در سراسر جهان به دلیل گنجاندن این اسید چرب در شیر خشک‌ها از رشد مغز بهتری برخوردار شده‌اند.

دیگر فناوری های ناسا

همانطور که دیدید ناسا نقش بسیار مهمی در زندگی ما ایفا می‌کند که در این مقاله امکان پرداختن به تمامی فناوری‌های پرکاربرد این سازمان فضایی را نداریم. با این حال اگر مشتاق کسب اطلاعات بیشتری در این زمینه هستید توصیه می‌کنیم به سایت NASA Spinoff سر بزنید. آرشیو این سایت شامل تمام روش‌ها و فناوری‌های کشف شده توسط ناسا می‌شود و با مشاهده آن‌ها حضور ناسا را در زندگی روزمره خود بیشتر احساس خواهید کرد. همچنین این سایت توسط سازمان فضایی آمریکایی ناسا اداره می‌شود. در این سایت می‌توانید به پاسخ تمام پرسش‌های خود دست یابید.

سخن آخر

در این مقاله به معرفی 16 فناوری پر کاربرد ناسا که در زندگی روزمره بسیار کاربردی هستند پرداختیم. امیدواریم این مقاله برایتان مفید واقع شود. نظرات خود را در رابطه با 16 فناوری پر کاربرد ناسا با ما در میان بگذارید.

پرسش‌های متداول

پرکاربردترین فناوری ناسا که هم‌اکنون در دسترس عموم قرار دارد، کدام است؟

دوربین تلفن همراه. تلفن‌های همراه از یک حسگر تصویر نیمه‌رسانای اکسید فلزی مکمل استفاده می‌کنند که محققان ناسا آن را کوچک‌تر و سبک‌تر کرده‌اند تا بتوانید عکس‌های واضح‌تری ثبت کنید.

چه محصولاتی ساخت محققان ناسا است که هم‌اکنون در اختیار عموم قرار دارد؟

از میان 16 فناوری پر کاربرد که ناسا معرفیشان کرد می‌توانیم به لنزهای ضد خش، دماسنج گوش، بریس‌های نامرئی برای دندان، جاروی شارژی و موارد دیگر اشاره کرد.

ناسا چیست؟

اداره کل ملی هوانوردی و فضا (National Aeronautics and Space Administration) که به اختصار NASA گفته می‌شود سازمانی مستقل در ایالات متحده آمریکا است که مسئولیت برنامه‌ریزی در حوزه‌های برنامه فضایی کشوری و تحقیقات مکانیک پرواز و هوافضا را به عهده دارد.

ناسا چه اقداماتی در زمینه فیلتر آب انجام داده است؟

در سال 1960 ناسا روی ایجاد دستگاهی برای تصفیه آب آشامیدنی برای فضانوردان کار کرد و از یون‌های نقره برای از بین بردن باکتری‌ها استفاده کرد، بدون آن که بر طعم آب تاثیری داشته باشند. این فناوری از آن زمان برای در سراسر جهان برای آب آشامیدنی و در استخرهای شنا استفاده می‌شود.

به این مطلب امتیاز دهید!

۳.۵/۵ - (۴ امتیاز)
مطالب مرتبط

خرید لوازم دیجیتال

نظرات (0)

برای ثبت نظر خود وارد شوید.