چگونه از کم شدن شارژ گوشی جلوگیری کنیم؟


کالاتیک
نظرات 0
content-main-img
اگر باتری گوشی شما زودبه‌زود خالی می‌شود، با این مقاله همراه باشید تا با علل این موضوع و راه‌حل رفع آن آشنا شوید.

گوشی‌های هوشمند به‌سرعت در حال پیشرفت هستند و هر روز شاهد به‌روزرسانی‌های متعدد با مجموعه‌ای از ویژگی‌های جدید هستیم تا استفاده از گوشی برای کاربران راحت‌تر شود؛ اما این فناوری‌های جدید در کنار ویژگی‌های مثبتی که دارند، ممکن است تاثیر مستقیم روی مصرف انرژی گوشی داشته باشند و باعث کاهش عمر باتری گوشی هوشمندتان شوند. اگر شارژ گوشی شما سریع‌تر از حد معمول خالی می‌شود، علل مختلفی برای آن وجود دارد که در این مقاله به بررسی آن‌ها می‌پردازیم. با کالاتیک همراه باشید تا با چند ترفند و راه حل ساده، مشکل زود خالی شدن باتری گوشی را برطرف سازیم.

قیمت گوشی موبایل

دلایل خالی شدن سریع شارژ باتری

در ادامه به بررسی علت های خالی شدن باتری گوشی در اندروید و آیفون می‌پردازیم و روش‌های حل این مشکل را آموزش می‌دهیم. با ما همراه باشید.

1. میزان روشنایی بالای صفحه نمایش

یکی از رایج‌ترین دلایل زود خالی شدن باتری گوشی ممکن است میزان روشنایی بالای صفحه نمایش باشد. گاهی اوقات، به خصوص زمانی که در فضای باز نیاز به نور زیاد برای تماشای محتوای داخل گوشی داریم میزان روشنایی صفحه به صورت دستی یا خودکار بالا می‌رود که این موضوع می‌تواند باعث کم شدن شارژ گوشی شود. میزان روشنایی صفحه نمایش می‌تواند جزو دلایل خالی شدن باتری گوشی آیفون هم باشد.

حل مشکل خالی شدن باتری در اندروید و ایفون

زمانی که روشنایی گوشی در حالت حداکثر است، باتری گوشی سریع‌تر از حد معمول خالی می‌شود، به همین دلیل زمانی که به باتری گوشی نیاز دارید، بهتر است روشنایی صفحه نمایش گوشی خود را کاهش دهید. همچنین شما می‌توانید میزان روشنایی صفحه نمایش گوشی خود را به نحوی تنظیم کنید که به صورت اتوماتیک باتوجه به نور محیط کم یا زیاد شود. برای انجام این کار، ابتدا باید به قسمت تنظیمات گوشی خود مراجعه کنید و سپس به بخش Display یا Display & Brightness (بسته به اینکه از گوشی اندروید یا iOS استفاده می‌کنید) رفته و گزینه Auto Brightness را فعال کنید. برای اطلاعات بیشتر می‌توانید مقاله نحوه تست سلامت باتری آیفون و اندروید + کد تست سلامت باتری را مطالعه کنید.

2. برنامه‌های پس‌زمینه

برخی از برنامه‌ها در گوشی یا تبلت به‌صورت پیش‌فرض در پس زمینه دستگاه باز هستند تا امکانات مختلفی را در اختیار کاربر قرار دهند؛ این امکانات شامل امنیت، اپلیکیشن‌های حوزه سلامت یا حتی ارتباطات و اتصالات می‌شود. فعالیت این دسته از اپلیکیشن‌ها طبیعتا تاثیر مستقیم روی مصرف انرژی دارد و می‌تواند یکی از علت های زود خالی شدن باتری گوشی باشد.

برنامه های پس زمینه و غیر فعال کردن آن

در صورتی که می‌خواهید برخی از این اپلیکیشن‌ها را غیرفعال کنید، کافی‌ست که به تنظیمات گوشی بروید و روی Device Care در دستگاه اندروید یا Battery در گوشی‌های ایفون ضربه کنید. سپس باید گزینه بهینه‌سازی باتری را مشاهده کنید که در صورت فعال شدن، برنامه‌های غیرضروری پس‌زمینه را می‌بندد.

3. قابلیت تصویر در تصویر

اگر از YouTube Premium و Twitch یا یک برنامه مشابه در تلفن همراه خود استفاده می‌کنید، ممکن است قبلا از قابلیت تصویر در تصویر استفاده کرده باشید. این حالت شامل تماشای هر ویدیو یا پخش روی صفحه نمایش شما همزمان با استفاده از برنامه‌های دیگر است.

غیر فعال کردن قابلیت تصویر در تصویر

اگرچه این قابلیتی کاربردی محسوب می‌شود اما استفاده همزمان از چندین برنامه می‌تواند باتری گوشی را تخلیه کند. برای غیرفعال کردن حالت تصویر در تصویر در برخی برنامه‌های منتخب به تنظیمات گوشی خود بروید و به بخش برنامه‌ها در اندروید یا تصویر در تصویر (Picture in picture) و در آیفون به بخش General بروید. در این مرحله باید روی برنامه انتخابی خود از لیست ارائه شده ضربه بزنید. در این مرحله می‌توانید مجوزها و تنظیمات کلی برنامه مورد نظر را مشاهده کنید. سپس می‌توانید گزینه Picture in Picture را انتخاب کنید (اگر برای برنامه اعمال می‌شود) و آن را فعال یا غیرفعال کنید.

4. اتصال بی‌سیم

روشن نگه داشتن مداوم وای فای یا اینترنت همراه سیم‌کارت یکی از دلایلی است که می‌تواند از علت های کم شدن شارژ گوشی باشد؛ زیرا شما دائما اعلان‌ها، به‌روزرسانی‌های پس‌زمینه و موارد دیگر را حتی در صورتی که به آن نیازی ندارید، دریافت می‌کنید.

قطع وای فای برای کاهش باتری

در طول ساعات خواب، زمان خوبی برای خاموش کردن وای فای است، همچنین می‌توانید گوشی را روی حالت پرواز قرار دهید اما اگر نگران از دست دادن تماس خاصی هستید می‌توانید در عوض Wi-Fi یا اینترنت همراه گوشی خود را خاموش کنید تا همچنان بتوانید تماس‌های تلفنی را بپذیرید. این نکته را به خاطر داشته باشید که تغییر دادن تلفن به حالت مزاحم نشوید (Do Not Disturb)، Wi-Fi یا اینترنت همراه شما را خاموش نمی‌کند.

5. باتری قدیمی

گاهی اوقات هیچ‌کدام از موارد فوق در خالی شدن باتری دخیل نیستند. وقتی که گوشی جدید می‌خرید و از آن استفاده می‌کنید ممکن است بعد از گذشت مدتی (معمولا چند سال) می‌تواند باتری شما زود به زود خالی شود. این مدت زمان معمولا  حدود دو یا سه سال است که بستگی به مدل گوشی هم دارد. در این حالت باتری شما دیگر نمی‌تواند به حداکثر ظرفیت اولیه خود برسد که این موضوع می‌تواند منجر به خالی شدن سریع باتری گوشی شما شود.

تعویض باتری قدیمی

در صورت خراب شدن باتری گوشی چه باید کرد؟ اولین و کم هزینه‌ترین گزینه تعویض باتری است. این راه بسیار ارزان‌تر از تعویض گوشی هوشمند است و می‌تواند مشکل خالی شدن سریع باتری گوشی شما را برطرف کند. این نکته را هم در نظر داشته باشید که باتری بسیاری از گوشی‌های هوشمند غیرقابل تعویض است. اگر مدت زمان زیادی‌ست که از تلفن همراه خود استفاده می‌کنید، راه‌حل بعدی برای رفع این مشکل خرید گوشی جدید است.

6. برنامه‌های ردیابی موقعیت مکانی

برنامه‌های زیادی وجود دارد که می‌توانند موقعیت مکانی شما را ردیابی کنند، مانند Google Maps، Bumble، Deliveroo و بسیاری موارد دیگر. ممکن است تصور کنید این برنامه‌ها تنها زمانی که مستقیما از آن‌ها استفاده می‌کنید، موقعیت مکانی شما را ردیابی می‌کنند اما همیشه اینطور نیست.

برنامه های ردیابی موقعیت مکانی

نظارت دائمی موقعیت مکانی نیاز به مصرف باتری دارد و می‌تواند عمر باتری گوشی شما را کاهش دهد؛ اما چگونه می‌توان از این موضوع جلوگیری کرد؟ ساده‌ترین راه برای غیرفعال کردن ردیابی موقعیت مکانی این است که موقعیت مکانی تلفن خود را به طور کامل خاموش کنید.

7. اعلانات غیرضروری

هنگامی که یک برنامه جدید روی گوشی خود نصب می‌کنید این احتمال وجود دارد که تنظیمات اعلان آن به طور خودکار فعال شود، احتمالا شما به دریافت نوتیفیکیشن از هر اپلیکیشنی نیاز ندارید و انجام این کار می‌تواند تاثیر مخربی بر طول عمر باتری گوشی شما داشته باشد؛ بنابراین می‌توانید اعلان‌ها را برای برنامه‌های خاصی غیرفعال کرده تا از خالی شدن سریع باتری گوشی جلوگیری کنید.

حذف نوتیفیکیشن ها برای بهتر شدن میزان نگهداری شارژ باتری

برای این کار به تنظیمات گوشی خود بروید و از بخش Notifications می‌توانید تنظیمات اعلانات را برای همه برنامه‌های نصب شده گوشی خود مشاهده کنید. با ورود به این قسمت می‌توانید تنظیمات نوتیفیکیشن‌ها را مدیریت کنید؛ برای مثال، ممکن است بخواهید برای پیام‌های اینستاگرام اعلان‌هایی دریافت کنید اما برای لایک‌ها یا فالوها خیر.

سایر مواردی که باعث مصرف زیاد باتری گوشی می‌شوند:

دوربین: دوربین گوشی یکی از قسمت‌هایی است که باتری را زیاد مصرف می‌کند به همین دلیل زمانی که به شارژ گوشی خود نیاز دارید، بهتر است به سراغ دوربین گوشی نروید.

دمای دستگاه: گوشی‌های هوشمند در صورت قرار گرفتن در دمای خیلی بالا یا پایین باتری زیادی مصرف می‌کنند و تغییرات دما می‌تواند یکی از علل کم شدن شارژ باتری باشد. باتری‌های لیتیوم یون، جریان الکتریکی را در سرمای شدید متوقف می‌کنند. قرار گرفتن دائمی در معرض هوای سرد می‌تواند برای همیشه به باتری آسیب برساند.

به‌روزرسانی نرم افزار دستگاه: به‌روزرسانی‌های نرم‌افزار اغلب با بهبود عمر باتری همراه هستند؛ بنابراین همیشه تلفن خود را به آخرین نسخه نرم‌افزار به‌روزرسانی کنید.

سخن آخر

در این مقاله از کالاتیک به علل زود خالی شدن باتری گوشی پرداختیم و راه‌حل‌هایی برای حل این مشکل بیان کردیم. اگر پس از تمام این راه حل‌ها، هنوز گوشی هوشمندتان باتری زیادی مصرف می‌کند زمان آن رسیده که باتری یا گوشی را تعویض کنید.

پرسش‌های متداول

چرا باتری گوشی من زود خالی می‌شود؟

دلایل زیادی مانند روشنایی زیاد صفحه نمایش، برنامه‌های فعال در پس‌زمینه و برنامه‌های مکان‌یاب می‌توانند از دلایل زود خالی شدن باتری گوشی باشند.

از کجا بفهمم کدام برنامه بیشترین مصرف باتری را دارد؟

با مراجعه به تنظیمات گوشی و وارد شدن به بخش باتری، می‌توانید برنامه‌ای را که بیشترین مصرف باتری را دارد مشاهده و آن را مدیریت کنید.

بستن برنامه‌ها باعث مصرف کم باتری می‌شوند؟

هم اپل و هم گوگل تایید کرده‌اند که بستن برنامه‌ها مطلقا هیچ تاثیری روی بهبود عمر باتری ندارد و تنها بستن برنامه‌های در حال اجرا در پس‌زمینه ممکن است در افزایش شارژ گوشی موثر باشد.

استفاده زیاد از برنامه دوربین و عکاسی می‌تواند باعث مصرف بالای باتری شود؟

بله. استفاده از دوربین برای عکاسی و فیلمبرداری شارژ زیادی مصرف می‌کند، بنابراین استفاده مکرر از این برنامه می‌تواند مصرف باتری را افزایش دهد.

خرید آنلاین گوشی موبایل لپ تاپ و لوازم جانبی

به این مطلب امتیاز دهید!

۳.۵/۵ - (۴ امتیاز)

نظرات (0)

برای ثبت نظر خود وارد شوید.