گوشی میانرده جدید بخریم یا پرچمدار قدیمی، خرید کدامیک انتخاب بهتری است؟


کالاتیک
نظرات 0
content-main-img

با توجه به نزدیک بودن بازه قیمت گوشی پرچمدار قدیمی با میانرده جدید، انتخاب کدامیک را پیشنهاد می‌دهید؟ آیا باید به سراغ پرچمدار سال‌های گذشته رفت یا میانرده تازه معرفی شده‌ای را خرید؟

با وجود اینکه شیوع بیماری کرونا تاثیر بدی بر تولید محصولات جدید حوزه فناوری گذاشت، اما شرکت‌های سازنده همچنان برای معرفی محصولات جدید آماده می‌شوند. درواقع با اینکه طی سال‌های گذشته شرکت‌های بزرگی مانند ال جی از تولید گوشی هوشمند صرف نظر کردند یا شاهد کاهش تولید شرکت‌هایی مانند سونی، اچ تی سی و مایکروسافت بودیم، اما بازیگران اصلی بازار تلفن همراه مانند اپل، سامسونگ و شیائومی به تنوع محصولاتشان نیز افزوده‌اند.

اگر نگاهی به بازار داشته باشیم، اپل تعداد مدل‌های موجود در هر سری از آیفون را افزایش داده و از طرفی شیائومی و سامسونگ، سری مدل‌های جدیدی از گوشی موبایلشان را معرفی کرده‌اند که می‌توان به سری بلک شارک شیائومی یا سری گلکسی M و گلکسی F سامسونگ اشاره کرد.

شاید تنوع مدنظر نکته مثبتی به نظر برسد. درواقع شما می‌توانید از میان محصولات مختلف برندهای مطرح، گوشی هوشمند دلخواهتان را انتخاب کنید، اما تنوع بسیار محصولات به سخت‌تر شدن انتخاب می‌انجامد؛ به خصوص اگر نزدیک بودن محدوده قیمت محصولات به یکدیگر را در نظر بگیریم.

پرچمدار قدیمی بخریم یا میانرده جدید؟ مسئله این است!

گوشی پرچمدار قدیمی

در حال حاضر شما می‌توانید برخی از پرچمداران سال‌های گذشته را در بازار بیابید که قیمتی یکسان با تعدادی از گوشی‌های میانرده و میانرده پریمیوم دارند. چنین اتفاقی می‌تواند سوالات بسیاری را در ذهن هر کاربری ایجاد کند که انتخاب کدامیک بهتر است؟ آیا باید پرچمدار سال‌های گذشته را خرید یا به سراغ خرید گوشی میان رده پریمیوم رفت.

باید گفت هریک از این انتخاب‌ها یعنی خرید گوشی پرچمدار قدیمی یا خرید میانرده جدید، نکات مثبت و منفی خود را دارند. درواقع شما با انتخاب هر کدام از گوشی‌های موبایل به مزایا و معایبی برخورد می‌کنید. البته این مزایا و معایب می‌توانند بسته به تلفن همراه مدنظرتان متفاوت باشد؛ برای مثال انتخاب گوشی قدیمی به معنی انتشار آپدیت نرم‌افزاری کمتر خواهد بود؛ اما برخی از محصولات در بازار هستند که شرکت‌های سازنده در نظر دارند برای مدت زمان بیشتری آن‌ها را پشتیبانی نرم افزاری کنند.

چرا باید خرید گوشی پرچمدار قدیمی را در نظر بگیریم؟

می‌خواهیم نقاط قوت و ضعف خرید پرچمدار قدیمی را بررسی کنیم و سپس به سراغ انتخاب دیگرمان یعنی میانرده‌های جدید برویم. با وجود اینکه پرچمداران قدیمی از امکانات ضعیف‌تری نسبت به پرچمداران جدید برخوردار هستند؛ اما همچنان از محصولاتی با ارزش خرید بالا محسوب می‌شوند.

درواقع برخی از امکانات گوشی‌های هوشمند پرچمدار سال‌های گذشته را می‌توان مثال زد که هنوز در مدل‌های میان‌رده استفاده نشده‌اند یا تنها برخی از گوشی‌های میانرده پریمیوم از چنین امکاناتی استفاده می‌کنند. در ادامه به برخی از این ویژگی‌ها اشاره خواهیم کرد که باعث می‌شوند پاسخ به سوال «گوشی پرچمدار قدیمی بخریم یا میانرده جدید؟» آسان‌تر شود.

برخورداری از دوربین‌های توانمند

اگر به محصولات معرفی شده طی سال‌های اخیر نگاهی داشته باشیم، گوشی‌های هوشمند در سه رده سخت‌افزاری پایین‌رده، میان‌رده و بالارده قرار می‌گرفتند. با این حال، تنوع سخت‌افزاری به قدری در محصولات جدید گسترش یافته که سه رده ذکر شده برای دسته‌بندی محصولات، دیگر پاسخگو نیستند.

درواقع شاهد عرضه گوشی‌های موبایلی هستیم که برخی از مشخصات مدل‌های پرچمدار را برخوردار هستند، اما محصولی بالارده محسوب نمی‌شوند. از طرفی نسبت به گوشی‌های میان‌رده نیز ویژگی‌های بهتر یا بیشتری دارند. چنین اتفاقی میان محصولات پایین‌رده و میان‌رده هنوز رخ نداده است؛ اما به دفعات شاهد معرفی گوشی‌های هوشمندی هستیم که بهتر از محصولات میان‌رده هستند، اما تمامی امکانات یک گوشی هوشمند بالارده را ندارند.

یکی از همین ویژگی‌ها دوربین‌ها محسوب می‌شوند. درواقع شرکت‌های سازنده از بهترین دوربین‌ها در محصولات بالارده استفاده می‌کنند و سال‌ها طول می‌کشد تا ماژول دوربین یک گوشی پرچم‌دار در محصولی میان‌رده استفاده شود. شاید دلیل اصلی چنین اتفاقی نیز قیمت تمام شده برای شرکت سازنده باشد که کاملا منطقی به نظر می‌رسد.

با وجود اینکه محصولات میان‌رده به دوربین‌های توانمندی مجهز شده‌اند، اما همچنان نسبت به پرچم‌داران از نقاط ضعف متعددی برخوردار هستند. به همین منظور اگر به دنبال گوشی هوشمندی با توانایی ثبت تصاویر زیبا و باکیفیت هستید، دوربین گوشی پرچمدار هرچند قدیمی می‌تواند تصاویر بهتری را نسبت به اکثر گوشی‌های میان‌رده ثبت کند.

عواملی مانند برخورداری از ویژگی‌هایی مانند لرزشگیر تصویر اپتیکال یا OIS، محدوده داینامیک بهتر، سرعت شاتر بالاتر، ایجاد نویز کمتر در تصاویر و ویدئوها و موارد دیگر را می‌توان مثال زد که باعث می‌شوند دوربین پرچمداران قدیمی همچنان از دوربین استفاده شده در میان‌رده‌های جدید از ارزش بالاتری برخوردار شود.
شاید گوشی‌های میان‌رده بتوانند در فضایی با نور مناسب، تصاویر زیبایی را به ثبت برسانند؛ اما چالش اصلی در زمانی خواهد بود که محیط از نور کافی برخوردار نباشد؛ برای مثال بخواهید در شب هنگام عکاسی کنید. در حالی که پرچمداران قدیمی به لطف امکانات و حسگرهای بهتر می‌توانند تصاویری با کیفیت به مراتب بهتر و نویز کمتری ثبت کنند.

تراشه‌ای با پردازنده‌های توانمندتر

تراشه اسنپدراگون 8 نسل 1

با وجود اینکه میان‌رده‌های جدید از آخرین تراشه معرفی شده توسط شرکت‌هایی مانند کوالکام یا مدیاتک استفاده می‌کنند؛ اما باید در نظر داشت که تفاوت بسیاری میان توان پردازشی تراشه‌های بالارده و میان‌رده وجود دارد. در مثالی ساده می‌توان به دو تراشه اسنپدراگون 855 و اسنپدراگون 780G اشاره کرد. از نظر توان پردازشی، هر دو تراشه از پردازنده‌هایی با توان پردازشی تقریبا یکسان برخوردار هستند؛ اما اسنپدراگون 855 از تراشه‌های پرچم‌دار سال 2019 محسوب می‌شود و اسنپدراگون 780G تراشه‌ای برای محصولات میان‌رده است که سال 2021 معرفی شد.

با این حساب می‌توان گفت تراشه‌های بالارده نسبت به میان‌رده بین 2 الی 3 سال جلوتر هستند و اگر گوشی پرچمدار دو سال گذشته را خریداری کنید، توان پردازشی بالاتری را نسبت به میان‌رده‌های جدید ارائه می‌دهد؛ بنابراین اگر علاقه‌مند به تجربه نرم و روان‌تر از بازی‌های سنگین هستید، خرید گوشی پرچمدار قدیمی می‌تواند انتخاب بهتری برایتان باشد.

کیفیت ساخت بالاتر

گوشی‌های هوشمند پرچمدار اصولا از بهترین امکانات سخت افزاری و نرم افزاری استفاده می‌کنند. البته برتری این محصولات نسبت به مدل‌های میان‌رده فقط در امکانات خلاصه نمی‌شود. در حقیقت محصولات پرچمدار از طراحی ظاهری زیباتر و همچنین کیفیت ساخت بالاتری برخوردار هستند.

در حالی که اغلب محصولات میان‌رده از پنل پشتی و فریم پلاستیکی استفاده می‌کنند، مدل‌های پرچمدار دارای پنل پشتی شیشه‌ای با فریم فلزی هستند یا حتی از بدنه یکپارچه فلزی برخوردار هستند. برخی از مدل‌های خاص پرچم‌داران نیز با پنل پشتی از جنس سرامیک به بازار عرضه شده‌اند که اصولا نسخه‌های محدود بوده و تعداد به مراتب کمتری از آن‌ها نسبت به مدل‌های دیگر سری به بازار عرضه می‌شود.

صفحه نمایش بهتر

گوشی پرچمدار قدیمی سامسونگ

برای مدتی می‌شود که پرچمداران شرکت‌های مطرح با صفحه نمایشی برخوردار از وضوح تصویر یا رزولوشن QHD به بازار عرضه می‌شوند؛ صفحه نمایشی که نسبت به وضوح تصویر FHD موجود در محصولات میانرده از دو برابر پیکسل‌های بیشتر بهره می‌برد.

با توجه به اینکه ابعاد صفحه نمایش گوشی‌ها طی سال‌های اخیر به محدوده ثابتی رسیده است (بین 5.5 تا 7 اینچ) افزایش وضوح تصویر تاثیر مستقیمی روی تراکم پیکسلی دارد. درواقع به جای صفحه نمایشی با تراکم پیکسلی بین 270 تا 400 پیکسل در هر اینچ با صفحه نمایشی برخورد می‌کنیم که تراکم پیکسلی بالاتر از 400 پیکسل در هر اینچ دارد. حال، هرچه تراکم پیکسلی بالاتر باشد، جزئیات به نمایش درآمده از تصاویر نیز بیشتر خواهد بود.

البته وضوح تصویر تنها برتری صفحه نمایش محصولات بالارده نسبت به میان‌رده نیست. ویژگی‌های دیگری نیز وجود دارند که عامل برتری محسوب می‌شوند؛ برای مثال می‌توان به نرخ نوسازی 90 تا 120 هرتز یا پشتیبانی از HDR10 و HDR10+ اشاره کرد.

نکته دیگری نیز که وجود دارد پنل‌های استفاده شده در گوشی‌های هوشمند پرچمدار است. اصولا این مدل از محصولات از پنل AMOLED استفاده می‌کنند که نرخ روشنایی بالاتر، رنگ‌های دقیق‌تر به واقعیت و در کل امکانات بیشتری را نسبت به پنل‌های LCD ارائه می‌دهند.

سرعت شارژ بالاتر در کنار شارژ بی‌سیم

شارژ گوشی هوشمند

شرکت‌های سازنده گوشی هوشمند، اکثر امکانات خود را برای محصولات پرچمدار در نظر می‌گیرند. برخورداری از سرعت شارژ بالا یا انواع شارژها نیز یکی از همین موارد است. در حال حاضر دو نوع سیستم شارژ گوشی وجود دارد که حالت اول همان حالت سنتی شارژ باسیم با آداپتور مخصوص بوده و حالت دوم نیز شارژ به‌صورت بی‌سیم محسوب می‌شود.

اگر نگاهی به بازار داشته باشید، بهترین فناوری‌های شارژ گوشی در پرچمداران مورد استفاده قرار می‌گیرد و می‌توان به تلفن‌های همراهی اشاره کرد که سرعت شارژ آن‌ها به 120 وات نیز می‌رسد. البته برخی از شرکت‌ها مانند سامسونگ از سرعت شارژ بالایی در محصولاتشان استفاده نمی‌کنند.

چرا باید خرید گوشی میانرده جدید را در نظر بگیریم؟

موارد متعددی را تاکنون مثال زده‌ایم که شامل مزایای گوشی‌های پرچمدار قدیمی نسبت به میانرده‌های جدید محسوب می‌شوند. با این حال میانرده‌ها نیز ویژگی‌های جالبی را به کاربران ارائه می‌دهند که کمتر می‌توان در محصولات بالارده، اما قدیمی یافت.

ظرفیت بالاتر باتری

اگر نگاهی به پرچمداران موجود در بازار داشته باشید، ظرفیت باتری آن‌ها بین 3500 تا 4500 میلی‌آمپرساعت متغیر خواهد بود. البته می‌توان به محصولاتی اشاره کرد که ظرفیت باتری بالاتر یا پایین‌تر از ارقام ذکر شده، دارند. چنین ارقامی در مورد محصولات میان‌رده کمی متفاوت است. درواقع میانگین ظرفیت باتری محصولات میانرده بین 4500 تا 5500 میلی‌آمپرساعت خلاصه می‌شود. با این حساب، اولین نکته مثبتی که می‌توان به آن اشاره کرد، ظرفیت بالاتر باتری است.

برخورداری از آخرین نسخه سیستم عامل

سیستم عامل اندروید

اصولا محصولات جدید با آخرین نسخه از سیستم عامل به بازار عرضه می‌شوند؛ حال می‌خواهد گوشی هوشمند مدنظر از محصولات اپل باشد یا در مورد تلفن‌های همراه مبتنی بر اندروید صحبت کنیم. شاید پرچمداران قدیمی به آخرین نسخه از سیستم عامل مجهز شده باشند، اما مدت زمان پشتیبانی نرم افزاری از آن‌ها یا رو به اتمام است یا حداقل نیمی از مدت زمان پشتیبانی نرم افزاری را پشت سر گذاشته‌اند.

چنین موضوعی در حالی رخ می‌دهد که میانرده‌های جدید همراه با آخرین نسخه از اندروید به بازار عرضه شده‌اند. چنین اتفاقی در مورد سری SE آیفون‌ها نیز صدق می‌کند و اصولا همراه با آخرین نسخه از iOS معرفی می‌شوند.

برخورداری از شارژر و لوازم جانبی بیشتر در داخل جعبه

شارژر و کابل شارژ گوشی

اخیرا شرکت‌های سازنده، محصولات جدیدشان را بدون برخی از اقلام مانند شارژر یا هندزفری به بازار عرضه می‌کنند که البته بیشتر در محصولات بالارده رخ می‌دهد. با این حال می‌توان به سری گلکسی A اشاره کرد که مدل‌های جدید آن فاقد شارژر هستند.

در این میان، شرکت‌هایی مانند ریلمی، محصولات جدید را همراه با پکیجی کامل از لوازم جانبی مانند گلس، کاور، شارژر و هندزفری به بازار عرضه می‌کنند که یعنی با خرید گوشی دیگر نیاز به پرداخت هزینه اضافه‌تر برای خرید لوازم جانبی نخواهید داشت.

جک هدفون 3.5 میلی‌متری

جک هدفون 3.5 میلی متری گوشی

در حالی که اکثر گوشی‌های هوشمند پرچمدار از جک هدفون 3.5 میلی‌متری برخوردار نیستند و اتصال هدفون یا هدست‌های قدیمی نیازمند کابل تبدیل USB-C به ورودی هدفون 3.5 میلی‌متری خواهد بود؛ اما گوشی‌های میانرده همچنان از درگاه مخصوص هدفون‌های قدیمی استفاده می‌کنند.

با انتخاب گوشی میانرده جدید که جک هدفون 3.5 میلی‌متری دارد، دیگر نیازی به صرف هزینه برای خرید کابل تبدیل نخواهید داشت که نکته مثبتی محسوب می‌شود.

گوشی پرچمدار قدیمی بخریم یا میانرده جدید

در پاسخ به پرسش «گوشی پرچمدار قدیمی بخریم یا میانرده جدید» باید گفت کدامیک از ویژگی‌های مثبت این محصولات برایتان اهمیت بیشتری دارد. گوشی‌های پرچمدار قدیمی از امکانات بهتری استفاده می‌کنند؛ اما میانرده‌های جدید دارای پشتیبانی نرم افزاری طولانی‌تری هستند.

اگر به دنبال خرید گوشی هوشمندی با امکانات بهتر مانند توان پردازشی بالاتر، کیفیت ساخت بهتر و دوربین توانمندتر هستید به سراغ خرید محصولی پرچمدار هرچند قدیمی بروید. با این حال اگر دسترسی به آپدیت‌های نرم‌افزاری بیشتر برایتان اهمیت دارد و می‌خواهید همیشه از امکانات سیستم‌عامل‌های جدید برخوردار باشید، خرید گوشی میانرده جدید را به شما پیشنهاد می‌دهیم.

پرسش‌های متداول

خرید گوشی میانرده جدید بهتر است یا پرچمدار قدیمی؟

در صورتی که ویژگی‌های بیشتر و قابلیت‌های بهتر برایتان اهمیت دارد خرید گوشی پرچمدار قدیمی را پیشنهاد می‌دهیم.

آیا تراشه گوشی‌های میانرده جدید از پرچمداران قدیمی توانمندتر است؟

بستگی به تراشه مورد استفاده در گوشی‌ها دارد. با این حال، تراشه‌های مورد استفاده در گوشی‌ها پرچمدار بین 2 الی 3 سال از تراشه‌های میان‌رده جلوتر و پیشرفته‌تر هستند.

به این مطلب امتیاز دهید!

۳.۵/۵ - (۴ امتیاز)

نظرات (0)

برای ثبت نظر خود وارد شوید.