راهنمای خرید گوشی دست دوم + نکات مهم قبل از خرید


کالاتیک
نظرات 0
content-main-img
دلایل مختلفی وجود دارد که ممکن است فردی به جای خرید دستگاهی نو به سراغ خرید گوشی دست دوم و کارکرده برود. بنابراین لازم است پیش از خرید گوشی های دست دوم، با چک لیستی که در این صفحه برای شما تهیه کردیم آشنا شوید تا بتوانید محصولی باکیفیت و کاربردی را خریداری کنید.

یکی از اصلی ترین دلیل خرید گوشی دست دوم، بودجه کم خرید گوشی است. خرید گوشی دست دوم و کارکرده در کنار مزایایی که دارد، چالش‌هایی را نیز سر راهتان قرار می‌دهد و اگر در هنگام خرید به مواردی مانند سلامت ظاهری، سخت افزاری و نرم افزاری دستگاه دقت نکنید، احتمال دارد محصولی معیوب را خریداری کنید.

خرید گوشی موبایل

از طرفی امکان دارد گوشی هوشمند مدنظر از سلامت ظاهری و سخت افزاری برخوردار باشد، اما شما ناخواسته اقدام به خرید دستگاهی کنید که سرقت شده و متعلق به فرد فروشنده نیست. در مقاله‌ای که پیش رویتان قرار گرفته است به سراغ ارائه نکات و روش‌هایی رفته‌ایم که کمک شایانی به شما در زمان خرید گوشی دست دوم می‌کنند. پس تا انتهای مقاله همراه با ما باشید تا نکاتی جالب را در مطلب راهنمای خرید گوشی دست دوم در اختیارتان قرار دهیم. 

اصطلاحات بازار گوشی دست دوم

در ابتدا باید بگوییم احتمال کلاه‌برداری در بازار محصولات دوم به مراتب بیشتر از بازار دستگاه‌های نو است؛ زیرا کاربران اصولا ابزار و وسایل نو را از فروشگاه‌های معتبر و به‌صورت بسته‌بندی شده خریداری می‌کنند؛ اما محصولات دسته دوم بیشتر توسط مغازه‌داران و دست‌فروشان فروخته می‌شود. البته به وب‌سایت‌هایی نیز می‌توان اشاره کرد که کارشان فروش لوازم دست دوم است یا امکان درج آگهی فروش دارند. در حال حاضر چهار اصطلاح رایج در بازار استفاده می‌شود که شامل موارد زیر هستند:

اصطلاحات بازار گوشی دست دوم

دست دوم: گوشی دست دوم به محصولی می‌گویند که یک کاربر آن را خریداری و مدتی از آن استفاده کرده و حالا قصد فروش آن را دارد. 

ریفربیشد شده: اصطلاح گوشی ریفر یا گوشی‌های ریفربیشد (Refurbished) را ممکن است کمتر کسی در بازار ایران شنیده باشد. کلمه ریفر به معنی بازسازی شده است. این اصطلاح به گوشی‌هایی اطلاق می‌شود که به دلیل وجود اشکالات فنی به کارخانه سازنده بازگردانده می‌شوند و بعد از برطرف‌شدن مشکل، دوباره در بازار تحت عنوان گوشی‌های ریفربیشد شده که در زبان انگلیسی ممکن است با عبارتی مانند "Renewed" یا "Pre-owned" یا "Reconditioned" مشخص و به فروش می‌رسند. 

جعبه باز: گوشی‌های Openbox به گوشی‌هایی اطلاق می‌شود که خریدار بعد از خرید به هر دلیلی که معمولا خرید اشتباهی یا سلیقه شخصی بوده، دستگاه را به خرده‌فروشان بازگردانده است.

گوشی‌های بدون جعبه: گوشی‌های بدون جعبه معمولا در مغازه‌های خرده‌فروشی به فروش می‌رسند که صاحبان آن‌ها می‌گویند جعبه گوشی‌ها به دلایل مختلفی مانند جابه‌جایی و در انبار بودن، از بین رفته ولی خود گوشی سالم است. 

چک لیست 10 تایی خرید گوشی دست دوم

گوشی‌های دست دوم ممکن است مدت زمان زیادی کار کرده باشند؛ پس باید به این نکته توجه کنید. حالا با در نظر گرفتن این فرض که شما از این موضوع اطلاع دارید به مواردی که باید آن را چک کنید می‌پردازیم تا ببینیم گوشی دست دوم مورد نظر از لحاظ قیمتی ارزش خرید دارد یا نه.

چک لیست 10تایی

1. بررسی دزدی نبودن گوشی دست دوم

اولین موضوع که هنگام خرید گوشی دست دوم به ذهن می‌آید، دزدی بودن یا نبودن تلفن همراه است؛ برای بررسی باید شماره سریال و IMEI گوشی را با شماره‌هایی که روی جعبه و بدنه گوشی نوشته شده است مطابقت دهید. برای پیدا کردن شماره سریال و IMEI می‌توانید کد دستوری #06#* را از چپ به راست وارد کنید علاوه بر این کد دستوری می‌توانید این اطلاعات را از خود گوشی نیز مشاهده کنید؛ در گوشی‌های اندرویدی مسیر Setteings>About و در گوشی‌های اپل مسیر Setteings>General>About را بروید. در About اطلاعات مهم گوشی از جمله نام مدل، شماره مدل، شماره سریال، IMEI و اطلاعات دیگر را مشاهده می‌کنید.

2. بررسی ظاهری

بعد از اطمینان پیدا کردن درباره دزدی نبودن، نکته‌ای که به چشم می‌آید و خیلی راحت می‌توانید بررسی کنید و نیاز به کارشناسی ندارد، بدنه و ظاهر گوشی است که چقدر خط و خش دارد یا نو و تمیز است. صفحه گوشی را حتما بدون گلس بررسی کنید ممکن است در زیر گلس خط و خش‌هایی وجود داشته باشد. ظاهر گوشی بیش از هر نکته دیگری در نگاه اول توجه را به خود جلب می‌کند؛ پس اگر گوشی دست دوم ظاهر تمیزتری داشته باشد ارزش خرید بیشتری دارد.

 3. باتری

در زمان خرید گوشی دست دوم حتما از سلامت باتری دستگاه مطمئن شوید. درواقع خرابی باتری گوشی به معنی صرف هزینه برای تعویض آن خواهد بود؛‌ زیرا دستگاه نیاز مبرم به باتری برای فعالیت دارد و هرگونه خلل در عملکرد باتری، تاثیر مستقیم در کارکرد گوشی هوشمند خواهد داشت.

سریع‌ترین روش‌ تست باتری آیفون:

1. گوشی را به Wi-Fi متصل کنید
2. بلوتوث آن را روشن کنید
3. چند دقیقه فیلم بگیرید
4. اگر باتری شروع به خالی کردن کند یا پشت گوشی گرم شود، باتری سالم نیست.

روش دیگری هم برای تست سلامت باتری آیفون وجود دارد که نشان می‌دهد باتری گوشی موردنظرتان در چه وضعیتی قرار دارد. برای تست سلامت باتری آیفون در این روش کافی است مسیر Settings > Battery > Battery Health را طی کنید. توجه کنید که دستگاهی از نظر باتری ایده‌آل است که حداقل ۸۰ درصد سلامت باتری داشته باشد.

سریع‌ترین روش‌ تست باتری اندروید:

برای گوشی‌های اندرویدی می‌توانید از اپلیکیشن‌های تست باتری مانند Accu​Battery استفاده کنید.

4. دوربین

یکی از کاربردهایی که همیشه از تلفن همراه انتظار داریم استفاده به عنوان دوربین برای گرفتن عکس‌های مختلف و ثبت لحظاتمان است. ابتدا دوربین گوشی را به دقت بررسی کنید تا خط و خشی نداشته باشد سپس چندین عکس با آن بگیرید تا از کیفیت دوربین اطلاع پیدا کنید، دوربین گوشی‌ها ممکن است با گذشت زمان کیفیت خود را از دست بدهند. علاوه بر گرفتن عکس یک فیلم کوتاه نیز بگیرید تا کیفیت را هنگام فیلم برداری نیز بررسی کنید.

5. اسپیکر

کاربرد اصلی یک تلفن همراه که به آن هویت می‌بخشد برقراری تماس و صحبت کردن از طریق آن است. حال اگر اسپیکر تلفن همراه مشکل داشته باشد و شما نتوانید صدای طرف مقابل را به درستی دریافت کنید عملا گوشی مورد نظر کارایی اصلی خود را از دست می‌دهد. برای تست اسپیکر یک بار آن را هنگام صحبت کردن و یک بار هنگام پخش موسیقی امتحان کنید. از جمله نشانه‌های خرابی اسپیکر می‌توان به قطع و وصل شدن صدا هنگام تماس یا پخش فیلم و موسیقی، نویز هنگام زیاد بودن صدای بلندگو، کم بودن صدا به شکل غیرعادی اشاره کرد.

6. پورت‌های اتصال

روی بدنه گوشی شکاف‌ها و درگاه‌های مختلفی مانند جای سیم‌کارت، جای کارت حافظه، درگاه شارژ و جک هدفون وجود دارد. شما باید تک تک موارد را بررسی کنید خراب بودن هر کدام از این‌ها باعث می‌شود شما نتوانید به درستی از گوشی خود استفاده کنید.

7. صفحه نمایش

شاید برخی از افراد گمان می‌کنند، بررسی ظاهری صفحه نمایش کافی است اما مشکلی که معمولا افراد ناراضی از خرید گوشی دست دوم با آن مواجه هستند، بررسی نکردن سلامت صفحه نمایش است. در بررسی صفحه نمایش گوشی‌های هوشمند، شما باید 3 مورد را بررسی کنید.

پیکسل‌های صفحه نمایش

پیکسل‌های صفحه نمایش را نیز بررسی کنید و از سالم بودن آن‌ها اطمینان پیدا کنید برای این که شما ببینید صفحه نمایش از پیکسل سوخته برخوردار است یا خیر، می‌توانید از عکس‌های یک رنگ با زمینه سبز، قرمز، زرد، مشکی و سفید استفاده کنید، اگر پیکسلی سوخته یا خراب باشد در این عکس‌ها به وضوح قابل رویت خواهد بود. علاوه بر این کار می‌توانید از سایت‌های تشخیص پیکسل سوخته کمک بگیرید.

تاچ صفحه نمایش

برای بررسی تاچ گوشی و اطمینان از عملکرد درست آن می‌توانید یک نوت باز کنید و یک قلم رنگی انتخاب کنید و انگشت خود را در همه جای صفحه بکشید، در صورتی که بخشی از تاچ مشکل داشته باشد با این کار متوجه خواهید شد.

روشنایی صفحه نمایش

برای تست و اطمینان از درست کار کردن روشنایی صفحه نمایش چندین بار میزان نور صفحه را بلافاصله تغییر دهید اگر صفحه نمایش دچار پرش و تیک نشود، روشنایی گوشی سالم است.

راهنمای خرید گوشی اپل

8. رجیستری گوشی

رجیستری گوشی به این معنی است که گوشی به صورت قانونی وارد کشور شده و امور گمرکی آن به ثبت رسیده است؛ گوشی‌هایی که رجیستری نشده‌اند در شبکه تلفن همراه کشور قابلیت استفاده را ندارند. تمام گوشی‌ها در سامانه‌ همتا رجیستری می‌شوند. برای بررسی رجیستری گوشی شما می‌توانید کد IMEI را در سامانه همتا ثبت کنید یا از طریق پیامک به شماره 7777 اقدام کنید.

9. کپی و اصل بودن گوشی

نمونه‌های کپی و چینی گوشی‌ها در بازار فراوان است. اگر قصد خرید گوشی دست دوم را دارید حتما از یک فرد با تجربه و متخصص کمک بگیرید. در غیر این صورت ممکن است هزینه زیادی برای خرید گوشی فیک و تقلبی به فروشنده پرداخت کنید.

10. لوازم جانبی

هنگام خرید گوشی‌ دست دوم ممکن است لوازم جانبی نیز همراه آن ارائه شود و درنتیجه، فروشنده پول بیشتری از شما بخواهد. اگر لوازم جانبی مانند هندزفری و شارژر روی گوشی وجود دارد باید آن‌ها را نیز به صورت مجزا بررسی کنید. وجود شارژ و هندزفری روی موبایل دست دوم می تواند روی قیمت تاثیر داشته باشد و ارزش خرید را مشخص کند. 

راهنمای خرید گوشی دست دوم اپل

گوشی‌های اپل همیشه به خاص بودن و متفاوت بودن شهرت دارند. علاوه بر موارد فوق، موضوعاتی وجود دارد که در خرید گوشی دست دوم آیفون باید بررسی کنید.

سنسورهای تشخیص

سنسور تشخیص اثر انگشت (Touch ID) و صورت (Face ID) به ویژه در مدل‌های اخیر که دقت بالایی دارند را یک بار قبل از خرید تست کنید. در برخی مدل‌های گوشی آیفون قابلیت لمس سه بعدی یعنی تشخیص مقدار مختلف فشار انگشت، فعال است که حتما باید چک شود.

Activation lock

هنگامی که Activation Lock بر روی یک گوشی اپل فعال باشد شما دیگر نمی‌توانید آن را با اطلاعات خودتان فعال‌سازی کنید. فعال بودن Activation Lock دو معنی دارد که یا گوشی دزدی است یا صاحب گوشی فراموش کرده که پیش از فروش گوشی، اطلاعات خود را پاک کند. وقتی قصد خرید گوشی دست دوم اپل را دارید می‌توانید از مسیر Settings>icloud چک کنید. اگر این گزینه فعال باشد شما نمی‌توانید گوشی را با اطلاعات خود فعال‌سازی کنید. 

از کجا گوشی دست دوم بگیریم؟

یکی از دلایل اصلی میل به خرید موبایل دست دوم، کاهش هزینه‌هاست. پس اگر شما موبایل کار کرده را خریداری کنید که ایرادهای زیادی داشته باشد، درواقع نه تنها هزینه‌های خود را کاهش نداده‌اید بلکه باید برای تعمیر آن هزینه بسیاری را متحمل شوید. راه‌های زیادی برای خرید و فروش گوشی دست دوم وجود دارد که در ادامه این مقاله به برخی از بهترین راه خرید گوشی دست دوم اشاره می‌کنیم. در نهایت هر راهی را که برای خرید موبایل دست دوم انتخاب می‌کنید در کنار آن به نکات فوق توجه کنید. در این صورت می‌توانید یک خرید موفقیت آمیز را تجربه کنید. 

حرید گوشی دست دوم

آگهی‌های سایت دیوار و شیپور

سایت دیوار با خرید و فروش لوازم دست دوم کار خود را شروع کرد و شهرت زیادی به دست آورد. با گذشت چندین سال از فعالیت آن، هنوز هم یک سایت خوب برای ثبت و جست و جو آگهی فروش گوشی دست دوم است. علاوه بر سایت دیوار، سایت‌های دیگری مانند شیپور، گوشیکا و تانک در زمینه خرید و فروش گوشی دست دوم فعالیت می‌کنند.

مغازه‌های معتبر

معمولا تمام فروشندگان موبایل در کنار فروش گوشی نو به خرید و فروش موبایل دست دوم نیز می‌پردازند، سعی کنید از مغازه‌دارهایی خرید کنید که آن‌ها را می‌شناسید یا مغازه آن‌ها در یک جای معتبر قرار دارد؛ تا حد ممکن نیز از دست‌فروشان اقدام به خرید گوشی دست دوم نکنید. در چنین حالتی امکان دارد تلفن همراهی را بخرید که سرقت شده باشد.

سخن آخر

امیدواریم مقاله مدنظر برایتان مفید بوده باشد. البته پیشنهاد ما خرید گوشی هوشمند نو است که باعث می‌شود نسبت به سلامت بخش‌های مختلف آن اطمینان خاطر داشته باشید و اگر مشکلی نیز وجود داشته باشد با خیال آسوده از گارانتی یا خدمات پس از فروش آن استفاده کنید. در صورتی که سوال یا پیشنهادی دارید آن را از بخش نظرات با ما در میان قرار دهید. 

پرسش های متداول

در خرید گوشی دست دوم باید چه مواردی را بررسی کرد؟

ابتدا باید مطمئن شوید که گوشی هوشمند متعلق به فرد فروشنده بوده و سرقت نشده است. بعد از آن باید ظاهر گوشی را چک کرده و همچنین از سلامت بخش‌های مختلف مانند دوربین، باتری، اسپیکر و صفحه نمایش مطمئن شوید.

چگونه سلامت یک گوشی را بررسی کنیم؟

اولین راه برای این کار بررسی توسط کارشناسان و درواقع نشان دادن گوشی به یک متخصص بوده و دومین راه نیز استفاده از برنامه‌های تست سلامت گوشی آیفون و تست سلامت گوشی اندروید است. راه سومی نیز وجود دارد که شامل استفاده از کدهای دستوری برای تست سلامت بخش‌های مختلف گوشی هوشمند می‌شود.

آیا خرید گوشی دست دوم کار درستی است؟

در صورتی که از سلامت گوشی مدنظر مطمئن هستید و نمی‌خواهید هزینه بسیاری را صرف خرید تلفن هوشمند نو کنید، خرید مدل دسته دوم می‌تواند انتخاب درستی برایتان باشد.

به این مطلب امتیاز دهید!

۳.۵/۵ - (۴ امتیاز)
مطالب مرتبط

نظرات (0)

برای ثبت نظر خود وارد شوید.