راهنمای خرید کارت گرافیک دسته دوم یا کارکرده


کالاتیک
نظرات 0
content-main-img

در مقاله‌ای که پیش رویتان قرار دارد به ارائه نکات مهم در مورد خرید کارت گرافیک دسته دوم یا کارکرده (استوک) می‌پردازیم. همراه با راهنمای خرید کارت گرافیک دسته دوم کالاتیک باشید تا خریدی مطمئن انجام دهید و محصولی معیوب نخرید.

گران شدن قیمت برخی از محصولات باعث شده تا بازار محصولات دست دوم رونق بگیرد؛ بازاری که ممکن است بر اثر بی‌دقتی در زمان خرید، محصولی با مشکلات متعدد را خریداری کنید و به قول معروف، سرتان کلاه گذاشته شود. با این حال، قیمت برخی از محصولات کارکرده و از طرفی نیازمان برای انجام کاری می‌تواند ما را نسبت به خرید محصولات دسته دوم و کارکرده وسوسه کند.

روش‌هایی برای بررسی محصولات دسته دوم وجود دارد تا خرید درستی داشته باشید. این روش‌ها می‌توانند شامل معاینه فنی و تخصصی با استفاده از ابزارهای مختلف نیز بشوند. البته نوع معاینه فنی بسته به محصول مدنظر می‌تواند متفاوت باشد. درواقع ابتدا باید نسبت به آن کالا شناخت درستی داشته باشیم و سپس به سراغ بررسی آن با استفاده از روش‌های درست برویم.

کارت‌های گرافیک از گران‌ترین قطعات کامپیوتر محسوب می‌شوند که بسیار حساس هستند؛ اما این حساسیت تنها نسبت به ضربه نیست. درواقع هر قطعه الکترونیکی نسبت به گرما حساس است و عمر مفید آن را نمی‌توان در بازه زمانی خاصی تعریف کرد. با این حساب، هرچه کارت گرافیکی تحت فشار کار کند و سیستم خنک‌کننده نیز قادر به کنترل دمای کارت گرافیک نباشد، عمر مفید آن کاهش خواهد یافت.

خرید کارت گرافیک دسته دوم – آیا کارت گرافیک استفاده شده برای ماینینگ را بخریم؟

با توجه به نکاتی که کمی پیش‌تر گفتیم، خرید کارت گرافیک دسته دوم به توجه و دقت فراوان نیاز دارد. درواقع باید توجه کنید کارت گرافیک با مشکلاتی مانند تولید حرارت بیش از حد (Overheat) مواجه نشود. این حالت در زمانی بیشتر رخ می‌دهد که کارت گرافیک تحت فشار قرار گرفته باشد و فرایندی سخت و پیچیده مانند استخراج رمزارز را برای طولانی مدت انجام دهد.

خرید کارت دسته دوم انویدیا

روش‌هایی وجود دارند که صحت و سلامت کارت گرافیک را می‌توان به کمک آن‌ها بررسی کرد. این روش‌ها درواقع به نرم‌افزارهایی خلاصه می‌شوند که میزان گرمای تولید شده و عملکرد پردازنده گرافیکی را مشخص می‌سازند. در بخش‌های مختلف مقاله به بررسی هر بخش خواهیم پرداخت. شما همچنین می‌توانید با استفاده از ابزاری، مشخصات دقیق سخت افزاری کارت گرافیک دسته دوم را متوجه شوید و اطلاعات آن را با مشخصاتی که فروشنده ارائه می‌کند، تطبیق دهید.

پیش از خرید کارت گرافیک دسته دوم از عملکرد آن مطمئن شوید

فرقی نمی‌کند کارت گرافیک دسته دوم را از فروشگاه می‌خرید یا می‌خواهید از شخص خریداری کنید؛ مطمئن شوید کارت گرافیک به درستی کار می‌کند. برای این کار نیز از فروشنده بخواهید کارت گرافیک را روی سیستمی قرار دهد و از آن برای مدتی استفاده کند. در این بین می‌توانید برخی از نرم افزارها را اجرا کنید تا اطلاعات بیشتری از عملکرد کارت گرافیک داشته باشید.

نور RGB کارت گرافیکی

هر یک از این نرم افزارهایی که معرفی خواهیم کرد کارایی خاص خود را دارند و از اهمیت بسیاری برخورداری هستند. در ادامه به معرفی سه نرم افزار برای تشخیص صحت عملکرد کارت گرافیک و همچنین شناسایی مشخصات سخت افزاری آن خواهیم پرداخت.

مشخصات کارت گرافیکی را با گفته‌های فروشنده تطبیق دهید

پیش از پرداخت مبلغی برای خرید کارت گرافیک دسته دوم باید مطمئن شوید مشخصات آن با گفته‌های فروشنده مطابقت دارد. برای تطبیق مشخصات کارت گرافیکی نیز می‌توانید از اپلیکیشن GPUZ استفاده کنید. این اپلیکیشن می‌تواند اطلاعات دقیق مشخصات سخت افزاری کارت گرافیک را مشخص سازد و در اختیارتان قرار دهد.

از کارت گرافیک، استرس تست بگیرید

خرابی کارت گرافیکی بر اثر گرما

یکی دیگر از کارهایی که باید انجام دهید گرفتن استرس تست با ابزاری مانند برنامه FurMark است. این نرم افزار با انجام فرایندی مشخص می‌سازد که آیا کارت گرافیک از مسائلی مانند تولید حرارت بیش از حد رنج می‌برد یا خیر. اصولا کارت‌های گرافیکی که تحت فشار کار کرده باشند یا در شرایط نامناسب از آن‌ها استفاده شده باشد با مشکلاتی مانند تولید حرارت بیش از حد مواجه می‌شوند. البته تولید حرارت بیش از حد می‌تواند ایراد سخت افزاری نیز باشد.

عملکرد کارت گرافیک را با بنچمارک‌ها بسنجید

بنچمارک‌ها ابزار خوبی برای سنجش عملکرد قطعات الکترونیکی هستند. برای سنجش عملکرد کارت گرافیک نیز می‌توانید از بنچمارک 3DMark کمک بگیرید. این بنچمارک می‌تواند با انجام آزمایش‌های مختلف مانند رندرگیری، توان پردازشی کارت گرافیک را بسنجد.

به طرز کار فن‌ها دقت کنید

مواردی که ذکر کردیم بیشتر به بخش نرم افزاری محدود می‌شوند، اما مولفه‌هایی وجود دارد که اطلاعات مفیدی در مورد وضعیت سخت افزاری کارت گرافیک در اختیارمان قرار می‌دهد. در صورتی که فن سروصدای فراوانی تولید می‌کند یعنی بر اثر استفاده مداوم یا عوامل دیگر مانند ضربه به مشکل خورده و باید تعویض شود.

خرابی فن کارت گرافیکی

اگر فن یا فن‌های موجود روی کارت گرافیک به درستی کار می‌کنند، اما کارت گرافیک به مشکل تولید حرارت بیش از حد برخورده است به احتمال فراوان گریس گرمایی موجود بین پردازنده گرافیکی و هیت سینک از بین رفته و باید مجددا روی پردازنده، گریس گرمایی ریخته شود. گریس گرمایی وظیفه انتقال گرمای تولید شده توسط قطعه الکترونیکی را به هیت سینک یا فن دارد. این مایع می‌تواند از مواد مختلفی تشکیل یابد که شامل سیلیکون، ژرمانیم و گالیم می‌شود. البته امروزه ژرمانیم و گالیم جایگزین سیلیکون شده‌اند.

نکات مهم دیگر در خرید کارت گرافیک دسته دوم

در کنار مواردی که ذکر کردیم نکات ریز دیگری نیز وجود دارد که باید پیش از اقدام به خرید کارت گرافیک در نظر بگیرید.

1. پشتیبانی کارت گرافیک از قطعات دیگر سیستم: مطمئن شوید کارت گرافیک مدنظرتان توسط قطعات دیگر دستگاه به خصوص مادربرد پشتیبانی می‌شود یا خیر.

2. وجود فضای مناسب در داخل کیس: مطمئن شوید فضای کافی در داخل کیس برای قرار گرفتن کارت گرافیک وجود دارد. برخی از کارت‌های گرافیکی به دلیل ابعاد نسبتا بزرگی که دارند در داخل کیس‌های کوچک قرار نمی‌گیرند.

سخن آخر

امیدواریم مقاله راهنمای خرید کارت گرافیک دسته دوم یا کارکرده برایتان مفید واقع شده باشد. شما می‌توانید سوالات خود را از بخش نظرات با ما به اشتراک قرار دهید.

پرسش‌های متداول

آیا خرید کارت گرافیک دسته دوم اقدام درستی است؟

در جواب به سوالتان باید گفت در صورتی که تمامی جوانب را سنجیده باشید و از صحت عملکرد کارت گرافیک مطمئن هستید، مشکلی در خریدتان وجود نخواهد داشت.

داغ کردن کارت گرافیک دسته دوم به چه معناست؟

این موضوع می‌تواند دلایل مختلفی داشته باشد که شامل معیوبی فن و از بین رفتن گریس گرمایی بین هیت سینک و پردازنده می‌شود.

به این مطلب امتیاز دهید!

۳.۵/۵ - (۴ امتیاز)

خرید لوازم دیجیتال

نظرات (0)

برای ثبت نظر خود وارد شوید.