گوریلا گلس چیست؟ چه گوشی هایی گوریلا گلس دارند؟


کالاتیک
نظرات 0
content-main-img
پس از خواندن این مطلب علاوه بر آشنایی کامل با گوریلا گلس، به پاسخ سوال چه گوشی هایی گوریلا گلس دارند نیز دست پیدا خواهید کرد و می‌توانید با اطلاعات کامل‌تری نسبت به تهیه گوشی اقدام کنید. تا انتهای مقاله همراه ما باشید.

یکی از موارد مهمی که افراد هنگام خرید گوشی به آن توجه می‌کنند صفحه نمایش، نوع و قابلیت‌های آن است. همانطور که می‌دانید انواع مختلفی از صفحه نمایش وجود دارند اما امروز می‌خواهیم در رابطه با فناوری محافظتی نمایشگر گوشی تلفن به نام گوریلا گلس صحبت کنیم.

اگر چندسال اخیر نسبت به خرید گوشی اقدام کرده باشید یا از دنبال‌کنندگان دنیای تکنولوژی باشید، احتمالا نام گوریلا گلس به گوشتان خورده است یا زمانی که در حال بررسی مشخصات فنی گوشی مورد نظر هستید آن را مشاهده کرده‌اید. اما آیا تا به حال فکر کرده‌اید که گوریلا گلس چیست و چه قابلیت‌هایی دارد؟ اگر می‌خواهید بدانید گوریلا گلس چیست؟ با این مقاله از کالاتیک همراه باشید تا با هم به بررسی این لایه محافظتی بپردازیم.

خرید انواع گوشی موبایل

گوریلا گلس چیست؟ چه گوشی هایی گوریلا گلس دارند؟

گوریلا گلس (Corning Gorilla Glass) نوعی لایه شیشه‌ای و بادوام است که برای محافظت از صفحه نمایش گوشی‌های هوشمند، تبلت‌ها، تلوزیون‌ها یا ساعت‌های هوشمند استفاده می‌شود. این پوشش محافظتی که سازگار با صفحه‌نمایش‌های لمسی است از نمایشگر این دستگاه‌ها در برابر خط و خش محافظت می‌کند و در عین حال سبک و نازک است.
گوریلا گلس از ماده‌ای به نام آلکالی آلومینوسیلیکات توسط شرکت کورنینگ (Corning) ساخته و به بازار عرضه شد. این فناوری به افزایش دوام صفحه نمایش گوشی هوشمند در مدت زمان طولانی کمک می‌کند و هنگام افتادن تصادفی از آن محافظت می‌کند.

گوریلا گلس

تفاوت نسخه های مختلف گوریلا گلس

انواع مختلفی از گوریلا گلس وجود دارد. شرکت کورنینگ پس از ساخت اولین نسخه در سال 2005 تا 2006، به مرور زمان نسخه‌های مختلف و جدیدتری از گوریلا گلس به بازار عرضه کرد که هریک از آن‌ها نسبت به نسخه قبل خود از قابلیت‌ها و دوام بالاتری برخوردار هستند.
گوریلا گلس نیز مانند هر فناوری دیگری پیشرفت‌هایی نسبت به نسخه‌های اولیه‌اش داشته است. جدیدترین نسخه این فناوری، گوریلا گلس ویکتوس (Victus) است که چندین برابر نسبت به نسل قبلی خود مقاوم است. در ادامه نسخه‌های مختلف گوریلا گلس را توضیح خواهیم داد و به بررسی تفاوت‌های آن‌ها خواهیم پرداخت.

گوریلا گلس 1

شرکت کورینگ اولین نسخه از گوریلا گلس را بین سال‌های 2005 تا 2006 آماده عرضه کرد و جالب است بدانید برای اولین بار به درخواست کمپانی اپل روی اولین گوشی هوشمند ساخت این شرکت، پیاده‌سازی شد. گوریلا گلس نسخه 1 دارای ضخامتی 1.5 میلی‌متری است و با پوشش اولئوفوبیک موجب می‌شود رد اثر انگشت و لکه روی نمایشگر نماند. کورنیینگ پس از آن روی 250 دستگاه دیگر از نسخه 1 گوریلا گلس استفاده کرد.

گوریلا گلس 2

در سال 2012 دومین نسخه از گوریلا گلس وارد بازار شد. مقاومت این لایه محافظتی به اندازه نسل قبل است اما در میزان ضخامت این شیشه تغییرات مثبتی مشاهده می‌شود. درواقع، نسل دوم گوریلا گلس 20 درصد باریک‌تر از نسل اول است و می‌تواند تا 50 کیلوگرم فشار را بدون ترک یا شکستن تحمل کند. باریک و نازک‌تر بودن این نسخه نسبت به نسخه قبل به نفع سازندگان بود و به آن‌ها اجازه داد مدل‌های سبک‌تر و نازک‌تری از گوشی‌های خود تولید کنند. برخی از گوشی‌های نکسوس و سامسونگ به این فناوری مجهز هستند.

گوریلا گلس نسخه 3

کورنینگ برخلاف نسخه قبل که بیشترین تمرکز خود را روی ضخامت گذاشته بود، تلاش کرده است مقاومت این نسخه یعنی گوریلا گلس 3 را افزایش دهد. همچنین همراه با عرضه این نسخه، تکنولوژی جدیدی به نام NDR را معرفی کرده است که به شیشه اجازه می‌دهد خراش‌های عمیق‌تری را تحمل کند. کورنینگ ادعا کرده است نسل سوم گوریلا گلس تا 35 درصد از ایجاد خط و خش روی نمایشگر جلوگیری می‌کند. گوریلا گلس نسخه 3 در سال 2013 رونمایی شد و علاوه بر شرکت سامسونگ، موتورولا نیز در برخی مدل‌های خود از آن بهره برد.

گوریلا گلس 3

گوریلا گلس 4

در سال 2014، Corning گوریلا کلس 4 را با هدفی جدید و جسورانه ارائه کرد. این شرکت در یکی از بررسی‌های خود به این نکته پی برد که 70 درصد از آسیب‌های صفحه نمایش تلفن همراه ناشی از افتادن از ارتفاع است؛ به همین دلیل تصمیم گرفت به تقویت شیشه محافظتی بپردازد. گوریلا گلس 4 با ایده مقاوم بودن در برابر سقوط ساخته شده است و نسبت به نسخه قبل دو برابر مقاوم‌تر است. گلکسی نوت 5 و لیزر ZenFone 2 از گوشی‌هایی هستند که با این فناوری عرضه شده‌اند.

گوریلا گلس 5

نسل پنجم گوریلا گلس یا گوریلا گلس 5 که در سال 2016 عرضه شد نسبت به نسخه قبل چهار برابر در مقابل سقوط از ارتفاع مقاوم‌تر است. طبق آزمایش‌های شرکت کورنینگ، این نسخه از گوریلا گلس توانسته است از سقوط تا ارتفاع 1.6 متری جان سالم به در ببرد. همچنین ادعا کرده است که اگر گوشی روی سطوح سخت بیفتد کمتر در معرض ترک‌برداشتن است. از گوریلا گلس 5 در محصولاتی مانند Samsung Galaxy Note 20 و Moto G 5G استفاده شد.

گوریلا گلس 6

دوسال بعد در سال 2018، با عرضه گوریلا گلس 6 قدم بزرگتری برداشت. این نسخه از گویلا گلس به گونه‌ای طراحی شده است که می‌تواند در برابر 15 سقوط سخت (تا ارتفاع 1 متر) و متوالی مقاومت کند. گوریلا گلس 6 نسبت به نسل پنجم دوبرابر مقاوم‌تر است و در بسیاری از گوشی‌های 2021 از آن استفاده شد است.

گوریلا گلس +DX/DX

گوریلا گلس دی ایکس

گوریلا گلس DX نیز همزمان با گوریلاگلس 6 جهت استفاده در صفحه نمایش ساعت هوشمند و ردیاب تناسب اندام ارائه شد. این فناوری، علاوه بر مقاومت در برابر خراش و بادوام بودن، دارای خاصیت ضد انعکاس است و دید بهتری را ارائه می‌دهد. شایان ذکر است که از گوریلا گلس 6 نیز در نمایشگر گوشی‌های هوشمند استفاده می‌شود.

گوریلا گلس ویکتوس

گوریلا گلس ویکتوس (Gorilla Glass Victus) یکی از جدیدترین و مقاوم‌ترین نسخه‌های گوریلا گلس است که در سال 2020 عرضه شد. این نسخه از گوریلا گلس از صفحه نمایش گوشی در برابر سقوط از ارتفاع 2 متری محافظت می‌کند. همچنین نسبت به نسل قبلی خود، در برابر خط و خش دوبرابر مقاوم‌تر است. گوشی‌های هوشمندی مانند Galaxy S21 FE 5G و Galaxy S21 Plus 5G از این فناوری بهره برده‌اند.

گوریلا گلس ویکتوس پلاس؛ جدیدترین نسخه گوریلا گلس

گوریلا گلس ویکتوس

با اینکه گوریلا گلس ویکتوس پلاس (+Gorilla Glass Victus) هنوز به صورت رسمی معرفی نشده است و تنها برخی از سایت‌ها از آن نام برده‌اند، کمپانی سامسونگ در صفحه نمایش برخی از گوشی‌های خود مانند Galaxy S22 Ultra 5G از آن استفاده کرده است، گویا فعلا به صورت اختصاصی در اختیار این شرکت قرار گرفته است زیرا اطلاعاتی مبنی بر ویژگی‌های این فناوری یا رونمایی از آن در دسترس نیست.

چه گوشی هایی گوریلا گلس دارند؟

از آنجایی که اکثر سازندگان در قسمت مشخصات فنی نوع گوریلا گلس را ذکر می‌کنند با مراجعه به این قسمت می‌توانید متوجه شوید که صفحه نمایش گوشی مدنظر شما از چه نوع محافظی برخودار است؛ اما ممکن است برخی از آن‌ها به گوریلا گلس یا نوع آن اشاره‌ای نکرده باشند؛ بنابراین اگر از این طریق متوجه نشدید گوشی شما دارای چه نوع شیشه ای از گوریلا گلس است، می‌توانید در سایت شرکت سازنده www.corning.com نیز به جستجو بپردازید. این سایت ممکن است خیلی جامع نباشد اما می‌توانید فهرستی از محصولاتی را که در آن‌ها از گوریلا گلس استفاده شده است، مشاهده کنید. همچنین می‌توانید با مراجعه به سایت کالاتیک مشخصات هریک از محصولات مدنظر خود را مشاهده کنید.

چه گوشی هایی گوریلا گلس دارند؟

سخن آخر

گوریلا گلس ویژگی مهمی در گوشی‌های هوشمند امروزی محسوب می‌شود؛ اما لازم به ذکر است که فناوری‌های دیگری نیز برای محافظت از صفحه نمایش وجود دارند که در رقابت با این فناوری یعنی گوریلا گلس هستند. امیدواریم با این مقاله پاسخ سوال‌هایی را مانند گوریلا گلس چیست و چه گوشی هایی گوریلا گلس دارند پیدا کرده باشید.

پرسش‌های متداول

تفاوت گوریلا گلس 5 با گوریلا گلس 3 چیست؟

گوریلا گلس 3 از ایجاد خط و خش روی صفحه نمایش جلوگیری می‌کند درصورتی که گوریلا گلس 5 بیشترین تمرکز خود را روی مقاومت در برابر سقوط از ارتفاع گذاشته است.

گوریلا گلس چیست؟

گوریلا گلس یک لایه شیشه‌ای است که برای محافظت از صفحه نمایش گوشی موبایل، تبلت، تلویزیون، ساعت هوشمند و دستگاه‌های الکترونیکی دیگر استفاده می‌شود.

چطور بفهمیم گوشی ما گوریلاگلس دارد؟

با مراجعه به سایت سازنده یا سایت‌های معتبر دیگر می‌توانید در قسمت مشخصات فنی به بررسی این موضوع بپردازید.

کورنینگ گوریلا گلس ویکتوس چیست؟

کورنینگ کوریلا گلس ویکتوس درواقع جدیدترین نسخه این فناوری است که از گوشی در برابر خط و خش و سقوط ار ارتفاع محافظت می‌کند.

آیا گوریلا گلس واقعاً نمی‌شکند؟

همه نسخه‌های گوریلا گلس آزمایش‌ شده هستند و تا حد معینی در برابر خط و خش یا ضربه مقاوم خواهند بود، اگر میزان ضربه از حد مجاز بالاتر برود طبیعتا گلس دچار مشکل خواهد شد.

به این مطلب امتیاز دهید!

۳.۵/۵ - (۴ امتیاز)
مطالب مرتبط

نظرات (0)

برای ثبت نظر خود وارد شوید.