مقایسه AirPods Pro ،AirPods 3 و Galaxy Buds Pro: هدفون بی‌سیم اپل بهتر است یا سامسونگ؟


کالاتیک
نظرات 0
content-main-img

رقابت اپل و سامسونگ در بازار گوشی‌های هوشمند، یکی از مشهورترین و جنجالی‌ترین کشمکش‌های دنیای تکنولوژی به‌شمار می‌آید. اما ماجراهای میان این دو کمپانی به بحث موبایل ختم نمی‌شود و عرصه‌های دیگری را هم دربرمی‌گیرد. بازار هدفون‌های بی‌سیم یکی از میدان‌هایی است که به‌تازگی به محل رقابت غول‌های شرق و غرب تبدیل شده است. در این مطلب تلاش می‌کنیم ضمن مقایسه AirPods Pro ،AirPods 3 اپل و Galaxy Buds Pro سامسونگ، مروری داشته باشیم بر فعالیت‌های دو رقیب دیرینه در دنیای هدفون‌های بی‌سیم.

برای آگاهی از قیمت هدفون و هندزفری وارد فروشگاه اینترنتی کالاتیک شوید.

قیمت

مقایسه AirPods 3 ،AirPods Pro و Galaxy Buds Pro را با کنار هم قرار دادن قیمت آن‌ها آغاز می‌کنیم. هدفون بی سیم ایرپاد 3 به عنوان جدیدترین محصول اپل 179 دلار قیمت‌گذاری شده که در مقایسه با هدفون وایرلس سامسونگ 20 دلار ارزان‌تر است. در واقع این هدفون برای جذب آن دسته از کاربران که توانایی پرداخت قیمت 249 دلاری AirPods Pro را ندارند، طراحی و معرفی شده است. از سوی دیگر اگرچه گلکسی بادز پرو با قیمتی پایین‌تر نسبت به محصولات رده‌بالای سونی و سنهایزر عرضه شده، اما رقیبانی جدی و ارزان‌تر مانند Jabra Elite 75t را در مقابل خود می‌بیند. با این‌حال ارزان‌تر بودن AirPods 3 را نمی‌توان تنها معیار مقایسه و انتخاب قرار داد و باید مسائلی مثل طراحی، میزان شارژدهی و عملکرد را هم در نظر گرفت. اما آیا قیمت بالاتر ایرپاد پرو برتری صد در صدی آن را نسبت به دو مدل دیگر تضمین می‌کند؟

قیمت ایرپاد پرو

طراحی

علاقه داشتن یا نداشتن به سبک طراحی محصولات مختلف، کاملا سلیقه‌ای است و شاید بهتر باشد در این مورد هم به احساسات خود توجه داشته باشید. بعضی کاربران ترجیح می‌دهند هدفون مانند Galaxy Buds Pro نزدیک گوش‌شان باشد و برخی دیگر طراحی پایه‌دار AirPods Pro و AirPods 3 را می‌پسندند.

ایرپاد پرو به‌عنوان پرچم‌دار هدفون‌های بی‌سیم اپل از کیفیت ساخت بسیار بالایی برخوردار است و از این جهت محصولات اندکی توان رقابت با آن را دارند. شرکت Apple در ساخت محصول گران‌قیمت خود از همان طراحی پایه‌دار خاص خود پیروی کرده که دیگر برای اکثر کاربران آشنا به‌نظر می‌رسد. البته ممکن است برای برخی افراد آویزان بودن هدفون از گوش چندان خوشایند نباشد و آن‌ها شکل‌های دیگر طراحی را ترجیح بدهند. با این‌حال، وجود سری‌های سیلیکونی می‌تواند از نگرانی کاربران در مورد سقوط و خرابی هدفون کم کند.

در سال‌های گذشته اختلاف میان ایرپاد و ایرپاد پرو بسیار زیاد بود و کاربران برای بهره بردن از تکنولوژی‌ها و قابلیت‌های جدید معرفی‌شده از سوی اپل، چاره‌ای جز خرید مدل‌های حرفه‌ای و گران‌قیمت نداشتند. اما ایرپاد 3 آمده تا شکاف ایجاد شده را پر کند و این مسئله حتی در بحث طراحی هم به چشم می‌آید. از نظر طراحی، ایرپادز 3 شباهت زیادی با AirPods سال 2019 دارد؛ اما تفاوت‌های هدفون بی‌سیم جدید اپل نسبت به نمونه‌های نسل‌های گذشته، کم نیستند. به‌عنوان مثال پایه‌ی AirPods 3 کوتاه‌تر است، بخش اصلی آن گردتر و ساده‌تر طراحی شده و به حسگرهای نیرو مجهز شده تا به‌کمک آن پخش موسیقی یا تماس‌های تلفنی خود را کنترل کنید. دریافت گواهی IPX4 هم خیال‌تان را بابت سالم ماندن دستگاه در زمان کار یا انجام فعالیت‌های ورزشی راحت می‌کند. اما از آن‌جایی‌که سری این هدفون قابل تغییر نیست، شاید برای همه‌ی گوش‌ها مناسب نباشد و حین تمرین‌های سخت از گوش کاربر جدا شود.

نکته‌ای که همان ابتدای مقایسه ایرپادها و Galaxy Buds Pro جلب توجه می‌کند، تفاوت چشم‌گیر رویکرد سامسونگ در طراحی نسبت به اپل است. غول کره‌ای نه تنها پایه‌ی هدفون را به‌طور کامل کنار گذاشته، بلکه آن را در سه رنگ درخشان مشکی، نقره‌ای و بنفش طراحی کرده تا ساخته‌اش امروزی‌تر باشد. البته نداشتن پایه باعث شده گلکسی بادز پرو هنگام قرار گرفتن در داخل گوش، کمی بزرگ و زمخت به‌نظر برسد. ضمن اینکه هدفون بی سیم سامسونگ نسبت به ایرپاد 3 و به خصوص ایرپاد پرو کمتر به گوش می‌چسبد و احتمال جدا شدن آن هنگام فعالیت‌های ورزشی کمی بیشتر است. اگرچه وجود سری‌های اضافه، کاربر را در حل این مشکل یاری می‌کند. برتری مشخص گلکسی بادز پرو در برابر هدفون‌های اپل به بحث مقاومت فیزیکی مربوط می‌شود؛ جایی‌که ساخته‌ی درخشان کره‌ای‌ها موفق به دریافت استاندارد IPX7 شده است.

تفاوت استانداردهای IPX4 یا IPX7 را می‌توان این‌گونه توضیح داد: IPX4 تایید می‌کند که هدفون، توانایی جلوگیری از ورود قطرات آب پاشیده شده به داخل بدنه را دارد. اما در مقابل، IPX7 توانایی هدفون را در جلوگیری از نفوذ آب حین غوطه‌ور شدن تایید می‌کند. دستگاهی که استاندارد IPX7 را دریافت کرده، می‌تواند در عمق 1 متری آب به مدت 30 دقیقه دوام بیاورد.

احتمالا کاربرانی که ورزش بخش مهمی از فعالیت‌های روزانه‌ی آن‌ها را تشکیل می‌دهد، تمایل بیشتری به انتخاب ایرپادز پرو داشته باشند یا به‌خاطر محدودیت بودجه تصمیم به خریداری ایرپادز 3 بگیرند. در طرف مقابل، طرفداران گلکسی بادز پرو قرار می‌گیرند که راحت‌تر می‌توانند در اماکن شلوغ تردد کنند؛ بدون اینکه نگران برخورد دیگران با هدفون بی‌سیم خود باشند. البته کاربرانی که عادت دارند در طول روز تنی به آب بزنند یا شغل و محل زندگی‌شان ایجاب می‌کند که با آب دریا، رودخانه یا استخر در ارتباط باشند هم بهتر است Galaxy Buds Pro را در اولویت انتخاب‌های خود قرار دهند.

خرید هدفون بی سیم سامسونگ گلکسی بادز پرو

باتری

از آن جایی که هدفون های بی سیم برخلاف نمونه‌های سیمی، انرژی مورد نیازشان را در خود ذخیره می‌کنند، شارژدهی باتری یکی از مهم‌ترین معیارهایی است که برای مقایسه AirPods Pro ، AirPods 3 و Galaxy Buds Pro باید به آن توجه داشته باشید.
براساس توضیحات شرکت اپل، ایرپادز پرو با هربار شارژ می‌تواند تا 4.5 ساعت نیاز کاربر به گوش دادن به موسیقی را تامین کند. ضمنا غیرفعال کردن قابلیتی همچون Active Noise Cancellation (حذف نویز فعال) این مقدار را تا 5 ساعت افزایش می‌دهد. اما در بحث مکالمه، وضعیت چندان مطلوب نیست و باتری هدفون گران قیمت Apple ظرف 3 ساعت و نیم کاملا خالی می‌شود.

البته کاربران AirPods Pro با استفاده از کیس شارژ و از طریق تکنولوژی MagSafe می‌توانند انرژی لازم برای پخش موسیقی تا 24 ساعت دیگر را هم به‌دست آورند یا این میزان شارژ را به 18 ساعت مکالمه تلفنی اختصاص دهند.

قدرت شارژ سریع ایرپاد پرو هم به‌گونه‌ای است که با 5 دقیقه اتصال به شارژر، انرژی لازم برای 1 ساعت پخش موسیقی را در خود ذخیره می‌کند.
اما باتری نسخه‌ی ارزان قیمت هدفون اپل یعنی ایرپاد 3 با در نظر گرفتن ظرفیت کیس شارژ می‌تواند تا 30 ساعت دوام بیاورد که چنین عملکردی، ایده‌آل ارزیابی می‌شود. از نظر ویژگی شارژ سریع، تفاوتی میان ایرپاد 3 و ایرپاد پرو وجود ندارد و این هدفون هم با 5 دقیقه شارژ شدن، انرژی لازم برای 1 ساعت کار را به‌دست می‌آورد. شارژدهی کلی محصول جدید اپل تقریبا 6 ساعت است که درصورت فعال کردن تکنولوژی Spatial Audio به 5 ساعت کاهش می‌یابد.
میزان شارژدهی باتری گلکسی بادز پرو به فعال یا غیرفعال بودن قابلیت حذف نویز بستگی دارد. طبق ادعای سامسونگ، هدفون این کمپانی در صورت روشن بودن ANC تا 5 ساعت شارژ نگه می‌دارد که این میزان توسط کیس شارژ، 13 ساعت دیگر تمدید خواهد شد. با خاموش کردن ANC، کاربر می‌تواند بین 7 تا 8 ساعت از هدفون خود استفاده کند و از مزیت شارژ 20 ساعته‌ی کیس نیز بهره‌مند شود. Galaxy Buds Pro هم از قابلیت 5 دقیقه شارژ و 1 ساعت گوش دادن به موسیقی پشتیبانی می‌کند که برای استفاده از این امکان باید از کابل شارژ کمک گرفت؛ چراکه شارژ وایرلس هدفون Samsung نسبتا کمی کند عمل می کند.
اگر ظرفیت باتری خود هدفون را در نظر بگیریم، گلکسی بادز پرو عملکرد بهتری از رقیبان خود دارد؛ اما از آن‌جایی‌که معمولا هدفون‌های بی‌سیم در کیس شارژ حمل می‌شوند، کاربران AirPods 3 فرصت بیشتری برای گوش دادن به موسیقی خواهند داشت. البته با در نظر داشتن کیفیت بالای پخش، نمی‌توان از عملکرد ضعیف‌تر باتری ایرپاد پرو هم خرده گرفت.

قیمت ایرپادز پرو

عملکرد و امکانات

اپل در تولید ایرپاد پرو انواع تکنولوژی‌های صوتی را به‌کار گرفته تا محصول نهایی در حد نام و اعتبار این برند ظاهر شود. به‌جز ویژگی حذف فعال نویز که پیش‌تر در موردش توضیح دادیم، هدفون بی‌سیم اپل قابلیت‌های دیگری هم دارد که در ادامه به آن‌ها اشاره می‌کنیم.
گوش دادن به موسیقی در محیط کار یا خیابان اگرچه لذت‌بخش است اما ممکن است به‌دلیل قطع ارتباط کاربر با محیط اطراف، مشکلاتی را برای او ایجاد کند. Apple برای حل این مشکل، Transparency Mode را معرفی کرده که انتخاب آن باعث می‌شود بخشی از صدای ورودی به گوش کاربر، به محیط اطراف او اختصاص پیدا کند تا او در جریان اتفاقاتی که در اطرافش رخ می‌دهد قرار بگیرد.

قابلیت Adaptive EQ هم یکی دیگر از ویژگی‌های مهم و کاربردی ایرپاد پرو محسوب می‌شود. کیفیت صدای هدفون تا حد زیادی به نحوه‌ی قرارگیری آن در گوش کاربر بستگی دارد. اپل با درک این موضوع از قابلیت اکولایزر تطبیق‌پذیر رونمایی کرده که با بررسی نوع جا خوردن هدفون در گوش، صدا را به‌گونه‌ای تنظیم می‌کند که کاربر بیش‌ترین جزئیات ممکن را دریافت کند.

مدل‌های مختلف آیپد و آیفون به‌دلیل بهره‌مندی از نمایشگرهای باکیفیت، گزینه‌هایی ایده‌آل برای تماشای فیلم به‌شمار می‌آیند. اما این تجربه بصری شگفت‌انگیز، نیازمند ترکیب شدن با صدایی باکیفیت است که قابلیت Spatial Audio (صدای فضایی یا شبیه‌سازی حضور در همان فضا و صحنه) آن را تامین می‌کند. به‌کمک تکنولوژی حرفه‌ای اپل، کاربر می‌تواند صداها را به‌صورت سه‌بعدی بشنود و تجربه‌ای سینمایی را از سر بگذارند. با فعال کردن این ویژگی، صدا براساس حرکات و کنش‌های داخل فیلم یا سریال از جهت‌های مختلف به گوش کاربر می‌رسد تا حس حضور در صحنه را در او ایجاد کند.
طراحی و اجرای قابلیت‌هایی که توضیح دادیم، نیازمند بهره‌گیری از سنسورهای متعددی مانند حسگر نیرو، شتاب‌سنج تشخیص حرکت، شتاب‌سنج تشخیص گفتار و میکروفون‌های دوگانه‌ی شکل‌دهی پرتو است که اپل آن‌ها را در ایرپاد پرو به‌کار گرفته است. غول تکنولوژی یک میکروفون دیگر را هم روی هدفون رده‌بالای خود کار گذاشته تا میزان نویز ورودی به گوش کاربر را تشخیص دهد و به فرآیند حذف نویز کمک کند. حسگرهای اپتیکال دوگانه هم به‌منظور تشخیص سطح مورد استفاده قرار می‌گیرند تا هنگام جدا شدن هدفون از گوش، سیستم به‌طور خودکار پخش موسیقی را متوقف کند.
اختلاف قیمت ایرپاد پرو و ایرپاد 3 بی‌دلیل نیست و همان‌طور که انتظار می‌رود محصول میان‌رده‌ی اپل از برخی امکانات نمونه‌ی گران‌قیمت‌تر محروم مانده است. با این‌حال AirPods 3 نسبت به AirPods 2 پیشرفت‌های مهمی را تجربه کرده و کاربرانی که تجربه‌ی استفاده از هردو نسل هدفون‌های میان‌رده‌ی اپل را داشته‌اند، از کیفیت بالای صدا، به حداقل رسیدن اعوجاج و پویایی تقویت‌کننده‌ها در این هدفون گفته‌اند. مجهز نبودن به تکنولوژی حذف نویز فعال و حالت Transparency مهم‌ترین تفاوت‌های ایرپاد 3 نسبت به ایرپاد پرو هستند. اما کاربران می‌توانند از قابلیت‌هایی مثل Spatial Audio و Adaptive EQ نهایت بهره را ببرند. از دیگر ویژگی‌های مشترک بین ایرپاد 3 و ایرپاد پرو می‌توان به این موارد اشاره کرد: استفاده از چیپ H1؛ قابلیت Audio Sharing یا همرسانی آوا که به‌کمک آن می‌توانید یک قطعه‌ی موسیقی را از یک آیفون یا آیپد روی دو ایرپاد پخش کنید؛ قابلیت Announce Notifications که با استفاده از آن می‌توانید از دستیار صوتی Siri بخواهید متن پیام‌های دریافتی را برای‌تان بخواند و همین‌طور سرویس Find My که برای ردیابی و جلوگیری از گم شدن محصولات Apple از جمله هدفون طراحی شده است.
با مقایسه هدفون های اپل و سامسونگ می‌توان نتیجه گرفت که برند کره‌ای هنوز آماده رقابت با کوپرتینویی‌ها نشده است. خروجی صدای گلکسی بادز پرو جزئیات زیادی ندارد که این مسئله برای دوست‌داران موسیقی الکترونیک ناامیدکننده به‌نظر می‌رسد.

با اینکه سامسونگ امکان تنظیم اکولایزر توسط Samsung Wearable را برای هدفون خود فراهم کرده، اما آن حجم و پویایی صدا که کاربران سخت‌گیر توقع دارند توسط محصول کره‌ای تولید نمی‌شود.

در مورد عملکرد سیستم کاهش نویز هم انتقاداتی به گلکسی بادز پرو وارد است که آن را پشت سر بهترین‌های بازار نگه می‌دارد؛ چراکه این دستگاه قادر به تامین سکوت صد در صدی مورد نظر کاربران نیست. اما دو قابلیت کاربردی گلکسی بادز یعنی Voice Detect و Ambient Sound برای کاربرانی که معمولا زیاد از هدفون استفاده می‌کنند و در عین حال با دیگران در تعامل هستند، بسیار جذاب است. وقتی حین گوش دادن به موسیقی بخواهید با دیگران صحبت کنید، Voice Detect با تشخیص صدای شما، صدای موسیقی را کم می‌کند تا به‌راحتی بتوانید با دیگران در ارتباط باشید. Ambient Sound هم مانند حالت Transparency ایرپاد کمک می‌کند صدای اطراف‌تان را بشنوید تا ارتباط شما با محیط قطع نشود.
از نظر بهره‌گیری از قابلیت‌ها و امکانات صوتی، Galaxy Buds Pro عملکرد نسبتا ضعیف‌تری در مقابل هدفون‌های اپل دارد و قادر به جذب طرفداران موسیقی و فیلم به‌سوی خود نیست. در مقابل، AirPods 3 شیفتگان موسیقی را ناامید نمی‌کند و کیفیت پخش قابل‌قبولی دارد. البته کاربرانی که بودجه‌ی کافی در اختیار دارند بهتر است خرید AirPods Pro را در اولویت قرار دهند تا از مجموع مزایای دو مدل دیگر بهره‌مند شوند. با این‌حال برای استفاده از همه‌ی امکانات پرچم‌دار Apple، باید کاربر آیفون و پلتفرم iOS باشید.

قیمت ایرپادز 3

مقایسه مشخصات و امکانات ایرپاد پرو، ایرپاد 3 و گلکسی بادز پرو

مدل ایرپاد پرو ایرپاد 3 گلکسی بادز پرو
رابط بلوتوث نسخه 5.0 بلوتوث نسخه 5.0 بلوتوث نسخه 5.0
ابعاد هدفون (میلی‌متر) 30.9 × 21.8 × 24.0 30.79 × 18.26 × 19.21 20.8 × 19.5 × 20.5
ابعاد کیس شارژ (میلی‌متر) 45.2 × 60.6 × 21.7 46.40 × 54.40 × 21.38 50.0 × 50.2 × 27.8
وزن هدفون (گرم) 5.4 4.28 6.3
وزن کیس شارژ (گرم) 45.6

37.91

44.9
باتری 5 ساعت موسیقی و 3.5 ساعت مکالمه در حالت عادی - 4.5 ساعت با فعال بودن Spatial Audio و ANC 6 ساعت موسیقی و 4 ساعت مکالمه در حالت عادی - 5 ساعت با فعال بودن Spatial Audio 8 ساعت موسیقی و 5 ساعت مکالمه در حالت عادی - 5 ساعت موسیقی و 4 ساعت مکالمه با فعال بودن ANC
سازگار با

آیفون SE نسل اول و دوم - آیفون 6s و بالاتر - آیپاد نسل هفتم - آی مک پرو 2017

آیپد مینی 4، آیپد نسل پنجم، آیپد پرو، آیپد ایر 2 و بالاتر

مک مینی 2012، مک پرو 2012، مک بوک ایر 2015، آی مک 2014 و بالاتر

تمام سری اپل واچ - اپل تی وی HD و 4K - گوشی‌ها و تبلت‌های هوشمند اندرویدی

گوشی‌ها و تبلت‌های اندرویدی

با سیستم عامل اندروید 7 یا بالاتر

و دارای 1.5 گیگابایت رم

ویژگی‌ها

دارای استاندارد IPX4
حذف نویز فعال (ANC)
Adaptive EQ
Spatial Audio
Transparency Mode
5 دقیقه شارژ و 1 ساعت کار

دارای استاندارد IPX4
فاقد حذف نویز فعال
Adaptive EQ
Spatial Audio
5 دقیقه شارژ و 1 ساعت کار
دارای استاندارد IPX7
حذف نویز فعال (ANC)
Ambient Sound
Voice Detect
3 دقیقه شارژ و 30 دقیقه کار
5 دقیقه شارژ و 1 ساعت کار


سخن پایانی

با مقایسه AirPods Pro ، AirPods 3 و Galaxy Buds Pro می‌توان به برتری ایرپاد پرو رای قطعی داد، البته باید به قیمت بالاتر این مدل نیز توجه داشت. بهره‌گیری از تکنولوژی‌ها و قابلیت‌های صوتی فراوان، ایرپاد پرو را در جایگاهی متفاوت نسبت به دو مدل دیگر قرار می‌دهد. ایرپاد 3 هم تا حد زیادی پاسخ‌گوی نیاز کاربران است و تجربه‌ای لذتبخشی از گوش دادن به موسیقی و تماشای فیلم را در اختیارشان می‌گذارد. از سوی دیگر، اگرچه گلکسی بادز پرو گزینه‌ی ایده‌آل طرفداران موسیقی نیست، اما آن دسته از کاربران را که زمان زیادی از شبانه‌روز را صرف مکالمات تلفنی می‌کنند، از خود راضی نگه می‌دارد. درنهایت مدل گوشی کاربر است که تعیین می‌کند کدام مدل برایش مناسب‌تر است؛ چراکه اپل و سامسونگ هدفون‌های خود را طوری طراحی کرده‌اند که در یکپارچگی با گوشی‌ها و تبلت‌های ساخت خودشان بهترین عملکرد را به نمایش بگذارند. شما در مورد مقایسه‌ی این 3 محصول چه نظری دارید؟ کدام هدفون بی‌سیم برای شما مناسب‌تر است؟

به این مطلب امتیاز دهید!

۳.۵/۵ - (۴ امتیاز)

نظرات (0)

برای ثبت نظر خود وارد شوید.