اکتیو یا نات اکتیو، مسئله این است! تفاوت آیفون های فعال و غیرفعال در چیست؟
این روزها اکتیو یا نات اکتیو بودن گوشیهای آیفون به دغدغه خیلی از کاربران تبدیل شده و بسیاری را در انتخاب گزینه مناسب مردد کرده است. با توجه به قیمت بالای iPhone و عدم حضور رسمی این کمپانی در ایران، طبیعی است که کاربران حساسیت بیشتری روی جوانب مختلف محصولات این شرکت داشته باشند و همه ویژگیهای آنها را موشکافی کنند. در این مطلب تلاش میکنیم تفاوت آیفون اکتیو و نات اکتیو را تا حد امکان کوتاه توضیح دهیم تا با آگاهی کامل و خیالی آسوده نسبت به خرید این گوشی اقدام کنید.
انواع گوشی آیفون از نظر اکتیو یا نات اکتیو بودن
همانطور که در مقدمه مطلب اشاره شد، در یک دستهبندی کلی میتوان گوشیهای اپل را از نظر استفاده شدن یا نشدن آنها، به دو گروه اکتیو (فعال) و نات اکتیو یا نان اکتیو (غیرفعال) تقسیم کرد. اما این «مورد استفاده قرار گرفتن» دقیقا به چه معناست؟
وقتی شما محصولی از Apple را تهیه میکنید، به محض روشن کردن دستگاه این شرکت آن را به عنوان اکتیو یا فعال شناسایی و دستهبندی میکند. برای اپل، زمان فعالسازی دستگاه اهمیت دارد و نه میزان استفاده از آن؛ بنابراین اکتیو بودن گوشی های موبایل iPhone الزاما به این معنا نیست که مورد استفاده طولانی مدت قرار گرفته است. حتی یک بار روشن و خاموش شدن آیفون، آن را به یک گوشی اکتیو تبدیل میکند.
چرا گوشی های آیفون اکتیو می شوند؟
اکثر گوشیهای آیفون 13 موجود در بازار ایران از نوع اکتیو هستند. دلیل اکتیو بودن آیفونها را میتوان در قوانین فروش این شرکت جست و جو کرد. کشورهای مختلف ملزم به رعایت قوانینی هستند که توسط Apple وضع شده و براساس آن، فروشگاههای رسمی تنها مجاز به ارائه 20 درصد از کالاهای خود به سایر کشورها هستند. از آن جایی که بهدلیل تحریمها، اپل اجازه فروش و پخش سختافزار و نرمافزار در ایران را ندارد، نیاز داخلی باید از سوی فروشندگان حاضر در کشورهای دیگر تامین شود. راهحل مطمئنی که در این مورد وجود دارد و به کمک آن میتوان تعداد زیادی از گوشیهای اپل را وارد بازار کرد، خرید و اکتیو کردن آیفون در یک کشور دیگر است. بیشتر آیفونهای موجود در بازار ایران به این روش و با نظارت فروشندگان رسمی اپل در کشورهای مجاور، باز، فعال و دوباره بستهبندی شدهاند.
روش تشخیص اکتیو یا نات اکتیو بودن آیفون
با توجه به توضیحاتی که ارائه شد و در نظر داشتن این واقعیت که کمتر از دو ماه از ورود آیفون 13 به بازار گوشیهای هوشمند گذشته، احتمالا به این نتیجه رسیدهاید که تفاوت چندانی میان iPhone اکتیو و نات اکتیو وجود ندارد. با این حال، اگر جزو کاربران سختگیر هستید یا ترجیح میدهید خودتان اولین نفری باشید که جعبه گوشی را باز میکنید، راهی ساده برای تشخیص فعال یا غیرفعال بودن آیفون وجود دارد. به این منظور کافی است به بخش Check Coverage وبسایت رسمی اپل وارد شوید.
در این صفحه کافی است شماره سریال (Serial Number) درج شده روی جعبه آیفون و کد امنیتی مربوطه را وارد کنید تا اکتیو یا نات اکتیو بودن گوشی به شما نمایش داده شود
اگر دستگاه تا حالا روشن نشده باشد، پیغام Please Activate Your Device (لطفا دستگاه خود را فعال کنید) روی صفحه ظاهر میشود و نات اکتیو بودن گوشی آیفون را ثابت میکند.
اما اگر موبایل از قبل روشن یا فعال شده باشد، سه گزینه دیگر برای اطلاعرسانی در مورد زمان باقی مانده از پشتیبانی فنی نمایان میشوند.
انواع گوشی آیفون از نظر نو یا دست دوم بودن
آیفون در بازار ایران حکم قالی کرمان را دارد و گذر زمان نهتنها قیمتش را کاهش نمیدهد، بلکه با اوضاع این روزهای موبایل، بر ارزش آن نیز اضافه میکند. به همین دلیل، معمولا گوشیهای دست دوم اپل در بازار دست به دست میشوند و گاهی ممکن است نمونهای پیدا کنید که از نظر ظاهری تفاوت چندانی با محصولات نو و آکبند نداشته باشد. همین مسئله، راه را برای افراد سودجو باز میکند تا گوشیهای دست دوم را با عناوین مختلف به جای گوشی نو بفروشند. در ادامه شما را با این اصطلاحات بیشتر آشنا میکنیم.
گوشی iPhone نو
همانگونه که از نامش پیداست، گوشی آیفون نو قبلا مورد استفاده قرار نگرفته و در صورت خرید، شما اولین مالک آن خواهید بود. گوشیهای اکتیو و نات اکتیو که پیش از این در موردشان توضیح دادیم، در این دسته قرار میگیرند. توجه داشته باشید که گوشیهای اکتیو پیش از رسیدن به دست شما، فقط یک بار جهت دور زدن تحریمها روشن شدهاند.
گوشی iPhone دست دوم
این دسته از گوشیها مانند خیلی دیگر از محصولات موجود در بازار، کارکرده هستند و فروشنده با اعلام این موضوع، خریدار را در جریان همه واقعیتهای مربوط به دستگاه قرار میدهد. معمولا مشتریانی که بودجه لازم برای تهیه iPhone روز را ندارند، اقدام به خرید آیفون دست دوم میکنند.
گوشی iPhone ریپک
از آن جایی که لوازم جانبی اورجینال اپل با قیمتهای بالا به فروش میرسند، برخی فروشندگان آنها را با کالاهای غیراصل تعویض میکنند. این چنین گوشیها معمولا دوباره بستهبندی میشوند و با عنوان ریپک در ویترین فروشگاهها قرار میگیرند. راه تشخیص گوشی ریپک، شناخت دقیق لوازم جانبی و توجه به کیفیت این قطعات است.
گوشی iPhone ریفربیش
گوشیهای Refurbished که در بازار ایران با عنوان ریفرش هم شناخته میشوند، شامل آن دسته از محصولاتی میگردند که به دلیل مشکلات فنی توسط کاربران مرجوع شدهاند. این آیفونهای مرجوعی توسط Apple تعمیر و بازسازی شده و دوباره به فروش میرسند. البته غول تکنولوژی با ذکر عبارت RFB روی جعبه موبایل، این دستگاهها را از محصولات آکبند خود متمایز میکند. راه دیگر تشخیص ریفرش بودن آیفون، مراجعه به قسمت About در تنظیمات گوشی است. مدل این دستگاهها با حرف «F» شروع میشود؛ درحالیکه در ابتدای نام آیفونهای اصلی، حرف «M» دیده میشود.
سخن پایانی
در این مطلب تلاش کردیم توضیحی کوتاه در مورد تفاوت آیفون اکتیو و نات اکتیو ارائه کنیم. اکتیو بودن گوشی به این معناست که دستگاه قبلا روشن شده و نات اکتیو بودنِ آن تایید میکند که پیش از این روشن نشده است. در باقی موارد، دو دستگاه کاملا یکسان هستند و اورجینال بودن اقلام همراه آنها به اصول کاری و اخلاقی فروشنده بستگی دارد. با توجه به توضیحات ارائه شده و تایید اصالت کالا در فروشگاه اینترنتی کالاتیک، تمامی کاربران میتوانند با خیالی آسوده اقدام به خرید گوشی های موبایل آیفون با گارانتی های معتبر شرکتی کنند.
به این مطلب امتیاز دهید!
مطالب مرتبط |
نظرات (33)
الان من گوشی ایفون١٤پروةس دارم استفاده میکنم میخوام بفهمم اکتیو یا نات اکتیو
با درود اگر قصد خرید گوشی با قیمت بالا را دارید اول یک فروشگاه معتبر پیدا کنید بعد اقدام به خرید کنید در آخرم برای 3 تا 4 میلیون بیشتر یا کمتر طمع نکنید عاقل یکبار پول میده حتی بیشتر ولی عوضش خیالش راحته با سپاس از مدیریت وبسایت
سلام من قصد خرید گوشی آیفون not active دارم فقط با توضیحاتی که دادید برام جای سوال شد: آیا میشه افراد سودجو قطعات این گوشی هارو هم بدون روشن کردن تعویض بکنند و بعد به جای آکبند بفروشند ؟
سلام
من اکه ایفون 14 بخرم سیم روش ندارم و فقط از وای فای استفاده کنم بازم محدودیت زمان استفاده دارم
اصلا توش سیم کارت نندازم
فقط برنامه هامو از گوشیم به اون انتقال بدم
اونوقت اگه خواستم بفروشم
کسی که خرید میتون توش سیم بندازه همون دو ماه استفاده کنه
سلام وقت بخیر
ممنون از مطالب خوبتون
من نظرات کاربران رو هم خوندم اما بازم گفتم سوال کنم
من راستش آیفون نخریدم تابحال ولی الان قصد دارم برای تولید محتوا یه گوشی آیفون بردارم بخاطر سرعت و عکسای خوب و با کیفیت
نظرتون چیه؟ با توجه به هدفی که دارم و قابلیت هایی که مد نظرم هست آیفون رو پیشنهاد میدین شما هم؟ و اگه بله چه نوع آیفونی؟(قیمت برام مهم نیست)
بازم تشکر از سایت خوبتون
ممنون میشم اگه امکانش هست پاسخ برام ایمیل هم بشه
سلام و ممنون بابت مطلب خوبتون سوالم اینه من اگه ایفون 14 نات اکتیو بخرم با روشن کردن اکتیو میشه یا اکتیو شدنش به ریجستری مربوط میشه؟ بعضیا میگن بصورت مهمان تا چندماه میتونی استفاده کنی حالا تا بعد که تکلیف ریجستری مشخص بشه ممنون میشم پاسخ بدین
درود بر شما
اکتیو شدن دقیقا به همون پروسه روشن شدن گوشی برمیگرده
ریجستری هم هنوز تکلیفش مشخص نیست و مدت زمان غیرفعال شدن سیم کارت روی دستگاه هم به چند ماه نمیرسه. کمتر هستش.
سلام خسته نباشید گوشی من اکتیو شده دیگه رمز قبول نمیکنه کلا گوشی یه مربع ابی اومده روی صفحه و دایم اسکن میکنه کسی میدونه چطوری برطرف میشه مرسی
باید فورث ریست کنید. اگر از آیفون ایکس به بعد هستش اول دکمه ولوم (افزایش صدا) رو بزنید بعد کاهش صدا رو بزنید و دکمه رو نگه دارید. حالا باید دکمه پاور رو نگه دارید تا گوشی ریست بشه.
چه جوری میشه فهمید که گوشی فقط یه بار برای اکتیو کردن روشن شده ، یا گوشی کارکرده هست
شارژ اصلی فروشگاه تو موجود داره شارژ اصلی خود اپل که مشکلی واسه گوشی دورست نکنه واقعا شارژ کپی باشه گوشی خراب میکنه باتری شو چطور اعتماد کنیم واسه شارژر
- قبلی
- 1
- 2
- 3
- 4
- بعدی
مچکرم از مطالب مفیدتون
فقط اینکه اگر بخوایم نات اکتیو بخریم از کجا بفهمیم فقط یه بار روشن شده????