نحوه تشخیص گوشی فیک و تقلبی از اصل


کالاتیک
نظرات 0
content-main-img

گوشی‌های هوشمند این روزها به محبوبیت بسیاری رسیده‌اند. درواقع کمتر فردی را می‌توان در جامعه یافت که تلفن هوشمند نداشته باشد. در این بین البته هستند کسانی که چند گوشی موبایل دارند یا حتی با معرفی هر محصول جدید به سراغ خرید آن می‌روند. شاید همین محبوبیت باعث شده باشد تا مدل‌‌های فیک و تقلبی روانه بازار شود. به همین منظور می‌خواهیم به چند روش برای تشخیص گوشی فیک و تقلبی از اصل اشاره کنیم تا انتخاب درستی داشته باشید.

قیمت گوشی موبایل

همانطور که اشاره شد، محبوبیت روز افزون تلفن همراه به‌خصوص برندهایی مانند سامسونگ و اپل سبب شده تا نسخه‌‌های تقلبی از محصولات پرفروش و گران‌قیمت در بازار یافته شود. با این حال، روش‌هایی وجود دارد که دانستن آن‌ها به شما در تشخیص گوشی موبایل اصل از کپی و های‌کپی کمک می‌کند.

شاید برایتان سوال پیش آید که منظور از گوشی‌های فیک و تقلبی چیست؟ در کل می‌توان چنین محصولاتی را در دو دسته تقسیم کرد:

گوشی کپی یا تقلبی (Fake Smartphone): این محصولات از نظر ظاهری شبیه به گوشی اصل هستند، اما کیفیت ساخت به‌مراتب کمتری دارند و ویژگی‌ها و قابلیت‌های تلفن همراه اصل را ارائه نمی‌دهند.

گوشی های‌کپی (High Copy): نه‌تنها تلفن‌های هوشمند، بلکه سایر محصولات های کپی از کیفیت ساخت بالایی برخوردار هستند و تقریبا تشخیص آن‌ها از نسخه اصلی سخت و دشوار است.

اطمینان از اصل بودن گوشی

البته راه‌های دیگری نیز وجود دارد که فردی سودجو بتواند با استفاده از این روش‌ها کلاهبرداری کند. در این روش‌ها شما محصولاتی را خریداری می‌کنید که اصل هستند، اما در گذشته توسط شرکت سازنده تعمیر شده و دوباره به بازار عرضه شده‌اند. اصولا به چنین محصولاتی ریفربیشد شده (Refurbished) می‌گویند.

گوشی‌‌های ریفربیشد شده در گذشته راهی بازار شده‌اند، اما به هر دلیلی که اصولا معیوب بودن بخش یا بخش‌هایی از محصول بوده است، توسط شرکت سازنده از بازار جمع‌آوری شده و پس از رفع مشکل مدنظر دوباره بسته‌بندی و فروخته می‌شوند. باید اشاره کرد که شرکت‌های سازنده برای مشخص ساختن گوشی ریفربیشد شده روی جعبه یا داخل نرم‌افزار دستگاه به این موضوع اشاره می‌کنند.

در کنار مواردی که ذکر شد، برخی از گوشی‌‌های هوشمند پس از ورود به بازار ایران توسط وارد کننده ثبت نشده‌اند و درواقع قاچاق هستند. اصولا این مدل از گوشی‌های موبایل را می‌توان ارزان‌تر خرید، اما برای رجیستری آن باید هزینه‌ای جداگانه پرداخت کرد.

چگونه از خرید گوشی موبایل تقلبی یا فیک جلوگیری کنیم؟

در پاسخ به این پرسش باید گفت که بهتر است از مراکز و فروشگاه‌های معتبر اقدام به خرید گوشی هوشمند کنید. چنین مراکزی، کالاها را با ضمانت اصل بودن و همچنین ارائه خدمات پس از فروش عرضه می‌کنند. به همین علت احتمال خرید کالای فیک و تقلبی از فروشگاه‌های معتبری مانند کالاتیک به صفر می‌رسد.

چگونه از خرید گوشی موبایل تقلبی یا فیک جلوگیری کنیم؟

در ادامه به روش‌هایی اشاره می‌کنیم که کمک به خرید کالای اصل می‌کنند و اجازه می‌دهند گوشی موبایل فیک و تقلبی را از اصل تشخیص دهید. پس تا انتهای مقاله با کالاتیک همراه شوید.

از صحت و سلامت جعبه دستگاه مطمئن شوید

محصولات فیک اصولا از بسته‌بندی بی‌کیفیت برخوردار هستند. البته امکان دارد فرد فروشنده، بسته‌بندی کالای اصل را باز کرده باشد و تلفن همراه فیک یا تقلبی را جایگزین کند. به همین علت، مطمئن شوید که جعبه دستگاه، باز نشده و برچسب‌های آن مخدوش نشده باشند.

کد IMEI را بررسی کنید

کد IMEI که مخفف International Mobile Equipment Identity (به معنای شناسه بین‌المللی تجهیزات موبایل) است به خریدار و فروشنده کمک می‌کند از اصالت کالا مطمئن شوند. اصولا هر گوشی موبایلی دارای کد IMEI مختص به خود است که شامل عبارتی چند رقمی می‌شود. عمده کاربرد این کد برای تشخیص اصالت کالاست که کاربران ایرانی باید گوشی‌‌های هوشمند جدید خود را پس از خرید در سامانه همتا ثبت کنند.

بررسی کد کد imei گوشی

برای به دست آوردن کد IMEI می‌توانید از بخش تنظیمات گوشی هوشمند به بخش نرم‌افزاری یا درباره گوشی رفته و کد IMEI را مشاهده کنید. البته امکان استعلام کد از طریق درج کد #06#* در اپلیکیشن برقراری تماس وجود دارد. پس از اینکه کد را به دست آوردید با کد درج شده روی جعبه دستگاه مقایسه کنید. اگر کد IMEI به دست آمده از طریق گوشی موبایل با کد موجود روی جعبه مغایرت داشته باشد، فروشنده محصول داخل جعبه را با کالای دیگری تعویض کرده است.

استعلام اصالت گوشی از سامانه همتا

شما می‌توانید از سامانه همتا نیز استفاده کنید. به این صورت که کد #7777* را در اپلیکیشن برقراری تماس وارد کرده و از گزینه‌های به نمایش درآمده، گزینه استعلام اصالت را انتخاب کنید.

پس از انتخاب این گزینه، وارد کردن کد IMEI از شما خواسته خواهد شد. کد را وارد کرده و گزینه تایید را انتخاب کنید. سامانه همتا با ارسال پیامکی به شما اطلاعات مفیدی را از گوشی ارائه خواهد داد. درواقع اگر محصول مدنظر به‌صورت رسمی به کشور وارد شده باشد نام و مدل دستگاه به همراه نام شرکت وارد کننده به نمایش در خواهد آمد. همچنین فعال یا غیرفعال شدن گوشی با استفاده از سیم کارت ذکر خواهد شد.

استعلام اصالت گوشی از سامانه همتا

طرح رجیستری و نحوه ثبت گوشی در سامانه همتا

سخت‌افزار گوشی را بررسی کنید

سازنده یک گوشی تقلبی برای به دست آوردن سود بیشتر از سخت‌افزار ارزان‌تری استفاده می‌کند. رایج‌ترین این موارد شامل استفاده از دوربین‌های بی‌کیفیت، حذف NFC یا اجزای حسگر اثر انگشت و حتی استفاده سیستم‌عامل غیر اصل، روی تراشه‌های ارزان‌تر می‌شود. خوشبختانه امروزه دسترسی به اینترنت باعث شده به‌راحتی بتوان برگه مشخصات یک گوشی را در سایت شرکت اصلی یا دیگر سایت‌ها پیدا کرد.

ابتدا مطمئن شوید که تمام اجزای سخت‌افزاری کار می‌کنند. وای‌فای، NFC، بلوتوث، GPS و هر ویژگی دیگر گوشی را خاموش و روشن کنید. حتی شاید لازم باشد به دستگاه یا شبکه دیگری متصل شوید تا از سالم بودن آن ویژگی اطمینان حاصل کنید. می‌توانید برای اطمینان از وجود حسگر اثر انگشت به دنبال گزینه‌های آن در تنظیمات گوشی بگردید.

برنامه CPU-Z یا AnTuTu Benchmark را اجرا کنید

تراشه تقلبی یکی از مشکلات گوشی‌‌ های فیک است و به تجربه استفاده شما از گوشی آسیب می‌زند؛ بنابراین قطعا بهتر است که تراشه به کار رفته گوشی را با آنچه در مشخصات دستگاه ذکر شده، مقایسه کنید.

نصب برنامه cpu-z روی گوشی

برای این کار، نیازی به باز کردن گوشی ندارید؛ فقط باید برنامه CPU-Z را از فروشگاه گوگل دانلود کنید. CPU-Z خلاصه‌ای از امور محاسباتی و اجزای نرم‌افزاری و سخت‌افزاری دستگاه شما را در اختیارتان قرار می‌دهد که باعث می‌شود بتوانید به‌راحتی تقلبی بودن هریک از اجزا را متوجه شوید.

وقتی برنامه نصب شد، می‌توانید با باز کردن آن، جزئیات مربوط به سخت‌افزار CPU و GPU را در صفحه باز شده مشاهده کنید. اگر به این اطلاعات فنی علاقه‌ای ندارید، تب Device نام تراشه دستگاه را در زیر بخش Hardware به شما نشان می‌دهد که می‌توانید به‌سادگی، درستی آن را در برگه مشخصات گوشی بررسی کنید. همچنین مقدار رم و وضوح صفحه نمایش گوشی را نیز در این صفحه مشاهده خواهید کرد که مغایرت آن با مشخصات اصلی نشان از تقلبی بودن گوشی دارد.

یکی دیگر از اپلیکیشن‌های شخص ثالث که می‌توانید جهت تست اصل بودن گوشی از آن استفاده کنید، برنامه AnTuTu Benchmark است که عملکردی مشابه CPU-Z را به شما ارائه می‌دهد. در نهایت این نرم‌افزارها به‌صورت خودکار سخت‌افزار شما را تست می‌کنند و مطابق امتیازی که می‌دهند، قدرت دستگاه مشخص می‌شود و شما نیز با تطابق آن‌ها با مراجع معتبر به آسانی می توانید از اصل بودن دستگاه خود اطمینان حاصل کنید.

دانلود برنامه AnTuTu Benchmark

اسم و لوگوی شرکت سازنده را بررسی کنید

بیشتر شرکت‌هایی که گوشی تقلبی می‌سازند اصولا از استفاده از برند ثبت شده اصلی و لوگوی برندهای برتر گوشی موبایل در جهان اجتناب می‌کنند؛ چون اگر چنین کاری را انجام دهند، شرکت‌های مورد نظر از آن‌ها شکایت خواهند کرد. پس مجبور می‌شوند از نام و لوگویی مشابه استفاده کنند. در فهرست زیر به چند نمونه از آن‌ها اشاره می‌کنیم:

سامسونگ: Sammsung یا Samsang یا Samsong

آیفون: iPone یا iPhoon

هواوی: Hauwei یا Huawai

شیائومی: Xaiomi یا Xioami

همچنین، این شرکت‌های متقلب برای دیگر برندهای موبایل نیز از این روش استفاده می‌کنند.

ظاهر و عملکرد گوشی را چک کنید

گوشی تقلبی ممکن است ظاهری بسیار شبیه به نسخه اصلی داشته باشد؛ اما اگر با دقت به آن نگاه کنید، می‌توانید تفاوت‌ها را تشخیص دهید. همیشه در مواد مورد استفاده مانند رنگ، محل کلیدها و دکمه‌ها، نام برند، لوگو و دیگر موارد این گوشی‌ها تغییراتی وجود خواهد داشت.

آیفون فیک

گارانتی گوشی را چک کنید

گوشی‌های اصل از طریق فروشگاه‌های اینترنتی یا فیزیکی معتبر به فروش می‌رسند و همه آن‌ها حداقل 12 ماه گارانتی دارند. گوشی‌های تقلبی به هیچ عنوان گارانتی ندارند؛ چون فروشندگان پس از فروش جنس تقلبی به شما، دیگر مسئولیتی قبول نمی‌کنند و نمی‌خواهند که شما محصول فیک آن‌ها را پس دهید؛ بنابراین حتما از شرایط گارانتی گوشی جدیدی که می‌خرید اطمینان حاصل کنید.

مشخصات روی جعبه گوشی را بررسی کنید

مشخصات فنی گوشی موبایل خریداری شده را می‌توانید از قسمت پشت جعبه گوشی مشاهده کنید. سپس با رفتن به بخش Settings گوشی و وارد شدن به بخش About Phone، آن را با گوشی خود مقایسه کنید. اگر مشخصات با یکدیگر مطابقت نداشتند ممکن است گوشی شما تقلبی باشد.

نرم افزار گوشی را بررسی کنید

نرم افزار گوشی را بررسی کنید

اگر گوشی موردنظر شما آیفون است، می‌توانید قسمت نرم‌افزار آن را نیز بررسی کنید. چرا که آیفون های فیک از سیستم‌عامل اندروید استفاده می‌کنند و قادر به اجرای سیستم‌عامل انحصاری اپل یعنی iOS نخواهند بود. همچنین برای دانلود برنامه‌ها، آیفون از فروشگاه App Store استفاده می‌کند نه Play Store؛ بنابراین حتما آن را مورد بررسی قرار دهید.

سخن آخر

گزارش‌ها نشان می‌دهند که بیش از 20 درصد از گوشی‌های جهان تقلبی هستند. در این مطلب، روش‌هایی را ارائه داده‌ایم که به کمک آن‌ها می‌توانید از خرید گوشی تقلبی جلوگیری کنید. تا به حال تجربه خرید گوشی تقلبی را داشته‌اید؟ نظرات خود را با ما در میان بگذارید.

بررسی شماره سریال آیفون

اگر می‌خواهید از اصل یا فیک بودن گوشی آیفون خود اطمینان پیدا کنید، پیشنهاد می‌کنیم شماره سریال آن را بررسی کنید. برای انجام این کار کافی است وارد منوی Setting (تنظیمات) شوید و به بخش General بروید. در این مرحله باید گزینه About را انتخاب کنید تا شماره سریال آیفون را به دست آورید.

بررسی اصل بودن آیفون

در این مرحله باید به وب سایت رسمی اپل مراجعه کنید تا اصالت گوشی خود را بررسی نمایید. برای این منظور به بخش Check Coverage سایت اپل می‌روید تا شماره سریال آیفون خود را وارد کنید. اگر گوشی آیفون شما فیک باشد عبارت Invalid Serial Nubmer را مشاهده خواهید کرد و اگر آیفونتان اصل باشد و تاکنون استفاده نشده باشد، عبارت This phone has not been activated را خواهید دید.

 

پرسش‌های متداول

آیا گوشی ریفربیشد شده تقلبی است؟

خیر؛ گوشی‌های ریفربیشد شده به وسیله خود شرکت سازنده یا شرکت‌های تحت نظارت آن‌ها تعمیر و نوسازی می‌شوند و نباید آن‌ها را با گوشی‌های تقلبی، یکی دانست.

چطور می‌توان از طریق سامانه همتا از اصل بودن گوشی مطمئن شد؟

می‌توانید با وارد کردن کد #7777* به سامانه همتا بروید. از میان گزینه‌های به نمایش درآمده، گزینه «استعلام اصالت» را انتخاب و سپس کد IMEI گوشی را وارد کرده و از اصل بودن آن مطمئن شوید.

از کجا بفهمیم گوشی که خریداری کرده‌ایم اصل است؟

شما نیز می‌توانید با توجه به نکاتی که در مقاله فوق به آن‌ها اشاره کرده‌ایم و انجام آن‌ها به‌راحتی گوشی فیک را از اصل تشخیص دهید.

از چه سایتی می‌توان اصل بودن گوشی را تشخیص داد؟

با واردکردن کد IMEI گوشی خود در یکی از سایت‌های imei.info یا numberingplans.com مشخصات کامل گوشی شما نمایش داده می‌شود که این امکان را برای شما فراهم می‌کند تا اصل بودن گوشی خود را بفهمید.

تست اصل بودن گوشی به چه صورت است؟

یکی از بهترین روش‌ها استفاده از تست سخت‌افزاری برنامه Benchmark Antutu است که با کمک آن و مقایسه با مشخصات فنی اصلی دستگاه خود به‌راحتی قادر به تشخیص اصل بودن یا تقلبی بودن آن خواهید بود. 

به این مطلب امتیاز دهید!

۳.۵/۵ - (۴ امتیاز)
مطالب مرتبط

نظرات (0)

برای ثبت نظر خود وارد شوید.