بررسی دلایل پر شدن حافظه گوشی و رفع این مشکل


کالاتیک
نظرات 0
content-main-img

تا به حال پیغام «حافظه تلفن پر است» را روی گوشی هوشمند خود مشاهده کرده‌اید؟ فکر می‌کنید دلیل پر شدن بی دلیل حافظه داخلی گوشی چیست؟ در این مطلب می‌خواهیم دلایل پر شدن حافظه گوشی را مورد بررسی قرار دهیم و به روش‌هایی برای حل این مشکل بپردازیم. با کالاتیک همراه باشید.

در تبلت یا تلفن‌های هوشمند هرچقدر فضای ذخیره‌سازی کمتری داشته باشید، زمان بیشتری را باید صرف خالی کردن حافظه داخلی کنید. فرض کنید حافظه گوشی شما 32 یا 64 گیگابایت است، طبیعتا بعد از مدتی تصاویر، ویدیوها، موسیقی و اپلیکیشن‌های مختلف موجب می‌شوند با پیغام حافظه پر است مواجه شوید و احتمالا می‌دانید که این پیام می‌تواند در هر زمانی مانند چت کردن، بازی کردن یا عکسبرداری به شما نمایش داده شود و به پیامی آزاردهنده تبدیل شود. از طرفی ممکن است مدتی بعد از رفع مشکل، مجددا با این پیغام روبرو شوید؛ از این رو، ما در این مقاله قصد داریم روش مدیریت حافظه گوشی را به شما آموزش دهیم.

حافظه داخلی گوشی

همانطور که احتمالا می‌دانید، حافظه داخلی وظیفه ذخیره‌سازی اطلاعات و فایل‌های شما را به عهده دارد که میزان آن ممکن است در گوشی‌های مختلف متفاوت باشد. به عنوان مثال گوشی‌های پرچمدار طبیعتا از حافظه داخلی بالایی مانند 256 یا 512 گیگابایت بهره می‌برند، در حالی که گوشی‌های پایین رده معمولا از حافظه‌های 32 یا 64 گیگابایتی برخوردار هستند که معمولا سریع‌تر پر می‌شوند؛ کمااینکه حافظه دخیره‌سازی گوشی‌های پرچمدار نیز بالاخره فضای خالی خود را از دست می‌دهد. دلیل آن می‌تواند حجم فایل‌ها و تصاویر مختلف باشد چراکه معمولا از کیفیت بالایی برخوردار هستند بنابراین حافظه بیشتری را اشغال می‌کنند. بنابراین هر حافظه‌ای ممکن است روزی پر شود و شما به فکر دلایل پر شدن حافظه گوشی و رفع این مشکل بیفتید. همچنین پر شدن حافظه گوشی سبب هنگ کردن گوشی می شود.

حافظه داخلی

آهنگ‌ها، پادکست‌ها یا ویدیوهای قدیمی که دیگر از آن‌ها استفاده نمی‌کنید

اگر از Spotify ،YouTube Premium یا برنامه‌های مشابه دیگر استفاده می‌کنید که به شما امکان دانلود آهنگ‌ها، پادکست‌ها یا ویدیوها را می‌دهد، ممکن است فایل‌های قدیمی داشته باشید که دیگر از آن‌ها استفاده نمی‌کنید اما فضای ذخیره‌سازی را اشغال می‌کنند. بنابراین چک کردن این روش نیز خالی از لطف نیست.

دانلودهای خودکار را خاموش کنید

برخی رسانه‌های اجتماعی مانند واتس  اپ، زمانی که شخصی فایلی را برایتان ارسال می‌کند آن را به صورت خودکار ذخیره می‌کنند. به عنوان مثال اگر ویدیو یا عکسی برای شما ارسال شده باشد، در صورت روشن بودن دانلود خودکار، تلفن شما آن را در گالری ذخیره می‌کند. انجام این تغییرات فضای ذخیره‌سازی زیادی را در اختیار شما قرار می‌دهد و برای انجام آن کافی است در هر اپلیکیشنی که هستید، تلگرام، واتساپ یا برنامه‌هایی مانند اسنپ چت، وارد تنظیمات شده و گزینه دانلود خودکار را غیرفعال کنید. این تنظیمات ممکن است در برنامه‌های مختلف متفاوت باشد، برای غیرفعال کردن تنظیمات هر برنامه باید از طریق تنظیمات همان برنامه اقدام کنید.

دانلود خودکار

برنامه هایی که مورد نیاز نیستند اما نمی‌توان آن‌ها را حذف کرد

تا به حال به برنامه‌هایی که از قبل روی گوشی شما نصب شده‌اند نگاه کرده‌اید؟ احتمالا بعد از دیدن برخی از این برنامه‌ها به این فکر کرده‌اید که «وقتی از آن‌ها استفاده نمی‌کنم چرا نمی‌توانم حذفشان کنم؟»
وجود اینگونه برنامه‌ها تنها حافظه گوشی را اشغال می‌کنند و هیچ قابلیت دیگری ندارند و نمی‌توان آن‌ها به صورت کامل حذف نصب کرد. با اینکه راهی برای حذف این برنامه‌ها وجود ندارد؛ اما می‌توانید فضای اشغال‌شده توسط این برنامه‌ها را با غیرفعال کردن آن‌ها به حداقل برسانید. غیرفعال کردن یک برنامه از اجرای آن در پس‌زمینه جلوگیری می‌کند و باعث می‌شود فضای کمتری را درگیر کند.

جالب است بدانید که پر شدن حافظه گوشی موجب خاموش شدن ناگهانی گوشی سامسونگ می شود. 

پاک کردن حافظه کش

حافظه گوشی پر شده ولی اطلاعاتی را مشاهده نمی‌کنم! اکثر ما این جمله را حداقل یک بار به زبان آورده‌ایم یا از اطرافیان شنیده‌ایم. می‌خواهیم دلیل این مشکل را بررسی کنیم. یکی از مسائلی که گاهی حجم زیادی از حافظه را اشغال ‌می‌کند، حافظه کش است که به آن حافظه پنهان یا نهان نیز گفته می‌شود. اما داده‌های پنهان‌شده در این حافظه چه نوع اطلاعاتی هستند؟ فرض کنید در تلگرام یا واتساپ یک گیف ارسال کرده‌اید، حافظه کش داده مربوط به آن را در خود ذخیره می‌کند تا دفعات بعدی که وارد تلگرام می‌شوید به دانلود مجدد آن نیازی نداشته باشید.

همین امر موجب می‌شود داده‌های بسیاری در این بخش ذخیره شوند که شما با پاک کردن آن می‌توانید فضای زیادی را خالی کنید. به خاطر داشته باشید که قبل از انجام این کار از فایل‌های خود در برنامه‌هایی مانند واتساپ پشتیبان گیری کنید. برای پاک کردن حافظه کش وارد Settings سپس Apps & notifications شوید. در فهرست All apps برنامه‌های مهمی مانند واتساپ، تلگرام، مرورگرهای مختلف مانند کروم و موارد دیگر را باز کنید. در نهایت پس از انتخاب گزینه Storage، روی Clear cache کلیک کنید.

حافظه کش

انتقال اطلاعات به کامپیوتر

ممکن است بخش زیادی از حافظه گوشی شما درگیر عکس و فیلم‌های ذخیره شده باشد. از آنجایی که احتمالا دوست ندارید هیچ کدام از آن‌ها را حذف کنید، بهتر است چند وقت یکبار این فایل‌ها را به حافظه کامپیوتر یا لپ تاپ خود منتقل کنید. در این صورت حجم بسیار زیادی از فضای ذخیره‌سازی در اختیارتان قرار می‌گیرد.

ذخیره اطلاعات در فضای ابری

عکس‌ها و ویدیوها می‌توانند فضای زیادی را در بر بگیرند. به جای ذخیره آن‌ها در گوشی خود، می‌توانید از برنامه‌ای استفاده کنید که به صورت خودکار عکس‌هایی را که می‌گیرید در یک حساب آنلاین مانند Google Photos، Dropbox، Microsoft OneDrive، Flickr یا اپلیکیشن دیگری آپلود کند. علاوه بر این برنامه Google Photos به صورت پیش‌فرض روی تلفن شما نصب شده است که ذخیره‌سازی نامحدودی از عکس‌ها را ارائه می‌دهد. شما می‌توانید از طریق photos.google.com در هر رایانه‌ای به آن‌ها دسترسی داشته باشید. همین ترفند می‌تواند با فایل‌های دیگری که فضای زیادی را در دستگاه شما اشغال می‌کنند کار کند. برای مثال، می‌توانید یک مجموعه موسیقی بزرگ را در سرویسی مانند Google Play Music آپلود کنید و آن را از طریق اتصال اینترنت به دستگاه خود بازگردانید و فایل‌ها را در حافظه ابری ذخیره کنید.

سخن آخر

در مقاله فوق، راهکارهای مختلفی برای حل مشکل پر شدن حافظه گوشی ارائه داده‌ایم که امیدواریم موثر واقع شوند. با این حال توصیه می‌شود هنگام خرید گوشی هوشمند بعدی خود، حتما به میزان حافظه آن دقت کنید و مطمئن شوید فضای ذخیره کافی برای همه داده‌های خود را دارید. شما چه راه حلی برای رفع این مشکل سراغ دارید؟ نظرات خود را با ما اشتراک‌گذاری کنید.

برسش‌های متداول

ویروس پر شدن حافظه گوشی چیست؟

بدافزارهایی وجود دارند که از طریق برنامه‌های ویروسی ممکن است وارد گوشی شما شوند. این بدافزارها که به آن‌ها ویروس نیز گفته می‌شود ممکن است بخش‌های مختلف تلفن همراه شما را تحت تاثیر قرار دهند. برای رفع این مشکل می‌توانید از آنتی ویروس‌های مربوط به گوشی اندرویدی استفاده کنید. اگر موفق نشدید بهتر است گوشی خود را یک بار ریست فکتوری کنید.

بیشترین حجم حافظه گوشی را چه اطلاعاتی اشغال می‌کنند؟

بیشترین حجم حافظه گوشی را فایل‌هایی مانند تصاویر و ویدیوهای ذخیره‌شده در گالری اشغال می‌کنند.

چگونه فضای حافظه گوشی خود را آزاد کنم؟

راهکارهای مختلفی برای آزاد کردن فضای داخلی گوشی وجود دارد؛ برای مثال می‌توانید برنامه‌هایی را که استفاده نمی‌کنید، ببندید یا اپلیکیشن‌های غیر ضروری را حذف کنید. 

 

به این مطلب امتیاز دهید!

۳.۵/۵ - (۴ امتیاز)
مطالب مرتبط

خرید لوازم دیجیتال

نظرات (0)

برای ثبت نظر خود وارد شوید.