مقایسه گوشیهای سامسونگ A53 5G و شیائومی 11T
سری T شیائومی که پیشتر با نام Mi XT شناخته میشدند درواقع گوشیهای قاتل پرچمدار شیائومی محسوب میشوند. این گوشیها عموما سخت افزار مشابه پرچمداران، دوربینهای خوب و کیفیت ساخت بالایی دارند. در طرف دیگر با یک گوشی میانرده از سامسونگ سروکار داریم. سامسونگ گلکسی A53 به عنوان نسل جدید خانواده A سامسونگ پا به میدان گذاشته است. در این مقاله به مقایسه و بررسی دو گوشی پرطرفدار شیائومی 11T و سامسونگ گلکسی A53 میپردازیم و بررسی خواهیم کرد که خرید گلکسی A53 5G بهتر است یا شیائومی 11T؟
مقایسه طراحی دو گوشی Galaxy A53 و Xiaomi 11T
سری 11 شیائومی را میتوان با نحوه چینش دوربینهایشان شناسایی کرد. درواقع شرکت چینی برای محصولات خود از زبان طراحی خاصی استفاده میکند که نسبت به محصولات شرکتهای دیگر، متمایز باشند. شیائومی علاوه بر طراحی خاص به سراغ هرچه زیباتر شدن گوشی و همچنین برخورداری از ارگونومی مناسب نیز رفته است. درواقع زمانی که گوشی شیائومی 11T را در دست بگیرید، حس محصولی میانرده به شما منتقل نخواهد شد.
پنل پشتی گوشی از جنس شیشه است و لبههای خمیدهای دارد که باعث میشود در دست گرفتن گوشی شیائومی 11T آسانتر شود. ما رنگ مشکی این گوشی را بررسی کردهایم و زمانی که نور با شیشه پشت گوشی برخورد کند بازتابی شبیه به آلومینیوم صیقلی را بازتاب میکند. در پشت گوشی شاهد ماژول دوربین سهگانه در قاب مستطیلی هستیم.
همانطور که گفتیم، پنل پشتی از جنس شیشه است و همین امر باعث میشود اثر انگشت کاربر را جذب کند. البته میتوان با خرید رنگ سفید یا آبی روشن 11تی این مشکل را برطرف کرد. همچنین علامت 108 مگاپیکسلی زیر دوربین به چشم میخورد که درواقع اشاره به وضوح تصویر دوربین دارد. فریم گوشی از جنس آلومینیوم است که چنین فریمی را در کمتر محصولی در این بازه قیمتی دیدهایم.
شیائومی 11T مانند مدل بالاردهتر سری توانسته استاندارد IP53 را دریافت کند. این استاندارد به گوشی اجازه میدهد در برابر پاشش جزئی آب از خود مقاومت نشان دهد. نوبت به پنل جلویی گوشی میرسد. شیائومی در این بخش هم کم کار نکرده و گوشی 11تی را به آخرین نسل محافظهای صفحه نمایش یعنی گوریلا گلس ویکتوس(Gorilla Glass Victus) مجهز کرده است.
پنل جلویی گوشی تخت و لبههای کروی دارد. در بالای صفحه نمایش حفره کوچکی به چشم میخورد که دوربین 16 مگاپیکسلی شیائومی 11تی در آن قرار میگیرد. همچنین میتوان گفت این گوشی از حاشیههای خوبی نیز برخوردار است. در سمت راست گوشی 11تی حسگر اثر انگشت که با کلید پاور ادغام شده و دکمههای کم/زیاد ولوم دیده میشود.
سنسور اثر انگشت گوشی هوشمند شیائومی 11T عملکرد سریع و دقیقی دارد که میتواند اثر انگشت شما را در کسری از ثانیه شناسایی کند. در بالای شیائومی 11تی اسپیکر اول، درگاه اینفرارد و میکروفون ثانویه وجود دارد. همچنین بخش پایینی گوشی درگاه سیم کارت، اسپیکر دوم و میکروفون اصلی به چشم میخورد. ممکن است نبود جک 3.5 میلیمتری برای برخی آزار دهنده باشد. شیائومی برای رفع این مشکل داخل جعبه گوشی Xiaomi 11T تبدیل جک 3.5 به USB Type-C قرار داده است.
گوشی سامسونگ گلکسی A53 5G همچنان از طراحی مشابه خانواده A52 استفاده میکند. این به معنی زیبا نبودن سامسونگ A53 نیست بلکه همچنان جذابیت خاص خودش را دارد. بر خلاف نسل قبلی، گوشی A53 5G کمی کوچکتر شده و لبههایی تخت دارد که باعث میشود در دست به خوبی قرار بگیرد. پنل پشتی گلکسی A53 5G همانند انتظاری که سامسونگ داریم، جنس پلاستیک است.
سامسونگ همان ابتدا به کاربر میگوید که با محصولی میانرده سروکار دارد. پنل پشت پلاستیکی سامسونگ رنگ ماتی دارد که اثر انگشت را جذب نمیکند. ماژول دوربین چهارگانه همراه با فلش LED در قاب مستطیلی به چشم میخورد. خوشبختانه سامسونگ برآمدگی دوربین را تا حدی کاهش داد. این برآمدگی به نظر میرسد ضخامت کمتر و انحنای بیشتری دارد. فریم دور بدنه نیز از جنس پلاستیکی دارد. پنل جلویی گوشی سامسونگ A53 5G از نوع Super AMOLED است و برای محافظت هرچه بهتر از این صفحه نمایش، غول کرهای از گوریلا گلس 5 (Gorilla Glass 5) استفاده میکند.
جلوی گوشی لبههای تخت دارد که باعث میشود محافظهای صفحه به خوبی روی آن قرار بگیرند. اگر از حاشیه پایین صفحه نمایش فاکتور بگیریم، میتوان گفت پنل جلویی صفحه نمایش حاشیه مناسبی دارد. بدنه کوچکتر و باتری بزرگتر باعث میشود گوشی وزن سنگینی داشته باشد؛ اما A53 5G تنها 189 گرم وزن دارد. دوربین سلفی داخل حفرهای کوچک در بالای صفحه نمایش قرار دارد. گوشی گلکسی A53 5G توانست گواهی IP67 را دریافت کند.
در قسمت بالا و سمت چپ گوشی موردی مشاهده نمیشود. در سمت راست گوشی کلیدهای پاور و ولوم قرار دارد. پایین گوشی اسپیکر اصلی، درگاه سیمکارت و پورت شارژ Type-C دیده میشود. برای تامین امنیت گوشی دو روش اثر انگشت اپتیکال داخل صفحه و تشخیص چهره در نظر گرفته شده است. حسگر اپتیکال اثر انگشت به خوبی کارش را انجام میدهد و سرعت شناسایی بالایی دارد. بخش طراحی ایرادی نمیتوان به دو گوشی شیائومی 11تی و سامسونگ A53 5G گرفت. هر دو گوشی کیفیت ساخت خوبی دارند. بیشتر بحث سلیقه کاربر اینجا مطرح میشود که کدام را انتخاب کند.
مقایسه صفحه نمایش Samsung Galaxy A53 5G و Xiaomi 11T
شیائومی صفحه نمایش 6.67 اینچی از نوع AMOLED با تراکم پیکسلی 395 برای 11تی در نظر گرفته است. این صفحه نمایش رزولوشن فول اچدی دارد که از نرخ نوسازی تصویر 120 هرتزی تطبیقی و نرخ نمونه برداری لمسی 480 هرتزی پشتیبانی میکند. همچنین نمایشگر گوشی Xiaomi 11T توانایی پخش یک میلیارد رنگ و پشتیبانی از گاموت رنگی DCi-P3 را دارد. البته به فناوری تصویر +HDR10 نیز مجهز شده است. نمایشگر گوشی 11T روشنایی قابل قبولی دارد.
این صفحه نمایش توانست در بررسی به عمل آمده از سوی ما در حالت دستی به 498 نیت و حالت خودکار به 798 نیت رسید؛ میتوان نتیجه گرفت که خوانایی خوبی در محیطهای باز ارائه میدهد. در ابتدا گفتیم شیائومی Mi 11T صفحه نمایشی تطبیقی دارد. اما واژه تطبیقی مناسب این گوشی نخواهد بود. چونکه تنها بین 120 و 60 هرتز جابجا میشد.
گوشیهای سامسونگ همیشه به داشتن پنلهای امولد خوب شناخته میشوند. این قضیه برای A53 5G نیز صدق میکند. صفحه نمایش 6.5 اینچی سامسونگ گلکسی A53 5G رزولوشن +Full HD در کنار تراکم پیکسلی 405 پیکسل بر اینچ دارد. از دیگر قابلیتهای این نمایشگر میتوان به نرخ نوسازی 120 هرتزی آن اشاره کرد.
صفحه نمایش سامسونگ A53 5G در حالت دستی 427 نیت و حالت خودکار 830 نیت میتواند روشن شود. در نتیجه برای استفاده در محیطهای باز و روشن بسیار مناسب خواهد بود. متاسفانه نمایشگر A53 5G قابلیت تطبیق پذیری خودکار ندارد و تنها بین گزینههای 120 و 60 هرتزی قابلیت انتخاب دارد. برگ برنده نمایشگر شیائومی 11T پوشش 1 میلیارد رنگی و استاندارد +HDR10 است و نرخ نمونه برداری لمسی 480 هرتزی، در طرف دیگر صفحه نمایش A53 روشنایی و خوانایی بالاتری در محیطهای باز و روشن دارد. با توجه به نوع استفادهتان کدامیک را انتخاب خواهید کرد؟
مقایسه عملکرد و سخت افزار گوشی شیائومی 11تی و سامسونگ گلکسی A53 فایوجی
گوشی هوشمند شیائومی 11T در زمان عرضه با اندروید 11 و رابط کاربری MIUI نسخه 12.5 داشت. اما اکنون اندروید 12 و MIUI 13 دارد. شیائومی به تازگی اعلام کرده این گوشی سه سال آپدیت اندروید و 4 سال بهروزرسانی امنیتی دریافت خواهد کرد. از آنجایی که تلفن همراه شیائومی 11تی پنل امولد دارد از قابلیت AOD (Always-On Display) پشتیبانی میکند. مانند تمامی دستگاههای شیائومی به همه برنامهها در صفحه اصلی دسترسی دارید.
البته گزینه فعال کردن App Drawer نیز وجود دارد. برخلاف هجمههای منفی نادرستی که پیرامون گوشیهای شیائومی و رابط کاربری میوای گفته میشود، در زمان بررسی ما هیچگونه لگ، کندی و باگی مشاهده نکردیم و تمامی دستورات به خوبی انجام میشد. میوای 13 نسبت به نسخه قبلی بسیار پویاتر شده و امکانات شخصی سازی بسیاری را به کاربر میدهد؛ اما هنوز جای کار بیشتری دارد.
در طرف دیگر گوشی سامسونگ A53 5G اندروید بهروزتری دارد. این دستگاه با اندروید 12 و نسخه رابط کاربری OneUI 4.1 روانه بازار شده است. در اقدام جالب توجهی سامسونگ اعلام کرد که دستگاههای میانرده و پرچمدار 2022 این کمپانی تا 5 سال آپدیت دریافت میکنند. رابط کاربری وان یوای پویایی و جذابیت بصری بالایی دارد. قابلیتهای شخصی سازی متنوعی به کاربر ارائه میدهد.
گشت و گذار داخل محیط گوشی به خوبی انجام میشود و اثری از باگ و کندی دیده نمیشود. از ویژگیهای جالب و جدید One UI 4.1 امکان تطبیق کردن رنگ پالت رنگی گوشی است. برای مثال هنگامی که والپیپر رنگی انتخاب میکنید میتوانید تمامی آیکونها، محیط کاربری را به رنگ خاکستری تبدیل کنید. اگر دنبال گوشی با رابط کاربری جذاب و پایدارتر هستید و میخواهید دستگاهتان آپدیتهای بیشتری دریافت کند، پیشنهاد ما خرید سامسونگ A53 5G است.
نوبت به بخش سخت افزار گوشی 11تی میرسد. شیائومی 11تی به تراشه قدرتمند شرکت مدیاتک Dimensity 1200 مجهز شده است. این تراشه از معماری 6 نانومتری بهره میبرد. وظیفه پردازش امور گرافیکی را GPU مدل Mali-G77 MC9 بر عهده دارد. گوشی هوشمند شیائومی مدل 11T حافظه سریع UFS 3.1 و در حافظههای 128 و 256 گیگابایتی همراه با 8 گیگابایت حافظه رم عرضه میشود.
انجام کارهای معمولی و روزمره بسیار خوب و سریع اتفاق میافتد. در بازیها نیز عملکرد پایداری دارد و کمتر داغ میشود. دایمنسیتی 1200 در بخش تک هستهای تست GeekBench 5 به امتیاز 742 رسید. در قسمت چند هستهای که مخصوص کارهایی با پردازش سنگین است، امتیاز 2834 را کسب کند. به طور سادهتر بخواهیم بگوییم، شیائومی 11تی از پوکو F3 ضعیفتر و از 11لایت NE قویتر است.
سامسونگ، گوشی A53 5G را به تراشه ساخته شده توسط خودش مجهز میکند. این چیپست اگزینوس 1280 نام دارد و براساس معماری 5 نانومتری ساخته میشود. پردازنده سامسونگ A53 5G نسبت به نسل قبلی یعنی A52S قدرت کمتری دارد؛ اما پایداری و مدیریت دمای بسیاری خوبی از خود نشان میدهد.
Exynos 1280 در بخش تک هستهای در تست گیک بنچ 5 با دریافت امتیاز 743 عملکردی تحسین برانگیز از خودش نشان میدهد.
این گوشی برای تمامی کارهای روزمره بسیار مناسب است. در بخش چند هستهای متاسفانه عملکردی ضعیف نشان میدهد. پردازنده گرافیکی Mali-G68 قدرتی پردازش مناسبی دارد. در کل گوشی A53 5G در بخش سخت افزار ضعیف نیست بلکه نسبت به نسل قبلی A52s 5G کمی پسرفت دارد. در کل امتیاز بخش سخت افزار به گوشی شیائومی 11T میرسد. اگر از گوشی استفاده سبکی دارید A53 5G گزینه خرید مناسبی است؛ در غیر این صورت برای بازی و امور مولتیتسکینگ شیائومی 11تی گزینه خرید مناسبی خواهد بود.
مقایسه دوربین میان دو گوشی Samsung Galaxy A53 5G و Xiaomi 11T
سریهای T شیائومی همیشه دوربینهایی قدرتمند داشتند. دوربین گوشی 11T با 11T Pro ستاپ یکسانی دارند. این دوربین سهگانه شامل سنسور بزرگ 108 مگاپیکسلی، اولتراواید و تله ماکرو میشود. دوربین اصلی از حسگر 108 مگاپیکسلی ISOCELL HM2 ساخته شرکت سامسونگ استفاده میکند. این حسگر دریچه دیافراگم f/1.75، سایز سنسور 1/1.52 اینچ و سایز پیکسل 0.7 میکرومتری دارد. دوربین دوم حسگر 8 مگاپیکسل متعلق به شرکت سونی که از گشودگی لنز f/2.2 بهره میبرد.
دوربین سوم برای عکسبرداری ماکرو استفاده میشود. این دوربین به سنسور 5 مگاپیکسلی سامسونگ مجهز شده است. از دیگر مشخصات این دوربین میتوان به سایز سنسور 1/5 اینچ، اندازه پیکسل 1.12 میکرومتر، فاصله کانونی 50 میلیمتر و دریچه دیافراگم f/2.4 اشاره کرد. برای عکاسی سلفی گوشی شیائومی 11T به حسگر 16 مگاپیکسلی ساخت کمپانی OmniVISION اتکا میکند. همچنین این دوربین فوکوس خودکار ندارد.
عکاسی در روز با گوشی شیائومی 11تی بسیار لذت بخش خواهد بود؛ زیرا تصاویر ثبت شده با دوربین اصلی جزئیات بالایی دارد. رنگهای اشباع شده به نظر میرسند اما آنقدر زیاد نیست که عکس حالتی غیرطبیعی به خود بگیرد. بالانس نور سفید دقیق و رنج دینامیکی خوبی نیز دارد. میتوانید با حالت 108 مگاپیکسلی نیز عکاسی کنید. تصاویر ثبت شده در این حالت جزئیات بیشتری و حجم بالاتری دارند.
برخلاف انتظارات از دوربین اولتراواید، 11T عملکرد خوبی دارد. عکسها با شارپی و جزئیات بالا، گستره دینامیکی خیلی خوب ثبت میشوند؛ اما رنگها کمی حالت بی روح میگیرند. عکس برداری در شب هم بدون مشکل دنبال میشوند. با توجه به برچسب قیمتی که گوشی Xiaomi 11T دارد، میتوان گفت واحد پردازش تصویر کارش را به خوبی انجام میدهد. همچنین دوربین 5 مگاپیکسلی این گوشی میتواند عکسهای با کیفیت خوب بگیرد. عکاسی سلفی عملکرد نا امیدکنندهای از خود بهجا میگذارد. تصاویر ثبت شده جزئیاتی درخور سنسور 16 مگاپیکسلی ندارد. اگر دوربین سلفی برایتان اهمیت بالایی دارد، پیشنهاد میکنیم Xiaomi 11T را نخرید.
اگر به یاد داشته باشید. سامسونگ A52s 5G یکی از بهترین دوربینهای سال 2021 در بخش میانردهها را به خود اختصاص داده بود. آیا گوشی سامسونگ A53 5G میتواند همانند نسل قبلیاش این موفقیت را تکرار کند؟ سامسونگ گلکسی A53 5G از ماژول دوربین چهارگانه بهره میبرد. دوربین اصلی A53 5G از سنسور 64 مگاپیکسلی با گشودگی لنز f/1.8 که در A52s 5G نیز وجود دارد، استفاده میکند. دوربین دوم حسگر 12 مگاپیکسلی و دریچه دیافراگم f/2.2 است.
برای ماکروگرافی به دوربین 5 مگاپیکسلی با دیافراگم f/2.4 اتکا دارد. عکاسی پرتره هم به لطف سنسور 5 مگاپیکسلی عمق سنج امکان پذیر میشود. تصاویر خروجی از دوربین اصلی بسیار خوب بوده و جزئیات مناسبی دارند. برای یک میانرده نویزی در فضاهای باز دیده نمیشود. همچنین از گستره دینامیکی خیلی خوبی برخوردار است. دوربین اولتراواید عکسهای قابل قبولی ثبت میکند. لازم به ذکر است رنگها نسبت به دوربین اصلی طبیعیتر هستند. با گوشی سامسونگ A53 5G میتوانید ماکروهایی باجزئیات و رنگهای خوبی ثبت کنید. توجه داشته باشید که این لنز فوکوس خودکار ندارد و باید برای خروجی عکسها کمی صبر داشته باشید.
گوشی گلکسی A53 5G با توجه به سنسور 32 مگاپیکسلی که دارد، میتواند سلفیهای باکیفیتی بگیرد. جزئیات کافی وجود دارد و عمل حذف نویز به خوبی انجام میشود. عکاسی در شب توسط دوربین اصلی به خوبی انجام میپذیرد. البته همه اینها مدیون پردازنده نسل جدید است.هردو گوشی شیائومی 11T و Galaxy A53 5G میتوانند ویدیوهایی با حداکثر کیفیت 4K با 30 فریم بر ثانیه ثبت کنند. اما شیائومی 11T میتواند فیلمهایی با کیفیتتری همچنین رنگهای طبیعیتری ثبت کند. عملکرد دوربین دو گوشی با نگاهی منصفانه یکسان است. اما در کل شیائومی 11T عکسهایی طبیعیتری ثبت میکند. بجز بخش سلفی که واقعا عملکرد ضعیف از خود نشان میدهد.
مقایسه باتری و شارژ گوشیهای سامسونگ A53 5G و شیائومی 11T
گوشی هوشمند شیائومی 11تی از یک باتری 5000 میلیآمپرساعتی بهره میبرد. این گوشی توانست در بررسیها به امتیاز 98 دست یابد. سادهتر بخواهیم بگوییم. این گوشی میتواند با استفاده متناسب تا یک روز دوام بیاورد. شیائومی 11T به لطف شارژر سریع 67 واتی بسیار سریع میتواند پر شود. طبق گفتههای شیائومی این گوشی تنها به 41 دقیقه نیاز دارد تا به 100 درصد شارژ برسد. البته با خرید Xiaomi 11T شارژ 67 واتی نیز داخل جعبه به صورت استاندارد دریافت خواهید کرد.
در طرف دیگر حجم باتری سامسونگ A53 5G نسبت به نسل قبلی 500 میلیآمپر افزایش داشته که همین درکنار پردازنده بهینه 5 نانومتری میتواند شما را تا 1.5 روز از پریز برق دور نگهدارد. گلکسی A53 5G با حداکثر توان 25 وات شارژ شود که در زمان 30 دقیقه A53 را 45 درصد شارژ میکند. اینطور به نظر میرسد که سامسونگ از رقبایش در بخش شارژر و توان شارژر عقب افتاده است؛ خصوصا که تصمیم گرفت در سال 2022 از سری A33 به بعد شارژرها نیز از جعبه گوشی حذف کند.
سخن آخر
انتظارات از سامسونگ با توجه به موفقیتها و فروش خوبی که A52s 5G تجربه کرد، بالا رفته است. سامسونگ A53 در کل توانایی خوبی از خود نشان میدهد البته تا زمانیکه نخواهید با گوشی بازیهای سنگین را تجربه کنید. تلفن همراه شیائومی در بخش دوربین پشت، سخت افزار، اسپیکر، سرعت شارژ بسیار بهتر از گلکسی A53 عمل میکند. از نظر شما کدام گوشی بهتر است؟ برایمان در بخش کامنت بنویسید.
پرسشهای متداول
گوشی Xiaomi 11T چندسال آپدیت دریافت خواهد کرد؟
طبق آخرین اخبار منتشر شده از سوی شرکت شیائومی، شیائومی 11T تا 3 سال بهروزرسانی دریافت میکند.
تراشه سامسونگ گلکسی A53 5G چیست؟
گوشی هوشمند سامسونگ A53 5G از آخرین نسل تراشههای سامسونگ استفاده میکند. نام این چیپست 4 نانومتری اگزینوس 1280 است.
برای عکاسی ماکرو کدام یک از گوشیهای شیائومی 11 تی و سامسونگ A53 5G بهتر است؟
گوشی هوشمند Xiaomi Mi 11T به دلیل داشتن لنزی باز و فوکوس خودکار ماکروهایی بهتر از Galaxy A53 5G ثبت میکند.
به این مطلب امتیاز دهید!
مطالب مرتبط |