10 روش برای حل مشکل قطعی اینترنت
اینترنت فناوری که تمامی جنبههای زندگی ما را فرا گرفته است و میتوان گفت بدون داشتن اینترنت، نمیتوانیم به برخی از کارهای روزمرهمان برسیم. در مقاله پیش رو 10 روش برای حل مشکل قطعی اینترنت بازگو کردهایم که بتوانید خودتان در خانه سرویس اینترنت خود را به حالت قبلی بازگردانید. اگر روشهای زیر مشکلتان را حل نکرد، بهتر است از ارائه دهنده اینترنتان درخواست پشتیبانی کنید. با کالاتیک همراه باشید.
روشهای حل مشکل قطعی اینترنت
قطع شدن دسترسی به اینترنت میتواند دلایل مختلفی داشته باشد. برخی از این مشکلات میتواند بر اساس ایرادات نرم افزاری، سخت افزاری و شبکه باشند. در ادامه 10 روش برای حل مشکل قطع اینترنت را توضیح دادهایم.
مطمئن شدن از قطعی اینترنت
برخی از مواقع مشکل از اتصال اینترنت شما نیست. اگر هنگام وارد شدن به سایت با مشکل مواجه هستید، احتمالا سرور وب سایتتان به مشکل خورده است. میتوانید برای مطمئن شدن درباره سایت مورد نظر سرچ کنید یا شبکههای اجتماعی آن را چک کنید. روش دیگر، استفاده از سرویس سایت Downfor.io است. با وارد کردن آدرس سایت مورد نظرتان، این سایت داون بودن آن را به شما نمایش میدهد.
شبکه محلی خود را بررسی کنید
اگر از سالم بودن سرور سایتتان مطمئن هستید؛ شبکه محلی میان دستگاه و سخت افزار شبکه خود را بررسی کنید. در گوشه پایین، سمت راست صفحه نمایشتان چه در ویندوز چه مک آیکونی وجود دارد که نوع اتصالتان را نمایش میدهد. گوشیهای هوشمند فقط آیکون وای فای دارند. آیکون وای فای در بالا صفحه قرار میگیرد. اگر نمایش داده نمیشود به تنظیمات بروید و از آنجا سعی کنید به وای فای وصل شوید. چنانچه به وای فای متصل هستید ولی اینترنتتان کار نمیکند، میتوان گفت مشکلی در اتصال آنلاین شما وجود دارد؛ اگر در پیدا کردن نام شبکه مشکل دارید، روترتان خراب شده است.
ریست کردن اتصال وایرلس
گاهی اوقات به نظر میرسد برخی از دستگاهها متصل به Wi-Fi متصل نمیشود. یکی از روشهایی که میتواند اتصال محلیتان را دوباره فعال کند. در این صورت، ریست کردن تنظیمات مودم راه حلی مطمئنی است. دستگاهتان از اطلاعات ذخیره شده سعی میکند، دوباره به مودم وصل شود. اگر با ارور مواجه شدید، گزینه فراموشی وای فای را انتخاب کرده و دوباره رمزتان را وارد کنید.
کابلهای خود را بررسی کنید
اگر از کابل لن (LAN) برای متصل شدن به اینترنت استفاده میکنید از نحوه اتصال مطمئن شوید. یکبار کابل را درآورده و دوباره جا بزنید. چنانچه مشاهده کردید، کابل آسیب دیده پیشنهاد میشود کابل خود را عوض کنید. احتمال زیاد مشکل شما برطرف میشود.
ری استارت کردن دستگاه
برخی مواقع مشکلات نرم افزاری باعث میشوند که گوشی یا کامپیوتر نتوانند به اینترنت متصل شوند به همین دلیل پیشنهاد میکنیم یکبار دستگاهتان را ری استارت کنید. اگر نرم افزاری از اتصال شما جلوگیری میکند با ری استارت کردن آن برنامه بسته میشود. گاهی اوقات خاموش و روشن کردن دستگاه مشکلات بسیاری را حل میکند.
از سالم بودن مودم یا کارت شبکه مطمئن شوید
مودمها، روترها و کارتهای شبکه هر کدام طول عمر مشخصی دارند و با گذشت زمان ضعیف شده و ممکن است به صورت ناگهانی خاموش شوند. اگر اتصالتان به مودم قطع شد؛ احتمال دارد مودمتان خاموش شده باشد. اکثر کاربران داخل ایران از خطوط مسی و سوکت تلفن برای اینترنت استفاده میکنند. به همین جهت میتوانید سراغ پریز تلفن رفته و از محکم بودن اتصالتان مطمئن شوید.
مطلب مرتبط:
رفع مشکل اینترنت شیائومی
ریبوت کردن مودم
سخت افزارهای شبکه گاهی به مشکل میخورند. این مشکلات عمدتا میتواند موقع داغ شدن باشد. راه حل چیست؟ بهترین راه حلی که میتوان ارائه کرد؛ خاموش کردن دستگاه به مدت 30 ثانیه تا 1 دقیقه است. این فرایند که چرخه نیرو (Power Cycle) نام دارد، این حالت به دستگاه اجازه میدهد کاملا دشارژ شده و از نو شروع به کار کند.
اتصال اینترنت را در مودم بررسی کنید
وارد شدن به محیط مودم میتواند مشکل اتصال شما را نمایش دهد. باید نام کاربری مودم و رمز ورود به آن را وارد کنید. در اکثر مواقع یوزرنیم و رمزتان admin است. برای وارد شدن به محیط تنظیمات مودم باید آدرسش را وارد کنید که روی مودم نوشته شده است.
بعد از وارد شدن به تنظیمات مودم وارد تب Advanced شوید. در این صفحه به شما اطلاعاتی درباره ارورهای که روترتان با آن مواجه شده نمایش داده میشود. میتوانید این کدها را در گوگل سرچ کنید یا از ارائه دهنده اینترنت خود بپرسید. با توجه به متفاوت بودن مودمها و روترها نمیتوانیم اطلاعات جامعتری ارائه دهیم. اگر گزارشها خطایی به شما نمایش نمیدهند، میتوان نتیجه گرفت که دیوایستان با مشکل روبرو است.
دستگاههای مختلفی امتحان کنید
یکی از روشهای عیب یابی اینترنت، استفاده از دستگاههای مختلف است. به این صورت که به شبکه خود از طریق دستگاهی دیگر متصل شوید. اگر نتیجه با دستگاه اولیه یکسان بود؛ احتمال زیاد اینترنتتان خراب شده و بهتر است با اپراتور اینترنت خود صحبت کنید. اگر با دستگاه دیگر توانستید به اینترنت متصل شوید، احتمالا گوشی یا لپ تاپتان مشکلات نرم افزاری، سخت افزاری یا شبکه دارد که از متصل شدن جلوگیری میکند. البته برای حل این مشکلات راه حلهایی نیز وجود دارد که شامل تغییر DNS، خاموش کردن فایروال و اسکن بدافزار است.
مطلع کردن اپراتور ISP
اگر با روشهای بالا مشکلات همچنان پابرجا است، پیشنهاد میکنیم با ارائه دهنده اینترنتتان تماس بگیرید. اپراتور نیز احتمالا از روشهای بالا برای مطمئن شدن از مشکل و ایرادات استفاده خواهد کرد.
سخن آخر
نداشتن اینترنت میتواند بسیار آزاردهنده باشد. در مقاله 10 روش قطعی اینترنت، روشهایی کارآمد و مهم برای عیب یابی قطعی اینترنت بازگو کردهایم تا بتوانید قبل از تماس با اپراتور ارائه دهنده اینترنت مشکلتان را حل کنید. نظرات و پیشنهادهایتان را برایمان بنویسید.
پرسشهای متداول
خاموش شدن مداوم مودم چه دلیلی دارد؟
هر قطعه الکترونیکی عمر مفید خود را دارد. این قاعده برای مودمها نیز صدق میکند. اگر مودمتان خاموش میشود، احتمالا مودمتان در شرف خراب شدن است.
اولین راه حل برای رفع قطعی اینترنت چیست؟
اگر از فعال بودن سرور سایت مطمئن هستید، بهتر است که مودمتان را یکبار به مدت 30 ثانیه تا 1 دقیقه خاموش کنید سپس روشن کنید تا هر مشکل نرم افزاری که دارد بر طرف شود.
آیا کابل لن میتواند در نحوه اتصال تاثیر گذار باشد؟
بله. اگر کابل لن به درستی داخل درگاه قرار نداشته یا دچار شکستگی شده باشد، ممکن است روی اتصال شما به اینترنت تاثیر بگذارد و گاهی ارتباطتان را از دست بدهید.
به این مطلب امتیاز دهید!
مطالب مرتبط |