کنسول خانگی بخریم یا لپ تاپ گیمینگ


کالاتیک
نظرات 0
content-main-img

برای هر گیمری مهم است که بازی‌ های روز را تجربه کند؛ اما پلتفرم مدنظر برای اجرای بازی‌ های ویدئویی نیز اهمیت دارد. در حال حاضر پلتفرم‌های مختلفی برای گیمینگ وجود دارد که می‌توان به رایانه شخصی (PC)، کنسول خانگی، کنسول دستی، لپ تاپ گیمینگ و حتی تبلت و گوشی هوشمند اشاره کرد. با این حال،‌ هر یک از این پلتفرم‌ها دارای مزایا و معایبی هستند که همین امر می‌تواند تاثیر مستقیم روی خرید لپ تاپ گیمینگ یا خرید کنسول بازی بگذارد. به همین منظور و برای راحتی کار علاقه‌مندان به بازی‌های ویدئویی می‌خواهیم کنسول خانگی را با لپ تاپ گیمینگ مقایسه کنیم به این پرسش، پاسخ درستی دهیم که کنسول خانگی بخریم یا لپ تاپ گیمینگ؟

در ابتدا باید بگوییم با اینکه قرار است لپ تاپ گیمینگ را با کنسول بازی مقایسه کنیم، اما هر یک از این دو در دسته‌بندی‌های مختلفی خلاصه می‌شوند. درواقع لپ تاپ گیمینگ دارای تنوع بسیاری از نظر قیمت و برند است، اما تمامی این لپ تاپ های گیمینگ مبتنی بر سیستم عامل ویندوز هستند و اجازه می‌دهند به انبوهی از بازی‌های جدید و قدیمی دسترسی داشته باشید.

در طرف دیگر، کنسول های بازی قرار دارند. در حال حاضر سه شرکت بزرگ در صنعت تولید کنسول بازی دست دارند که شامل مایکروسافت با سری کنسول های ایکس باکس، سونی با سری کنسول های پلی استیشن و نینتندو نیز با کنسول های خانگی خود می‌شوند در ادامه به بررسی پاسخ سوال کنسول بازی بخریم یا لپ تاپ گیمینگ می‌پردازیم.

نبرد پلتفرم‌ها: کنسول خانگی برای بازی بهتر است یا لپ تاپ گیمینگ

لپ تاپ گیمینگ بهتر است یا کنسول خانگی

آنچه در مقدمه اشاره کردیم شاید ساده به نظر برسد، اما تفاوت‌های مهمی را بین کنسول های خانگی و لپ تاپ های گیمینگ نشان می‌دهد. در حالی که لپ تاپ های گیمینگ تنها تحت پلتفرم ویندوز در دسترس هستند، اما هر یک از کنسول های ذکر شده از پلتفرم اختصاصی خود استفاده می‌کنند و نمی‌توان برای مثال بازی ساخته شده برای کنسول پلی استیشن را روی کنسول دیگری اجرا کرد.

لپ تاپ ها درواقع تحت یک پلتفرم یعنی سیستم عامل ویندوز هستند و هر بازی که برای پلتفرم ویندوز ساخته شده باشد روی لپ تاپ ها قابل اجرا خواهد بود؛ مگر اینکه تحت یکی از دو شرایطی قرار گیرد که در ادامه توضیح خواهیم داد. در حالت اول ممکن است بازی به قدری قدیمی باشد که روی نسخه جدیدتر ویندوز نتوان آن را اجرا کرد و در حالت دوم نیز لپ تاپ گیمینگ از نظر سخت افزاری توان اجرای بازی را ندارد.

در حالت اول می‌توان از شبیه‌سازها برای اجرای بازی‌های قدیمی استفاده کرد، اما حالت دوم تنها یک راه حل دارد و آن نیز خرید لپ تاپ با مشخصات سخت افزاری بهتر است. با این حال تنوع بازی‌های ساخته شده برای پلتفرم ویندوز به حدی زیاد است که مجموع بازی‌های منتشر شده برای کنسول‌های خانگی به آن تعداد نمی‌رسد.

کنترلرهای کنسول های خانگی

موضوعی که اشاره کردیم برای کنسول های خانگی فرق دیگری نیز دارد. کنسول های خانگی به نسل‌های مختلفی تقسیم می‌شوند و هر نسل از عناوینی مخصوص به خود برخوردار است. درواقع سیاست شرکت‌های فروشنده برای فروش هرچه بهتر محصولاتشان سبب شده تا شاهد باشیم که برخی از نسل‌های کنسول های بازی از عناوین ساخته شده برای نسل گذشته پشتیبانی نکنند.

البته این موضوع در نسل جدید کنسول های خانگی پلی استیشن 5 و ایکس باکس سری اس و ایکس باکس سری ایکس کمی متفاوت شده است. به این صورت که هر سه قادر به اجرای بازی های منتشر شده برای کنسول نسل قبلی یعنی پلی استیشن 4 و ایکس باکس وان هستند.

مقایسه لپ تاپ گیمینگ و کنسول بازی از نظر تنوع بازی های ویدیویی

در بخش پلتفرم‌ها توضیح دادیم که لپ تاپ گیمینگ نسبت به کنسول های خانگی از تنوع بازی بیشتری برخوردار است، اما این موضوع به معنی برتری کامل لپ تاپ گیمینگ بر کنسول های بازی نیست. درواقع مشخصات سخت افزاری ثابت برای کنسول‌های خانگی به مزیت بزرگی تبدیل شده است و توسعه‌دهندگان بازی‌های کنسولی می‌دانند دقیقا با چه سخت افزاری طرف هستند و تمام تلاششان را می‌کنند تا بهترین نتیجه را در اجرای بازی‌ها بگیرند.

این موضوع ولی برای لپ تاپ های گیمینگ کمی متفاوت است. درواقع تنوع بیش از حد سخت افزار لپ تاپ ها باعث می‌شود توسعه‌دهندگان چالش بیشتری در هماهنگ‌سازی بازی با سخت افزار متفاوت داشته باشند تا بازی مدنظر در بهترین حالت اجرا شود. شاید همین امر نیز باعث شده باشد که بازی های انحصاری کنسول های خانگی از محبوبیت بسیاری برخوردار شوند و گیمرهای PC و لپ تاپ گیمینگ به دنبال تجربه بازی های انحصاری کنسول های خانگی باشند.

این مطلب را هم بخوانید:
بهترین هدست گیمینگ 2024

سرویس های اشتراکی بازی ؛ کنسول خانگی بخریم یا لپ تاپ گیمینگ؟

باید گفت از نظر سرویس های اشتراکی، کفه ترازو به سمت لپ تاپ گیمینگ می‌رود. با وجود اینکه کنسول های خانگی ایکس باکس سری اس و سری ایکس دارای سرویسی به نام ایکس باکس گیم پس هستند و برای کاربران پلی استیشن 5 نیز سرویس پلی استیشن پلاس معرفی شده است، اما سرویس گیم پس و پلی استیشن پلاس روی لپ تاپ های گیمینگ قابل دسترس هستند.

تجربه بازی روی لپ تاپ گیمینگ

سرویس گیم پس نسخه‌ای مخصوص به کامپیوتر شخیص و لپ تاپ گیمینگ دارد که عناوین موجود در این سرویس را می‌توان هم روی دستگاه دانلود و اجرا کرد و هم می‌توان بازی‌های دلخواه را استریم کرد. سرویس پلی استیشن پلاس نیز به کاربران اجازه می‌دهد بازی‌ها را روی لپ تاپ گیمینگ به‌صورت استریم تجربه کنید.

نکته جالب این است که لپ تاپ گیمینگ از سرویس‌های دیگری نیز برخوردار است که عملکردی شبیه به سرویس گیم پس دارند و مجموعه‌ای از بازی‌ها را در قبال پرداخت حق اشتراک ماهیانه در اختیار گیمرها قرار می‌دهند. با این حساب می‌توان گفت برتری از نظر سرویس‌های بازی با لپ تاپ گیمینگ است تا کنسول های بازی.

جابه‌جایی ؛ مقایسه کنسول بازی با لپ تاپ گیمینگ

کنسول های نسل نهمی

بسیاری از گیمرها علاقه دارند که در هر زمان امکان تجربه بازی مورد علاقه‌شان را داشته باشند. درواقع به همین علت کنسول های دستی ساخته شدند و این روزها نیز شاهدیم که بازی‌های مخصوص گوشی هوشمند و تبلت در حال گسترش هستند. همین امر نیز سبب شده تا لپ تاپ های گیمینگ برتری خاصی نسبت به کنسول های خانگی و حتی کامپیوترهای رومیزی داشته باشند.

شما می‌توانید هر لحظه که خواستید با لپ تاپ گیمینگ به تجربه جدیدترین بازی‌ها بپردازید و از تجربه آن‌ها لذت ببرید. البته نکته‌ای که وجود دارد کیفیت بازی‌هاست. درواقع گیمرها عناوینی را می‌توانند روی لپ تاپ گیمینگ تجربه کنند که امکان اجرای آن هنوز روی گوشی، تبلت یا کنسول دستی وجود ندارد.

عدم امکان جابه‌جایی یکی از بزرگ‌ترین نقاط ضعف کنسول های بازی است. درواقع کنسول ها نیاز دارند که متصل به تلویزیون باشند و از برق شهری انرژی لازم خود را تامین کنند. همین دو مولفه سبب شده تا امکان جابه‌جایی کنسول های بازی وجود نداشته باشد. البته چندی پیش نینتندو کنسول سوییچ را معرفی کرد که کنسول هیبریدی است و هم می‌توان آن را به تلویزیون متصل کرد و هم به لطف صفحه نمایش و باتری که دارد، می‌تواند نقش کنسول دستی را ایفا کند.

امکان ارتقای سخت افزاری ؛ لپ تاپ گیمینگ یا کنسول خانگی

هرچه کامپیوترهای رومیزی از نظر ارتقاپذیری دست کاربر را باز می‌گذارند، لپ تاپ گیمینگ و کنسول خانگی در این زمینه محدودیت دارند. البته شرایط برای لپ تاپ گیمینگ کمی فرق دارد. شما می‌توانید میزان حافظه رم را در لپ تاپ گیمینگ افزایش دهید یا حافظه داخلی با ظرفیت بیشتر استفاده کنید؛ اما کنسول های بازی تنها امکان افزایش ظرفیت حافظه ذخیره‌سازی را در اختیارتان قرار می‌دهند. باید گفت حتی امکان افزایش ظرفیت حافظه رم نیز برتری خاصی را در اختیار دارندگان لپ تاپ گیمینگ قرار نمی‌دهد، زیرا امکان ارتقای پردازنده مرکزی و گرافیکی وجود ندارد.

مقایسه سخت افزار لپ تاپ گیمینگ با کنسول های بازی

تنوع لپ تاپ گیمینگ

در ادامه می‌خواهیم کمی در مورد سخت افزار لپ تاپ های گیمینگ و کنسول های بازی صحبت کنیم تا متوجه شویم از نظر مولفه‌های مختلف،‌ برتری با کدام است.

فریم بر ثانیه (FPS)

لپ تاپ گیمینگ: همانطور که در بخش بازی اشاره کردیم، بازی‌های ویدئویی برای اجرا با عملکرد دقیقی روی لپ تاپ های گیمینگ ساخته نمی‌شوند و دلیل آن نیز تنوع گسترده سخت افزاری است. به همین علت مولفه‌هایی مانند فریم بر ثانیه به‌صورت آنلاک هستند تا لپ تاپ با توجه به توان سخت افزاری خود و تنظیمات بازی بتواند آن را اجرا کند. اصولا لپ تاپ گیمینگی با سخت افزار توانمند می‌تواند عناوین را حتی 120 فریم بر ثانیه یا بالاتر نیز اجرا کند، اما مشکلی که لپ تاپ گیمینگ با سخت افزار بالارده دارد داغ کردن بیش از حد است که منجر به افت عملکرد می‌شود.

خرید و بهترین قیمت انواع مدل های لپ تاپ هواوی در فروشگاه اینترنتی کالاتیک: لپ تاپ هوآوی

کنسول بازی:‌ فریم ریت بازی توسط گیمرهای کنسول خانگی قابل تغییر نیست. درواقع گیمرها دسترسی به تنظیمات کنسول بازی ندارند و تغییر فریم ریت تنها در حالتی رخ می‌دهد که سازندگان بازی، تنظیماتی را بر اساس فریم ریت به کاربر ارائه دهند. این تنظیمات به نحوی تعریف می‌شوند که برای مثال بازی با فریم ریت پایین، اما کیفیت گرافیک بالاتری اجرا شود یا کمی از جزئیات گرافیک بازی کاسته شود تا امکان اجرای بازی با فریم ریت بالاتر صورت گیرد.

نسبت ابعاد تصویر

کنسول بازی نسل نهم سونی و مایکروسافت

لپ تاپ های گیمینگ از نسبت ابعاد تصویر مختلفی پشتیبانی می‌کنند. درواقع شما می‌توانید بازی‌های ویدئویی را با وضوح تصویر مختلف و نسبت ابعاد تصویر متفاوت تجربه کنید، اما کنسول‌های خانگی به‌صورت پیش‌فرض از نسبت ابعاد تصویر 16:9 پشتیبانی می‌کنند. به همین علت اگر بخواهید کنسول خانگی را به مانیتور فوق عریض متصل کنید، نوارهای مشکی در دو طرف تصویر پدیدار می‌شود و تنها از بخشی از صفحه نمایش می‌توان استفاده کرد. این موضوع در حالی است که لپ تاپ گیمینگ از چنین نقطه ضعفی برخوردار نیست و اگر آن را به مانیتور فوق عریض متصل کنید، قادر به پشتیبانی از نسبت تصویر آن خواهد بود.

تعداد درگاه‌ها و ارتباطات

اصولا کنسول‌های بازی طوری ساخته شده‌اند که مناسب برای استفاده در تلویزیون‌ها باشند. به همین علت درگاه‌های آن‌ها نیز با توجه به اتصال به تلویزیون طراحی می‌شود. نوع کاربری نیز در تعداد و نوع درگاه دخیل است. درواقع کنسول های خانگی تنها برای تجربه بازی ساخته شده‌اند، اما از لپ تاپ گیمینگ می‌توان استفاده‌های متفاوت داشت. به همین علت، درگاه‌ها و ارتباطات بیشتری برای لپ تاپ‌های گیمینگ در نظر گرفته شده که همین امر به کاربردی‌تر بودن لپ تاپ مخصوص بازی نسبت به کنسول کمک می‌کند.

توان پردازشی

همانطور که اشاره کردیم کنسول های بازی دارای مشخصات سخت افزاری ثابتی هستند، اما لپ تاپ های مخصوص بازی در رده‌های سخت افزاری متفاوتی قرار می‌گیرند. در حال حاضر اگر نگاهی به بازار داشته باشیم به لپ تاپ هایی بر می‌خوریم که سخت افزاری به مراتب توانمندتر از کنسول های نسل نهمی پلی استیشن 5 و ایکس باکس سری ایکس دارند.

با این حال، سخت افزار توانمندتر برخی از لپ تاپ ها نسبت به کنسول های خانگی هر چقدر که برای گیمرها خوشایند باشد، مواردی نیز به همراه دارد که نباید نادیده گرفت. توان بالاتر پردازنده‌ها اگر به درستی مدیریت نشود باعث گرم شدن بیش از حد دستگاه خواهد شد. از طرفی قیمت لپ تاپ هایی که توان پردازشی بالاتری نسبت به کنسول های بازی دارند نیز به مراتب بیشتر از کنسول هاست.

قیمت ؛ معیار اصلی مقایسه کنسول بازی با لپ تاپ گیمینگ

اجرای بازی با لپ تاپ گیمینگ

قیمت را می‌توان یکی از اصلی‌ترین دلایل برتری کنسول خانگی به لپ تاپ گیمینگ دانست. در حالی که کنسول گیمینگ با قیمتی نسبتا معقول در بازار عرضه شده است، اما لپ تاپ های گیمینگ که توان اجرای بازی در حد کنسول های خانگی را داشته باشند از قیمت بسیار بالایی برخوردار هستند.

درواقع اگر به دنبال خرید کنسول بازی هستید و بین خرید لپ تاپ گیمینگ با کنسول خانگی دو دل شده‌اید، در نظر گرفتن قیمتشان می‌تواند دلیل مناسبی باشد که بین کنسول و لپ تاپ گیمینگ به سمت کدامیک بروید. این موضوع را می‌توان در کنار امکان اجرای بازی‌ها در نظر گرفت.

کنسول های بازی از نظر پشتیبانی نرم افزاری از عمر بیشتری نسبت به کامپیوتر رومیزی و لپ تاپ خانگی برخوردار هستند. درواقع اگر کنسول نسل جدید بخرید برای چندین سال نیازی به تعویض آن نخواهید داشت، اما لپ تاپ گیمینگ بعد از مدتی از رده خارج می‌شود و توان اجرای بازی های جدیدتر را نخواهد داشت.

سخن آخر؛ لپ تاپ گیمینگ بخریم یا کنسول بازی

آنچه در بخش‌های مختلف مقاله به آن برخورد کردیم نشان می‌دهد که لپ تاپ گیمینگ از کنسول خانگی بهتر است؛ اما باید در نظر گرفت که قیمت لپ تاپ گیمینگی با مشخصات بهتر از کنسول می‌تواند به مراتب بیشتر از پلی استیشن 5 یا ایکس باکس سری ایکس باشد. با این حساب اگر به دنبال خرید کنسول بازی یا خرید لپ تاپ گیمینگ هستید و نیم نگاهی نیز به پلتفرم‌های دیگر دارید با خواندن مقاله می‌توانید تا حدودی به جواب سوالات خود برسید.

پرسش‌های متداول

آیا کنسول بازی از لپ تاپ گیمینگ بهتر است؟

در جواب این سوال باید گفت بستگی به مولفه‌های مختلفی دارد. اگر قیمت را در نظر نگیریم، لپ تاپ های گران قیمتی در بازار وجود دارند که به مراتب از کنسول خانگی بهتر هستند، اما با در نظر گرفتن قیمت، خرید آن‌ها در مقایسه با کنسول خانگی انتخاب مناسبی نیست.

آیا می‌توان از لپ تاپ گیمینگ به جای کنسول بازی استفاده کرد؟

لپ تاپ های گیمینگ برای تجربه هرچه بهتر بازی ساخته شده‌اند و همچنین امکان اتصال آن‌ها به تلویزیون نیز وجود دارد. همچنین می‌توانید کنترلر یا دسته بازی ایکس باکس و پلی استیشن را نیز به آن‌ها متصل کنید و لذت تجربه بازی‌های مختلف را روی تلویزیونی بزرگ با لپ تاپ داشته باشید. پس در جواب این سوال باید گفت بله.

خرید لپ تاپ گیمینگ به‌صرفه‌تر است یا کنسول بازی؟

طبیعتا خرید کنسول بازی به‌صرفه‌تر است؛ زیرا لپ تاپی با سخت افزاری در حد کنسول بازی به مراتب گران‌تر برای کاربر تمام خواهد شد.

به این مطلب امتیاز دهید!

۳.۵/۵ - (۴ امتیاز)

خرید لوازم دیجیتال

نظرات (0)

برای ثبت نظر خود وارد شوید.