کنسول بازی پلی استیشن بخریم یا ایکس باکس؟
از گذشته تا به امروز، همیشه شاهد رقابت بین کنسول های بازی بودهایم و به نظر نمیرسد رقابت با معرفی نسل نهم کنسول ها نزدیکتر نیز شده باشد. اگر گیمری هستید که بهتازگی قصد شروع بازی با کنسول های خانگی را دارید احتمالاً این سوال برایتان پیشآمده است که کنسول بازی پلی استیشن بهتر است یا ایکس باکس؟ درواقع از خود خواهید پرسید که پلی استیشن بخرم یا ایکس باکس؟
هرکدام از این از این کنسولهای بازی به نوبه خود عالی هستند و هر دو بازیهای زیادی را دارند که میتوانید از بازی کردن با آنها لذت ببرید. البته قدیمیتر بودن پلی استیشن نسبت به ایکس باکس، واقعیت شناخته شدهای است که تمامی گیمرها با آن آشنا هستند. کمپانی سونی از زمانی که کار خود را آغاز کرد یعنی از سال 1994 تاکنون و نزدیک به دو دهه، توانسته است موفقیتهای قابلتوجهی را کسب کند.
کمپانی مایکروسافت نیز در سال 2000 تأسیس شد و در این مدت توانسته است طرفداران زیادی را بهسوی خود جذب کند. در طول این مدت، صدها میلیون کنسول بازی خانگی در سراسر جهان به فروش رسیده است اما با این حال برخی ادعا میکنند Xbox با عرضه کنسول بازی Xbox 360 توانست به شهرت جهانی برسد. در طی این زمان نیز رقابت بین این دو کمپانی نامآشنا به بالاترین حد خود رسید و به دلیل اینکه که هر دوی آنها در حال حاضر سهم نسبتاً برابری در بازار جهانی دارند نمیتوان بهصورت قاطع مطرح کرد که کدام بر دیگری برتر دارد. به همین منظور در مقالهای که پیش رویتان است ما نیز قصد داریم خلاصهای از هر موردی را شرح دهیم که باید درباره کنسول بازی Xbox و کنسول بازی PlayStation بدانید تا بتوانید خرید مناسبی را تجربه کنید. همراه با کالاتیک باشید.
5 واقعیتی که باید درباره ایکس باکس و پلی استیشن بدانید
1. ایکس باکس و پلی استیشن دو نمونه از محبوب ترین کنسول های بازی خانگی موجود در بازار جهانی هستند که توسط دو کمپانی متفاوت مایکروسافت و سونی طراحی و ساخته شدهاند. اولین PlayStation در سال 1994 عرضه شد که از زمان ورود به بازار تاکنون بیش از 102 میلیون دستگاه از آن در جهان به فروش رسیده است. این مقدار به مراتب بیشتر از فروش کنسول ایکس باکس است که مایکروسافت پس از عرضه در سال 2001 تنها توانست 24 میلیون دستگاه بفروشد.
2. پلی استیشن از تمام کنسولهای بازی دیگر در تاریخ، فروش بیشتری داشته است؛ بنابراین میتوان گفت که جزو بهترین کنسول های بازی خانگی نیز محسوب میشود. با وجود رقبای سرسختی مانند مایکروسافت و نینتندو، اما سونی به مسیر موفقیت خود ادامه داد؛ به این صورت که در بین سالهای 2000 تا 2004، سونی توانست بیش از 100 میلیون کنسول بازی را در سراسر جهان به فروش برساند.
3. ایکس باکس 360 جزو اولین کنسول های بازی بود که این امکان را برای کاربران فراهم میکرد تا گیم پلی بازی خود را بهصورت آنلاین از طریق پلتفرمهای Twitch و Ustream پخش کنند. همچنین در 9 ژوئن سال 2007، کمپانی مایکروسافت ایکس باکس 360 را بهعنوان جانشین کنسول اصلی ایکس باکس خود عرضه کرد که با PS3 آینده سونی و Wii نینتندو رقابت میکرد.
4. یکی از بهترین ویژگی پلی استیشن کنترلر DualShuck نام دارد که دارای بازخورد لرزشی است. به علاوه پلی استیشن دارای یک کتابخانه بزرگ از بازیها است که این قابلیت را برای کاربران فراهم میکند تا به صورت آنلاین از طریق شبکه PSN PlayStation بازی کنند. اما یکی از بهترین ویژگی های Xbox ترکیب دوربین و کنترلر Kinect است که به کاربران اجازه میدهد تا بازیها را با حرکت کردن در اطراف یا صحبت کردن کنترل کنند.
5. Xbox کنسول دستی ندارد اما مایکروسافت دستگاههای مبتنی بر ویندوز 10 را تولید میکند که میتوان به سرفیسها اشاره کرد. آنها ظاهری شبیه به تبلتهایی با صفحه نمایش لمسی دارند که هم بر روی پردازنده اینتل و هم مبتنی بر ARM اجرا میشوند تا تجربه یک بازی نرم و روان را برای کاربر به ارمغان بیاورند.
تاریخچه کنسول بازی ایکس باکس (Xbox)
ایکس باکس (Xbox) نام تجاری کنسول بازی خانگی است که توسط کمپانی مایکروسافت طراحی و به بازار عرضه شده است. جالب است بدانید از زمان آغاز تولیدات کنسول بازی توسط مایکروسافت از سال 2001 تا ژانویه 2014، 84 میلیون کنسول در سراسر جهان به فروش رسیده است.
Xbox نسخه اصلی در 15 نوامبر 2001 در آمریکای شمالی، 22 فوریه 2002 در ژاپن و 14 مارس 2002 در اروپا و استرالیا وارد بازار شد. سپس مایکروسافت تا رونمایی از Xbox 360 در سال 2005 کنسول دیگری را به بازار جهانی عرضه نکرد. البته در ابتدا ایکس باکس با نام DirectX Box در 12 می سال 2000 معرفی شد که ایده اصلی مایکروسافت از ارائه آن، گرافیک و صدای پیشرفتهتر از هر کنسول بازی دیگر بود.
طی مدتزمان بسیار کم، کمپانی مایکروسافت یک نمونه اولیه را برای نمایش در کنفرانس E3 لسآنجلس آمادهسازی کرد اما اولین کنسول بازی خود را در 15 نوامبر سال 2001 وارد بازار آمریکای شمالی کرد. در ابتدا، فروش کنسولهای فوق کمی کند پیش میرفت اما به لطف بازی Halo: Combat Evolved که در کنار کنسول بازی عرضه میشد بهسرعت روند افزایشی گرفت. کنسول 128 بیتی نسل ششم اولین کنسولی بازی خانگی بود که به هارد دیسک داخلی مجهز شده بود. همچنین از یک پردازنده Intel Pentium III با فرکانس 733 مگاهرتز پشتیبانی میکرد و دارای 64 مگابایت رم به همراه هارد دیسک 8 گیگابایتی و چهار درگاه کنترلر بود.
در 10 نوامبر سال 2002، Xbox Live بهعنوان یک سرویس بازی چندنفره برای کنسول بازی خانگی، ابتدا بهصورت آزمایشی در سراسر آمریکای شمالی ارائه داده شد و سپس رونمایی جهانی آن در سال 2003 صورت گرفت. جالب است بدانید در همان ابتدای عرضه 1 میلیون نسخه از آن به فروش رسید.
در سال 2004 نیز مایکروسافت از دو کنسول خانگی جدید خود به نامهای Xbox 360 Elite و Xbox 360 Pro رونمایی کرد که تا مارس 2005، 5 میلیون دستگاه از آنها در سراسر جهان فروخته شد. در همان سال نیز، Xbox 360 با ویژگیهای سختافزاری جدید مانند پشتیبانی از گرافیک باکیفیت بالا و کنترلرهای بیسیم به همراه نوآوریهای نرمافزاری متعدد معرفی شد. امروزه بیش از 70 میلیون کنسول ایکس باکس به همراه چندین محصول اسپین آف مانند Kinect و Zune Marketplace Music Pass در خانههای سراسر جهان وجود دارد که مجموع آنها حاصل میلیاردها دلار درآمد مایکروسافت در طول این سالها است.
تاریخچه کنسول بازی پلی استیشن (PlayStation)
اولین کنسول بازی خانگی پلی استیشن با نام رسمی PS که معمولا با اسمهای PS1 یا PSX نیز شناخته میشد، توسط کمپانی Sony Computer Entertainment طراحی و 3 دسامبر 1994 در ژاپن، 9 سپتامبر در آمریکای شمالی، 29 سپتامبر 1995 در اروپا و 15 نوامبر 1995 در استرالیا عرضه شد. این کنسول بازی به عنوان یک کنسول نسل پنجم، در درجه اول با نینتندو 64 و سگا ساترن رقابت میکرد.
کنسول بازی PlayStation در مقایسه با استانداردهای امروزی بسیار ساده به نظر میرسید اما در آن زمان 32 بیت قدرت پردازش گرافیکی در کنسول PS1 نسبت به 16 بیت در سیستمهای قدیمی سگا و نینتندو یک جهش تکنولوژی بزرگ و روبرو جلو بود. همین امر باعث شد تا سونی بتواند گیمرهای بسیاری را در سراسر جهان به سوی خود جذب کند. ممکن است برایتان جالب باشد که مایکروسافت نیز بهعنوان یک رقیب نوپا برای تسلط بر بازیهایی که توسط کمپانی سونی ارائه داده میشد فعالیت خود را آغاز کرد.
ابتدا نیتندو با رونمایی از کنسول NES که از کارتریج برای نمایش بازیها استفاده میکرد، توانست توجههای بسیاری را بهسوی خود جلب کند و با ارائه کنسول بعدی خود یعنی SNES نیز به موفقیت بالایی دست یابد. اما زمانی که کمپانی سونی اعلام کرد کنسول های بازی پلی استیشن بهجای کارتریج از سی دی استفاده میکنند، توانست نگاههای بسیاری را جذب خود کند. چرا که سی دی به گیمرها اجازه میداد تا با ذخیره بازیها بین چندین بازی جابهجا شوند. در نتیجه PlayStation سالها پیش از اینکه بخواهد با مایکروسافت در این عرصه رقابت کند بر دنیای بازی تسلط داشت.
مایکروسافت باعرضه ایکس باکس در سال 2001، سعی کرد با هدف قراردادن گیمرهای دو آتیشه با ارائه ویژگیهایی مانند گرافیک بهتر و کنترلهای پیچیدهتر محبوبیت بدست آورد. بهعنوانمثال سونی کنترلرهای DualShock را برای پلی استیشن 4 راهاندازی کرد که شامل قابلیتهایی مانند موتورهای ویبره، بلندگوی داخلی و پد لمسی بود. آنها همچنین PlayStation VR را وارد بازار کردند که به عینکهای واقعیت مجازی شناخته میشود و این قابلیت را به کاربران میدهد تا هنگام بازی وارد جهان سهبعدی شوند.
پلی استیشن به کاربران خود یک کنسول بازی 32 بیتی با قابلیتهایی نظیر تولید صدای دیجیتال و وضوح تصویر با رزولوشن 640 در 480 پیکسل ارائه میداد که گرافیک بالاتری نسبت به کنسولهای آن زمان داشت. همچنین این کنسول بازی بهجای کارتریج یا نوار کاست که در کنسول های بازی خانگی قبلی وجود داشت، از دیسک فشرده یا سی دی برای بازیهای خود استفاده میکرد که این ویژگی به توسعهدهندگان بازی اجازه میداد تا انیمیشنهای رایانهای و ویدیویی بهتری را نسبت به کنسولهایی مانند Nintendo's Super NES یا Sega's Genesis طراحی کنند.
تفاوت های ایکس باکس و پلی استیشن
PlayStation و Xbox هر دو کنسول بازی خانگی هستند که برای شما این امکان را فراهم میکنند تا بازیهای ویدیویی را در تلویزیون اجرا کنید. همچنین با اتصال به اینترنت قادر به پخش برنامههایی مانند Netflix و Hulu هستند. اما این واقعیت که هر دو کنسول بازی هستند دلیل بر این نیست که شبیه به یکدیگرند چرا که ایکس باکس و پلی استیشن از زمان شروع به کارشان در عین داشتن رویکردهای مشابه، سیستمعامل و نرمافزارهای متفاوتی را استفاده میکردند. البته کنسول های بازی سونی پلی استیشن 4 و مایکروسافت ایکس باکس وان نسبت به کنسول های نسل قبلی خانواده خود یعنی پلی استیشن 3 سونی و ایکس باکس 360 مایکروسافت پیشرفت قابلتوجهی داشتهاند.
بزرگترین تفاوت بین این کنسولها بازیهای انحصاری و سرویس اشتراکی هستند که هرکدام ارائه میدهند. برای مثال شما با هر کنسولی که در اختیار داشته باشید قادر به اجرای بازیهای Call of Duty ،Madden ،Assassin's Creed یا Resident Evil خواهید بود. اما ایکس باکس دارای بازیهای انحصاری محبوبی مانند بازی Halo، بازی Gears، بازی Of War و بازی Forza است که شما نیز میتوانید با خرید حق اشتراک سرویس Game Pass بهصورت یکماهه یا بیشتر به بیش از 600 بازی دسترسی داشته باشید.
برای کنسول بازی پلی استیشن نیز بازی های انحصاری مانند بازی God of War و Naughty Dog مانند بازی Uncharted و بازی The Last of Us نیز وجود دارد. همچنین مانند سرویس Xbox Game Pass، با خرید اشتراک یکماهه یا بیشتر از سرویس Plus PlayStation میتوانید به بازیهای بیشتری دسترسی داشته باشید. گفتنی است که سرویس گیم پس ایکس باکس توانسته است از محبوبیت بیشتری میان کاربران برخوردار شود.
در نتیجه شما نیز میتوانید با بررسی لیست بازیهای هر کنسول تصمیم بگیرید که کدام یک برایتان جذابتر است.
از نظر لوازم جانبی که هر کدام از این دو کمپانی برای کنسول های خود در نظر گرفته اند، باید بگوییم پلی استیشن مجهز به کنترلر های دوال سنس، هدست اختصاصی با قابلیت سیستم پخش صوت فضایی به همراه تجربه شنیدن صدای سه بعدی، داک شارژ دسته، سیستم خنک کننده، پایه نگه دارنده و ایکس باکس دسته های بازی متنوع، هدست، ترکیب دوربین و کنترلر Kinect، پایه نگهدارنده و کارت حافظه جانبی را دارا است.
ایکس باکس بهتر است یا پلی استیشن؟
انواع مختلی از این دو کنسول وجود دارد که از جدیدترین آنها میتوان به ایکس باکس سری ایکس و PS5 اشاره کرد که در نوامبر سال 2020 به بازار جهانی عرضه شدند. از جدیدترین نسلهایی که پیشازاین سری عرضه شدند نیز میتوان ایکس باکس وان ایکس و PS4 Pro را نام برد.
عوامل زیادی هستند که برای انتخاب کنسول مدنظر خود، باید آنها را در نظر بگیری. ما نیز در ادامه به مهمترین آنها میپردازیم.
اولین موردی که باید در نظر داشته بودجهای است که برای خرید کنسول بازی خانگی در نظر دارید. برای مثال ایکس باکس وان قیمت کمتری نسبت به کنسول PS4 دارد پس اگر قیمت اولویت اولتان است انتخاب ایکس باکس وان گزینه بهتری خواهد بود.
نکته بعدی که باید توجه داشته باشید سبک بازی موردعلاقه شماست. اگر گیمری در سبک اکشن شوتر و ریسینگ هستید کنسول های ایکس باکس بیشتر شما را راضی نگه میدارند؛ اما اگر به دنبال ماجراجویی و بازیهایی هستید که بتوانید ساعتها در آن غرق شوید، بازی های انحصاری کنسول پلی استیشن انتخاب بهتری خواهد بود.
سخن آخر
در مقاله کنسول بازی پلی استیشن بخریم یا ایکس باکس سعی کردیم تا تمام نکاتی را که برای پاسخ به این سؤال نیاز دارید برای شما شرح دهیم امیدواریم این مقاله برایتان مفید واقع شده باشد و بتوانید خرید مطمئن و رضایتمندی را تجربه کنید.
پرسشهای متداول
بازی های ایکس باکس بهتر است یا پلی استیشن؟
مایکروسافت و سونی که هر دو غول صنعت بازیهای ویدیویی بهحساب میآیند که دائما در حال رقابت هستند. پلی استیشن ویژگیهای پیشرفتهتری را به کاربران ارائه میدهد، اما با توجه به نظرات کنسول مایکروسافت بازیهای بهتری دارد.
کدام کمپانی ها صاحب ایکس باکس و پلی استیشن هستند؟
شرکت مایکروسافت مالک ایکس باکس و سونی مالک پلی استیشن است.
قیمت کنسول بازی ایکس باکس و پلی استیشن چقدر است و از کجا تهیه کنم؟
شما میتوانید کنسول بازی خانگی ایکس باکس و پلی استیشن را با بهترین قیمت از فروشگاه اینترنتی کالاتیک تهیه کنید.
کنسول بازی ایکس باکس محبوب تر است یا پلی استیشن؟
کنسول بازی PS2 بیشترین فروش را در بین کنسول های بازی خانگی داشته است که گواه از محبوبیت بالاتر پلی استیشن را میدهد.
به این مطلب امتیاز دهید!
مطالب مرتبط |
نظرات (4)
قطعا اگر پولشو دارید ps5 بخرید خیلی بهتر از پلی استیشنه من با جفتش بازی کردم
اگه بازی انحصاری میخوای برو ps5 بخر اگه پرفومنس و مقرون به صرفه میخوای ایکس باکس خیلی بهتره
هیچی پلی استیشن نمیشه بخدا ????????
اکس باکس بهتره واقعا گرافیکش بیشتره بازیاش ارزون تره گیم پس داره