هر چه در مورد شیائومی 12S اولترا باید بدانیم
شیائومی ممکن است در بازارهای بینالمللی نفوذ داشته باشد؛ اما این شرکت ترجیح میدهد قدرتمندترین گوشیهای خود را فقط برای بازار چین عرضه کند. این شرایط برای 12S اولترا که بهترین گوشی سال 2022 شیائومی محسوب میشود نیز صادق است. البته برخی افراد به صورت مسافری این گوشی را وارد بازار میکنند. در این مطلب قرار است هر چه در مورد شیائومی 12S اولترا باید بدانیم را بگوییم و بیشتر با این گوشی خاص آشنا شویم. پس در ادامه با کالاتیک همراه باشید.
مشخصات گوشی شیائومی 12S اولترا
مشخصات | شیائومی 12S اولترا |
صفحه نمایش | 6.73 اینچ LTPO2 AMOLED 120 هرتز داینامیک +HDR10 1 میلیارد رنگ دالبی ویژن رزولوشن 3200 × 1440 پیکسل حداکثر روشنایی 1500 نیت محافظت با گوریلا گلس ویکتوس |
ابعاد و وزن | 9.1 × 75 × 163.2 میلیمتر 225 گرم |
رم |
8/12 گیگابایت |
حافظه ذخیرهسازی |
256/512 گیگابایت |
دوربین سلفی |
20 مگاپیکسل عریض 27 میلیمتری حداکثر کیفیت ویدئو: 1080p با 30/60 فریم بر ثانیه |
دوربین اصلی | 32 مگاپیکسل عریض با f/2.5 حداکثر کیفیت ویدئو: مشخص نیست 50.3 مگاپیکسل دوربین اصلی 1 اینچ عریض با f/1.9 و OIS به همراه فوکوس خودکار لیزری، فوکوس خودکار تشخیص فاز چند جهته 48 مگاپیکسل پریسکوپ تلهفوتو 120 میلیمتری با f/4.1 و فوکوس خودکار تشخیص فاز، OIS و زوم اپتیکال 5 برابری 48 مگاپیکسل اولتراواید با f/2.2 و فوکوس خودکار تشخیص فاز دوال پیکسل سنسور TOF 3D برای تشخیص عمق قابلیتهای دوربین: لنزهای لایکا، دالبی ویژن، ضبط HDR10 حداکثر کیفیت ویدئو: 8K با 24 فریم بر ثانیه |
تراشه |
اسنپدراگون 8 پلاس نسل 1 4 نانومتری GPU: آدرنو 730 |
سیستم عامل | اندروید 12 MIUI 13 |
باتری | 4860 میلیآمپر ساعت |
سرعت شارژ | شارژ سریع 67 وات، 1 تا 100 درصد در 41 دقیقه شارژ سریع وایرلس 50 وات شارژ وایرلس معکوس 10 وات |
گواهی IP | IP68 |
طراحی و کیفیت ساخت شیائومی 12S Ultra
صحبت در مورد طراحی 12S اولترا بدون پرداختن به مجموعه دوربین عظیم آن غیرممکن است. نیمی از بخش پشتی گوشی از ماژول دوربین دایرهای تشکیل شده که سه لنز و مجموعهای از سنسورها را در خود جای داده است.
این ماژول که از بدنه گوشی بیرون و حاشیههایی طلایی رنگ دارد، نشاندهنده تلاش آگاهانه شیائومی برای تقلید ظاهر یک دوربین بدون آینه یا DSLR است و همکاری آنها با شرکت دوربین سازی لایکا (که نام آن پشت گوشی نقش بسته) را به تصویر میکشد.
دوربین اولین موردی است که وقتی 12S اولترا را از جعبه بیرون میآورید متوجه آن میشوید که البته بیشتر نظرات منفی را به سمت خود جذب کرده تا نظرات مثبت. این ماژول در طول عرض گوشی امتداد یافته و همین امر باعث میشود که اگر بخواهید از گوشی روی میز استفاده کنید، از تکان خوردن آن جلوگیری شود.
این گوشی با چرم گیاهی پوشانده شده و رنگهای مشکی، سبز تیره یا خاکستری به فروش میرسد. این حالت چرمی باعث میشود در دست نگه داشتن دستگاه نسبت به سایر رقبا راحتتر شود و اثر انگشت را کمتر جذب کند. همچنین سبب میشود تا نیاز به قاب کاهش پیدا کند. همچنین پنل جلویی با گوریلا گلس ویکتوس محافظت میشود و با استاندارد IP68، در برابر آب و گردوغبار مقاومت میکند.
صفحه نمایش و صدا
بدنه حجیم شیائومی 12S اولترا تا حد زیادی به صفحه نمایش بزرگ آن مربوط میشود. صفحه نمایش 6.73 اینچی در بازار گوشیهای هوشمند آنچنان عظیم نیست؛ اما هنوز هم بزرگ به نظر میرسد. این صفحه مشخصاتی مانند نرخ نوسازی 120 هرتز، وضوح +WQHD، روشنایی فوقالعاده 1500 نیت (طبق گفته شیائومی) و پشتیبانی از دالبی ویژن و +HDR10 دارد.
پنل منحنی امولد از آخرین فناوری LTPO 2.0 استفاده میکند که نرخ نوسازی پویایی تا حداکثر 120 هرتز در اختیار کاربر قرار میدهد. به طور خلاصه، این صفحه نمایش تمام قابلیتهای رده بالا را دارد و فقط رزولوشن 4K (مورد استفاده در اکسپریا 1) ندارد. این صفحه بسیار روشن، خوش رنگ و پاسخگو است و هر محتوایی را به خوبی نمایش میدهد.
در بخش صدا، 12 اس اولترا از اسپیکرهای استریو تنظیم شده توسط هارمن کاردون (Harman Kardon) استفاده میکند. این اسپیکرها بسیار قدرتمند هستند و کیفیت و جزئیات مناسبی ارائه میدهند. اسپیکر گوشی مانند یک اسپیکر واقعی نیست؛ اما این گوشی بلندگوهایی بهتر از بسیاری رقبا دارد.
مشخصات و عملکرد شیائومی 12S اولترا
مزیت دیگر شیائومی در استفاده از تراشه اسنپدراگون 8 پلاس نسل 1 این است که افزایش بهرهوری انرژی به همراه دارد. این گوشی عمر باتری بالایی دارد و باتری بزرگ 4860 میلیآمپر ساعتی آن نیز تاثیر زیادی روی این مسئله دارد. همین امر باعث میشود تا 12S اولترا تقریبا 2 روز با یک بار شارژ دوام بیاورد.
البته باید مدتی از کار با گوشی بگذرد تا بتوان عمر باتری دقیق آن را گفت؛ ولی همین مقدار هم عالی به نظر میرسد. با این حال، در تستهای بنچمارک باتری این گوشی عملکرد خوبی نشان نداد و کمی ضعیفتر شیائومی می 11 اولترا و بدتر از سایر رقبای اخیر خود بود.
سرعت شارژ 67 واتی سریع است؛ اما نه به سرعت بهترینهای بازار. در آزمایشهای انجام شده نیمی از باتری این گوشی در زمان 15 دقیقه شارژ میشود و پس از گذشت 30 دقیقه شارژ آن به 88 درصد میرسد. در حال حاضر برخی گوشیهای بازار در مدت 30 دقیقه به طور کامل شارژ میشوند؛ اما سرعت شارژ این گوشی برای اکثر کاربران مناسب است.
شیائومی 12 اس اولترا از شارژ وایرلس Qi نیز پشتیبانی میکند. این دستگاه از نظر فنی قابلیت پشتیبانی از سرعت 50 وات را دارد؛ اما به یک شارژر وایرلس رسمی شیائومی نیاز است که به صورت جداگانه فروخته میشود. اکثر افراد در شارژرهای وایرلس استاندارد به سرعت پایینتری دست پیدا خواهند کرد.
دوربین و فیلمبرداری شیائومی 12S اولترا
دوربین شیائومی 12 اس اولترا چقدر بزرگ است؟ سنسور دوربین اصلی در این گوشی 1 اینچ است و بزرگترین سنسور دوربین گوشیهای هوشمند محسوب میشود. این سنسور وضوح 50 مگاپیکسلی دارد و با فوکوس خودکار دوال پیکسل و لیزری و لرزشگیر اپتیکال تصویر (OIS) همراه است.
سنسور بزرگتر میتواند نور بیشتری جذب کند و نور نیز قلب عکاسی است. نور بیشتر به معنای جزئیات بیشتر، دامنه دینامیکی بیشتر و بهبود قابل توجه کیفیت عکسها در محیطهای کمنور و تاریک است.
این دوربین عملکرد بسیار خوبی دارد؛ البته با چنین اندازه (و قیمتی) انتظار عملکردی از آن هم نباید داشت. این دوربین عکسهایی بسیار عالی هم در نور روز و هم در شب ثبت میکند و جزئیاتی را نشان میدهد که تعداد کمی از گوشیها توان ارائه آن را دارند.
این گوشی میتواند به لطف اندازه بزرگ سنسور، جلوه بوکه بسیار جذابی داشته باشد. این سنسور بدون نیاز به روشن کرده حالت پرتره برای عکسهای نمای نزدیک از غذا و حیوانات خانگی، یا حتی عکسهای پرتره از افراد، بسیار خوب عمل میکند.
لنزهای اولتراواید و پریسکوپ هر دو خوب عمل میکنند. دوربین اولتراواید نسبت به لنز اصلی رنگهای سردتری دارد؛ اما در محدوده دینامیکی و انتخاب جزئیات در نقاط تاریک عکس ماهرانه عمل میکند.
دوربین پریسکوپ رنگها را نزدیک به لنز اصلی ثبت میکند و نتایج واضحتری در محدوده زوم اپتیکال 5 برابری ارائه میدهد. نقطه ضعف این دوربین عدم تطبیقپذیری است؛ دستگاههای رقیب مانند X80 پرو و S22 اولترا یک لنز تلهفوتو دارند تا کاربر بتواند از سوژههای دورتر و نزدکتر عکس بگیرد؛ چنین لنزی در 12 اس اولترا دیده نمیشود.
عکسهای سلفی دوربین جلوی 32 مگاپیکسلی مناسب هستند؛ اما نسبت به دوربینهای پشتی کیفیت پایینتری دارد. با این حال، جزئیات آن هیچ کمبودی دارد و حالت پرتره در شناسایی لبههای موی افراد بسیار خوب عمل میکند؛ البته در نوردهی مشکلاتی دارد.
در بخش فیلمبرداری، هر سه دوربین پشت میتوانند با کیفیت 4K و 60 فریم بر ثانیه یا 4K و 24 فریم بر ثانیه فیلمبرداری کنند. دوربین سلفی نیز به کیفیت 1080p و 30 فریم بر ثانیه محدود شده است. این اتفاق اکثر افراد را با مشکل مواجه نمیکند؛ اما تولیدکنندگان محتوای ویدئویی باید مراقب این مسئله باشند.
نرم افزار و بهروزرسانی
شیائومی 12 اس اولترا با اندروید 12 به بازار عرضه میشود؛ اما از آنجایی که گوشی در چین عرضه، فقط با رام چینی در دسترس است. این اتفاق روی دو مسئله تاثیرگذار است. اول اینکه گوشی به صورت پیشفرض فاقد فروشگاه گوگل پلی است و باید جهت دسترسی برنامههای گوگل به صورت دستی این کار را انجام داد.
مورد دوم اینکه گوشی از برنامههای اضافی زیادی پر شده است و باید برای حذف آنها زمان زیادی صرف کرد. حتی پس از انجام این کار، باید اعلانها را مدیریت کرد تا هشدارهای چینی روی صفحه گوشی ظاهر نشود.
به غیر از این موارد، رابط کاربری همان MIUI 13 است که در مدلهای گلوبال شیائومی دیده میشود. این رابط از پوسته عالی اندروید فاصله زیادی دارد (از نظر بصری شلوغ است و کاربر با آن احساس راحتی نمیکند) اما به اندازه رقبای خود ویژگیهای زیادی دارد.
مشکل اصلی این است که هیچ نشانی از طراحی Material You اندروید 12 که طرح رنگی پوسته را با توجه به رنگ تصویر پسزمینه تغییر میدهد در این رابط کاربری دیده نمیشود و به طرح رنگی شیائومی محدود شده است.
در مورد پشتیبانی، شیائومی هیچ تعهدی برای بهروزرسانی 12S Ultra نداده است. با این حال، قول داده که برای پرچمداران خود سه سال بهروزرسانی نرمافزاری و چهار سال بهروزرسانی امنیتی منتشر کند.
خرید و قیمت شیائومی 12S اولترا
قیمتگذاری رسمی شیائومی 12 اس اولترا از 5999 ین یا تقریبا 900 دلار آغاز میشود. این گوشی از نظر قیمتی پایینتر از گلکسی S22 اولترا و گوگل 6 پرو کمتر است. البته گوشیهای کمتر شناختهشدهای مانند ویوو X80 پرو و اوپو Find X5 پرو نیز میتوانند از رقبای این پرچمدار شیائومی باشند. برای آشنایی بیشتر با گوشی شیائومی 12S اولترا و نتیجه مقایسه آن با رقبا میتوانید مطالب «مقایسه سامسونگ گلکسی S22 اولترا با شیائومی 12S اولترا» و «مقایسه شیائومی 12 پرو با شیائومی 12S اولترا» را مطالعه کنید.
سخن آخر
به غیر از طراحی عجیب و غریب، شیائومی 12 اس اولترا تلاشی عالی برای رسیدن به یک «پرچمدار عالی» است. صفحه نمایش بزرگ آن فوقالعاده است و عالی به نظر میرسد. این دستگاه به لطف اسنپدراگون 8 پلاس نسل 1 عملکرد بالایی دارد و ترکیب آن با اندازه بزرگ گوشی روی عمر باتری آن تاثیر منفی میگذارد.
برای بسیاری از افراد یکی از مهمترین نیازها دوربین است و 12S اولترا تجربهای منحصربهفرد در اختیار کاربر قرار میدهد. اگر این موارد را کنار بگذاریم، برای اکثر افراد خرید یک گوشی که به طور رسمی وارد بازار ایران نمیشود معمولا توجیهی ندارد و میتوانند دستگاههایی را خریداری کنند که توسط فروشندگان وارد شدهاند و دردسر رجیستری نیز ندارند. همچنین لوازم جانبی آنها به راحتی در بازار یافت میشود.
نظر شما در مورد شیائومی 12S اولترا چیست؟ آیا این گوشی ارزش خرید دارد؟ نظرات خود را با ما در میان بگذارید.
پرسشهای متداول
آیا شیائومی 12S اولترا وارد بازار میشود؟
در حال حاضر این گوشی به طور رسمی وارد ایران نشده و شرکتهای رسمی آن را وارد نکردهاند؛ مگر اینکه برخی فروشندگان به صورت غیررسمی آن را به فروش برسانند.
قیمت شیائومی 12S اولترا چقدر است؟
قیمت پایه این گوشی در بازار چین 5999 ین است که 900 دلار میشود و نسخههای بالاتر آن با قیمت بیشتری به فروش میرسد.
به این مطلب امتیاز دهید!
مطالب مرتبط |
نظرات (4)
قیمت حدودی شیائومی 12S اولترا تو ایران چنده؟
سلام کی میارین این گوشی رو ؟
به نظرم شیائومی 12S Ultra می تونه گوشیه خفنی باشه. شما موجود نداریدش؟
در حال موجود نشده ولی حتما به فروشگاه سر بزنید تا بعد از موجود شدنش مطلع بشید.
بعضی از خبرگزاریا خوندم که شیائومی دروغ گفته برای لنز 1 اینچیش