چگونه با گوشی عکاسی حرفه ای کنیم؟
شاید برایتان سوال پیش بیاید که چگونه با گوشی موبایلی که در دستانتان است، حرفهای عکاسی کنید؟ در این مقاله به سوال چگونه با گوشی عکاسی حرفه ای کنیم، پاسخ خواهیم داد. در گذشته عکاسی امری دشوار بود و به ادوات و امکانات بسیاری نیاز داشت؛ اما با پیشرفت تکنولوژی فقط با رعایت چند نکته میتوان با گوشیهای هوشمند عکسهای بسیار خوبی ثبت کرد.
سادهتر شدن عکاسی با گوشی نسبت به دوربینهای مخصوص تنها به خاطر سادهتر بودن مکانیزم عکاسی با گوشیهای موبایل نیست. درواقع اپلیکیشن یا نرم افزار موجود در تلفنهای هوشمند از ویژگیهای مختلفی برخوردار شده تا تصاویر را بهصورت خودکار ویرایش کند که شامل بهبود نورپردازی در تصاویر، ویرایش طیف رنگی، تنظیم بالانس نور سفید و مشکی و افزودن فیلترهای مختلف میشود؛ اما دوربینهای حرفهای، تصاویر را در حالت RAW ثبت میکنند که یعنی هیچ فیلتری روی تصویر قرار نگرفته و تا حد بسیاری به واقعیت نزدیک است.
در کنار این مواردی که ذکر کردیم، اپلیکیشنهای اضافهتری نیز برای گوشیهای هوشمند منتشر شده که اجازه میدهند بدون دسترسی به کامپیوتر هوشمند دیگری بتوانید تصاویر ثبت شده را ادیت کرده و به سلیقه خود یا آنچه مدنظرتان است نزدیکتر کنید. در ادامه 15 ترفند عکاسی حرفه ای با گوشی برایتان بازگو کردهایم. با کالاتیک همراه باشید.
15 روش برای ثبت تصاویر زیباتر با دوربین گوشی
حال میخواهیم به روشهایی اشاره کنیم که به شما در ثبت تصاویر جذابتر و زیباتر با دوربین گوشی هوشمند کمک خواهد کرد. این موارد از نکات فنی تا مواردی ساده را شامل میشوند که تاثیر مستقیم روی کیفیت تصاویر و حتی ایدهپردازی ثبت تصاویری هنری دارند.
1. استفاده از خطوط راهنما (GridLines)
یکی از سادهترین راهها برای بهبود تجربه عکاسی با گوشی هوشمند، فعال کردن Gridlines دوربین خواهد بود. با فعال کردن خطوط راهنما، صفحه گوشی به 9 قسمت مساوی تقسیم میشود. یکی از قوانین عکاسی، تقسیم کردن تصویر و سوژه است؛ به این حالت که تصویر چه بهصورت افقی و چه بهصورت عمودی به سه قسمت مساوی تقسیم شود. بر این اساس اگر نقاط سوژه مورد نظرتان را در امتداد خطوط راهنما قرار دهید، عکستان متعادلتر و تراز میشود؛ در نتیجه بیننده میتواند راحتتر با تصویر ثبت شده ارتباط برقرار کند.
2. تنظیم فوکوس دوربین
دوربینهای گوشیهای هوشمند امروزی به طور خودکار روی سوژه فوکوس میکنند؛ اما ممکن است سوژه انتخابی به قدر کافی واضح نباشد. برای تنظیم فوکوس رو سوژه مورد نظر کافی است برنامه دوربین را باز کنید و روی قسمتی از صفحه که میخواهید فوکوس انجام شود ضربه بزنید؛ برای مثال اگر از سوژهای در حال حرکت عکس میگیرید، ممکن است دوربین شما موقع فوکوس کردن روی سوژه با مشکل مواجه شود. بهترین حالت برای عکس گرفتن از پسزمینه در حال حرکت، فوکوس در آخرین لحظه است. بعد از ضربه زدن رو صفحه برای انجام فوکوس، آیکونی مربع یا دایرهای شکل نمایش داده میشود.
3. حالت HDR
رنج داینامیکی بالا یا HDR یکی از قابلیتهای برنامه دوربین گوشی هوشمند است که المانهای روشن و تاریک عکس را بالانس میکند. از حالت HDR میتوان برای ایجاد حس خلاقیت یا هنری به عکسها استفاده کرد؛ اما معمولا برای تولید تصویری نزدیکتر به واقعیت استفاده میشود.
برای گرفتن نوردهی کامل در مناطق روشن و تاریک، گوشیهای هوشمند با مشکل روبهرو میشوند؛ برای مثال شما در حال عکس گرفتن از فردی در منطقه سایهدار در برابر پسزمینهای روشن هستید؛ تنظیم نوردهی روی پسزمینه میتواند باعث کم نور شدن سوژه شود یا تنظیم نوردهی روی سوژه میتواند پسزمینه را روشنتر کند. حالت HDR با حفظ جزئیات در مناطق تیرهتر، سایهها و مناطق روشن از به هم ریختگی Exposure جلوگیری میکند. گوشیهای آیفون به طور خودکار با حالت HDR عکس میگیرند. برای تلفنهای اندرویدی، ممکن است لازم باشد تنظیمات HDR را به صورت دستی انجام دهید.
4. استفاده از نور طبیعی
استفاده از فلش LED گوشیهای هوشمند میتواند منجر به تغییر منفی رنگها شود که باعث میشود عکس خروجی حالتی بیروح به خود بگیرد. از منابع نور طبیعی در دسترس به خوبی استفاده کنید. این موقعیت به شما اجازه تغییر سایههای عکس را میدهد. بعد ثبت تصویر با استفاده از برنامههای ویرایش عکس میتوانید مقدار Exposure عکس را کمی افزایش دهید تا عکستان روشنتر شود.
5. روی یک سوژه فوکوس کنید
بسیاری از عکسهای خوب و با کیفیت فقط شامل یک سوژه میشوند؛ بنابراین هنگام گرفتن عکس، زمان بیشتری را برای تنظیم کردن عکس صرف کنید. به گفته برخی از عکاسان حرفهای، سوژه نباید کل کادر را اشغال کند و دو سوم عکس باید فضای نگاتیو باشد که به برجستهتر شدن سوژه کمک میکند. مطمئن شوید که روی سوژه فوکوس میکنید. برای انجام این کار کافی است صفحه نمایش را لمس کنید. فوکوس کردن به بهینه شدن نور کمک میکند.
نکته حرفهای: هنگامی که عکس را گرفتید، میتوانید از فیلترها و برنامهها برای واضحتر کردن یا برش دادن سوژه استفاده کنید؛ با انجام این کار میتوانید کادربندی سوژه را اصلاح کنید. همچنین میتوانید روشنایی، کنتراست و اشباع رنگها را نیز تنظیم کنید.
6. گوشیتان را ثابت نگه دارید
در حالی که گوشیهای هوشمند میتوانند در حرکت نیز میتوانند عکاسی کنند؛ اما به لرزشها حساس هستند. برای جلوگیری از تار شدن عکسها، باید دوربینتان را ثابت نگه دارید. برای انجام این کار میتوانید به دیوار یا جایی تکیه دهید یا از پایه نگهدارنده گوشی موبایل و مونوپاد استفاده کنید. مونوپادها از لرزش دست یا دوربین جلوگیری میکنند.
7. از فضای نگاتیو استفاده کنید
فضای نگاتیو به محیط اطراف سوژه گفته میشود که میتواند عکس شما را از کیفیتی خوب به عالی تغییر دهد. وقتی فضای خالی زیادی در عکسی قرار میدهید، سوژه شما بیشتر برجسته میشود. فضای نگاتیو یا منفی اغلب فضای بزرگی از آسمان، میدان، دیوار بزرگ یا دریا است.
8. پرسپکتیوهای مختلف داشته باشید
عکاسی از زاویههای مختلف میتواند عکستان را به یاد ماندنیتر کند. این کار باعث ایجاد توهم عمق یا ارتفاع با سوژهها میشود. همچنین تصویر را متمایز میکند؛ زیرا اکثر عکسهای موبایلی مستقیم یا دید از بالا گرفته میشوند. نکته حرفهای: اگر عکسی گرفتهاید و میبینید پرسپکتیو کمی کج شده است از برنامههای ویرایش عکس کمک بگیرید تا خطوط تمیز و مربعی به نظر برسند.
9. با بازتاب نور بازی کنید
دیدن بازتاب آسمان روی دریا بسیار لذت بخش خواهد بود. چشم انسان ناخودآگاه به سمت بازتابها میرود، در نتیجه دنبال فرصتهایی برای قراردادن آنها در عکسها باشید. مکانهای زیادی برای یافتن انعکاس وجود دارد مانند گودالهای آب، آیینهها، عینکهای آفتابی، لیوانها و سطوح فلزی از نمونه سطحهایی هستند که نور را بازتاب میکنند.
10. از خطوط پیشرو استفاده کنید
در برخی عکسها خطی وجود دارد که چشم بیننده را به سمت خاصی از کادر میکشاند، به این خطها خطوط پیشرو میگویند. خطوط پیشرو میتوانند مستقیم یا منحنی باشند که میتواند شامل پلهها، نماهای ساختمانی، ریل قطار، جادهها و مسیری در میان جنگل باشد. خطوط پیشرو برای ایجاد حس عمق در تصویر عالی هستند و میتوانند به عکستان معنا و هدف دهند.
11. به دنبال تقارن باشید
تقارن میتواند حس تناسب، تعادل و زیبایی به عکسهای گرفته شده اضافه کند. تصاویری که تقارن داشته باشند که به چشم بسیار خوشایند هستند. در عکاسی، تقارن معمولا به معنای ایجاد تصویری است که میتوان آن را به دو قسمت مساوی تقسیم کرد. به یاد داشته باشید از Gridlines که در نکته اول نیز اشاره کردیم، استفاده کنید تا عکسی کامل داشته باشید.
12. از الگوهای تکراری استفاده کنید
داشتن الگوهای تکراری برای چشم بسیار خوشایند است. این الگوها تاثیر بصری قوی دارند؛ عکاسی از یک کفپوش زیبا و کاشی کاری شده میتواند تصویری چشمگیر و خیره کننده ایجاد کند.
13. از بزرگنمایی یا زوم دیجیتالی روی سوژه پرهیز کنید
وقتی میخواهید از سوژهای در فاصله دور عکسبرداری کنید، بهتر است که از زوم استفاده نکنید. این کار میتواند عکس شما را تار یا پیکسلی نشان دهد. در عوض سعی کنید به سوژه نزدیکتر شوید یا از فاصله اولیه گرفته و بعدا آن را برش دهید، به این ترتیب کیفیت عکس به خطر نمیافتد. البته این افت کیفیت، بیشتر در حالتی رخ میدهد که از زوم دیجیتالی استفاده کنید. در حال حاضر دوربینهای تلهفوتویی با زوم یا بزرگنمایی فیزیکی 2 یا 3 برابر وجود دارد که در حالت زوم با افت کیفیت چندانی مواجه نخواهید شد.
14. جزئیات کوچک را ثبت کنید
تصاویر Close-Up میتواند جزئیات بسیاری از سوژه را به ثبت برساند و محتوای جذابی را به تصویر بکشد. مراقب بافتها و الگوهایی مانند رنگ پوست تنه درخت، جاده سنگفرشی یا کاشی باشید.
نکته حرفهای: از ابزار Sharpen در هر کدام از برنامههای ادیت عکس جزئیات عکستان را شارپ کنید. با انجام این کار وضوح جزئیات و تصویر افزایش پیدا میکند.
15. دوربین گوشیتان را تمیز کنید
گوشیهای هوشمند همیشه همراه ما و در دسترس هستند؛ اما این همراهی همیشگی میتواند گوشی هوشمند را در معرض خرابی قرار دهد. حتی ممکن است دستتان روی لنز دوربین قرار بگیرد که باعث کثیف شدن دوربین میشود. به همین منظور موقع عکاسی از تمیز بودن لنز دوربینتان مطمئن شوید.
سخن آخر
عکاسی با گوشی به لطف پردازش تصویرهای جدید و دوربینهای پیشرفته بسیار راحت شده است. در مقاله چگونه با گوشی عکاسی حرفه ای کنیم، 15 ترفند مهم و کاربردی عکاسی حرفهای با موبایل را بازگو کردهایم که به شما در هرچه بهتر شدن عکسهایتان کمک خواهد کرد. نظرات و پیشنهادهای خود را برایمان در بخش کامنتها بنویسید.
پرسشهای متداول
از کجا Gridlines آیفون را روشن کنم ؟
برای روشن کردن خطوط راهنما در گوشیهای آیفون ابتدا به تنظیمات بروید، برنامه دوربین (Camera) را باز کنید؛ سپس گزینه Gridlines را فعال کنید.
آیا زومهای کوچک در کیفیت عکس تاثیر میگذارد؟
زومهایی تا 1.3 برابری تاثیری بسیاری در کیفیت عکسها نمیگذارد؛ اما پیشنهاد میشود به سوژه نزدیک شوید تا افت کیفیتی تجربه نکنید.
برای ثابت نگه داشتن دوربین چه کاری باید کرد؟
برای ثابت کردن و نگه داشتن گوشی میتوانید از Tri-Pod و مونوپاد استفاده کنید. برای خرید پایه نگهدارنده گوشی موبایل با قیمت مناسب میتوانید به کالاتیک مراجعه کنید.
به این مطلب امتیاز دهید!
مطالب مرتبط |