چطور مشکل سایه افتادن روی صفحه گوشی را برطرف کنیم؟
اگر گوشی هوشمند داشته باشید به خوبی میدانید محصولات بالارده و حتی برخی از مدلهای میانرده از وضوح تصویر بالایی برخوردارند. این موضوع شامل سایر ویژگیها مانند کنتراست، شفافیت رنگها. نرخ نوسازی، نرخ نمونهبرداری لمسی و موارد دیگر نیز میشود. با این حال، صفحه نمایش از بخشهای بسیار حساس و آسیبپذیر گوشی هوشمند محسوب میشود و هر گونه ضربه یا باگ نرم افزاری میتواند به ایجاد خلل در عملکرد صفحه نمایش منجر شود. گاهی ممکن است احساس کنید سایهای از یک تصویر یا برنامه که قبلاً باز کرده بودید روی تصویر فعلی دیده میشود. خوشبختانه روشهایی برای حل مشکل سایه افتادن روی صفحه گوشی وجود دارد که ما امروز به ارائه آنها خواهیم پرداخت.
Burn-in یا سایه افتادن چیست؟
Burn-in در ظاهر تصویری شبیه به سایه است که روی صفحه گوشی یا حتی تلویزیون ظاهر میشود. اصولا چنین حالتی به دلیل وجود مشکلات فنی در صفحه نمایش به وجود میآید. صفحه نمایش گوشیهای هوشمند از پیکسلها تشکیل شدهاند. هر پیکسل از خود نور ساطع میکند و مجموع آنها در کنار یکدیگر تصاویر را میسازند. گاهی به دلایل مختلف مانند زیاد از حد روشن بودن دستگاه، برخی از پیکسلها تخریب میشوند. در نتیجه تغییر رنگ و ماندن رد تصاویر روی هم را مشاهده میکنیم.
دلایل رایج سوختن صفحه نمایش گوشی عبارتند از:
• روشنایی صفحه برای طولانی مدت
• ثابت ماندن تصویر روی صفحه برای مدت زیاد
• عدم استفاده از عملکرد screen timeout
چگونه از سایه افتادن روی صفحه گوشی جلوگیری کنیم؟
اگر تلفن هوشمند شما دارای صفحه نمایش OLED باشد بیشتر در معرض خطر سوختگی قرار دارد. با این حال، اقدامات سادهای را میتوان مثال زد که منجر به محافظت بهتر از صفحه نمایش گوشی هوشمندتان میشود.
نکاتی برای جلوگیری از سوختن صفحه نمایش اندروید و آیفون
1. روشنایی را کم کنید
هرچه صفحه نمایش گوشی هوشمندتان روشنتر باشد، پیکسلها سریعتر از بین میروند. به تنظیمات گوشی خود بروید و روشنایی را تا 50 درصد یا کمتر کاهش دهید. اگر از گزینه تنظیم روشنایی خودکار استفاده کنید بهتر است. به این ترتیب نور گوشی باتوجه به نور محیط تنظیم میشود که هم برای چشم و هم برای پیکسلها بهتر خواهد بود.
2. مدت زمان نمایش را کاهش دهید
مطمئن شوید صفحه نمایش شما در کمتر از 30 ثانیه خاموش میشود تا از ثابت ماندن تصاویر جلوگیری شود. این مورد در تنظیمات screen timeout قابل دسترسی است.
3. از dark Mode استفاده کنید
حالت تیره یا Dark Mode میزان ساطع شدن نور را کاهش میدهد و درنتیجه فشار کمتری به صفحه نمایش وارد میشود. این تنظیم هم برای خود گوشی و منوهای آن در دسترس است و هم اغلب نرمافزارها در تنظیمات داخلی خود چنین گزینهای را دارند.
4. حالت Immersive را در اندروید فعال کنید
با روشن کردن حالت Immersive نوارهای ناوبری و وضعیت که اغلب باعث سوختن صفحه نمایش میشوند، پنهان میشود. برخی از برنامهها به طور پیش فرض این حالت را دارند که نیاز به ویرایش در بخش تنظیمات خواهند داشت.
5. از حالت Gesture Navigation استفاده کنید
در حالت ناوبری برای رفتن به منو همیشه یک دکمه ثابت را بزنید و سعی کنید از سوایپ کردن استفاده کنید. این کار باعث میشود هر بار نقاط مختلفی از صفحه درگیر شوند. کلیک کردن روی یک دکمه ثابت به مرور زمان عملکرد پیکسلهای آن ناحیه را مختل میکند.
6. گوشی را خاموش کنید
بهطور دورهای دستگاه خود را خاموش کنید تا صفحه نمایش استراحت کند.
نحوه حل مشکل سایه افتادن روی صفحه نمایش گوشی
متأسفانه، چیزی به نام رفع سریع برای این مشکل وجود ندارد. سایه افتادن روی اسکرین گوشی ایرادی دائمی است، اما چند مرحله وجود دارد که میتوانید به کمک آنها اثرات آن را کاهش دهید.
راه های کاهش سایه افتادن روی صفحه نمایش اندروید و آیفون
• خاموش کردن تلفن برای چند ساعت میتواند به کاهش تأثیر سوختگی کمک کند. اگر مشکل شما به طور کامل برطرف شد، احتمالاً فقط image retention بوده است. image retention به نمایش یک تصویر ثابت گفته میشود که به هیچ وچه از بین نمیرود و گاهی اثرات آن تا چندین ساعت نیز باقی میماند.
• یک ویدیوی حذف burn-in را امتحان کنید. یوتیوب تعدادی ویدیوی پرسرعت و رنگارنگ دارد که برای مقابله با burn-in طراحی شدهاند.
• یک اپلیکیشن فیکسر دانلود کنید. این اپلیکیشنها شامل تستهای برای بررسی صحت عملکرد صفحه نمایش گوشی هستند. سپس آنها یک بهروزرسانی پیکسلی اجرا میکنند یا تنظیمات شما را به گونهای تغییر میدهند که رنگ سایهها قابل تشخیص نباشند.
• صفحه نمایش را تعویض کنید. اگر هیچ روشی برای کاهش مشکل سایه افتادن روی صفحه نمایش گوشی کار نکرد، ممکن است نیاز به خرید یک صفحه نمایش جدید داشته باشید. اما ابتدا، گارانتی دستگاه خود را بررسی کنید تا ببینید آیا تعویض صفحه نمایش پوشش داده شده است یا خیر.
سخن آخر
اغلب کیفیت اسکرینهای گوشیهای هوشمند خوب است، اما همیشه امکان دارد دچار اشکال شوند. توصیه میکنیم تا جایی که میتوانید نکات گفته شده را رعایت کنید. چنانچه مشکل سایه افتادن روی صفحه نمایش گوشی رخ دهد، رفع دائمی آن، یعنی تعویض قطعه هزینه بر است. باتوجه به آنچه گفتیم نیز روش دیگری با اثربخشی صد در صد وجود ندارد و سوختن پیکسلها را نمیتوان به راحتی تعمیر کرد.
پرسشهای متداول
آیا استفاده از ویدیوهای تست پیکسل تأثیری بر رفع burn-in دارد؟
این ویدئوها شامل تصاویری با رنگهای متنوع است که کمک میکنند برخی از مشکلات به وجود آمده برای پیکسلها برطرف شوند. پیشنهاد میکنیم اگر روی اسکرین خود سایه میبینید به سراغ پخش این ویدئوها بروید.
بهترین پیشگیری برای سایه افتادن روی اسکرین گوشی چیست؟
یکی از روشهای موثر برای افزایش عمر صفحه نمایش، استفاده از آن با نور کم است. البته روشهای دیگری نیز وجود دارد که عمر صفحه نمایش را افزایش میدهند. برای مطالعه تمامی روشها از مقاله کمک بگیرید.
چرا روی اسکرین گوشی سایه میافتد؟
سه دلیل رایج وجود دارد که عبارتند از زیاد بودن روشنایی صفحه برای مدت طولانی، ثابت ماندن تصاویر روی صفحه برای بلند مدت و عدم استفاده از عملکرد screen timeout.
به این مطلب امتیاز دهید!
مطالب مرتبط |
ایا هاله گوشی به مرور زمان افزایش می یابد
آیا ریختن بازی در گوشی هاله رو زیاد تر میکند