12 روش برای جلوگیری از هک شدن مودم


کالاتیک
نظرات 0
content-main-img

در این مقاله قصد داریم نگاهی به 12 روش برای جلوگیری از هک شدن مودم داشته باشیم تا بتوانید از هک شدن مودم Wi-Fi خود در برابر هکرها جلوگیری کنید. از آنجایی که در عصر تکنولوژی به سر می‌بریم، اینترنت به یکی از ضروری‌ترین نیازهای ما در زندگی تبدیل شده است؛ چرا که تقریباً برای انجام تمام کارهای روزمره دسترسی به اینترنت یکی از اصلی‌ترین ابزارها محسوب می‌شود. از همین رو امروزه در تمامی خانه‌ها جهت ایجاد یک شبکه وای‌فای از یک مودم یا روتر استفاده می‌شود تا به اشتراک گذاشتن اینترنت دریافتی از ISP کمک کند.

خرید و مشاهده قیمت لوازم جانبی کامپیوتر در فروشگاه کالاتیک

در حالی که وای‌فای یک اتصال داده راحت را در اختیار کاربران قرار می‌دهد، از معایب امنیتی نیز برخوردار است که باعث می‌شود تا مورد حمله هکرها نیز قرار بگیرد. بدون دانستن ترفندهایی که هکرها برای مورد هدف قراردادن دستگاه‌های وای‌فای استفاده می‌کنند، برای کاربران دشوار است تا بدانند کدام راه ممکن است مودم WiFi در معرض خطر بیشتری برای هک شدن قرار دهد. برای جلوگیری از هک شدن مودم، اقدام‌های ساده وجود دارد که می‌توانید از آن‌ها استفاده کنید در ادامه با مقاله 12 روش برای جلوگیری از هک شدن مودم همراه با کالاتیک باشید.

چگونه از هک شدن مودم جلوگیری کنیم؟

فرقی نمی‌کند که برای استفاده از اینترنت از چه مودم یا روتری استفاده می‌کنید، حفاظت از اطلاعات و جلوگیری از هک شدن آن مهم‌ترین مسئله‌ای است که باید آن را در نظر داشته باشید. گفتنی است که شما تنها با انجام چند اقدام ساده، قادر به دشوار کردن عملیات هک کردن وای فای خود خواهید بود. همچنین باید دو مرحله زیر را برای انجام این کار در نظر داشته باشید:

1. چک کردن امنیت دستگاه مودم یا مودم روتر

2. بالا بردن امنیت برای جلوگیری از ورودهای احتمالی

1. محل مناسبی از خانه یا اداره را برای مودم انتخاب کنید

مکان قرار دادن وای فای

محل قرار گرفتن روتر مودم اهمیت فراوانی دارد. درواقع دقت کنید روتر مودم در قسمتی از منزل یا محیط اداره قرار گیرد که بخش بیشتری از آن محل را پوشش دهد. این موضوع کمک می‌کند نه‌تنها دستگاه‌های بیشتری قادر به اتصال به مودم از طریق ارتباطات Wi-Fi باشند؛ بلکه کیفیت اتصال نیز بهبود یابد.

2. استفاده از رمز وای فای قدرتمند و تعویض مکرر آن

ایجاد یک رمز عبور منحصر به فرد برای شبکه Wi-Fi شما جهت اتصال ایمن یک امر ضروری جهت جلوگیری از هک مودم محسوب می‌شود. در حالی که استفاده از گذرواژه‌های راحت به‌خاطر سپردن آن را ساده‌تر می‌سازد، باید در نظر داشته باشید که هکرها با رمزهای عبور پیش‌فرض آشنا هستند. در نتیجه باید رمز عبور پیچیده‌تری را برای مودم WiFi خود در نظر بگیرید تا حدس آن برای هکرها دشوار باشد. همچنین در صورت امکان، تعداد افرادی را محدود کنید که از نام کاربری و رمز عبور فعلی روتر شما آگاه هستند.

نمونه گذرواژه مناسب برای WiFi نمونه گذرواژه نامناسب برای WiFi
1!2@3#4$5% 12345678
KaL@t!k* 1111111
1D8*u#Htf! 0000000

3. قابلیت فایروال و رمزگذاری Wi-Fi را روشن کنید

اکثر روترها از یک فایروال جهت جلوگیری از هک خارجی و قابلیت رمزگذاری Wi-Fi برخوردارند و هر دو معمولاً به طور پیش‌فرض فعال هستند؛ اما می‌توانید جهت اطمینان بیشتر از روشن بودن آن، وارد تنظیمات روتر خود شوید و از فعال‌بودن فایروال و رمزگذاری Wi-Fi مطمئن شوید و اگر به هر دلیلی خاموش هستند آن‌ها روشن کنید.

4. از برنامه های شخص ثالث امنیت سایبری استفاده کنید

استفاده از برنامه های امنیتی شخص ثالث برای جلوگیری از هک وای فای

علاوه بر تنظیم یک نام کاربری و رمز عبور منحصر به فرد برای مودم روتر خود از کنترل مداوم شبکه Wi-Fi خود غافل نشوید. از همین رو برخی از ابزارهای امنیت سایبری وجود دارند که می‌توانند به شما در این راه کمک کنند؛ به‌عنوان‌مثال، برنامه‌های امنیت سایبری مانند AVG AntiVirus Free یک نمونه کلاسیک از اپلیکیشن‌هایی است که می‌تواند دستگاه ناشناخته وارد شده به شبکه ما را شناسایی کند. علاوه بر این می‌تواند به شما کمک کند مشکلات مختلف در شبکه خود را بشناسید و بدانید آیا مودم شما هک شده است یا خیر.

5. از نرم افزارهای تغییر IP استفاده کنید

یکی از قابلیت‌های مثبت استفاده از نرم‌افزارهای تغییر IP که برای شما در پی خواهد داشت امنیت شبکه است. این ویژگی به شما کمک می‌کند تا به‌صورت ایمن و کاملاً محافظت‌ شده از اینترنت استفاده کنید و داده‌های خود را خصوصی نگه دارید. همچنین با رمزگذاری داده‌های شما آن‌ها را از چشم‌ سایرین پنهان می‌کند.

6. نام مودم وای فای خود را پنهان کنید

معمولاً WiFi-ها طوری تنظیم شده‌اند تا به‌صورت پیش‌فرض برای دسترسی راحت‌تر نام آن‌ها مشخص باشد. به همین منظور شما نیز می‌توانید با ورود به بخش تنظیمات مودم و بخش امنیتی آن حالت نمایش مودم را از فعال (Visible) به غیرفعال (Invisible) تغییر دهید. با انجام این کار سایر دستگاه‌ها قادر به شناسایی وای‌فای شما نخواهد بود و تنها گروه خاصی که شما در نظر دارید اجازه دسترسی خواهند داشت.

مقالات مرتبط:

  7 روش برای جلوگیری از هک شدن گوشی هوشمند

  راهنمای خرید لپ تاپ تا 20 میلیون تومان

7. روتر و دستگاه های خود را به روز نگه دارید

زمانی که شرکت‌ها از آسیب‌پذیری امنیتی آگاه می‌شوند به‌روزرسانی‌هایی را برای به حداقل رساندن یا حذف مشکل به وجود آمده منتشر می‌کنند. از همین رو بهتر است روتر و دستگاه‌های خود را به‌روز نگه دارید تا بهترین محافظت را در برابر بدافزارهای شناخته شده و تلاش‌های هکرها برای نفوذ به روتر مودمتان داشته باشید. روتر خود را تنظیم کنید تا به‌صورت خودکار به‌روزرسانی شود و به طور دوره‌ای بررسی کنید تا از به‌روز بودن روتر خود اطمینان حاصل کنید.

8. امکان مدیریت از راه دور مودم خود را غیرفعال کنید

مدیریت از راه دور این امکان را برای شما فراهم می‌کند تا از راه دور به شبکه خود دسترسی داشته باشید؛ اما این قابلیت کنترل شبکه و کامپیوتر شما را برای هکرها آسان می‌کند. برای این کار کافی است به بخش Interface مودم رفته و به دنبال گزینه‌های Remote Access یا Remote Administration باشید.

9. خاموش کردن WPS مودم

خاموش کردن WPS مودم

یکی دیگر از کارهایی که می‌توانید برای جلوگیری از هک وای فای یا مودم انجام دهید خاموش‌کردن قابلیت WPS و UPnP مودم‌هاست. تقریباً در قسمت پشتی تمامی دستگاه‌های امروزی دکمه‌ای به نام WPS یا به عبارتی Wireless Protect Setup قرار داده شده است که امکان اتصال به مودم را بدون استفاده از رمز برای سایر دستگاه‌ها فراهم می‌کند. برای این قابلیت پسوردی در نظر گرفته شده و از آنجایی که شکستن آن بسیار آسان است امکان نفوذ به شبکه بی‌سیم را برای هکرها فراهم می‌کند. به همین منظور بهتر است کد WPS را خاموش کنید.

10. UPnP را خاموش کنید

UPnP یا Universal Plug ‘n Play به‌ تمامی دستگاه‌های موجود در شبکه شما اجازه برقراری ارتباط با یکدیگر را می‌دهد. UPnP در واقع از عناصر اصلی ایجاد اینترنت اشیاست و اینترنت اشیا همان فناوری‌ محسوب می‌شود که «خانه هوشمند» را به وجود می‌آورد. با خاموش بودن UPnP ممکن است برخی از بازی‌ها در کنسول به‌درستی اجرا نشوند. همچنین احتمال دارد در مکالمه صوتی یا بازی با کاربر دیگر با مشکل مواجه شوید؛ اما با این حال برای بالا بردن امنیت شبکه بهتر است تا UPnP را غیرفعال کنید.

11. استفاده از قابلیت مک فیلترینگ

مودم‌هایی که امکان اتصال به اینترنت را دارند، یک مک آدرس و شناسه‌ کارت شبکه منحصربه‌فرد نیز دارند که ترکیبی از حروف طولانی و اعداد است و در تنظیمات کارت شبکه آن‌ها قابل‌مشاهده خواهد بود. در تنظیمات مودم شما یک حالت به نام مک فیلترینگ (MAC FILTERING) در تنظیمات مودم وجود دارد که می‌توانید با استفاده از این گزینه، مک آدرس دستگاه‌های که قصد اجازه دسترسی و استفاده از وای فای مودم به آن‌ها دارید را وارد کنید. پس از انجام این کار دستگاه‌های دیگری که مک آدرس آن‌ها در سیستم ثبت نشده به‌هیچ‌وجه قادر به اتصال نخواهند بود.

12. خاموش کردن مودم Wi-Fi هنگام ترک مکان مورد نظر

خاموش کردن مودم وای فای

از کارهای دیگری که می‌تواند برای جلوگیری از هک شدن مودم مفید باشد، خاموش کردن وای فای هنگام ترک مکان است. به همین منظور هنگامی که نیازی به آن ندارید بهتر است مودم وای فای را خاموش کنید تا از خطر هک شدن در امان بمانید. همچنین، خاموش کردن دستگاه، احتمال آسیب دیدن آن را بر اثر افزایش ناگهانی برق کاهش می‌دهد.

سخن آخر

در مقاله 12 روش برای جلوگیری از هک شدن مودم نگاهی به روش‌هایی که می‌توانید با کمک آن‌ها از هک شدن مودم خود جلوگیری کنید داشتیم تا به‌راحتی از روبرو شدن با این چالش گذر کنید. در نهایت شما نیز می‌توانید با دنبال کردن 12 روش داخل این مقاله از هک شدن مودم وایرلس خود پیشگیری کنید. امیدواریم این مقاله برایتان مفید واقع شده باشد.

پرسش‌های متداول

چرا باید نرم افزار روتر را به‌روز نگه داریم؟

زمانی که شرکت‌ها از تضعیف امنیت یا بروز مشکلی باخبر می‌شوند نسبت به انتشار به‌روزرسانی برای رفع آن‌ها اقدام می‌کنند. از همین رو برای داشتن امنیت بالا بهتر است نرم افزار روتر خود را همیشه به‌روز نگه دارید.

آیا استفاده از کابل به جای اتصال به وای فای را می‌توان روشی برای ضد هک کردن مودم دانست؟

خیر. چنین حالتی تنها زمانی رخ می‌دهد که وای فای مودم را خاموش کنید. درواقع تا زمانی که وای فای مودم روشن باشد خطر هک شدن مودم از راه دور وجود دارد.

به این مطلب امتیاز دهید!

۳.۵/۵ - (۴ امتیاز)
مطالب مرتبط

خرید لوازم دیجیتال

نظرات (0)

برای ثبت نظر خود وارد شوید.