هر آنچه باید در مورد حساسیت و آمپدانس هدفون و بلندگو بدانید
حساسیت و امپدانس هر دو فاکتورهای مهم برای هدفون هستند، اما درک آنها ممکن است سخت باشد. ما در این مقاله از کالاتیک هر دو را بررسی خواهیم کرد و به شما نشان خواهیم داد که چرا حساسیت و آمپدانس هدفون و بلندگو مهم هستند و چگونه اطلاعات لازم درباره آنها را هنگام خرید هدفون به دست آورید.
چرا امپدانس و حساسیت هدفون مهم است؟
اکثر مردم تنها با هدف گوش دادن به آهنگ و موسیقی اقدام به خرید هدفون میکنند. هدفونهای سیمی و قیمت پایین استانداردهای حداقلی را دارند که نیاز کاربران معمولی را برآورده میکند؛ اما گرانتر شدن هدفون باعث میشود به جزئیات بیشتری توجه کنید. هدفونهای بزرگتر، بهویژه آنهایی که هدفونهای حرفهای صدا یا علاقهمندان به صدا هستند، اغلب به تقویتکننده هدفون نیاز دارند. اگر وسوسه شدهاید که فقط یک آمپلی فایر هدفون بخرید و یک روز با آن تماس بگیرید باید بگوییم کار راحتی نیست.
برای شروع، هدفون شما ممکن است اصلا نیازی به تقویت کننده هدفون نداشته باشد. همچنین ممکن است تعجب کنید اگر متوجه شوید که بسته به هدفون و آمپری که انتخاب میکنید، یک آمپ هدفون حتی ممکن است صدای هدفون شما را به طرز چشمگیری بدتر کند؛ بنابراین، هنگام خرید هدفون چه کاری باید انجام دهید؟ اینجاست که حساسیت و امپدانس وارد عمل میشود. ما در ابتدا حساسیت هدفون را بررسی میکنیم؛ زیرا مفهوم سادهتری دارد و بعد از آن به سراغ بررسی امپدانس میرویم.
مشاهده لیست قیمت و خرید هدفون و هندزفری در فروشگاه اینترنتی کالاتیک
حساسیت در هدفون چیست؟
هم امپدانس و هم حساسیت بر کیفیت و حجم صدا تاثیر میگذارند. حساسیت به خودی خود تاثیر محسوسی بر کیفیت صدا دارد همچنین تاثیر عمدهای بر میزان صدا دارد که به نوبه خود میتواند بر کیفیت صدا تأثیر بگذارد. در واقع اگر بخواهیم ساده بگوییم هرچه هدفون حساستر باشد، هنگام وصل شدن به یک منبع خاص، صدای آن بلندتر میشود. البته عوامل دیگری مانند امپدانس نیز بر حجم صدا تاثیر میگذارند. حساسیت اندازه گیری میزان صدای یک بلندگو یا مجموعهای از هدفون در یک توان مشخص است.
معمولاً برای هدفون، 1 کیلوهرتز در 1 میلیوات توان، یک فرکانس محسوب میشود. مقایسه حساسیت هدفون میتواند مشکل باشد؛ زیرا تولید کنندگان آن را به روش های مختلف بیان میکنند. برخی از شرکتها مانند Sennheiser سطح فشار صدا (SPL) را تعیین میکنند و برای مثال، رقمی مانند 103 dB SPL 1 V را برای Sennheiser HD650 نشان میدهند. از سوی دیگر سونی برای هدفون MDR7506 خود عدد 106 dB/W/m را نشان میدهد. با افزایش حجم منبع صدا، قدرت خروجی تقویتکننده نیز افزایش مییابد که میتواند اعوجاج هارمونیک کل (THD) را افزایش دهد. برای جلوگیری از این امر، تقویتکننده شما باید به اندازه کافی بلند باشد تا بتواند این قدرت را بدون اعوجاج کنترل کند، بنابراین این بدان معناست که به تقویت کننده قویتری نیاز دارید.
امپدانس در هدفون چیست؟
هدفون و ایرفون مقاومت خاصی در برابر جریان الکتریکی منتقل شده توسط آمپلی فایر دارند و این فرآیند انتقال و مقاومت به امپدانس معروف است. امپدانس بر حسب اهم اندازه گیری میشود که بسته به مدل هدفون/گوشی اغلب بین 8 تا 600 اهم است. هدفونها از امپدانس بسیار گستردهتری نسبت به بلندگوها استفاده میکنند.
امپدانس بلندگوها معمولا از دو اهم تا هشت اهم متغیر هستند و هدفونها بسته به نوع آنها میتوانند از 16 اهم تا صدها اهم متغیر باشند. در حالی که امپدانس برای میزان صدا مهم است، تاثیر بسیار بیشتری بر کیفیت صدا نسبت به حساسیت دارد. اگر میخواهید یک بازی هیجانانگیز را تجربه کنید و بتوانید تمام صداها را داشته باشید مطابقت امپدانس کارساز خواهد بود. امپدانس همیشه صدای ایدهآل را برای شما به ارمغان میآورد، اما ممکن است همیشه به خوبی هدفون به نظر نرسد.
چگونه امپدانس بر صدای هدفون تاثیر میگذارد
به طور معمول میتوانید هدفونها و ایربادها را به یکی از دو دسته تقسیم کنید: امپدانس کم و امپدانس بالا. هیچ تعریف توافق شدهای برای امپدانس زیاد یا کم وجود ندارد، اما ما این عدد را روی 50 اهم تنظیم میکنیم. هدفونهای امپدانس پایین یعنی کمتر از 50 اهم معمولاً برای استفاده معمولیتر در نظر گرفته شدهاند. این بدان معنا نیست که کیفیت پایینتری دارند یا نمیتوانند صدای عالی داشته باشند، فقط میتوانید آنها را به گوشی یا کامپیوتر خود وصل کنید و صدای خوبی خواهند داشت.
مقالات مرتبط:
بهترین هندزفری های بلوتوث QCY کدامند؟
راهنمای خرید هندزفری تا 3 میلیون
هدفونهای امپدانس بالا با دستگاه های تلفن همراه شما به خوبی کار نمیکنند. آنها ممکن است خیلی آرام باشند یا میتوانید متوجه شوید که باس کمتر تعریف شده است. در عوض، میخواهید این را با جک هدفون در استریوی خانگی خود یا با یک آمپلی فایر هدفون فعال کنید. در اینجا ما به هر چیزی بیش از 50 اهم امپدانس بالا میگوییم، اما این واقعا درست نیست. به طور معمول، هدفون های بین 50 تا 100 اهم میتوانند به خوبی با لپ تاپ یا آمپر هدفون شما بازی کنند و یافتن هدفون در این محدوده بسیار رایج است.
اگر آمپ هدفون برای مجموعهای از هدفون های امپدانس بالا دارید، تصور نکنید که صدای هر هدفون را بهتر میکند. وصل کردن هدفون با امپدانس پایین میتواند ولتاژ سیگنال زیادی را به آنها ارسال کند. در بهترین حالت صدای اعوجاج و ناخوشایندی دریافت خواهید کرد در حالی که در بدترین حالت میتوانید به درایورهای هدفون آسیب وارد کنید.
چگونه امپدانس هدفون را تشخیص دهیم؟
سازنده هدفون عدد امپدانس را در جعبه یا در وب سایت خود مشخص میکند همچنین میتوانید بر اساس نوع هدفون نیز اطلاعاتی دریافت کنید. توجه داشته باشید که این موضوع در هدفونهای بیسیم مورد بحث است؛ زیرا آنها از تقویتکنندههای داخلی استفاده میکنند. هدفونهای قابل حمل مانند ایربادها یا نمایشگرهای داخل گوش از درایورهای دینامیک بسیار کوچک یا درایورهای آرمیچر متعادل استفاده میکنند که به طور فزایندهای رایج هستند.
در این سایز درایورهای دینامیک دارای امپدانس کم خواهند بود و درایورهای آرمیچر متعادل همیشه کوچک و کم امپدانس هستند و این یعنی که صدای آنها در هر جایی عالی خواهد بود حتی اگر آنها را بدون جک هدفون به تلفن خود وصل کنید. هدفون های روی گوش از درایورهای دینامیک بزرگتری استفاده میکنند و اغلب امپدانس بالاتری دارند و اغلب حساسیت کمتری دارند؛ بنابراین تقویتکننده هدفون در بیشتر موارد برای هدفونهای روی گوش مفید است به خصوص اگر درایورهای آنها در سمت بزرگتر باشد.
سخن آخر
ما در این مقاله هر آنچه باید در مورد حساسیت و آمپدانس هدفون و بلندگو بدانید، توضیح دادهایم. اگر قصد خرید یک هدفون معمولی را داشته باشید شاید امپدانس و حساسیت برای شما خیلی مهم نباشد، اما افرادی که قصد خرید هدفونهای حرفهای را دارند یا میخواخند بودجه بیشتری برای خرید هدفون اختصاص دهند، به حساسیت و امپدانس هدفون توجه خواهند کرد.
پرسشهای متداول
حساسیت مناسب برای هدفون چیست؟
حساسیت با فشار صوتی اندازهگیری میشود که هدفون میتواند در یک مگاوات قدرت بگیرد. محدوده ایمن برای حساسیت هدفون 75dB تا 110dB است.
آیا حساسیت بالا برای هدفون خوب است؟
هنگامی که گفته میشود هدفون دارای حساسیت بالاتری است، عملکرد بهتر درایور را بدون استفاده از انرژی زیاد تضمین میکند. با این حال، استفاده از هدفون با حساسیت بالا در صداهای بالا نیز به درایورهای هدفون و گوش شما آسیب میرساند.
آیا هدفون های امپدانس بالا صدای بهتری دارند؟
جرم متحرک کمتر سیمپیچهای صوتی هدفونهای 250 و 600 اهم نسبت به مدل های 32 اهم سبکتر است و جرم کمتر بخشی از دلیل صدای بهتر هدفون های امپدانس بالا است.
هدفون با اهم بالاتر یا کمتر بهتر است؟
اهم بالاتر تجربه صدای بهتری را ارائه میدهد البته این بستگی به این دارد که آیا از آمپلی فایر مناسب برای تامین برق مورد نیاز استفاده میکنید یا نه. هدفونهای 100 اهم که به لپ تاپ وصل شدهاند، انتظارات شما را برطرف نخواهند کرد؛ زیرا اکثر لپ تاپها امپدانس را تا 32 اهم پشتیبانی میکنند.
به این مطلب امتیاز دهید!
مطالب مرتبط |
عالی
ممنون